De Boer: 'Fysiek is hij al klaar voor Barcelona'

sammekors, 20-02-2018 om 07:50, 8716 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ronald de Boer denkt niet dat er al Ajacieden klaar zijn voor een eventuele overstap naar FC Barcelona. Afgelopen zondag zat José Bakero, de jeugdcoördinator van de Catalaanse club, namelijk op de tribune voor vier Ajax-jongelingen. In De Telegraaf vertelt De Boer in hoeverre die spelers volgens hem bij topclubs al een kans zouden hebben.

De eerste speler die door Barça wordt gevolgd is Matthijs de Ligt. Volgens De Boer is hij de Ajacied die het verst is in zijn ontwikkeling. 'Zijn hele spel is al zó volwassen. Hij doet geen gekke dingen. En fysiek is hij er al klaar voor. Het mooie bij Matthijs vind ik zijn natuurlijke overwicht. Ondanks zijn achttien jaar is hij al bezig met de mensen om hem heen.' 

Een andere speler op de lijst is Justin Kluivert, volgens De Boer een 'speler met ongelooflijk veel kwaliteit', maar nog niet goed genoeg voor Barcelona. 'Een overstap naar Barcelona zou komende zomer te vroeg zijn, want Justin is nog veel te wispelturig. Het ene moment is het alles, het andere niets. Ook Frenkie de Jong is nog niet klaar voor Barcelona. Simpelweg, zoals mijn broer Frank ook aangaf, omdat hij op zijn huidige positie als linker centrale verdediger nooit de top zal halen. Frenkie heeft het vermogen om uit te stellen. "Als ik nu uitstel, staat mijn ploeggenoot hélemaal vrij". Daarnaast draait hij makkelijk weg en heeft hij een uitstekende versnelling.'

De laatste Ajacied die door Barça in de gaten wordt gehouden is Donny van de Beek. 'Van de vier Ajax-talenten moet Donny het best nadenken naar welke club hij wil. Donny moet bij de filosofie van een club passen, omdat hij minder specifieke kwaliteiten heeft dan Frenkie, Matthijs en Justin.' Toch heeft ook Van de Beek een boel sterke punten die hem ver kunnen brengen. 'Hij heeft diepgang, scorend vermogen en verstaat de kunst om op het juiste moment voor de goal op te duiken. Qua mentaliteit is hij verder dan Frenkie en Justin.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxtimadam
Messie is ook zo'n mooie Fysieke speler. Zijn kracht, lengte, Fysiek is bewonderings waardig hoe hij andere spelers van de bal zet ipv ronddwarrelen. Mooi zon box to box fysieke american football speler. Genieten.
0 0
geronimo
Barcelona ,Barcelona en nog eens Barcelona
4 0
RaynoFischer
Hebben we Dortmund en Tottenham gehad is nu Barca weer trending...
1 0
X-RaY
Ze kunnen goed voetballen maar zijn er nog lang niet. Er komt een clupje kijken naar wat spelers en het is weer feest in prietpraat populistisch slap journalistiek Nederland.
Veel belangrijker is wanneer Kluivert nou is een keer gaat tekenen. Ik wordt er schijt ziek van dat het zo lang duurt gvd. Duurt allemaal veeeeel te laaaaannnnggg.
4 0
RaynoFischer
Niet racistisch bedoeld hoor, maar wel weer typisch dat jongens als Donny, Frenkie en Matthijs gewoon verlengen en het bij hem weer een hele GTST seizoen wordt.
Het zijn echt bijna altijd die jongens die zichzelf snel overschatten of zich gek laten maken kan je ook zien aan wie er uit de jeugd vertrokken zijn op Mink Peeters na.
6 -2
X-RaY
Die jongen zit waarschijnlijk ook tussen twee vuren. Sportief oogpunt zijn vader en zijn moeder meer op geld belust, die wilt graag natuurlijk een graantje meepikken van zijn aankomende succes. Krijg sterk het idee dat die jongen gemanipuleerd wordt en daarbij heb je nog een zaakwaarnemer die zelfs verstoten zou worden door z'n eigen rattenfamilie. Uiteraard doet die rat graag een duit in het zakje of nog beter, hij wil er zo veel mogelijk duiten eruit slepen. Kluivert zelf komt ook niet echt bepaald over als een licht dus tel uit je winst. De naam Kluivert hangt als een uithangbord om zijn nek. Kluivert=geld. En daar zit juist de crux, terwijl hij zelf aangeeft dat het niet om geld gaat...
My ass, alles draait om geld
2 -2
pinballmagic
Kan de Boer het niet met zijn balletje mayo houden
Wordt doodziek van dat gelul van hem
1 0
Ruff Rhythim
En dan de media weer vervolgens kan gaan janken dat er weer een speler te vroeg weggaat en mislukt en dan als reden van mislukking opgeven dat hij te vroeg is weggegaan...
2 0
Bocarra
Zucht. Waarom gaat het toch steeds weer over spelers die wel of niet klaar zijn om te vertrekken bij Ajax. Ik ben hier nu wel een beetje klaar mee. Ik lees liever over hoe men denkt dat deze spelers Ajax weer kampioen gaan maken.
10 0
RaynoFischer
Precies dit dus, anderzijds is het een compliment (je hoort dit weinig over PSV'ers en Feyenoorders) maar het begint nu wel irritant te worden.
Ben trouwens wel benieuwd hoe ze er Europees zouden staan dus een jaartje of 2/3 erbij kan geen kwaad ;)
5 0