Van der Gijp: 'De Ligt is het meest ver'

JesseTH, 19-02-2018 om 22:05, 11304 views, Voetbal Inside | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voetbal Inside-analisten René van der Gijp en Johan Derksen zijn van mening dat Matthijs de Ligt in zijn ontwikkeling de meeste progressie heeft gemaakt van alle jonge Ajacieden die rondlopen bij Ajax. Of hij al klaar is voor een volgende stap echter, valt nog te bezien.

'Matthijs de Ligt is van al die spelers van Ajax het meest ver', oordeelt Van der Gijp over de jongeling.  'Wat ik leuk vind, Kluivert zegt wel dat hij op een zes zit en nog een tien moet worden. Dat vind ik van Ziyech ook wel, maar ik weet niet of hij dat zelf ook vindt.'

Volgens Derksen zou De Ligt er wel verstandig aan doen om nog een jaar in Amsterdam te blijven. 'Hier in Nederland heeft hij zijn beginnersfouten gemaakt, maar dat wordt in het buitenland niet getolereerd. En hij heeft nog niet genoeg naam. Hij moet nog wat meer interlands achter zijn naam hebben voordat hij daar de kleedkamer in kan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Moet de eerste vraag dan niet zijn of hij Ajax al naar een titel of Europees voetbal kan leiden?

Ipv of hij al klaar is voor Barca?
3 0
RaynoFischer
Precies, laat die jongen nou eerst eens ff een paar jaar presteren voordat we hem al naar Barca praten.

Denk wel dat Matthijs het ooit kan halen
0 0
AFCAPolarBear
Hebben ze het bij Voetbal Inside niet alleen over de actie van Huntelaar?
0 -1
Joseph
Alle talenten moeten gewoon blijven, volgend seizoen mogen ze in de Europese wedstrijden laten zien dat ze een niveau hoger aankunnen.
4 0
GerardAjax26
Ik hoop dat hij nog lang in Amsterdam blijft hoor, maar dat verhaal van ''meer interlands voordat je de kleedkamer in kan'' vind ik een beetje achterhaald. Als je gewoon goed genoeg bent, maakt dat echt niet uit. Sanchez heeft ook maar een paar interlands gespeeld, maar staat er na 1 jaar Ajax ook gelijk bij Tottenham.
5 -1