Driessen: 'Hij heeft zijn naam onderstreept'

SJvanveen, 19-02-2018 om 17:28, 11780 views, Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong was de enige Ajacied in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Valentijn Driessen, journalist van het medium, legt in gesprek met Telegraaf TV uit waarom. 

'Hij was een van de allerbeste spelers op het veld', stelt Driessen, die De Jong direct het hoogste cijfer van het weekend zag hebben. José Barkero (Barcelona) zat op de tribune en zag mooie dingen van De Jong, maar ook Donny van de Beek, Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en een helft van Carel Eiting. 

'Helemaal mooi voor hem (De Jong, red.) dat Barkero op de tribune zat. Ik weet zeker dat hij zijn naam heeft onderstreept', vertelt Driessen. Voor de middenvelder, die de laatste weken als centrale verdediger is opgesteld, is Barcelona een droomclub. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Frenkie had in het begin van dit seizoen al laten doorschemeren komende zomer open te staan voor een stap naar een betere competitie. 1+1 is weer eens 2. Wanneer Barcelona dan komt kan het snel gaan allemaal. Overmars heeft trouwens al een vervanger op het oog ( talentje uit Tsjechië van 15 jr).
0 0
Joseph
Toch een bijzondere titel, heeft hij dit gezegd, of is er weer wat gedraaid met de waarheid voor wat extra clicks?
0 0
Simon1
Alleen bij een club als Ajax staat misschien wel de beste middenvelder sinds Wesley Sneijder centraal achterin. Had toen Wellicht wel mooi gestaan , een duo van Van der Vaart en Sneijder centraal... Het zegt wel genoeg over het niveau van de eredivisie dat zoiets kan. Zie je Guardiola al met City. Kevin de Bruyne centraal achterin.
3 -3
Suarez16_
Onder Van Gaal speelde jongens als Litmanen en Davids ook wel is centraal. Volgens mij stond Davids zelfs centraal toen we Real helemaal wegtikte in Bernabeu. Guardiola zet die zichenko die psv huurde ook gewoon in de verdediging. Cruijff zette Guardiola zelf ook centraal. Nu zal het niet gebeuren bij City omdat ze 7 centrale verdedigers hebben, maar Guadiola zou het wel kunnen doen.
2 0
gras
Davids speelde tegen Dortmund op 4. Toen was hij echt een van 's werelds allerbeste middenvelders.

Tegen Real was het een van de beste wedstrijden van Ajax ooit.
0 0
Ozymandias
Ik vind persoonlijk dat Eriksen in zijn laatste seizoen bij Ajax kwalitatief duidelijk nog een niveau beter was dan Frenkie nu en ook Ziyech vind ik (iets) beter. Dat ("alleen") bij een club als Ajax zo'n middenveld in geval van nood (Wober is nog steeds aan het kwakkelen met een blessure) centraal achterin wordt gezet vind ik persoonlijk juist prachtig. Zolang Frenkie genoeg vrijheid krijgt om zo vaak mogelijk op het middenveld aan te sluiten worden zijn kwaliteiten goed gebruikt. Natuurlijk zouden zijn kwaliteiten op het middenveld nog beter worden benut maar hij zal daar (dit of volgend seizoen) ook heus wel terecht komen.
3 -3
godenzonenssuper
In wat precies is Ziyech beter?
0 0
TOOL
Ik vind Frenkie verreweg de beste voetballer van Ajax maar ook De Ligt is een geweldige speler. Voetbaltechnisch minder dan De Jong maar gewoon heel andere spelers. Maar een Frenkie zie ik wel naar een club als Barca gaan en daar ook slagen! Die jongen heeft echt alles!
0 0
geDaante
Maar Eriksen speelde toen ook al een tijd lang op het middenveld, dat kan je dus niet vergelijken. Ik acht Frenkie in potentie een stuk beter dan Eriksen. Alleen al in zijn persoonlijkheid en denken zie je Cruijffiaanse trekjes, zoals in de jeugd maling hebben aan de coaches en zijn eigen spel blijven spelen, wat kon doordat hij zo goed was. Toen al een duidelijke eigen visie hebben, en daar voor opkomen.

Als ik hem soms die rushes zie, zie ik er soms ook Cruijff in, dat sierlijke, beweeglijke, dat slimme.

Ik ben fan, en ga hem zijn carriere lang volgen, dat doe ik normaal gesproken niet bij een speler. Hoop dat ie hierna naar Barca gaat, al verliest die club ook steeds meer mijn sympathie.

Ongelooflijk trouwens dat deze jongen pas met 20 mocht debuteren. Dat had twee jaar geleden al gekund, dan was hij nu alweer verder geweest.

Ziyech heeft een aardige tecnniek en kan onvoorspelbaar zijn, dat is zijn grootste kracht denk ik, en heeft af en toe ook een mooie opening, maar verpest een hoop voor zichzelf en het team door te beslissend te willen zijn, door kansloze dribbels door drie man heen te proberen, acties met een grote geluksfactor te doen, alsmaar kansloos op doel te blijven schieten, wat hij dus duidelijk totaal niet kan onder enige tijdsdruk. Zolang hij dat soort fratsen niet afleert en zijn zwaktes niet leert kennen, vind ik het een vrij matige speler met wel potentie.
Ziyech is ook net wat meer van het langere spel, Frenkie ziet in de kleine ruimte meer, en sneller, en handelt daar beter naar.

Ik zou nu al graag Frenkie op de plek van Ziyech zien, of ernaast desnoods.
4 0
Remark
Het wijzen, de gebaartjes, het hoofdschudden als ie niet wordt begrepen, het wegdraaien, het versnellen en nog 'ns versnellen: denk er een kop met donker piekhaar bij en je ziet Cruijff lopen, en reken maar dat José Bakero, die ooit door Johan tot aanvoerder van het Dream Team werd benoemd, dat niet zal zijn ontgaan.
Ziyech is op een geheel andere wijze ook een fantastische voetballer, met slechts één zwakte: zijn karakter. Voor zowel Hakim als Frenkie zou het een godsgeschenk zijn om bij een club als Barca terecht te komen. Om het Orakel uit Betondorp nog maar es aan te halen: "Een zeventje omringt zich met zesjes, want daar steekt hij gunstig bij af. Maar een negen zoekt altijd een tien, want die is niet bang. Die weet dat hij goed is, en wil alleen maar beter worden". Zowel Frenkie als Hakim zijn negens die zo snel mogelijk op zoek moeten naar een tien, en daarvan lopen er bij Barca wel een paar rond.
0 0