'Ondanks leeftijd leider van de verdediging'

BVeenstra, 19-02-2018 om 11:25, 6315 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International is Ajax-verdediger Matthijs de Ligt het stadium van talent al voorbij. De journalist is van mening dat de Ajacied ondanks zijn leeftijd speelt alsof hij al enorm ervaren is.

'De Ligt is ondanks zijn jonge leeftijd de leider van de verdediging, weet continu wat er om hem heen gebeurt en heeft bovendien het vermogen om zijn omgeving te helpen en corrigeren', begint Jansen lovend. 'Een zeldzaam goed voor een speler op die leeftijd, die vaak hun handen vol hebben aan hun eigen prestaties. Ploeggenoten accepteren het echter bij De Ligt direct, aangezien hij voetballend wekelijks tot de sterkhouders behoort.'

Opvallend genoeg trof De Ligt zondagmiddag op het veld van PEC Zwolle een oud-teamgenoot. 'Nog niet zo heel lang geleden mocht De Ligt als B-junior vaak meedoen met de A2 van Ajax. In dat team speelde Philippe Sandler zijn wedstrijden', vervolgt de journalist, die erop wijst dat ook Sandler aan de weg timmert. 'De twee jaar oudere Sandler geldt dit seizoen als revelatie van PEC en heeft zijn droomtransfer naar Manchester City te pakken. Een niveau waar echter in potentie slechts één centrale verdediger in de Eredivisie op den duur in de buurt kan komen. En die speelt op achttienjarige leeftijd centraal achterin bij Ajax.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Ik hoop dat hij nog 3 jaar bij Ajax speelt en weggaat als aanvoerder.
2 0
V12
Ik vond Sandler gisteren ook behoorlijk goed. Dat kan een hele goeie worden. De Ligt is een nog groter talent maar die Sandler is ook niet mis. Wil het verder wel eens over de verdedigende kwaliteiten van Frenki de Jong hebben want die vindt ik namelijk nog beter. Misschien in kopduels wat minder maar wat die allemaal corrigeerd lijkt wellicht makkelijk maar anderen moeten beuken, sliden en smijten en hij loopt ze gewoon de bal van de voet. Bovendien is hij kampioen voor de man komen. Frenki wordt geroemd om zijn spel in balbezit en terecht, maar hij is ook geweldig als hij moet verdedigen.
1 0
Turbo
De Ligt is één van de grootste talenten op aarde op dit moment. Ik denk serieus dat ie volgend jaar ook bij een club als Barça gewoon 20 a 25 keer in de basis zou staan. Dit is kaliber Varane toen hij binnenkwam bij Madrid, misschien zelfs nog iets completer. Hoop dat we hem nog één of twee jaar vast kunnen houden maar vrees van niet. Matthijs gaat na Ajax direct naar een top 8 club en als Overmars hier niet op zn minst 50 miljoen uit weet te slepen kan ie zichzelf voor zn kop slaan.
0 0
3*stars*3
Deze jongeman is nu al de beste CV van de Eredivisie.
Had al respect voor hem maar in fase dat hij op scherp stond, verdedigde hij 7/8 potjes achter elkaar, zonder een kaart te pakken.
Zaten ook duels tegen PSV, AZ en FCU tussen.
Echt knap en laat zien dat het mentaal ook goed zit.

Hoop niet dat gerucht over Mino waar is.
3 0
Redrum
Ik vind het vooral knap hoe Matthijs zich hersteld heeft van het drama in Oranje. Hij werd meteen door heel Nederland afgemaakt, terwijl het hele elftal stond te schutteren en hij misschien nog niet eens had horen te spelen. Zoiets kan een speler op jonge leeftijd flink beschadigen, maar hij is redelijk onverstoord gebleven. Ook bij Ajax wat slippertjes gemaakt, maar inmiddels al een hele constante factor.
9 0
RaynoFischer
Onbegrijpelijk idd dat Blind hem gelijk voor de leeuwen gooide in zo'n cruciale pot, was het een oefenduel dan kon het nog.
Je moet idd mentaal maar sterk genoeg zijn, al kwam dat ook omdat hij hier gewoon vaste basisspeler bleef en men er vertrouwen in had ;)
3 0
Redrum
Ja dat Ajax hem in de basis bleef zetten heeft zeker wel geholpen ook ja.
1 0
RaynoFischer
Volgend seizoen aanvoerder als opvolger van Veltman, denkt dat hij het dan al kan.
De Perr Schuurs van Ajax ;)
2 0
Simon1
Exceptioneel talent, maar nog zeker geen talent af. In de eredivisie presteert hij goed, maar helaas konden we het Europees dit jaar niet zien. Hopelijk volgend jaar wel en dat hij schittert.
2 0
UltimateKaos
Inderdaad jammer dat we geen europees spelen dit seizoen, maar misschien is het voor zo'n jongen als Matthijs wel goed om dit seizoen eerst stabiel goed te spelen en dan volgend jaar te vlammen in europa.
0 0
RaynoFischer
Idd, zou ook wel buitenaards zijn als hij nu al compleet was en niks meer te verbeteren had.
Hij is bizar ver op zijn leeftijd, denkt dat hij tot de wereldtop kan komen als alles goed verloopt ;)
3 0