Borst: 'Patrick Kluivert niet blij met Raiola'

sammekors, 19-02-2018 om 08:00, 15831 views, Algemeen Dagblad | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Hugo Borst is onder de indruk van de bravoure van Justin Kluivert. De jonge Ajacied gelooft heilig in eigen kunnen en steekt dit geloof niet onder stoelen of banken. Borst: 'Amsterdamser dan Justin Kluivert bestaat er geen Ajacied.'

Afgelopen week gaf Kluivert aan dat het zijn bedoeling is over vier of vijf jaar voor 160 miljoen te worden verkocht aan een grote Spaanse club. 'Dat bedrag intrigeert. 160 miljoen, zei Justin dus. Geen 25 miljoen, geen 50 miljoen. Geen 94 miljoen zoals Ronaldo in 2009, maar ook geen 222 miljoen zoals Neymar vorige zomer. Iets er tussenin. 160 miljoen. Ronaldo en Neymar, daar spiegelt hij zich aan. Je kan dat onbescheiden noemen, maar ook ambitieus', aldus Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Het contract van Justin Kluivert loopt nog anderhalf jaar door', weet Borst. 'Ajax wil dat openbreken. Ik heb begrepen dat Patrick Kluivert niet zo blij is dat Justin onderdak heeft gevonden bij Raiola. Is vader bang dat de onderhandelingen die zijn geopend tussen Ajax en Justin spaak lopen? Raiola onderhandelt keihard en voor je het weet komen de partijen er niet uit en zit Justin te vroeg in het buitenland.'

Aan het spel van de jonge Amsterdammer moet nog veel verbeteren voordat hij een grote stap kan maken, meent Borst. 'Gisteren tegen PEC had hij twee keer moeten scoren. Zijn rendement moet flink omhoog. Met 1 goal in vijf wedstrijden word je natuurlijk nooit 160 miljoen waard. Maar dat weet Justin zelf heus ook wel.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElFlaco14
Apart, begeleidt Patrick niet zijn zoon dan?
Sowieso vond ik zijn keuze voor Paris als technisch directeur raar. Als jij als vaderzijnde jeugdtrainer bij ajax kunt worden, met de wetenschap dat je je zoon kan begeleiden dan vind ik het heel raar dat ie nu zich wel mee gaat bemioeien.
0 0
Hagmag
Patrick, geen woorden maar daden.
Sinds wanneer is die pizzabakker / minkunkel zaakwaarnemer van je zoon ?
Daar ben je toch zelf bij geweest ?
Eigenlijk ligt het draaiboek al klaar. Dat wordt banken vermoedelijk ergens in Italië, wie weet wel bij Juventus, daar heeft die minkunkel / pizzabakker goede contacten haha.
0 -1
Ajax27
Die minkukel heeft niet voor niets zoveel grote spelers bij hem lopen. Het is ook niet voor niets dat een speler als de Ligt wellicht overstapt naar hem. Ik vind het net zo'n grote rat, maar hij heeft 1 taak. Dat is jou als voetballer zijnde in een korte periode bij de mooist mogelijke clubs clubs stallen voor zo goed mogelijke voorwaarden. Hij heeft de contacten bij vele grote clubs en hij weet zn spelers voor topsalarissen weg te zetten. Kijk bijvoorbeeld een Boilesen. Laat alles fijn door zn broer doen, maar die weet hem nergens te verkopen, nergens gesprekken te regelen en nu zit ie weer terug in Denemarken. Bij een goeie club komen en ipv 1 miljoen per jaar 3 of 4 miljoen per jaar gaan verdienen is hard onderhandelen. Daar moet je een bepaald type persoon voor zijn... en dat is Raiola. Dat jij als speler denkt goed genoeg te zijn voor Juventus, hij jou daar neerzet met een hoop gebakken lucht, jij niets presteert waardoor je alleen maar zit te banken, dat is niet zijn probleem. Dan moet de speler maar met realistische doelen en ploegen komen.
0 0
Sunstridr
Misschien kan Patrick, Justin's en Shane's, Spelersmakelaar kunnen worden.
Anders zei ik het niet goed aflopen.
(Dit is een herehaling van een eerdere Reactie omdat ik die per ongeluk verwijderd heb).
1 0
AlexIbarra
Altijd maar gestook in de media, in de hoop dat er weer iets gebeurt bij Ajax.
Neres miskoop, Veltman engnek, Ziyech tegelijk de eredivisie ontgroeid maar ook ongeschikt voor topvoetbal, Huntelaar de geweldpleger, Kluivert ontevreden..

Hoe tevreden zou Boetius zijn, wanneer gaat Raiola Vilhena aan City verkopen en waarom ontsnapt Jorgensen aan rood en 5 wedstrijden schorsing? Daar zou Borst als Rotterdammer ook over kunnen praten...
1 -3
Deepblue
Lees het artikel nog eens zou ik zeggen.
En denk daarbij na, helpt misschien ook.
4 0
Joseph
Logisch, Raiola maakt jonge talenten kapot, iedereen kan zien dat Justin blij mag zijn dat hij bij Ajax een kans krijgt, behalve Justin (en Raiola). Dat gepraat over het buitenland is gewoon ongepast als je nog zo weinig hebt laten zien.
En even voor Hugo, een echte Amsterdammer heeft niet Barça in zijn hart.
2 0
Turbo
JC?
1 0
3sterren
Duik de geschiedenis maar in en je weet waarom de allergrootste Ajacied aller tijden destijds vertrok naar Barcelona en waarom hij de Baskische club daarna naast Ajax in zijn hart heeft gesloten ...
; )
1 0
3*stars*3
Catalaanse club.
Baskische clubs zijn Bilbao en Sociedad. ;-)

On, ik vroeg me al een tijd af, hoe Patrick er tegen aan kijkt.
Mino is gewoon niet goed voor jonge (Nederlandse) talenten.
Laatst bracht hij ook een PSV jeugdspeler naar Juve.
Kluivert moet nog lekker 2/3 jaartjes hier blijven en doorontwikkelen.
3 0
Ajacied33
Rare stuk weer. En hoe weet Borst dat Patrick niet blij is met Raiola?
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
borst word met de dag gekker, die kan je allang niet meer serieus nemen.
heb je zijn interview gezien op tv? vind het echt een heel sober persoon, met rare uitspraken en denkwijze over het leven.
0 0
AjaciedForLive
Verder staan er ook veel aanames van meneer borst is dit een columnist?
0 0
suske
Dat is algemeen bekent. en Patrick ambieert nog steeds een functie bij Ajax. Hij keert op termijn ook terug. Intern is er al gesproken. Heb ik gehoord.
0 0
3sterren
Van wijlen Willy Vandersteen zeker? ...
1 0
RusselWestbrook
Ik dacht al: hoe weet ie dit allemaal? maar gelukkig, je hebt het gehoord.
2 0
ajaxminimax
Geloof het best, niemand kan blij wezen met die vieze rat
1 0
COYS
Wat is er raar aan? Hij heeft begrepen dat Patrick er niet blij mee is, dus hij heeft het van iemand gehoord. Een bron die hij dus vertrouwt, maar niet wil prijsgeven.
5 0
Ajacied33
En dat geloof ik dus niet
0 0
3sterren
Dat zijn dan ook meestal de meest betrouwbare bronnen ...
; )
1 0