Derksen: 'Gelooft heilig in eigen voetbalvisie'

JesseTH, 16-02-2018 om 21:57, 16491 views, Voetbal Inside | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Johan Derksen vreest voor de prestaties van Erik ten Hag als hij niet enigszins afstapt van zijn eigen gedachten. De analist ziet dat de trainer zich vooralsnog vasthoudt aan zijn eigen ideeën en dat zou hijzelf anders doen.

'Als die man nog een paar van deze monologen houdt, wordt hij ook door niemand in Nederland nog serieus genomen', oordeelt Derksen aan tafel bij Voetbal Inside over Ten Hag. De analist vreest er verder voor dat de oefenmeester zich te veel vasthoudt aan het eigen systeem. 'Dat hebben De Boer en Bosz gehad en dit is ook een jongen die heilig gelooft in zijn eigen voetbalvisie. Ik denk dat je je visie altijd aan moet passen aan het materiaal dat bij Ajax rondloopt.'

Ook de toekomstige transfer van Mitchell Dijks naar Bologna kwam ter sprake. Derksen denkt er het zijne van. 'Hoe is het mogelijk dat van Burik (zaakwaarnemer Dijks red.) zo’n speler aan Bologna weet te slijten? Eén ding weten we zeker: daar is hij niet goed genoeg voor. Je moet het als zaakwaarnemer toch niet willen om die jongen in het ongeluk te storten?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
1 ding heeft Derksen wel goed gehoord, Roxanne Hazes kan niet zingen , net als haar broer trouwens.
0 -1
AJAXTHELEGEND
Als ,Ajax morgen 3 punten in Zwolle ophaalt ,dan lult Derksen maandag wel weer anders .
0 0
DonAdam
Als Ten Hag het in de komende weken voor elkaar krijgt om Ajax een uur lang per wedstrijd te laten spelen zoals het eerste kwartier tegen Twente, dan ben ik tevreden.

Om de titel te pakken zijn we echter wel afhankelijk van andere clubs, met name Feyenoord en AZ, want die moeten een keer punten gaan pakken tegen PSV.
0 -2
Aeter
Derksen gelooft ook al jarenlang in zijn eigen onzin, tja...
2 -1
AFCAMM
Iedereen gelooft in zijn eigen visie. Daarom is het de eigen visie...
0 0
DannTheDon020
Ten Hag: ‘Derksen gelooft heilig in eigen voetbalvisie’
1 -2
EVH
Ik mis Peter Bosz.
4 0
suitie
Ik ook man
3 0
ElFlaco14
Vraag me af of zo een figuur trots is op zichzelf, geeft het voldoening om alles en iedereen af te zeoken vanuit eenntafel
0 0
Bocarra
Toen ten Hag trainer was van Utrecht vond hij hem een heel goede trainer. Nu hij trainer van Ajax is kan hij er niets van. Niet serieus nemen deze man. Het is toch allemaal satire??
4 0
Suarez16_
Wat een kritiek zeg. Hadden Keizer en Bosz in hun eerste 5 duels maar 13 punten gepakt dan had je nu boven aan gestaan en was je vorig jaar kampioen.
2 -1
gras
TH profiteer slechts van wat er al stond aankopen. Alsof hij van PSV zou hebben gewonnen met dit spel.
1 0
gras
Dat geloof in eigen visie vind ik juist een sterk punt. De vraag is meer wat die visie inhoudt en of die bij Ajax past.
4 0
Koenniiee
Wat een gelul. In details ja, maar niet in grote lijnen. Een Directeur Voetbal moet een trainer kiezen die bij de kernwaarden van Ajax passen en daar al een selectie voor hebben.

Overmars - al dan niet dankzij De Boer - had een dramatische selectie klaar staan voor Peter Bosz. Vervolgens haalt hij Keizer (door stemming) en dumpt hij ‘m. Om vervolgens een totaal andere trainer als die voorgaande twee te kiezen. Eentje die nou eenmaal reactief speelt.

Ik ben niet tegen Overmars, maar dat dit consistente keuzes zijn, nee.
1 0
wladimir
Overmars heeft met de aanstelling van ten Hag de kernwaarden van Ajax verandert.
2 0
Babangida83
Precies de reden waarom Bergkamp als tegengewicht in het TH zat. Dat er teveel democratisch geluld zou worden, kun je managen, dat vind ik een hele slechte reden om een positie weg te strepen. Dan ga je er gewoon onbekwaam mee om en zijn je processen niet op orde. Als het echt om de persoon Bergkamp ging, hadden ze de opzet van het TH niet veranderd.
0 0
fanforeffer
Ik waardeer juist trainers met een eigen visie,zoals Michels,Cruiyff,v Gaal ,Bosz, Ajax is een club met vernieuwende ideeën. Als je achter het zootje van Zeist aanloopt krijgt je alleen maar breed,terug voetbal en zakje europeesch ver weg.
2 0
afcas
ben het sowieso oneens met de stelling dat hij zich aan zou moeten passen aan het materiaal. bij een nationaal elftal is het wel verstandig omdat je dan minder met elkaar kan trainen. verreweg het grootste deel van de trainingsuren maakt een speler op de club. daarom kun je daar juist wel een vast systeem hanteren. natuurlijk moet je hier en daar kleine aanpassingen doen. met een dijks en veltman als backs kun je aanvallend niet hetzelfde spelen als met tagliafico en kristensen, maar de spelers zullen toch vooral moeten trainen om in het ultieme systeem van de coach te spelen. dat is de enige manier om op de lange termijn een constant niveau te halen. hiervoor moet de coach dan ook meerdere jaren bij de club blijven. dat is het grootste probleem bij ajax.
1 0
Toekomst1900
Het vervelende voor Ten Hag is: Ajax! Overal waar hij deze resultaten zou neerzetten, had het goed geweest. Bij ons krijgt hij intern en externe kritiek!

Ik hoop dat we dit seizoen kampioen kunnen worden. Hoe? Misschien niet belangrijk. Vanaf de zomer echt knallen!
2 -2
gras
Onzin. Hij laat nog niets zien, behalve stroperig voetbal en zinloze voorzetten terwijl je makkelijk kunt spelen door het centrum.

Rare uitspraak ook.
3 0
ElPistolero9
Ja, maar dat is niet alleen omdat bij ons goed voetbal geeist wordt, maar ook omdat je bij Ajax veruit het beste spelersmateriaal hebt en het winnen van iedere wedstrijd een gegeven zou moeten zijn.
2 -1
Inhartennieren
Wat zou het toch mooi zijn als we
het wel gaan redden.
Als we vanaf zondag de sterren van de hemel zouden gaan spelen, en iedereen de mond gesnoerd zou worden.
Wat zou het mooi zijn!
4 0
Leo252
Dromen mag altijd.
0 0
3*stars*3
En Derksen gelooft heilig in Nijhuis...

Ben zeker nog niet happy als ik Ajax nu zie ballen maar we moeten deze man tijd gunnen.
Uitspraak van vd Sar heeft natuurlijk ook onnodig en extra druk gelegd bij Ten Hag.
1 0
Youri08
Hm, kan Derksen niet serieus nemen met zijn mening over spelers en trainers. Die veranderd nog weleens. Zo was hij lyrisch over Bosz in de 1e maanden bij Dortmund en nu weer zo betweterig over hem.

Had wel gelijk over Hazes. Die kan inderdaad echt niet zingen. Die is zooooo slecht.
5 -4
Ozymandias
Derksen heeft het voetbalverstand van een gemiddelde NEC supporter maar dat maakt je moet VI dan ook niet als voetbalprogramma maar als entertainment programma zien.
3 -2
DavidFerr
Hey, beledig de NEC supporters niet.
1 -1
Inhartennieren
Haal die mafkezen van de buis.
5 -5