'Overmars gokt met aanstelling Ten Hag'

BVeenstra, 16-02-2018 om 11:15, 6954 views, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, is van mening dat Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars een gok heeft genomen door trainer Marcel Keizer in te ruilen voor Erik ten Hag. Dat schrijft de journalist in zijn column in de ochtendkrant.

Ondanks het feit dat de resultaten naar verwachting zijn, ziet Driessen wat het voetbal betreft nauwelijks vooruitgang in vergelijking met de door Keizer neergezette serie in december. 'Niet voor niets borduurt Ten Hag grotendeels voort op de toen ingezette koers', schrijft Driessen, die wel buiten het veld verschillen ziet. 'Ajax koos met Ten Hag iemand die bovenop z'n spelers zit. Dat kán het verschil maken. Maar juist bij Ajax vraagt deze trainerswissel veel van het aanpassingsvermogen omdat de spelersgroep in acht maanden geconfronteerd is met drie trainers (Peter Bosz, Keizer en Ten Hag) die allen hun eigen stempel en speelwijze willen doorvoeren. Dat is zelfs met topspelers een proces van de lange adem.'

Volgens Driessen kan het niet goed zijn wanneer er binnen een jaar tijd drie verschillende trainers met ieder hun eigen ideeën de leiding hebben over de selectie van Ajax. Zo moesten de spelers zich na de komst van Ten Hag opnieuw aanpassen aan een nieuwe speelstijl. 'Met slechts twee weken voorbereiding zijn de Ajacieden in korte tijd zodanig overvoerd met verse informatie dat veel spelers (ook aankopen) aan het denken zijn geslagen. Zo’n "mindset" gaat ten koste van de spontaniteit, waardoor je als speler vaak een stap te laat bent tegenover intuïtief handelen.'

Zeven keer je inzet voor weer een openingsdoelpunt van Justin Kluivert!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
erwtenpeller
Ik heb nog nooit een trainer zoveel onzin horen uitkramen. tegen Twente.mijn advies gaat eens langs een oogarts of ga eens naast een echte Ajaxied zitten op de tribune dan kom je er achter waarom ze fluiten.
0 0
Pierre Heno
Ze kennen elkaar goed uit hun Go Ahead tijd dus eh....koetje likt eigen kalfje.
0 0
Bocarra
Precies wat ik hier al vaker heb aangegeven. Het heeft tijd nodig. Ten Hag krijgt het uiteindelijk wel op de rit. Wat zou helpen is dat PSV binnenkort eens tegen een nederlaag zou aanlopen. Dan neemt de druk flink toe en krijgen ze bij Ajax vleugels.
2 0
AlexIbarra
Komt dit uit de Telegraaf van 28 december 2017 of heeft Valentijn hier echt 2 maanden over nagedacht?
0 0
masterrr
Wie is er nog meer Driessen-moe?

Zowel Leo als Valentijn, maar vooral de laatste
4 0
Michelinho
Check, beide-Driessen-moe.
2 0
Ajaxvooraltijd
Pfff Driessen weer met louter onzin.
0 0
Web
Guardiola was eerste keus, maar ja.
2 0
Web
Driessen ziet niet dat Ajax anders voetbalt.
Maar daar kijk ik niet van op.
1 -1
Koenniiee
‘Borduurt voort op de ingezette lijn’..

Wtf. We spelen behoorlijk anders.
3 -1
10Sneijder10
Elke aanstelling is een gok.
Van Peter Bosz had ook niemand verwacht dat het zo zou gaan draaien.
3 -1
Babangida83
Spreek voor jezelf. Bosz kreeg bij Vitesse ieder jaar 10 nieuwe spelers en na de winterstop draaide het iedere keer als een tierelier met aanvallend oogstrelend voetbal. Ajax, Feyenoord of PSV wegspelen in die phase was geen uitzondering. Wie Bosz volgde, wist wel degelijk dat het wat kon worden.
Ik ben het wel met je eens dat geeneen trainer een zekerheidje is. Ook bij Bosz was het afwachten of de resultaten zouden komen en indien niet, in hoeverre zijn Feyenoord verleden een obstakel zou worden.
0 0
Leviathan
Ik had het zeker voor mogelijk gehouden en wel meer ook. Bij ten hag totaal niet.
3 -1
Ferd
Juist. Van Bosz wist iedereen dat het om energiek, aanvallend spel zou gaan. Bij Ten Hag weet je eigenlijk vooraf al dat het een controlerend, saai en Frank de Boer achtige spelopvatting is
1 0
Daneman
Je kunt het ook anders bekijken. Dat Dennis weg is werkt uitermate bevrijdend. Dat Keizer mee wegging is logisch. Dat ten Hag is gehaald is niet zo slim. Werd tijd voor een trainer van naam en met ervaring op het hogere niveau. Zo'n ten hag doet beetje tweede rangs aan. Terwijl Ajax voor de eerste rang moet gaan
1 -6
Ozymandias
Noem mij eens een trainer "van naam en met ervaring op het hogere niveau" die haalbaar is voor Ajax en de binnen de spelprincipes van de Ajax School zou werken? Ten Hag is geen tweede rangs, hij is een hoofdtrainer met veel potentieel en dat is waar Ajax het van moet hebben. Bosz was ook een hoofdtrainer met veel potentieel zonder naam en "ervaring op het hogere niveau".
3 -2
Pierre Heno
John van 't Schip.
1 0
geendagsvlieg
En de beschikbare eerste rang trainers zijn ? En dan eentje die binnen het salarishuis van Ajax past.
4 0
Ruff Rhythim
Ja 3 trainers in een jaar tijd doet geen enkele spelersgroep goed, dat snapt een kind van 3 ook wel...
6 0
BokkieBokstra
Precies, plus nog het drama met Nouri. Iedereen ziet het, behalve de leiding van Ajax.
2 -1