Vd Herik kijkt graag Ajax: 'Vanwege Ziyech'

BVeenstra, 12-02-2018 om 12:10, 8607 views, Dagblad 010 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech heeft steun gekregen vanuit een wel heel opvallende hoek. Ras-Feyenoorder Jorien van den Herik, ex-voorzitter van de Rotterdamse club, kijkt tegenwoordig namelijk graag naar Ajax en dat doet hij vooral vanwege de Marokkaanse spelmaker. 'Tegenwoordig vraag ik me af: wat zou het Nederlands voetbal zonder Marokkaanse en in het algemeen Afrikaanse inbreng zijn?'

'De mannen leveren een niet te ontkennen grote bijdrage aan de betaalde tak, maar tegelijkertijd verwachten wij dat zij zich als Nederlander gedragen', schrijft Van den Herik in zijn column voor Dagblad 010. 'Dat kan je dus vergeten, want er is nu eenmaal een genetisch verschil. Mensen met een achtergrond uit landen rond de Middellandse Zee zijn sneller in hun eer aangetast dan een volbloed Nederlander, die van kinds af aan de steken onder water en het katten gewend is. Volbloed Nederlanders hebben grote moeite met het fenomeen: gauw aangebrand. Niet doen. Want ik zie liever een trotse vent dan een vent die alles maar over zich heen laat gaan en accepteert dat een kleine minderheid van alles aan de grote (zwijgende) meerderheid oplegt.'

Van den Herik kwam Ziyech ooit tegen bij een opticien in Rotterdam en destijds liep de middenvelder er haast incognito bij. 'Maar ik kon het niet nalaten hem een mooie carrière te wensen. Wat een voetballer! En wat jammer dat er niet voor is gezorgd dat hij voor het Nederlands elftal koos. Want hoewel Ajax verre van mijn favoriete ploeg is, kijk ik graag naar hun wedstrijden. Ja, inderdaad. Vanwege Hakim Zyech. En wat triest dat hij wordt uitgefloten door zijn eigen (namaak) supporters', is de oud-voorzitter van Feyenoord van mening. De Rotterdammer kan van de houding van Ziyech genieten als hij wordt uitgefloten. 'Prachtig en nog mooier als hij daarna zijn voeten laat spreken. Armen over elkaar en verder niets.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
was een hele goede directeur, en wat hij zegt klopt ook gewoon.
wat heb je aan al die meelopertjes zonder uitgesproken mening, de hoogtijdagen van het nederlandse voetbal zat vol met mannen met een uitgesproken mening, en persoonlijkheden mannen met ideeen en passie voor het voetbal altijd maar op zoek om een ploeg beter te maken.
maar tegenwoordig word dit nergens meer geaccepteerd, alsof we met zijn alle zijn veranderd een kloontjes volk.
3 -1
ajaxinho
Klasse!

Vind het ook zonde dat hij niet voor Oranje speelt.
Oranje is zo saai.
2 -1
blueberry
Deze man heeft wel F'noord gered in de jaren 90 is met pek en veren Rotterdam uitgejaagd.
Waar ken ik dat toch van?
En bovendien kon hij het ook goed vinden met van Praag en van Raaij
2 0
ElFlaco14
Haha prachtig, spijker op zijn kop geslagen.
3 0
DerOpenDerOver
Slim hoor!
Zodra er een beetje gerommel is tussen Hakim en een paar supporters, meteen laten merken dat hij bij feijenoord wel welkom is. In de hoop dat hij naar de concurrent verhuisd. ;-p
2 -1
Ajacied33
Ik vind het een mooie reactie van Van den Herik,zo kan het toch ook. Ik heb ook veel temperament,ben praktisch op de Middellandse Zee geboren dus begrijp precies wat hij bedoelt. Maar als je trots hebt kun je nog wel respect opbrengen naar anderen...Wat Ziyech doet heeft niks met eer te maken vind ik
3 -2
Remark
"Van den Herik kwam Ziyech ooit tegen bij een opticien in Rotterdam". Ben ik de enige bij wie deze zin een flinke 'Huh?!' teweegbrengt?
2 0
3*stars*3
Sinds hij voor Ajax speelt heb ik hem niet meer gezien maar zag hem destijds (Twente tijd) wel paar keer met die gebroeders Cabral.

Maar denk dat het voor hem niet meer zo slim is om vrij en blij door Rotterdam te lopen.
Triest maar zo is het.

Verder eens met Jorien.
3 0
ETM
Ik denk nu dat Ziyech een geheim agent is... Ik vond al die slechte vrijetrappen al erg verdacht.
0 -2
TimAFCA
Ja. Mogen spelers van Ajax niet in Rotterdam komen?
1 0
ETM
Qua 'genetisch' verschil weet ik zo net nog niet, wel 'cultureel'. Verder denk ik dat Vd Herik niet helemaal open kaart speelt, want als hij t om Ziyech doet zijn er vast wel meer spelers bij Ajax die hem kunnen bekoren. Hij vindt Feyenoord gewoon geen klap aan :)
4 0
ElPistolero9
Mee eens maar vind dat ophemelen van z'n voetbalkwaliteiten altijd zo overdreven. Hij stapt zelden als beste van het veld en steekt er bij lange na niet zo bovenuit zoals eerder Sneijder, Suarez, Vertonghen en Eriksen dat wel deden.
3 -7
SR83
En allen die jij nu noemt stonden er ook direct na hun 1e seizoen Ajax 1? (Neem ook voor de grap situatie Appie en trainerswissel mee).
2 -1
GerardAjax26
Nee, maar dat valt niet helemaal te vergelijken. Ziyech kwam op 23 jarige leeftijd naar Ajax als al 1 van de beste spelers van de competitie. Sneijder maakte zijn debuut als 19 jarige, Vertonghen als 20 jarige, Eriksen als 18 jarige en Suarez als 20 jarige. Dus niet raar dat die spelers na hun 1e seizoen er niet direct stonden (hoewel Suarez dat wel deed wat ik mij kan herinneren). Ziyech is nu 24 jaar en op die leeftijd was Eriksen al een topper bij Tottenham en Suarez bij Liverpool. Voor de rest wel met jullie beide eens, ik vind Ziyech nog lang niet altijd de beste van het veld maar heeft de voetballende kwaliteiten om dat te kunnen worden.
2 0
Babayaka
Man vertongen was poep slecht in het begin alleen het laatste half jaar speelde ie goed, en toen was die weg ook.Vertongen heeft geen heel seizoen goed gespeeld bij ajax. Eriksen dito
0 0
SR83
Helemaal mee eens. Helaas zullen hier op dit forum helaas een aantal mensen wederom niet begrijpen wat hij zegt over genetisch verschil en achtergrond. Deze mensen zullen weer van alles moeten gaan roepen over aanpassen en discriminatie-/slachtofferhoekjes. Nou succes mensen ;-)
1 -1
chuckie88
Zelden meer eens geweest met een Feijenoorder...... Die 5% idioten jagen onze beste speler weg... zullen dezelfde nepsupporters wel zijn die ook al 15 minuten voor het einde van de wedstrijd vertrekken
5 -3
SR83
Ben een echte supporter, ik fluit Ziyech niet uit, maar ben wel echt bij potjes zoals gisteren 5 minuten voor tijd weg ja. Na zo een pot als die ze gisteren op de mat zetten is het mij niet waard om 1 uur langer te reizen. Verschilt dus per wedstrijd.
3 0
martin1234
Je gaat weg bij een 2-1 stand? Ik zou eerder vijf minuten eerder weggaan als ze met 5-0 voorstaan. Hoe slecht het ook was gisteren, ik wil weten hoe het afloopt omdat het toch mijn club is.
1 0
SR83
Het kon me gestolen worden. Had mij niet verbaasd als het alsnog 2-2 was geworden en als je het niet erg vindt had ik daar niet per se getuige van willen zijn.. En dan ook nog eens extra reistijd. Nee dank je :). Bij een 5-0 ben ik juist eerder geneigd om te bedanken voor de inzet en het te vieren met de rest :)
1 0