Hilariteit om taal Ten Hag: 'Eigen jargon'

BVeenstra, 12-02-2018 om 11:40, 12921 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voetbaltrainer Andries Jonker kan maar moeilijk wennen aan de manier van praten van Ajax-trainer Erik ten Hag. De ex-trainer van VfL Wolfsburg is een geboren Amsterdammer en merkt op dat hij bepaalde woorden die Ten Hag wel gebruikt zelf nooit zal gebruiken.

Dat het taalgebruik van Ten Hag overslaat op de spelers, blijkt uit een interview met Justin Kluivert die presentator Jack van Gelder laat zien. 'Hier reflecteren wij morgen weer op', vertelt de achttienjarige linksbuiten. Het zorgt voor hilariteit aan tafel van Rondo en volgens Jonker heeft Kluivert het niet van een vreemde.

'Erik heeft zijn eigen jargon', vertelt de voormalig hoofdjeugdopleiding van Arsenal. 'Het is geen Amsterdammer, het is niet iemand uit het westen. Ik wel, en ik zeg dingen als "hoog in de concentratie" niet. Het komt ook niet in me op. Maar ik begrijp wel waar hij het over heeft. Het is toch ook wel aardig dat we er iemand bij hebben met een eigen taalgebruik. Zolang we hem kunnen begrijpen, is het oké.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vanVleuten
"Hoog in de concentratie", is volgens mij ooit door Fred Rutten geintroduceerd.
0 0
Middenweg401
Maar het is wel onzin natuurlijk.
Je bent geconcentreerd of niet.
0 0
fanforeffer
Een verademing ,klinkt veel beter dan het dialect uit 010 of 020 ,of dat lampenkappen gebrabbel.
1 -3
NouridolbergNeres34
Die interviews met ten hag zijn ook echt vreselijk ,kunnen ze beter aan Witschge overlaten ofzo.
1 0
Ozymandias
Ten Hag vertaalt gewoon het jargon wat in het Duits of Engels wordt gebruikt letterlijk naar het Nederlands. Het blijkt maar weer hoeveel Nederlandse trainers achterlopen als dit jargon ze niet bekent voorkomt.
4 -1
GerardAjax26
Mee eens. Volgens mij gebruikte Ten Hag deze woorden ook al in zijn tijd bij Utrecht. Toen hoorde je er niemand over en nu is het opeens hilarisch. Net zoals hij nu hij trainer is bij Ajax opeens belachelijk gemaakt wordt bij VI om zijn accent.
3 0
3*stars*3
Zag het laatst ook.
Gijpie moest ook Ten Hag nadoen maarja Gijp...

''Hoog in de concentratie'' heb ik nooit eerder gehoord maarja, Ajax is de grootste en alles komt onder een vergrootglas.
1 0
Hagmag
Andries heeft volgens mij genoeg aan zich zelf.
Altijd weer die strontkar.
ten HAGMAG dit doen.
1 -3
Aspers73
Leuk, een Ajax trainer die op TV en Radio uit wordt gelachen en na wordt gedaan. Hadden we echt nodig.
3 0
Michelinho
Jonker heeft van Louis geleerd dat je beter je ballen kan laten zien om een boodschap over te brengen. Vakjargon BAD!
1 0
DHNC
Wat een populisme. En dat juist Andries Fucking Jonker dit soort dingen roept. Well... Hij kan bij de verzameling.
0 0
RusselWestbrook
Haha wtf is dit nou weer?
2 -1
Ruff Rhythim
....Andries Jonker.....

*stopt met verder lezen*
0 0
trainerdv
Lekker professioneel om iemand om zijn jargon uit te lachen.
Eikels..
5 0
parcomantelic
'Hoog in de concentratie' is nou ook niet een typische uitspraak die in het oosten gedaan wordt. Daarnaast luister ik liever naar Ten Hag dan naar Jonker, een wandelend cliché antwoordapparaat. Neemt niet weg dat Ten Hag een malle tukker blijft met eigenzinnige en soms onduidelijke uitspraken.
0 0
AFCA-B93
Dat eigen taalgebruik is alleen leuk als er ook goed spel getoond wordt in combinatie met punten. Zolang 1 van beiden ontbreekt wordt het behoorlijk irritant. Net zoals dat trekje van Keizer dat ‘ie constant om zich heen kijkt: in het begin was het te accepteren, maar als de resultaten kut zijn worden die trekjes net zo kut
0 0
GerardAjax26
Dat geldt toch voor iedere trainer en niet enkel voor Ten Hag en Keizer? Elke trainer (en speler) heeft zo zijn eigen trekjes, en je gaat je er pas aan irriteren als de resultaten/spel minder worden.
0 0
Redrum
Zouden de spelers gewoon niet begrijpen waar Erik het over heeft soms?
1 0
trodat4030
Iedereen heeft Google translate bovenaan in hun favorietenlijst waarschijnlijk ;)
0 0
AFCAwooz
Ik vind Ten Hag ook vermoeiend in interviews, heb ook altijd het idee dat hij eens goed zijn keel moet schrapen. Maargoed, uit al die trainers komt alleen maar onzin. Als je Gio of Cocu hoort praten: dat is nog erger dan Ten Hag, die twee kunnen echt een praatje houden van 10 minuten waarin ze werkelijk geen reet zeggen. In mijn eigen jargon noem ik dat: vijf kwartier in een uur lullen!
4 0