'Tagliafico deed me denken aan Maxwell'

giobelloni, 23-01-2018 om 09:00, 10044 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Nicolas Tagliafico doet Jaap de Groot denken aan de Braziliaanse linksback Maxwell. Dat vertelt hij maandagavond in het programma Telesport vandaag van De Telegraaf. De Groot denkt dat Ajax met de Argentijn een extra zekerheid in de verdediging heeft.

De linksback werd dan ook meteen verkozen tot man van de wedstrijd en kreeg met een beoordeling van een 7,5 gelijk een plek in het elftal van de week. 'Heel knap dat hij er meteen staat. Hij doet meteen wat van hem verlangd wordt en dat in de Klassieker. Hij deed me gelijk denken aan Maxwell. Een back die goed kan voetballen, een goed gevoel voor positie heeft en ook met ruimte om kan gaan, dat zag je bij de assist die hij gaf bij de eerste goal.'

De Groot denkt dan ook dat de Argentijn een prima toevoeging is aan het elftal van trainer Erik ten Hag. 'Qua mentale hardheid is hij sowieso een toevoeging. Het is gewoon een jonge Argentijnse prof die voor zijn brood voetbalt. Of hij Ajax naar de titel gaat helpen? Dat weet ik niet, maar met Tagliafico hebben de Amsterdammers wel een extra zekerheidje in de verdediging.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
unis
we slaan weer op hol... gelukkig zijn er genoeg mensen die Maxwell in het echt bij AFCA hebben zien spelen en weten dat Fico in niets lijkt op Mazwell!

Natuurlijk was hij goed zondag, maar laten we eerst een paar wedstrijden afwachten, maar de vergelijking Maxwell gaat mank, behalve de positie, aanvallende intenties, land van herkomst. verder verdedigen ze anders en qua techniek tja...

Geeft niks hoor... Hij voegt iig wel iets toe, dat is een feit, prettig zo'n back in ons midden!
0 0
4xEC1
'Land van herkomst'. Maxwell is een Braziliaan.
0 0
Ruff Rhythim
We hebben een baas binnengehaald hoor
0 0
Web
Ik vind hem niet tevergelijken met Maxwell.
Maxwell is een heel technische voetballer, voor mij de beste back van Ajax de laatste 15 jaar.
Tragliafico is een echte back. Met minder voetballend vermogen en ook minder elegant.
Ik vond het een beetje raar dat hij man van de wedstrijd werd. Vond hij zelf ook. Hij weet heel goed wat hij wel en niet kan. De Ligt vond ik met afstand de beste
0 0
4xEC1
Voor mij ook idd Maxwell de beste linksback sinds jaren, maar dan ook Trabelsi de beste rèchtsback sinds jaren... Als de twee nieuwe backs alleen al in de buurt komen van deze twee vind ik het goed.
0 0
ajaxinho
Goed meedoen in de aanval, zoals Maxwell dat kon.
Hij maakte loopacties buitenom (de goal) en binnendoor.

Maar Maxwell aan de bal is een klasse apart.
Hij kon aanvallen opzetten en slalomde op volle snelheid in de zestien.

Het zou toch geweldig zijn als hij eens een kijkje in onze keuken kwam nemen.
Lekker babbelen met Tagliafico en Sinkgraven.
En Bakker ook... (shit...ik heb te hoge verwachtingen van die knul)
2 0
Johnvanessen
Heb ook hoge verwachtingen van Bakker. Geen idee of dat te hoog is. Van wat ik heb gezien is hij in potentie de linksback die wij nodig hebben!
0 0
Ajaxvooraltijd
Wow, wat zou ik graag de baan van Jaap de Groot, Arno Vermeulen of Freek Jansen willen hebben. Gewoon dingen herkauwen, duimzuigen en complete onzin verkondigen voor een dik salaris en dan nog blijven zitten ook. Het zou me verbazen als ze de kleuterschool hebben weten door te komen.
2 0
Turbo
Mensen zijn Maxwell een beetje vergeten blijkbaar. Echt 2 volstrekt verschillende types. Maxwell met zn fantastische techniek en stijl, heerlijke trap in zn linkerbeen en die aanvallend bijna altijd de juiste keuzes maakte. Tagliafico de sobere, scherp verdedigende back die technisch een 6 of 7 scoort en het simpel houdt. Lijken in niks op elkaar. Weer zo'n Klaassen - vdBeek discussie kennelijk. Zelfde positie, zelfde kapsel, dus zullen ze verder ook wel precies hetzelfde zijn..
7 -1
Ajax68
Jaap wil weer eens van zich laten horen.
Maxwell was een veel meer technische voetballer, oogstrelende voetballer ook, was tevens een grote aanvulling voor de voorhoede met zijn prachtig opkomen, terwijl Nico verdedigend sterker is, dus Jaap wil alleen maar wat aandacht .
Laat Nico maar rustig acclimatiseren, want van dit soort jongens met Karakter, Gochem, Snelheid, sterk in een tegen een, goede voorzet, Passie, Durf en de Wil om te winnen, Kracht, en Ervaring , willen wij er nog wel een paar Mark Overmars.
Zijn eerste indruk is in ieder geval geweldig geweest.
0 0
Marcao
Ik zou zeggen: laten we pas een oordeel vellen als we hem een paar wedstrijden hebben zien spelen. Misschien is hij wel technischer dan hij nu heeft laten zien.
1 0
Patrick78
Tagliafico deed me denken aan.... Tagliafico.
5 0
RaynoFischer
Mij ook, en daar is niks mis mee :)
1 0
Superjood410
Nou nou, overdrijven is ook een vak jaap. Zal voetballend nog wel beter moeten, zat er natuurlijk wel lekker fel en kort op
1 0
Rudolph J
Lizarazu of Heinze
0 0
Youri08
Hij deed me denken aan ...... Nico. Vind het echt een type .... Tagliafico.
3 0
Rood Gevaar
deed me veel meer denken aan Chivu dan Maxwell
1 -3
RaynoFischer
Maar die momenten dat ze wilden counteren zat hij er wel vaak tussen ;)
3 0
MankeNelis
Uitstekend debuut maar hij is wel in de kaart gespeeld. Feyenoord had geen enkele intentie om vooruit te spelen, die kwamen om tegen te houden.
0 -2
Ajacied33
Oké en nu genoeg met al die veren in zijn reet te stoppen. Als hij de komende 2 potjes matig speelt is het weer helemaal niks en wordt er weer geschreven waarom Ajax een buitenlandse miskoop heeft gedaan.
5 -4
AFCAPolarBear
Volgens mij was de wedstrijd tegen Feyenoord bijna zijn ondergrens. Want dat Berghuis bijna scoort, was grotendeels de schuld van Tagliafico. Veel kleine (en dus ook sommige grote) fouten, maar dat is logisch als je net 2 weken bij een club bent. Mijn gevoel zegt dat hij elke wedstrijd degelijk tot goed gaat spelen. Altijd tussen een 6,5 tot een 8. Nooit een 6- of een 9
0 0
Ajacied33
Vooraf teken ik voor een gemiddelde van een 7,geen probleem
0 0
gras
Pfff, komop zeg. Maxwell was veel meer voetballer. Tagliafico is meer een dynamo.

Hij wordt wel enorm gehyped zeg. Ik vind dat je hem daar eerlijk gezegd niet serieus mee neemt. Hij is aanvoerder bij Interdependiente geweest, international, heeft de Copa gewonnen, is 25. Hij weet echt wel wat hij wel en niet kan, dat hoeft hij niet van de media of internet te leren. Die uitverkiezing tot man of the match is sympathiek, maar hij gaf zelf ook al aan dat hij dat niet erg terecht vond.

Misschien iets nuchterder kijken naar deze jongen. Was zijn man kwijt in de eerste helft en heeft waarschijnlijk deze hele seizoenshelft nodig om helemaal te wennen aan het systeem en de soort coaching. Wel lekker dat je een stabiele factor hebt op links, die mentaal sterk is en duels wint.

Een beetje cult is prima, maar teveel cult en je maakt een karikatuur van hem.
12 -1
MosesD
Het is ook Jaap de Groot die het zegt. Desalniettemin een prima aankoop.
0 0
RaynoFischer
Al kwam dat ook wel omdat Frenkie daar die ruimte achterliet, waardoor hij moest kiezen.
Verder heeft hij verdedigend geen fout gemaakt, maar idd rustig aan het is in principe knapper dat Malacia zich staande houdt tegen Neres dan Nico tegen Berghuis.

Gewoon prima debuut naar verwachtingen van iemand met zijn status ;)
1 -1