'Ziyech kan fluitend mee in de Europese top'

giobelloni, 22-01-2018 om 09:05, 9563 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mario Been denkt dat Hakim Ziyech zeker bij een Europese topclub zou kunnen spelen. Dat vertelt de Rotterdammer aan tafel bij Dit was het weekend van FOX Sports. Daarbij is de oud-Feyenoorder erg gecharmeerd van de creativiteit van Ziyech.

Vooral de manier waarop de spelmaker iemand vrij voor de goal kan zetten, toont volgens been zijn klasse. 'Hij kan het verschil maken bij een ploeg die Ajax misschien nog wel langs PSV kan brengen. Hij kan het spel verplaatsen en dingen doen die een ander niet kan.'

'Daar zit elke ploeg op te wachten, iemand die met één bal iemand voor de goal kan zetten. Die kwaliteit heb je nodig om in de top te kunnen spelen.' Waarop Been gevraagd werd of Ziyech inderdaad in de top kan spelen, zoals bijvoorbeeld bij Fenerbahce. 'Daar kan hij fluitend meespelen, omdat hij gewoon alles beheert wat een topspeler nodig heeft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Zo lang hij niet kritisch op zijn eigen spel is zal Ziyech niet de absolute top halen. Te vaak onnodig balverlies, geen goed rechterbeen, heeft geen diepte in zijn spel, met uitzondering van zijn passes en heeft geen goede aanname.
0 0
mistermiyagi
Ziyech kan de subtop aan en geen niveau hoger. (behoorlijk beperkte speler, heeft geen geweldig linkerbeen, scoort weinig vanuit de 16, heeft geen neusje voor het doel, heeft zelf 0% diepgang alleen speelt hij alles met diepgang, is niet sterk, heeft geen 5* techniek eerder een 4*.

Ziyech heeft ook veel kwaliteiten, maar jongens als Fekir schat ik hoger in als Ziyech.
0 -1
FissaDeGekste
Ik vind Fekir zo ongelofelijk wisselvallig. Ziyech is inmiddels wel in staat een constanter niveau dan voorheen te behalen, al zijn de Ă©chte uitschieters naar boven wel een beetje verdwenen.
0 0
koppendicht
Geweldige speler, bij vlagen echt een genot om te zien spelen. Ook gewoon qua gogme en zelfvertrouwen een Ajax-speler. Overmars moet tot het uiterste gaan om hem te behouden, wat mij betreft wordt het salarisplafond doorbroken voor Ziyech, echt een unieke speler. Maak hem volgend jaar aanvoerder, geef hem het perspectief dat als het team behouden blijft er ook in Europa resultaten geboekt kunnen worden.
0 -1
Noxin
Europese topclub, Fenebahce... oke dan. Gaat weer nergens over.
0 0
ETM
De kop is weer raar en mensen reageren dan klakkeloos op iets dat Been niet zegt. Hij zegt Ziyech kan in absolute top mee. Dan wordt hem (vrij dom dus) gevraagd of ook Fenerbache, en dan zegt Been pas 'fluitend'
0 0
ajaxinho
Dat maakt de inhoud wel heel anders.
Hij haalde het voorbeeld Fenerbahce dus zelf niet aan.

Maar wat weet Been eigenlijk van de Europese top...

Ik heb ook wel het idee dat hij de Eredivisie ontgroeid is.
Alleen in de topwedstrijden wordt hij geprikkeld.
0 0
UltimateKaos
Waarom heeft iedereen het altijd maar over het buitenland? Zelfs de Ajaxsupportes o.a. hier op het forum praten onze spelers naar andere clubs. Hierdoor lijkt het alsof je niks bereikt hebt als je niet in het buitenland gevoetbald hebt. We moeten (zeker als supporters, maar ook als 'analisten') ervoor proberen te zorgen dat de gedachtegang van de voetballers verandert. Ze moeten weer trots zijn dat ze bij Ajax(psv/utrecht/az/feyenoord) mogen voetballen.
Zodra wij de Eredivisie weer serieus gaan nemen gaan andere mensen dat misschien ook wel doen.
Kijk een bij een gemiddelde wedstrijd hoeveel jongens er in het publiek zitten met trainigspakken van Real Madrid, Barcelona en PSG. Dat zouden trainingspakken van Ajax (psv/utrecht/az/feyenoord) moeten zijn.

Zolang wij onszelf niet serieus nemen doen anderen dat al helemaal niet!
0 0
ETM
Eens met je strekking. Het is zooo storend zoals men in Nederland de eigen competitie eindeloos naar beneden lult. Dat beinvloed ook echt de beleving van mensen. Als je in het buitenland woont gaat dat ook als maar meer opvallen. Wat dat betreft goed dat ervaringsdeskundige Huntelaar het onlangs op nam voor de eredivisie..
Voetbal is ook gewoon 'entertainment', al dat negatieve en denigrerende gelul gaat daar aan voorbij... Anderzijds verkoopt dat in Nederland klaarblijkelijk juist goed.
Ik zeg niet dat Nederland niet kritisch naar zichzelf moet kijken, absoluut niet, maar dat zogenaamd realistische gelul is destructief, ben ik ook van overtuigd..
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
sorry hoor, maar Ajax is wel een stapje hoger dan Fenerbahçe.

Vergeet iedereen de finale Europa league van vorig jaar?

Alleen de absolute top is een stap omhoog vanaf Ajax, de rest is een stap omlaag. een club als bijvoorbeeld everton zou opgerold worden door ons.
0 0
AlexIbarra
Als je Fenerbahce als Europese top beschouwd kan Ziyech makkelijk meespelen in de top ja.

Maar in dat geval is Ajax ook Europese top en is het niet echt een boeiende uitspraak.
1 0
Jajijdaar
Hahaha wat een onzinnig stukje. Hoe de F komen ze in godsnaam aan Fenerbache? Dat is sportief nog een stapje lager dan Ajax.
1 0
Rsv
Dat niveau gaat Hakim nooit halen.
0 0
Ferd
Fenerbahçe Europese top? Kom op zeg!
1 0
niquedegraaff
Wat een bullshit. Ziyech moet aan zijn bal aanname werken en daarnaast ook aan zijn slordige balverlies die hij compenseert met prachtige passes. Maar dat oliedomme balverlies zit er iedere wedstrijd keer op keer weer in. En niet een paar keer, maar echt een hele hoop. Niks Europese top. Die moet echt gaan werken aan zijn eerste balcontacten.
0 0
Restored
zelden zoveel onzin gelezen
0 0
NouridolbergNeres34
Ik denk aan clubs als, as roma, schalke, lyon, everton, dortmund, sevilla voor ziyech ,clubs onder de absolute top dus.
0 0
ProfessorX
Wat zou je ervan vinden om eens te denken aan Ajax ipv al die clubs die jij nu opnoemt ?

Ik vind het echt bizar dat alles spelers door hun eigen supporters al geplaatst worden bij andere clubs echt waar heel bizar .

Mijn redenering is als in 92 toen er ook gewerkt en gebouwd werd aan een heel nieuw Ajax met jongelingen en wat ervarende spelers . laat dat nu ook eens gebeuren .
1 0
AFC34
Mwah, ik zie hem (nu nog niet hoor) ook wel bij een Juventus in een vrije rol op het middenveld spelen. Die hebben de verdedigende kracht om er een speler voor te zetten die zoveel risico in zijn spel legt.
0 0
ProfessorX
Ziyech blijft , want dit is een mooie goede groep en mijn voorkeur ga uit naar F de Jong op Schone zijn plek , want gisteren ook zie je steeds weer Schone naar de Jong toe lopen en werd ook gezegd dat hij het dicht lip ipv open .
Ook die bal handeling echt tenen krommend en hij sta erin om zijn ervaring ? zijn goede schot ??
Nou wat ik zag was dat hij weer de bal kwijt raakte bijna enkel omdat hij eerst de bal krijgt dan pas kijkt en alweer 3 bal handelingen maakt met spelers om hem heen dus levensgevaarlijk .
Nee doe mij maar
Onana
Veltman ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico
vd Beek F de Jong ; Ziyech
Neres ; Huntelaar ; Kluivert

en graag iets eerder wisselen dan bv na 65 min dan kan je Schone best brengen enkel om iets open te breken of een Cassierra dan kan die alvast zijn minuten maken .
0 -2
Leviathan
Hij hoopt dat Ziyech zo snel mogelijk Ajax verlaat natuurlijk. En fener een topclub? Oja dan is RvP natuurlijk een ster van een topclub die naar Feyenoord komt klinkt ook interessant.
2 0
AFC34
Was hieronder ook mijn eerste reactie. Kan het niet laten om onder de tafel veren bij zijn eigen club in de poeperd te drukken...
1 0
Van Reenen
Europese top, ja
....... Maar Fenerbache is toch geen topclub?
1 0
Youri08
Ja, inderdaad
1 0
Ajax412
Alleen als hij zijn aanname perfectioneerd, echt ergerlijk hoe de ballen soms van zijn voet springen. Hij kan nog zoveel beter.
0 0
AFC34
Zou hij nou fenerbahce zeggen omdat het dan lijkt of feyenoord een speler uit de absolute top heeft gehaald?
0 0
Redrum
Ja.
1 0
Jaridebeste
Fenerbahce Europese top? Huh?
1 0
mgtow
Mario. Misschien wel de slechtste analyst van de wereld. 10-0 verloren van PSV. Moet ik nog meer zeggen?

Fenerbahce is een bij elkaar geraapt zootje net-nieters en helemaal-nieters. Daar moet je ver weg van blijven.
1 0
Barra
En toch zie ik hem de absolute top niet halen, nog te grillig. Helemaal als je ziet hoeveel belang hij hecht aan een bepaalde warmte en vertrouwen van een trainer. Echte topspelers hebben daar tot op zekere hoogte schijt aan. Geen enkele schande om net onder de top te spelen , maar waar hij zich wel kiplekker voelt
1 0
Pheadrus
Laten we hopen dat hij omwille van de "warmte" of hoe je het ook wil noemen lekker in Amsterdam blijft zoals Schone. Hij kan een voorbeeld zijn voor alle talentvolle jeugd met roots in Marokko.
1 0
31xAjax
Zolang hij blijft grossieren in balverlies zal het met de belangstelling uit de Europese (sub)top wel meevallen...,

De scouts kijken wel een beetje verder dan alleen naar zijn assists....
0 0
insectenverdelg
Mario been. Die vond dat Ajax slecht speelde en dat Feyenoord daarvan vergat te profiteren.....
0 0
GerardAjax26
Als je het stukje van een minuut zou bekijken, zou je weten dat Mario Been niet over Fenerbahce begint.. Mario zegt slechts dat Ziyech mee kan met de Europese top. Perez vraagt vervolgens of hij bijvoorbeeld bij Fenerbahce mee zou kunnen, waarop Mario zegt ''fluitend''.. dus welke onzin verkondigt Mario precies hier?
1 0
Bobbaasje
Fenerbahçe top? Haha Mario Worstbeen slaat weer eens onzin uit. Ziyech gaat gewoon de nieuwe Özil worden in de Europese top bij een Real Madrid, Manchester United of Arsenal.
0 0
Ferd
Nu praat jij net zoveel onzin als Been. Ziyech is een leuke voetballer maar geen Ozil, bij lange na niet.
0 0
Ajax27
In de top bij Fenerbahçe... het niveau was weer ver te zoeken.
0 0
Bjorn
Absolute top denk ik (nog) niet, maar net daaronder zal hij denk ik prima meekunnen. Denk aan Valencia, Atletico, Arsenal, Dortmund.

Hoe kun je Fenerbahce noemen als je spreekt over absolute top...
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Jaja, zie het ff voor je: Ziyech bij City. Spel gaat heen en weer, 10 sneller dan eredivisie.......Laat Ziyech eerst maar eens een heel seizoen goed spelen en gem. een 7 halen.
Als je zogenaamd zo'n goede trap hebt en je schiet meer dan 100 keer van buiten de 16 en scoort er geen 1, dan moet je nog veel leren.
Natuurlijk kan ie ballen, Maar voor Spurs is hij nog niet eens goed genoeg. Daar kan je niet in 1 helft 5 ballen inleveren. Tijdje terug zag ik Ziyech zonder overdrijven na 5 minuten al 6 ballen inleveren.
0 0
31xAjax
Eens
0 0
RaynoFischer
"De top" en dan "Fenerbache" noemen, hahahaha =D
Het is maar net wat je Europese top noemt, daar kan hij fluitend mee ja.
8 0