Jansma: 'Klassieker die ik snel zal vergeten'

JesseTH, 21-01-2018 om 23:19, 6926 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Pierre van Hooijdonk zag zondagmiddag een Klassieker waarin Feyenoord onmachtig was en Ajax de controle had, ondanks het feit dat het aanvalsspel niet altijd even goed was. Kees Jansma hield vooral negatieve gevoelens over aan de wedstrijd.

'Het spijt me om te zeggen dat ik het erg matig vond', stak Jansma zijn verhaal af bij Studio Voetbal. 'De eerste helft ging bijna niet voorbij. De een viel aan en de ander hield stand. Ik zat eigenlijk te wachten op de 1-0 voor Ajax, die beslissend zou zijn. Ik vond het een Klassieker die ik heel snel zal vergeten als ik het vergelijk met andere in het verleden.'

Van Hooijdonk zag eenrichtingsverkeer in de eerste helft en vond het daarom ook niet boeiend. 'Deze wedstrijd deed me heel erg denken aan de laatste wedstrijd tussen Ajax en PSV. PSV had, net als Feyenoord vandaag, enorm veel ontzag en misschien wel angst voor Ajax. Het speelde heel verdedigend en het was wachten op de goal van Ajax.'

De oud-international zag de vleugelspelers van Ajax het zondag moeilijk hebben in de Johan Cruijff ArenA. 'Dus het aanvalsspel van Ajax stokte gewoon. Ik vond ook dat de backs de eerste helft heel erg behoudend voetbalden. Neres en Kluivert speelden ook vaak aan de zijlijn in het begin. Dat hielp Ajax niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
erwtenpeller
Kees is een Feijenoord en Den Haag fan dus ik begrijp dat hij teleurgesteld is.ook als Ajax de sterren van de hemel speel dan zal hij dat nooit erkennen.hij zit altijd met zijn feijenoord vrienden aan tafel.hij nodig Ajax alleen uit als het weer onrustig is binnen de club.
0 0
Remark
Dat gezeik altijd. Toegegeven, het gebrek aan doelpunten, het laffe spel van Feyenoord en het consolideren van de 2-0 maakten het een ietwat saaie klassieker, maar ik heb Ajax wel es slechter uit de winterstop zien komen, hoor. Gisteravond ook nog even naar Betis - Barcelona gekeken. Man man, dát was pas slecht! In de eerste helft zat Betis erbovenop, waardoor Barca de ene na de andere bal inleverde en helemaal niks klaarspeelde. Na de rust was de Betis-benzine op, gaven Suarez en Messi effe gas en werd het alsnog 0-5.
0 0
Babayaka
Vond het helemaal niet zo slecht. Zeker na een winterstop en trainerswissel.
Ajax was heer en meester
0 0
Redrum
Het was een matige wedstrijd, maar dat lag vooral ook aan de laffe instelling van Feyenoord. Bij Ajax zag je duidelijk dat er nog wat scherpte ontbrak, wat voor veel slordige passes zorgde. Maar goed, als je zo'n wedstrijd dan toch vrij simpel met 2-0 wint mag je niet ontevreden zijn. Uit bij Utrecht moet die scherpte er wel zijn, want als je die niet wint wordt het alsnog een lastig verhaal.
0 0
gwn_rj
Ajax domineert in alle toppers dit jaar. ongelooflijk eigenlijk hoe gemakkelijk het ook gaat. alleen 010 uit kon tot aan de1-2 alle kanten op, maar uiteindelijk toch ruim gewonnen... mooi om te zien. nu nog tegen de kleintjes en klassieke angstgegners zorgen dat je geen punten laat liggen.. PSV uit moet je namelijk ook gewoon kunnen hebben dan scheelt het nog maar 2 puntjes, oftewel 1 verliespartij of gelijkspel voor PSV....
1 0
ETM
Toch is het de vraag of je het Cocu en Gio echt kwalijk kan nemen. Ga je lekker voetballen tegen dit Ajax wat gebeurd er dan? Laat je Neres een paar keer met ruimte naar binnen gaan dan heeft ie algauw een assist. Laat je Kluivert een paar keer met ruimte zn man opzoeken dan heeft ie algauw een doelpunt. Laat je Schone lekker aanleggen voor zich zelf dan zit de bal in de bovenhoek en dat geldt ook bij Vd Beek. Frenkie moet je ook met 2 man opvangen etc. Dit Ajax is individueel ook echt een stuk verder dan toen Bosz begon.
Dit Ajax is stiekem gewoon echt veel sterker dan PSV en Feyenoord. En toch staat dit dekselse Ajax weer niet bovenaan. Waarom staat Ajax niet bovenaan? Dat moeten die analysten eens proberen te beantwoorden..
0 0
geronimo
Morgen nog 1x lachen bij vi, ik denk dat van Bronkhorst de schuld krijgt
2 0
Beer
Ajax wint vandaag met 2-0, maar het gaat bij die idioten van Studio Sport bijna alleen maar over Feijenoord.
6 0
mehmetseuntjens
Overigens vond ik Ajax - psv een leukere wedstrijd dan die van afgelopen middag.
6 0
mehmetseuntjens
Alleen omdat ze op een andere winnaar hoopte.
5 0
Mart42
Alle overwinningen op de kakkerlakken kan ik niet vergeten. Die van vandaag is goud waard en de volgende nog meer.....
2 0
insectenverdelg
Wel mee eens. Maar of takes 2 to Tango! Ajax had zorgvuldiger moeten zijn in de passing, maar Feyenoord was niks anders aan t doen als t compact houden en tegenhouden. Net als PSV in Amsterdam. Dat t dan geen spektakelstuk wordt, is te begrijpen. Wel jammer dat ze allemaal zo komen naar de ArenA. Maar dan nog steeds wat als roepen mbt de ene kans in de gehele wedstrijd is gewoon lachwekkend.
2 0
Minsc
Niks nieuws, maar wat is die Arno Vermeulen toch een zielig figuur. Hij vond de eerste helft nog wel meevallen omdat 2 kakkerlakken op het middenveld een duel hadden gewonnen. Triest.
2 0
chuckie88
Alles wat Arno Vermeulen zegt is triest... anti Ajax mannetje die sowieso door niemand serieus genomen wordt.
0 0