Gullit: 'Bij Ajax elf spelers die iets kunnen'

JesseTH, 21-01-2018 om 20:52, 14119 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ruud Gullit is positief te spreken over de manier waarop Erik ten Hag zijn trainingen leidt, namelijk door het spel veel stil te leggen. Wim Kieft was aan tafel bij Rondo minder positief gestemd en dan vooral vanwege het niveau van de wedstrijd.

'Ik had het idee dat ik naar een degradatieduel zat te kijken, zo veel ging er fout', vertelt Kieft pessimistisch. 'Je ziet in Nederland dat wanneer het tempo heel hoog wordt, er heel veel verkeerd gaat. Dan lijkt het alsof het tempo en de weerstand te hoog is. Bij Frenkie de Jong zie ik echt wel dat het een goede speler is, maar heel onderscheidend was hij natuurlijk ook niet.' Over de debutant aan Ajax' zijde was hij wel behoorlijk positief. 'Tagliafico deed het zeker goed, maar hij is niet echt getest. Hij bleef wel heel goed overeind.'

Over de trainingsmethode van Erik ten Hag werd eerder al bekend dat hij het spel vaak stillegt. Gullit is daar zeker geen tegenstander van. 'Het blijkt dat wanneer je een minuut na de actie het spel stilligt, mensen het al vergeten zijn. Je moet het dus meteen stilleggen en zeggen wat er fout gaat. Dan kun je ook beter corrigeren.' De oud-international ziet tevens veel kwaliteit op het veld bij de Amsterdammers. 'Bij Ajax zijn er elf spelers die iets kunnen, er gebeurt altijd wel wat. De intentie is ook altijd om aan te vallen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Dat is toch wel bewezen met de assist van Veltman ;)

Het scorend vermogen van Donny wordt ook onderschat.
Hij heeft zich aangepast door in de zestien zo snel mogelijk zijn linkerbeen te zoeken.
0 0
didierajax020
Off: http://www.voetbalinside.nl/spelerweek

Matthijs boys?
0 0
geronimo
Maak me zorgen om Kieft ,het gaat niet goed met hem
1 0
Ar
Ook in andere competities zie je dat er veel fout gaat bij beiden ploegen als het tempo van de westrijd heel hoog is. Dat heeft niet zo zeer te maken met de eredivisie.
Veel wedstrijden in Engeland zijn het aangluren ook niet waard, zo veel gaat er fout. Of het is Hotseknotsebagoniavoetbal.
1 0
GerardAjax26
Het was inderdaad geen geweldige wedstrijd, maar ik ben het niet met Kieft eens om dat te wijden aan de Nederlandse competitie. In andere competities zijn klassiekers ook vaak wat minder leuk om naar te kijken. Sowieso vind ik Kieft vaak erg negatief. Het was op momenten inderdaad slordig, maar de vergelijking met een degradatie duel gaat me te ver.. ja ok, onze tegenstander had er vandaag wel wat van weg.
2 0
Ajacied33
Kieft lijkt wel levensmoe man. Komt nooit iets positiefs uit zn mond
3 0
insectenverdelg
Dat is ook het grote verschil. Hebben met Kluivert, Ziyech vd Beek Neres Dolberg en een beetje schone gewoon zoveel spelers die makkelijk kunnen scoren. Geen ander team heeft zoveel voetballend en scorend vermogen.
0 0
Koenniiee
Kieft heel wel een punt hoor. Naarmate Ajax voor kwam ging Feyenoord alleen maar meer opbouwen en dán kan Ajax wel druk zetten. Verder hebben ze alleen maar tijd getrokken en lange ballen gegeven.

Dan is het moeilijk om er een hoogstaande pot van te maken. Zeker als de tegenstander hoge pressie weigert. Dan kun je als voetballende ploeg en je energie niet kwijt zonder bal en is het moeilijk een ploeg uit de tent te lokken wanneer je de bal hebt. Cliché, maar je hebt echt twee ploegen nodig voor een leuke pot.

Check even; Ajax haalt een prima niveau tegen Schalke en Lyon, maar die bouwden op, gaven druk, dan komt er een heerlijke dynamiek en gaat het echt om de beste voetbalploeg.
6 -2
CruyffFootball
Loopneus Kieft moet geen analist zijn maar ook lekker een account aanmaken op een forum ergens.
Als analist wordt je betaald om objectief te zijn, dat is Kieft nooit.
Hij heeft altijd mensen die hij niet mag en wel mag en laat dat enorm blijken.
Bosz kon nooit iets goed doen bij hem, en op Ten Hag heeft hij het ook niet.
Maar geen kwaad woord over Fredje Rutten of Van persie bij wimpie want dan wordt hij boos.
4 0
koppendicht
Kieft is een uitstekende analist en had nu ook weer gelijk. wedstrijd was niet om aan te gluren.
0 0
Ewald
En onze Nico weet nog steeds niet wat een berghuis nou precies is. Zegt genoeg denk...
2 0
Mokumnorth
Nico heeft een hoop goede dingen laten zien, maar het lijkt wel of er vergeten wordt dat hij ook berghuis uit zijn rug liet komen bij hun enige grote kans.
Ik wil er dus een beetje voor waken dat hij als de messias gezien wordt.
0 0
RusselWestbrook
Als Sinkgraven zoiets doet loopt iedereen te gillen dat ie geen echte verdediger is.
0 0
Redrum
Wim Coke kan het weer niet opbrengen positief te zijn.
2 -2
AjaxDordt
Kieft weer een paar glazen azijn op?
1 -2