Derksen: 'Onzekerheid, dat houd je niet vol'

JesseTH, 19-01-2018 om 21:56, 13507 views, Voetbal Inside | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Johan Derksen en Valentijn Driessen hebben zich aan tafel bij Voetbal Inside uitgelaten over de bestuurlijke omstandigheden en het begin van Erik ten Hag bij Ajax. Volgens Derksen valt er nog niet te voorspellen of de kersverse coach gaat slagen in Amsterdam, maar hij zet wel zijn vraagtekens bij de trainingsduur bij Ajax.

'Ajax wordt kampioen, als ze de trainer verstaan in ieder geval', begint Derksen gekscherend. 'Ten Hag is een talentvolle coach, maar het is net als een voetballer. Bij een voetballer van een provincieclub die je bij de top-drie neerzet, is het altijd maar afwachten wat het wordt. Het feit dat hij nu drie uur traint, dat zegt iets over zijn onzekerheid en zelfoverschatting. Het is niet zo dat die gasten beter gaan voetballen door ze drie uur op het veld te houden. Ik begrijp die onzekerheid wel, maar dat houd je niet vol.'

Edwin van der Sar liet eerder al weten zelf in de spiegel te gaan kijken wanneer Ten Hag geen progressie weet te boeken met Ajax. Driessen begrijpt dat wel. 'Ik vind dat heel slim van hem. De trainer moet het nu presteren en ik denk dat hij het gezegd heeft omdat hij het in zijn hart wel genoeg vindt. Het is iemand met een korte spanningsboog en hij ziet zichzelf daar niet tien jaar zitten als directeur van Ajax.'

Ook het vertrek van Dennis Bergkamp bij Ajax komt nog ter sprake. 'Als je ontevreden bent over iemand in je organisatie, dan moet je dat wel met een brief vastleggen. Als je dan van hem af wilt, dan heb je een dossier bij de rechter om aan te tonen waaruit blijkt dat hij structureel niet functioneerde. Ik vind het wel heel verstandig dat ze hem weggestuurd hebben, maar dan moet je dat wel volgens de regels doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
petwes
Drie uur trainen is zijn stijl, is niet zwaar, want het ligt veel stil, heeft niks met onzekerheid te maken, maar is zoals hij werkt.

Verder ook alleen maar onzin, behalve praktische informatie over einde aan contracten maken.
0 0
SjaakWolfs
Onzinnige teksten, maar je moet veel van wat er bij VI gezegd wordt dan ook niet al te serieus nemen.
0 0
ElFlaco14
9 van de 10 sportjournalisten niet serieus nemen, Derkssen 1e divise niveau gespeeld, waar hebben we het over. Een oorlog zelf meemaken of van afstand oordelen (theoretisch) is niet het zelfde. Ex voetballers die in de top hebben gevoetbald, daar kan ik wel naar luisteten, niet naar een clown als Derkssen.
1 -1
AjaxAmsterdam
Naar Johan Derksen luisteren, dat houd je niet vol
5 -1
suske
Daarom doe ik het allang niet meer kijk dat programma bijna nooit meer.
0 -1
lekebusch
Onzekerheid blijkt uit paniekwissels, tactisch plan omgooien bij een ongelukkige tegengoal of in paniek reageren op een uitspraak van Derksen. Niets te maken met lang trainen.

Lijkt me juist nuttig als je beperkte tijd hebt om een belangrijk resultaat neer te zetten, om je tijd actief te gebruiken.
1 0
FriescheAjacied
Derksen is een amusante man, die bij bekrompen en gepikeerde mensen een gevoelige snaar kan raken. Dat blijkt maar weer uit onderstaande reacties, maar dat geldt ook voor andere artikelen.
Mensen, neem het gewoon met een korreltje zout. Wat een onnodige stress om een opmerking van Derksen. Die opmerkingen zijn immers vaak erg ongenuanceerd en gericht om wat te treiteren. Dit gezegd hebbende, vind
ik de teksten van Derksen soms ook terecht hoor.

Wat betreft de onzekerheid van Ten Hag, slaat hij de plank mis overigens. Maar over de duur van een training, geeft Derksen zijn mening. Hier refereert hij naar zijn eigen verleden, waarin spelers een hekel hadden aan de lange trainingsduur van zo’n training. René van der Gijp beaamt overigens wat Johan zegt.
4 -1
geronimo
Hij traint bij zijn vorige clubs ook al langer dan normaal maar dat weten ze daar dus niet, hoewel die Driessen moet het wel weten
2 0
Bjorn
Tot nu toe maakt Ten Hag geen onzekere indruk op mij. Die man weet prima wat hij wil.

Ik ben alleen niet zo blij met teksten als 'momenten zoeken van drukzetten'.
2 0
EVH
Ten Hag onzeker...??? Hahahahaha die Johan toch
4 -1
Piejotter
Woorden van een matige verdediger (vaak unfair) Schoppen tegenstander of nu mensen belachelijk maken , wat is het verschil?
2 -2
Ruff Rhythim
Ah...we hadden dus eigenlijk moeten zoeken naar een uiterst zelfverzekerde coach die 5 minuten per dag traint?
3 -1
DavidFerr
Ja, eerst roept de media massaal dat wij in Nederland te weinig trainen. En nu het over Ajax gaat trainen wij weer te veel door onzekerheid. Die gasten snappen er echt niks van!
7 -2
gras
Veelzeggende opmerking over Sar. Dat was duidelijk inside information van Driessen en droop er al vanaf. Sar is geen bestuurder die leeft voor het vak. Hij houdt niet van sores en kan dat ook niet managen. Het is een huisvader die lekker wil genieten en een beetje wat erbij wil doen.
Prima om zo'n grote speler aan je club te verbinden, maar zit net als Bergkamp op de verkeerde plek.

Doodzonde. Uiteindelijk druipen ze allemaal beschadigd en gedesillusioneerd af.
2 -6
gi0vanni
En dat is prima. Ze dachten het beter te kunnen maar ze doen het maar matig. Het is tijd voor een spiegel. Maar het ergste is de schaden, die is onherstelbaar.
0 -1
RaynoFischer
Ik vind Ten Hag juist alles behalve onzeker overkomen, dat had ik juist bij Keizer ...
3 uur trainen heeft er niks mee te maken.
7 0
Inhartennieren
Je gaat hier toch niet serieus op in hoop ik.

Derksen is toch totaal niet serieus meer te nemen.
3 -2
RaynoFischer
Nee hoor, daarom houd ik het gewoon kort ;)
Eerst zeiken ze dat er meer getraind moet worden in Nederland en nu wordt er langer getraind is het uit onzekerheid, lachwekkend...
3 -1
FriescheAjacied
Uit zo’n vergelijking blijkt maar weer dat je het niet snapt. Je trekt het volledig uit verband, namelijk.
0 0
Inhartennieren
Inderdaad!
0 0