De Vries: 'Ontslag Keizer was misplaatst'

BVeenstra, 17-01-2018 om 11:35, 17338 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zaakwaarnemer Peter R. de Vries kan een maand na dato nog niet helemaal begrijpen dat Ajax vlak voor de winterstop trainer Marcel Keizer heeft ontslagen. De misdaadverslaggever zag juist een stijgende lijn onder Keizer en hij had het ontslag dan ook niet zien aankomen, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside.

'Ik ben onaangenaam verrast met wat er de laatste maand bij Ajax is gebeurd', doelt De Vries onder meer op het ontslag van Keizer. 'Zijn ontslag kwam voor mij uit de lucht vallen en het was voor mij ook misplaatst. Ik had een goede indruk van Keizer. Na een moeilijke start kreeg hij het de laatste tijd op de rit. Ik had hem zonder meer het krediet gegeven om na de winterstop verder te gaan.'

Niet alleen vindt De Vries Keizer een goede trainer, maar ook tegenover de media kwam hij goed voor de dag. 'Wanneer ik zijn optredens voor en na de wedstrijden analyseerde, zag ik een goede evenwichtige vent. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij maar wat uit zijn nek kletste. Het is jammer dat hij niet de kans heeft gekregen om te laten zien wat hij allemaal kan.'

Met Erik ten Hag heeft Ajax inmiddels een nieuwe trainer en over deze oefenmeester is De Vries te spreken. 'Ik snap de keuze voor Ten Hag wel. Het lijkt mij een pittige trainer, die een visie heeft. Ik verwacht dat hij een groot overwicht op de groep zal hebben. Een trainer waar de spelers ontzag voor hebben, waar ze een beetje bang voor zijn. Dat moet ook, denk ik. Als speler moet je het gevoel hebben dat je net die twee procent extra inzet moet geven, want de trainer staat te kijken. Ik denk dat hij dat afdwingt.'

"Ik vind het ontslag van Keizer misplaatst" - VOETBAL INSIDE

Clubinsider Daniel Schoonenboom ging op bezoek bij Peter R. De Vries. Hij reageert op het ontslag van Marcel Keizer als trainer van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Iedereen weet door wie en wat, en wat zeurt die Peter nou, en het is al gebeurd en wij ajax moeten nu knallen
0 0
Catenaccio
Duh...Ze hadden hem nooit als hoofdtrainer aan moeten stellen!!!!
0 0
FissaDeGekste
Sorry hoor, maar een goede indruk voor de media? Dat was een van de grote minpunten van Keizer, gezwam weer van Petertje. Neemt niet weg dat de manier waarop hij weggezet is schandalig is.
0 0
Rudolph J
Ken hem niet. Is dit een oud-international?
1 0
Daneman
Regelmatig vind ik z'n praat helemaal OK. Soms ook helemaal niet. Net als deze keer
1 0
D4nny
De Vries airtime geven is misplaatst.
1 0
MankeNelis
Hé kijk Peter Pan in zijn strakke groene broekje.
0 0
Jan Doedel
Spiegeltje spiegeltje aan de want wie is het meest mediageil van heel het land?Wat een vreselijke kwal is het toch bah
2 0
Ajax4ever86
Aangezien je niks te zeggen hebt bij ons cluppie, Peter. Zullen we je gebrabbel maar ter kennisgeving aannemen
1 0
Dexy
Wordt zo moe van de heer De Vries. Elk tv-moment grijpt hij aan om zijn mening over een bepaald onderwerp te verkondigen. Erg irritant, alsof hij de alwetende op aarde is.

Wat is het volgende onderwerp waarover Peter zich gaat uitlaten? De kleur van de wedstrijdbal? Het dak van de Arena?
2 0
JCr14
Peter moet lekker een eigen voetbalclub oprichten.
FC IWA. Dan kan hij en zijn eigen spelers onderbrengen. En hij kan zelf de persconferenties doen en in de media verschijnen. Alles waar hij geil van wordt dus.

FC Ik Weet Alles
5 0
EVH
Zeg Peter, leg ons allemaal nou eens een keer uit waarom je jaren geleden bent gestopt met graven in de Amsterdamse georganiseerde misdaad wereld.
Je weet wel, in de tijd nadat je vriendjes werd met Flipper.
5 0
talent020
Peter lult weer een lekker eindje weg, doodleuk beweren dat hij goed overkwam op TV? juist Keizer zijn interviews waren tenenkrommend te noemen, net zo tenenkrommend als Peter zijn bemoeienis met alle wereldse zaken
1 0
Tinus
Je kunt een hoop vinden van Peter R. de Vries, en ik ben het ook lang niet altijd met hem eens. Maar er is geen woord aan gelogen wat hij zegt. Daarnaast waren de interviews van Keizer totaal niet tenenkrommend. En na hoe hij met de situatie nouri is omgegaan, zou wat meer respect wel op z’n plaats zijn.
Het meest tenenkrommend is hoe de leiding van Ajax steeds weer in een situatie komt dat er een hoop uitgelegd moet worden.
1 0
talent020
krijgen we het woord respect weer.... ik heb altijd met Keizer te doen gehad, in het diepe gegooid, ook nogeens Nouri dat er bovenop kwam, heb ondanks dat ik mijn twijfels over de trainer Keizer had altijd bewondering en medeleven met de man gehad, echter vond ik zijn interviews een verschrikking, was altijd erg onzeker, qua houding en zei in tegenstelling tot een Bosz bijv nooit wat waardoor je geboeid bleef,
0 -1
Noroja
Als je het stukje leest en interpreteert dan zegt de Vries eigenlijk dat het ten Hag gaat lukken om 2% meer inzet (in topsport soms het verschil tussen winst en verlies) uit de spelersgroep te persen dan dat Keizer kon.

Eigenlijk zegt hij dus dat Keizer te weinig respect af dwong maar toch was hij tegen zijn ontslag. Beetje vreemd.
0 0
Dubbelvla
Tuurlijk, het is de media die hem dit soort vragen stellen, maar deze man zal nou nooit eens zeggen: 'joh jongens, vraag dit toch aan iemand die er verstand van heeft - niemand zit toch op mijn mening te wachten over dit onderwerp, kom.' - nee, dat zal Petertje nooit doen. Petertje, petertje. Gadverdamme. Laten we eens het aantal zinnen tellen die met 'ik' beginnen in dit bericht.
3 0
Boer Gijs
De mening van de Vries als opinie op dit forum is misplaatst.
3 0
Hziyech14
Wat ik nog wel het ergste vind is dat alle journalisten maanden lang aan de stoelpoten van keizer aan het zagen zijn geweest.

Nu is de beste man ontslagen en hoor je overal dat het misplaatst en onterecht was.
0 0
NoFX
Kan iemand die R een keer uit zn naam jatten? Dan is hij gewoon Peter de Vries, een nobody. Zijn mening over Ajax is net zo relevant als de mening van Albert Verlinde of Carlo Boszhard over het Nieuwzeelandse rugbyteam.
6 0
BokkieBokstra
Nobody. Je luister teveel naar Johan Derksen.
0 0
kaashaas
Peter R Please!!!! Ik smeek het je , begin aub een politieke partij of zo !! Hou het aub gewoon bij het shownieuws , etc prima!! Maar please niet met mijn club de media in !! Please!! Pfffffff
4 -1
Blankenburg
Peter R, misdaadverslaggever, zaakwaarnemer en eigenaar van een advocatenkantoor. Heeft echt overal verstand van...........
Iedereen weet dat Sar en Overmars van Bergkamp af wilden. Keizer, overigens geen slecht trainer, maar door Bergkamp te snel voor de Leeuwen gegooid. Overmars wilde in de zomer al een ervaren trainer
0 0
Noxin
Enge man.
2 0
Freddy Al
Peter R vind iets, nou dat is echt heel fijn.
1 0
Bocarra
De media en BN’rs wassen hun handen in onschuld maar ondertussen zaten zij steeds aan de stoelpoten van Keizer te zagen.
5 0
chloorbestendig
Vriendelijk verzoek aan de redactie en de rest van de wereld om het dronkemansgelal van deze clown niet meer te publiceren.
7 -3
Ferd
Je kan het artikel ook gewoon overslaan.
4 -3
Sterretje73
PdV heeft nooit wat betekend voor Ajax of voetbal in het algemeen. Waarom mag hij in godsnaam elke keer zijn mening ventileren als nobody in de voetbalwereld ? Dan mag Sjaak van op de hoek ook een stukje schrijven wat we serieus moeten nemen toch ? Snap echt niet waarom hij zo’n aandacht krijgt...
2 0
Juichtoon
Peter R de Vries. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Beticht zijn eigen club ervan moedwillig met het leven van Nouri te hebben gespeeld. Peter, je bent af.
14 -2
Marcao
Ben vooral benieuwd wat Peters visie is op de politieke ontwikkelingen in Myanmar.
@redactie: graag geen nieuws meer over/van/met deze totale dorpsidioot.
13 0
Ajaxvooraltijd
Het is misplaatst om iedere keer te denken dat zijn mening er wat toe doet en dat mensen die schijtkop dan langs willen zien komen.

Volgens mij strijd Peter reetridder de Vries samen met Marcel Brands, Arno Vermeulen en Marc Rutte voor de meest gehaatte hypocriete lul van Nederland van de laatste eeuw award.
8 0
Boer Gijs
Nu snap ik dat Rutte prenier is, steekt toch wel boven die andere namen uit. Zegt ook veel over die anderen.
0 0
geronimo
Het is misplaatst dat een misdaadverslaggever op deze site aandacht krijgt
3 -1
Tscheu
Aanstelling Keizer was misplaatst.
6 -2
BokkieBokstra
Ik lees het weer, een hoop gewijs, gescheld en gejijbak. De Vries heeft een heel goed verhaal over Keizer, kan me er helemaal in vindenn. Ook de media optredens van Keizer waren prima. Daar kunnen Overmars en van de Sar nog een hoop van leren.
2 -13
NoFX
Hoi Peter!
1 0
stefanwillem
Nare man.
5 0
koppendicht
De Vries heeft inmiddels behoorlijk wat macht bij Ajax.
0 -5
Ferd
dat zou hij willen, 0 macht, alleen een paar spelers onder contract die als opvulling voor Jong Ajax dienen.
3 0
Joseph
Aanblijven van keizer zou net zo mislplaatst zijn als deze man steeds opnieuw voor de camera laten.

Ik zie eindelijk weer wat goeds gebeuren bij Ajax, de rotte appel is er met de geweldige Bergkamp uit en er is met ten Hag een betere trainer aangetrokken.

Dat Ajax beter ging spelen is niks bijzonders, Keizer had met zo ontzettend veel afstand de beste selectie van de eredivisie, dan mag je op een gegeven moment wel pak m beet 60% van de potentie benutten. Dit was misschien zonder trainer ook wel gebeurt en misschien zelfs wel sneller.
10 -2
behangdelul
sorry, maar we hadden dit seizoen 4 'Prjizen':
- CL in
- EL in
- Kampioen worden
- Beker winnen

Als je voor 3 van de 4 examens bent gezakt, kun je gewoon vertrekken, punt!
12 -1
afcas
bosz zakte ook voor 3 van de 4...
2 -4
Boer Gijs
Bosz deed tot laatste wedstrijd mee voor 2 vd 4
3 0
EuforischeRealist
Zit die er nog dan?
4 -1
afcas
die hoefde iig niet weg...
2 0
behangdelul
daar zag je dat ie het op de rit had, bij Keizer had ik dat idee nog niet voor 100%, jij wel na Twente? En Bosz overwinterde nog in de EL dus die was nog niet gezakt op datzelfde moment.
5 0
BokkieBokstra
Het duurde bij Peter Bosz misschien nog wel langer voordat hij het op de rit had. Bij de Boer duurde het ook altijd even voordat het liep. Niet gek, spelers weg, nieuwe spelers erbij. En dat had Keizer ook nog, buiten het andere, twee sterkhouders Klaassen en Sanchez weg.
1 -2
Rood Gevaar
gelukkig heeft Peter R overal een mening over
7 0
atalantanio
In de laatste alinea heeft hij het over Ten Hag, maar indirect ook over Keizer, en daarmee geeft hij eigenlijk zelf aan wat het probleem was. Zonder het blijkbaar door te hebben.

‘’Het lijkt mij een pittige trainer, die een visie heeft’’ (in tegenstelling tot Keizer, met al zijn wisselende opstellingen en onbegrijpelijke wissels).
‘’Ik verwacht dat hij een groot overwicht op de groep zal hebben’’ (in tegenstelling tot Keizer, die geen overwicht had op zijn eigen staf en geen lastige keuzes durfde te maken, zoals bij Dolberg vs Huntelaar).
‘’Een trainer waar de spelers ontzag voor hebben, waar ze een beetje bang voor zijn’’ (in tegenstelling tot Keizer, die vooral een goeiige uitstraling had en waar je achteraf zo makkelijk medelijden mee kunt hebben).
9 0
behangdelul
Precies, en dat voor de cmaera goed oogde? Zoe voor mij 1 interview op waarbij hij naar de camera of de interviewer keek. Continue van links naar rechts kijkend.
1 -3
Michelinho
Ik zou het best waarderen als deze dweil geen podium meer krijgt. Vies opportunistisch en rancuneus ventje dat al jaren tevergeefs bij Ajax zijn voet tussen de deur probeert te krijgen. Lukt niet, dus dan maar aan stoelpoten zagen.
6 -2
Genant
Nu duiken er ineens lieden op die ontslag Keizer onterecht vinden terwijl ik een aantal maanden terug niemand hoorde zeggen dat 'Keizer het zo geweldig doet'. De Vries komt op mij niet echt over als een voetbalkenner. Wel iemand die het in de bovenkamer goed op een rijtje heeft en daardoor vaak logische dingen zegt voor de leek. Een echte kenner is hij echter niet. In mijn ogen dan he.
6 -2
Duif63
Keizer is gewoon slachtoffer geworden van de machtsstrijd binnen Ajax tussen vooral Overmars en Bergkamp, waar vd Sar uiteindelijk de knoop heeft doorgehakt. vd Sar koos eerst het wiel van Bergkamp, maar is in de loop van het seizoen steeds meer richting Overmars gegaan. Ik denk dat niemand Keizer zijn ontslag gunde, iedereen had wel sympathie voor hem maar een feit is dat de resultaten gewoon belabberd waren dit seizoen. Ook al ging het langzamerhand wat beter. Keizer is ook de zoveelste trainer die slachtoffer is van het warrige aan- en verkoopbeleid. De selectie was van de zomer weer niet tijdig op orde, de beste verdediger werd ook nog eens verkocht en beoogde versterkingen kwamen niet of, net als het jaar ervoor, veel te laat.
1 0
Lazell
Je hebt wel gelijk dat het niet allemaal soepel liep voor Keizer, maar Keizer zelf kon ook niet aan de malaise ontsnappen. De fout die ze hebben gemaakt is het aanstellen van Keizer, niet het ontslag van Keizer. Frank de Boer had Europese ervaring als speler van het gouden Ajax van '95 en de ervaring bij Barca voor hij begon als trainer. Keizer... Die heeft op zijn top 4 wedstrijden in 2 jaar voor Ajax1 gespeeld.
1 0
afcas
wat is nou je punt dan? van basten is wereldvoetballer van het jaar geweest. daar zijn de meeste het over eens dat hij niks kan als trainer. mourinho kan geen bal raken en is volgens de meeste een toptrainer...
2 0
Michelinho
"Keizer zelf kon ook niet aan de malaise ontsnappen". Denk dat je daarmee aardig dicht tot de essentie komt.
1 0
Duif63
Hij had inderdaad niet aangesteld moeten worden, ben ik met je eens. Dat mag je dus Bergkamp en vd Sar aanrekenen. Bovendien had ook Spijkerman geen rol bij het eerste meer moeten hebben, daar is iedereen het wel over eens. Maar ik vind dat ook Overmars met betrekking tot het aan- en verkoopbeleid niet vrijuit gaat. Vooral zijn opmerking in de Telegraaf dat Sanchez niet voor minder dan 40 miljoen weg zou gaan mag je hem aanrekenen. Het is volkomen logisch dat je hem daarna voor 41 of 42 wel kwijt bent.
2 -1
chrisjuhhh
Ik zal zeggen praat met Overmars ipv met de media weet je veel meer .

Peter op AS ??? mooi man
1 -1
Sterretje73
Spuit nr 11 heeft ook weer een mening hoor...
4 -1
GerardAjax26
De persoon Peter R de Vries wekt bij veel mensen kennelijk irritaties op, maar inhoudelijk ben ik het wel met hem eens in dit geval.
4 -8
MosesD
Geen enkele inhoudelijk reactie tot nog toe. Hoewel ik geen fan van de Vries ben, zegt hij hier toch helemaal geen rare dingen? Buiten wat vreemde wissels vond ook ik dat er een stijgende lijn zichtbaar was. En ja, geen Europees voetbal, na het enorme drama met Nouri heb ik dat alles en iedereen vergeven. Ik moet het nog zien met ten Hag. Goeie visie, maar die moet dus eigenlijk kampioen worden. Niks minder, want anders had je Keizer net zo goed kunnen laten zitten en mogelijk een andere positie voor hem creëeren voor volgend seizoen. Want zoals de Vries zegt, ik denk dat voetbalinhoudelijk Keizer een goeie is.
4 -1
Michelinho
Die stijgende lijn was vooral in de periode vlak voor zijn ontslag te zien. De beslissing was daarvoor al gemaakt en voor mij om begrijpelijke redenen. Tuurlijk waren er verzachtende factoren, maar denk ook dat het met zijn persoonlijkheid te maken heeft gehad. Voetbalinhoudelijk vond ik hem ook niet zwak, maar er komt veel meer bij kijken. Ik vind dat als je als directie het niet in iemand ziet zitten, bv. met het oog op Europees volgend seizoen, je zsm die persoon vervangt, zodat je niet wéér met een nieuwe coach aan Europese voorrondes begint. Ten Hag moét m.i. dan ook niet kampioen worden; hij moet zorgen dat zijn ploeg klaar is voor volgend seizoen.
0 0
chrisjuhhh
Als je nu alles goed volgt , dan zie je dat er veel meer aan de hand de was .
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik ben het niet vaak met De Vries eens over Ajax (en zou liever zien dat hij door de media niet naar zijn mening over Ajax wordt gevraagd aangezien die mening toch geen nieuwswaarde heeft) maar in dit geval zegt hij niets onzinnigs.
3 -1
EuforischeRealist
Ik vind anders dat hij zichzelf behoorlijk tegenspreekt in deze tekst. Eerst geeft hij aan dat hij Keizer een goede trainer vind en vervolgens over Ten Hag geeft hij aan dat het goed is als spelers bang zijn van een trainer.

Nou kun je me veel vertellen maar niemand is bang geweest van Keizer.
4 0
MosesD
Eens. Maar ja, er zijn nogal wat BN-ers oprecht of gespeeld Ajax fan. Ik vind er nog veel ergere types tussen lopen. Maar goed iedereen mag zijn/haar mening geven natuurlijk. En welke mening het ook is, wel altijd onderbouwd graag.
0 0
Ajax68
JIJ moet en kunt helemaal niet als voetbal analyticus fungeren, dus zitten wij ook helemaal niet wachten op die wartaal van jou, met je misplaatste hoogmoedwaanzin, denk je overal verstand van te hebben verschrikkelijke Galbak !
5 -7
Ozymandias
Hahahaha, jongens/meiden denken jullie dat Ajax68 de ironie van zijn bericht zal inzien?
8 0
Ferd
Ik ben bang van niet
0 0
OKP-AFCA
Haha schitterend inderdaad en bij Ajax68 weet je gewoon dat het geen grap is.
1 0
BobHaarms86
Zat ook al te kijken. Heel typisch dat hij hier iets over te zeggen heeft ;)
3 0
Redrum
Peter, hou gewoon je bek en emigreer naar Thailand ofzo.
8 -4
Ferd
Dat kan je Thailand niet aandoen, prachtig land met leuke mensen. Laat hem lekker toetreden tot de adviesstaf van Trump, dat past hem beter.
2 0
Ruff Rhythim
Waarom is deze gast nou uitgerekend Ajaxsupporter?
10 -3
Duif63
Ach, heeft hij toch nog wat gemeen met Willem H.
1 0
Ajax68
Verschrikkelijk he !
6 -3