'Ten Hag is onbedoeld de baas geworden'

giobelloni, 16-01-2018 om 07:38, 22644 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Jacques Brinkman schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat Erik Ten Hag op dit moment de baas is bij Ajax. De oud-hockeyer maakt uit de uitspraken van Edwin van der Sar op dat het lot van de algemeen directeur volledig in de handen van de trainer ligt.

En dat is volgens Brinkman een grote verantwoordelijkheid voor een nieuwe trainer. 'Hij is, onbedoeld, opgeklommen tot baas in de ArenA. Terwijl hij feitelijk alleen maar is aangesteld om zijn spelers beter te maken. Daarnaast kan hij geen misstap begaan in de titelrace. Geen ideale voedingsbodem voor stabiliteit en topprestaties.'

Ten Hag moet tevens niet alleen aan het team werken, maar ook aan zichzelf, zo zegt de columnist. 'Aan zijn trainerskwaliteiten twijfelt niemand, aan zijn communicatie en uitstraling wel. Van der Sar en Ten Hag zijn nu als Yin en Yang, de een kan niet zonder de ander. En dat is als teamsporter misschien doodnormaal, maar als algemeen directeur behoor je niet in zo’n situatie te zitten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WeerDinges
Wat een onzin. Volgens mij heeft van der Sar gezegd dat hij stopt als er geen progressie waarneembaar is. Wanneer en hoe heeft hij niet gezegd en is niet meetbaar. Hij bedoelt waarschijnlijk dat hij vertrekt wanneer ten Hag compleet door het ijs zakt maar brengt het wat diplomatieker. Denk dat iedereen het eens is dat hij dan ook moet vertrekken.
5 0
AlexIbarra
Precies dit.

Iedereen is onder een vergrootglas komen te liggen inclusief vdSar. Die zit er ook al een tijdje dus niet vreemd dat hij ook zichzelf kritisch bekijkt als we komende jaren zonder prijzen en Europees voetbal blijven.

Dat andere mensen dat interpreteren als 'bij geen titel binnen 4 maanden stap ik op' of 'Keizer is nu mijn baas ipv andersom', zegt vooral veel over die mensen.
1 0
DeWijsneus
Inderdaad, helder omschreven. Sensatie gewoon.
0 0
BokkieBokstra
Het is simpel, het gaat om kampioen worden dit jaar. Is dat niet zo dan kan je de reacties uittekenenen, zeker op AS, en is het einde Van de Sar en Overmars.
0 -2
petwes
Oud-hockeyer punt
2 0
onderhetmaaiveld
Jacques overdrijft, zoals altijd...

Naar mannetje.
3 0
FT`S
Zekers, vind dit ook echt een enorm eng ventje
1 0
ajaxajaxajax
Jacques Brinkman.....duhhhhh, een volslagen idioot die denkt overal verstand van te hebben. Blijf lekker bij het hockey wereldje Jacques, heeft niemand last van je.
4 0
Web
Hij heeft een colum in de telegraaf en geeft gewoon zijn mening, niks meer en minder.


Dat is overigens de krant waar Johan elke week zijn colum in had. En Jordi nu.
0 -1
RusselWestbrook
Was ook de krant die fout was in de oorlog.

Maar maakt dat uit? Nee. Net zoals het geen reet uitmaakt of Johan 'zijn stukjes' er in 'schreef'.

Deze column is gewoon kut.
5 0
Michelinho
"Opinions are like assholes... everyone's got one." Mensen, maak je toch niet zo druk.
1 0
Redrum
Maar de één is net wat beter gefundeerd dan de ander.
0 0
Michelinho
Zeker, maar als het nergens op gebaseerd is kan je er maar beter om lachen, toch?
1 0
Redrum
Waar is de Telegraaf ook echt mee bezig? Eens even kijken, we hebben hier een ex-beoefenaar van een sport waar niemand ene reet om geeft met de uitstraling van een bosui, die wel bereid is zijn volledig ongevraagde mening te verkondigen. Laten we hem maar een column geven.
1 0
mgtow
Die man heeft teveel hockeyballen tegen z'n pan gehad en teveel kunstgras gerookt. Echt. Wtf bazelt die vent. En het is niet eenmalig met deze vent he. Hij blijft columns schrijven en dingen roepen waarvan je gewoon echt van gekkigheid niet weet hoe je daar nou weer op moet reageren.
0 0
RusselWestbrook
...

er was blijkbaar nog ruimte over in de krant die gevuld moest worden.
10 0
RaynoFischer
Tuurlijk de media ziet ook dat het de goeie kant op gaat, dus moet er gestookt worden..... :p
1 0
Michelinho
Doorgaans zou ik zo'n opmerking wat kort door de bocht vinden, maar er lijkt wel een all in mediaoffensief gaande te zijn. Werkelijk alles wat met Ajax te maken heeft wordt afgezeken, geridiculiseerd of verdraaid. Ach ja, hoge bomen vangen veel wind en zo...
1 0
Inhartennieren
Als je de koppen bij opinie ziet, is het weer een en al negativiteit.

Als we zondag punten zouden verspelen, breekt de pleuris uit.
0 0
chrisjuhhh
Mijn hemel wat tenenkrommend word dit allemaal met die TG figuren .
De haat naar Ajax is groter dan wat er om hun heen gebeurd .
1 0
fanforeffer
Heeft Bosz gefaalt ? Nee. Heeft Keizer gefaalt ? Nee . Heeft het TH gefaalt ? Ja Door geen goede spelers te kopen of op te leiden heeft het TH gefaalt. Als Ten Hag alles wint maar geen kampioen word heeft ie dan gefaalt ? Nee. Wie wel ? Het TH.
1 -5
Bocarra
En ja hoor.... weer eentje die het lot van vd Sar koppelt aan het kampioenschap.
7 0
Horrontelli
Dat geeft aan hoe dom en kortzichtig het er in de voetbalwereld aan toe gaat.

Als PSV alles wint behalve van Ajax en Ajax wint alles, wordt PSV kampioen. Dan heeft Sar kennelijk gefaald.

Maar als Ajax slecht speelt, nog een paar keer verliest maar PSV nog meer, dan wordt Ajax kampioen. En dan heeft Sar het kennelijk heel goed gedaan.

Het is echt te dom voor woorden maar zo gaat het echt.
14 0
BokkieBokstra
Precies daarom was het ontslag van Keizer ook dom en kortzichtig. Om nog maar te zwijgen over hoe.
1 0
Horrontelli
Hij zegt eigenlijk dat Van der Sar zijn directeurschap niet goed uitoefent en dat wist iedereen al een tijdje.
1 -2
Ajacied33
Man man man,wo the fuck is deze gast nou weer om over Ajax te schrijven. Een hockeyer nota bene. Het moet niet gekker worden. Als zijn teksten nou nog klopten zou ik nog ermee kunnen leven...
5 -4
Oeroeboeroe
Deze fucking man is meervoudig Olympisch, wereld, europees en Nederlands kampioen. Heeft 337 interlands gespeeld en heeft, lijkt mij, een aardige bak met ervaring hoe topsport moet worden bedreven. Bovendien stelt hij iets dat iedereen al wist... vd Sar is bestuurlijk geen hoogvlieger.
6 -7
chrisjuhhh
EN wat nu dan ?
Wat wil je ermee zeggen dan ?
vd Sar is qua pr een grotere uithangbord dan ene hockeyer Brinckman want als je de Ajax site eens lees dan zie je wie wat doet bij Ajax
1 -2
Oeroeboeroe
Deze fucking man is meervoudig Olympisch, wereld, europees en Nederlands kampioen. Heeft 337 interlands gespeeld en heeft, lijkt mij, een aardige bak met ervaring hoe topsport moet worden bedreven. Bovendien stelt hij iets dat iedereen al wist... vd Sar is bestuurlijk geen hoogvlieger.
1 -4
Ajacied33
Who,en nu? Het is maar hockey hoor. Laat hem zich lekker bezig houden met zijn sport
1 0
cruijff71
Dit is dezelfde man die topsporters in zijn columns zonder bewijs beschuldigd van dopinggebruik en openlijk gewoon verkondigt dat sporters met een dubbelle nationaliteit niet voor Nederland mogen uitkomen omdat "hij er gewoon niet zoveel mee heeft". Het is gewoon iemand die met zijn 'gedrurfde' meninkjes in de belangstelling wil blijven staan. Ookal zijn die menkinkjes verder niet te onderbouwen.

Dus wat hij over Ajax te zeggen heeft zou ik niet al te serieus nemen.
8 0
ajaxminimax
Dat kan allemaal zo wezen, maar deze man schrijft en praat altijd heelveel poep
3 -1
Jari_held
Man man man wie is ajacied33 nou weer om iets over een columnist te schrijven? Oh wacht ook iemand met vrijheid van meningsuiting. Heb toch niet van die lange teentjes en laat zo iemand gewoon wat over ajax schrijven. Zoveel vreemds zegt hij hier niet. Het is namelijk een vrij vreemde positie waar vd sar zich in geplaatst heeft
2 -4
Ajacied33
Precies,vrijheid van meningsuiting. Begin daar zelf ook dan mee.... En wie ben jij wel niet? Ik ben een Ajacied en vind zijn stuk kortzichtig en ondoordacht. Bovendien steekt het mij dat de beste man niet afkomstig is uit de voetbalwereld
2 0