Driessen: 'Vd Sar geen autoritaire leider'

BVeenstra, 15-01-2018 om 07:40, 9544 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf ziet in algemeen directeur Edwin van der Sar geen autoritaire leider, terwijl Ajax daar af en toe wel om vraagt. De journalist vindt dat er in principe niet veel mis is met de persoonlijkheid van Van der Sar, maar het heeft ook zo zijn keerzijde.

Mocht Ajax dit seizoen geen kampioen worden of in ieder geval geen progressie boeken onder de nieuwe trainer Erik ten Hag, is het goed mogelijk dat Van der Sar opstapt bij Ajax. En dat zou Driessen jammer vinden voor de Amsterdamse club. 'De club investeerde zwaar in directeur Van der Sar door hem wegwijs te maken aan de hand van ervaren directeuren als Michael Kinsbergen en Dolf Collee. Zij stoomden Van der Sar klaar en leverden hem af in het gespreide bedje van een financieel supergezonde voetbalclub met een kerngezonde jeugdopleiding en de potentie om jarenlang het Nederlandse clubvoetbal te domineren.'

Volgens Driessen past de persoonlijkheid van de Voorhouter niet altijd bij de slangenkuil, die Ajax is en blijft. 'Hij wil de club samen runnen, is af en toe als wuivend riet, schuwt het compromis niet, kan cynisch uit de hoek komen, maar denkt en handelt opbouwend met een luisterend oor om er gemeenschappelijk vanuit oprechte wil het beste van te maken. Hij is geen hork of autoritaire leider, die een club als een verlichte despoot naar zijn hand zet. Terwijl Ajax daar af en toe om vraagt.'

Driessen ziet het positief in dat Van der Sar niet zo is, maar hij zou daarmee wel ruimte geven aan de traditionele machtsspelletjes bij Ajax. 'Met illustere slachtoffers als Johan Cruijff, Wim Jonk, Dennis Bergkamp en op termijn wellicht hijzelf en Marc Overmars. 'Bij een topclub als Ajax hoort sportief succes leidend te zijn en wordt iedereen afgerekend op de prestaties van het eerste elftal. Dat signaal beklemtoonde Van der Sar door zijn lot in handen te leggen van de nieuwe trainer Ten Hag.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Ook weer totaal ongeschikt, men kan toch wel een slimmere oud Ajax speler vinden met wat meer feeling voor zaken ? Het ziet er zo amateuristisch uit ,wat het dan ook nog eens is.
0 0
Sterretje73
Exact....onvoldoende dus. Een zachte heelmeester die enerzijds stinkende wonden achterlaat maar anderzijds leert van die fouten en kennelijk wel de ballen heeft om dit openlijk toe te geven. Dat wetende kom je bij de hamvraag : past zijn karakter wel bij Ajax ? En daar zet ik serieuze vraagtekens bij. Ja hij leert snel maar is hij ooit in staat om met zijn vuist op tafel te slaan en zo leiding te geven dat er niet weer dit soort rare zijstappen nodig zijn ? Of blijft hij altijd achter de feiten aanrennen door zijn te vriendelijke houding. “Kappen nou jongens” blijft mij maar in mijn hoofd schieten. Aandoenlijk maar tegelijkertijd zo opvallend infantiel in het wereldje waar hij in moet laveren. Ik zie eerlijk gezegd een veel betere manager in Overmars al zou ik die niet graag van plaats laten veranderen.
0 -1
Babangida83
Maar even eerlijk. Wat weet Driessen daar nu weer van om er een mening over te mogen hebben...

Nee Jaakke, dat was een goede leider. Enige die echt een leider was, dat was Van Praag. Om Van der Sar nu te gaan afserveren omdat hij daar niet aan kan tippen is een beetje kortzichtig. Volgende week is het wel weer wat anders oppervlakkig. En zo wordt Sar beetje bij beetje afgeserveerd door Driessen. Als Van der Sar weg is, dan is dat hele plan Cruijff dus echt compleet in de prullenbak. Als het hoogste baas geen verstand van zaken heeft over het product dat hij managed, dan kan hij nooit z'n prioriteiten in de organisatie goed bepalen. Een Advocaat of een bankenmannetje zou dus nog slechter gezien. Maar goed, dat hebben we de 20 jaar ervoor kunnen zien.
1 0
AlexIbarra
No shit Sherlock..

Na vdSar 28 jaar voor de camera te hebben zien staan, bedacht je dit?
0 -1
Bocarra
Van de Sar heeft duidelijk aangegeven dat bij het mislopen van een kampioenschap niet opstapt. Waarom probeert de media het kampioenschap daar toch steeds maar bij te betrekken???!
2 0
Babangida83
Als er iets geks aan de hand is, dan heeft het in mijn ervaring altijd een politieke reden.
0 0
Blankenburg
Hij was 1van de beste keepers ter wereld, maar voor de rest vind ik hem op tv altijd geforceerd overkomen, kan hem niet betrappen op humor en hij ziet er uit als eenbegrafenis ondernemer
2 -1
Ajax68
Van de Sar is juist helemáál geen Leider, laat staan een autoritaire, hij mist gewoon álle ingredienten om een Leider te zijn, en zéker van zo'n geweldige organisatie als Ajax vraagt, hij heeft ook helemaal geen Bagage, geen Ervaring, en geen Inzicht, laat staan Verbaal vermogen en Voorkomen, hij is Laf en plaatst zich boven de rest, ipv er middenin te staan , ook kwa beslissingen, want dat
schuift hij liever af naar Overmars !
Hij is er destijds ook maar gewoon neergezet onder dhr. Kinsbergen die hem moest inleren, nou Leiderschap héb je of heb je niet, en Cat Weazel heeft dat gewoon NIET !
2 -5
ajaxinho
Hahaha!

Ik scrolde naar beneden (zonder het artikel te lezen) om zoiets te reageren.

Hij is gewoon een praatpoppetje, niets meer dan dat.
0 -2
Michelinho
Het is weliswaar damage control, maar het is juist nu voor het eerst dat ik vd Sar kordaat heb zien handelen. Juist op een moment dat hij wist dat hij de hoon van de media en het volk over zich heen zou krijgen zo'n beslissing nemen (of je het daarmee eens bent of niet) toont leiderschap. Hoezo wuivend riet? Driessen en TG zijn gewoon op het opportunistische oorlogspad, net als de rest van het vaderlandse azijnvolk.
1 -2
koppendicht
Wat is in godsnaam een leider. Het is wat mij betreft gelul in de marge, met uitstraling en 'leiderschap'. Dat zijn wat mij betreft holle kreten geworden. Van der Sar beoordeel ik op zijn prestaties in plaats van al die hippe loze termen als 'communicatievermogen', 'uitstraling' en 'leiderschap'. En als ik naar zijn prestaties kijk, zie ik gewoon een man die het goed heeft gedaan. Goede contracten binnengesleept, creatief in China geweest, ligt goed in de organisatie en bij sposnoren.
1 -3
chrisjuhhh
Het is en blijft een persoonlijke vendetta van de Telegraaf met overige media , naar Overmars en vd Sar terwijl ze helemaal vergeten of niet verdiepen in de structuur .
0 -2
chrisjuhhh
vd Sar kan je beter hebben dan een of andere directeurtje Dolf Collee bv in China of waar dan ook .
vd Sar heeft zijn naam mee en scoor je meer mee dan uuuhm hallo ik ben ook directeurtje geweest bij bv Unilever .
Aan ieder hier , leer eens de structuur bij het instituut Ajax eerst .

http://www.ajax.nl/de-club/organisatie/de-vennootschap/directie.htm , zoals je zie de juiste man op de juiste plek .

http://www.ajax.nl/de-club/organisatie/de-vennootschap/rvc.htm

http://www.ajax.nl/streams/actueel/bestuursraad-afc-ajax-compleet.htm

zo en nu ga je je verdiepen erin
1 -1
Saren
Unilever ik dacht ABN. Weet niet wat je allemaal zegt maar volgens mij ben je aan het raaskallen. Je maakt geen goed lopende nederlandse zinnen en je links slaan totaal niet op wat je zegt. Ik probeer je niet te kwetsen maar denk na voor je iets post a.u.b.
0 0
Ajaxvooraltijd
Die Driessen lult ook maar hoe z'n pet staat. Hier blijkt alweer uit dat hij weer niet heeft opgelet, want als vd Sar iets wel is dan is het autoritair wel. Misschien is hij geen leider, maar dat is dan vooral gebaseerd op zijn nogal nerderige slungelige uiterlijk, want in het veld was hij vroeger echt wel een leider, zowel bij Ajax als bij Manchester. Maar driessen roept alleen maar wat populair is zonder dat ook maar enigszins hard te kunnen maken. Buiten dit alles is mij nog 1 ding duidelijk geworden als je al zijn artikelen samenvat, en dat is dat Driessen een ijdeltuit is met narcistische trekjes en dat hij totaal geen ene flikker verstand heeft van Ajax en voetbal in het algemeen.
6 -4
Eduard
Ik hoop van harte dat ajax en daarmee ook vd Sar in staat is de volgende stap te zetten. Ik ben positief over wat is bereikt met het ontwikkelen van de vier uitgangspunten die tijdens de revolutie naar buiten werden gebracht . Vind het jammer dat er zoveel lieden niet met elkaar door de deur konden Ik had dat niet verwacht eerlijk gezegd.

1. Maar ik vind de jeugdopleiding wel vooruit gegaan. Ik ben elk week end op de Toekomst en mensen die ik erover hoor zeggen allemaal dat de sportive begeleiding steeds beter en beter wordt. Ik vind de talentenstroom naar het eerste wel in een goede opwaartse spiraal zitten. De jeugd (O19) overwinterd ruimschoots europees and zou hopelijk dit jaar eens echt naar de halve finale of finale moeten kunnen.

2. Ik vind het eerste elftal weer steeds meer des Ajax gaan spelen. Beter dan in onze recente kampioensjaren. Ok recentelijk geen kampioenschap maar wel een EL finale. Ik vind dat ook een prijs. Verder de titel op een punt verspelen en vorig jaar met met een recordaantal punten missen. Nou ja dat kan. Ik hoop dat onder ten Hag aantrekkelijk aanvallend voetbal gekoppeld kan worden aan resultaat(niet weer terug naar balletje breed pls). Geef m de tijd wat je oook van m denkt. Hij moet de komende drie jaar een of liefst twee keer kampioen worden met dat voetbal.

3. Het opzetten van buitenlandse partnerships loopt goed. Daar is vd Sar dus ook z'n werk aan het doen.

4. En de scouting wordt toch steeds beter

Laat de mensen nou eens drie jaar bij elkaar blijven en deze 4 prioriteitsgebieden elke dag verbeteren en aanscherpen. Vlgs mij nemen we dan afstand van alle andere clubs. Ik zou het doodzonde vinden als er weer andere lieden komen in deze opportunistische wereld die een totaal nieuwe richting willen inslaan. AUB niet.
4 -2
Babangida83
Precies. Heldere analyse, gebaseerd op feiten.

Die verbeteringen kun je niet ontkennen. Het feit dat mensen niet blij zijn met een Europa-cup finale (omdat je hem verliest) vind ik een beetje misplaatst eigenlijk. Ik bedoel, wat hebben we nu Europees bereikt de afgelopen 20 jaar. Een paar overwinteringen en een kwartfinale. Bij vi zaten dachten ze dat Ajax er tegen Legia al uit zou gaan en daarna tegen de volgende tegenstander etc.

Wat de jeugdopleiding zie ik natuurlijk dat Jonk er niet meer is. Maar je kunt niet ontkennen dat er ook verbeteringen zichtbaar zijn:
-Oud-spelers die worden opgeleid als trainer voor Ajax 1
-Met het ontslag van Vink lijken alle elftallen weer beter op elkaars spelwijze aan te sluiten. De echte verdedigende speelwijze is niet meer te vinden.
-Ten tijde van het begin van de revolutie hadden we enkel goede verdedigers uit de jeugdopleiding. Nu hebben we ook middenvelders en zelfs aanvallers.
-Neres is helemaal opgeleeft sinds de hulp van Wamberto. Ik kan dat niet los zien van het feit dat ze de begeleiding beter proberen aan te pakken.
-Net zoals na de zomer, is na de winterstop ook weer doorgeselecteerd. Sierhuis die met Ajax 1 meegaat en die jonge Deen deed met Jong mee.

Kan het beter? Ja, dat is duidelijk. Er blijven genoeg verbeterpunten. Maar bij verandermanagement is het zaak niet te snel te willen gaan.

Het is sowieso al verbeterd. Wel ben ik bang voor dat het naar de Van Gaal-methode doorslaat op een gegeven moment. Authoritair alle creativiteit uit die jonge jongens halen omdat we moeten winnen en geen balverlies mogen leiden in de eerste en tweede fase van de aanval. (Haat die eerste en tweede fase trainerstaal. Dan gaan spelers veel te veel nadenken). Het is juist die vrijheid aan creativiteit en het mogen maken van fouten die de Van Bastens, Bergkamps en Cruijffs hebben opgeleverd. En de Nouri's.... Nouri deed me denken aan het verhaal van Guardiola, die ook maar niet in het eerst mocht spelen, bijna verkocht werd. Tot dat Cruijff kwam. Die gebruikte hem op z'n kwaliteiten, niet op z'n fysiek.
Met creativiteit is ons landje overigens groot geworden. Wie klein is, moet slim wezen, dat soort termen. Als we daar niet aan trouw blijven, winnen we het nooit. Want we biljven immers kleiner dan de rest. Het zelfde doen als anderen, kunnen andere landen op veel grotere schaal.
0 0
Michelinho
Het verbaast me hoe positief je bent over het niveau van de opleiding.
Ik kom niet op de Toekomst en zie dus nauwelijks hele wedstrijden van jeugdelftallen, behalve af en toe een stream van toernooien en Youth League en kan daar dus geen eerlijk oordeel over vellen. Maar je gebruikt als argument dat resultaten die jeugdelftallen boeken bewijs zijn dat er aan een van de speerpunten van Cruijff voldaan wordt en dat is volgens mij niet zo. Ook adhv wat anderen schrijven die wel de jeugd volgen heb ik de indruk dat er veel minder oog is voor individuele ontwikkeling en meer voor die resultaten en trainers behoorlijk afwijken van de typische Ajax-stijl. Als je dan naar Jong Ajax kijkt loopt er maar verdomd weinig eigen jeugd rond waarvan je zou verwachten dat ze het gaan redden in het eerste, laat staan op een hoger niveau en als we naar het verleden kijken weten we ook dat van degenen die veel belofte tonen er maar een fractie ook echt doorbreekt. Te weinig, lijkt me en dat zou ook verklaren dat ze momenteel in de categorie
0 0
Eduard
Ik ga af op wat ik hoor. Heb natuurlijk geen inzage in de methodiek, de trainingen, de balans in individu vs team.

Maar ik hoor positive dingen en neem positieve dingen waar. Pasquali etc waren mee naar limburg met Jong Ajax. Omdat 3/4 andere sterkhouders van Jong Ajax mee waren naar portugal (Ajax 1). Dus het individu gaat boven het teambelang. Jong Ajax was gehavend in een belangrijke topper en O19 ook tegen een lastig Ado. Dat vind ik goede signalen.

Ik zie goede jeugd (naast dat er op dit moment geweldige jeugd in het eerste staat(Kluivert, de Jong, de Light, vd Beek) ). O.a, Mitch Bakker(O19 doorgeschoven naar Jang 17jr), Carel Eiting, Ekkelenkamp, Perreira, Saku Ylätupa, Leon bergsma en Mazraoi en ik hoop dat Noah Lang stappen kan zetten.
0 0
Michelinho
Mijn reacties worden allemaal afgebroken...
0 0
Eduard
jammer ik weet niet wat er dan gebeurd
0 0
Bjorn
Wanneer Sar en Overmars sneuvelen is Ajax weer compleet in de oude situatie van voor 2011. Alles oud-spelers hebben het ford verlaten en wat rest zijn weer de bobo's en overige clowns uit het bedrijfsleven die denken dat een voetbalclub hetzelfde te besturen valt als een bank.
7 0
BokkieBokstra
Dat zou zomaar kunnen maar dan denk ik ook, dat heeft Ajax aan zichzelf te danken. Overigens vind ik dat Overmars en van der Sar er zo snel mogelijk uit moeten. Dat een RVC dit gedrag accepteert vind ik onbegrijpelijk. ZO van Wijk, dat is een topman van de KLM ooit, dat is niet te geloven. Het zegt wat over de mentaliteit van dit soort mensen, snoeihard, geen medemenselijkheid en zonder gevoel. Slecht volk.
0 -3
Duif63
Het probleem is juist dat al die oud-spelers totaal niet op één lijn zaten/zitten en rollebollend met elkaar over straat gaan, met als resultaat 4 jaar lang geen enkel prijsje terwijl alle ingrediënten aanwezig waren voor een jarenlange dominantie van het Nederlands voetbal. Daar zijn Overmars en vd Sar mede verantwoordelijk voor en daar mogen ze best op afgerekend worden.
1 -2
AlexIbarra
Waarom altijd dat zielige '4 jaar zonder prijzen' ?

Is drie jaar zonder prijzen niet erg genoeg?
0 0
koppendicht
Die conflicten worden door de media gevoed. Waar Ajax nu behoefte aan heeft is succes, dan houdt iedereen z'n mond wel.
1 -3
Duif63
Dus jij denkt dat er geen conflicten zijn binnen Ajax, maar dat dat verzinsels van de media zijn ? Slaap lekker verder !
1 -1
niquedegraaff
Die Driessen is van der Sar wel lekker aan het bashen he?
5 -4
Ajax4life16
Laten we ze (Overmars en vd Sar) gewoon een kans gaan geven nu de machtsblokken weg zijn. Ze lijken eindelijk door te hebben hoe ze Ajax beter kunnen maken(gerichte aankopen) en nu krijgen ze ook de volle verantwoordelijkheid. Als het mislukt, zijn ze weg, maar persoonlijk denk ik dat dit(vertrek Bergkamp, Spijkerman) het beste is wat Ajax de laatste jaren is overkomen.
6 -1
BokkieBokstra
Ze hebben een half jaar de tijd.
1 -6