'Terecht dat Van der Sar in dat geval vertrekt'

JipVR, 13-01-2018 om 22:10, 8854 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Valentijn Driessen vindt het logisch als Edwin van der Sar zijn biezen pakt bij Ajax, mocht het avontuur met nieuwe trainer Erik ten Hag op een deceptie uitlopen. Dat vertelt de chef sport van De Telegraaf zaterdag na het persmoment in Portugal. 

'Van der Sar heeft daarbij niet expliciet gezegd dat hij vertrekt bij het mislopen van de titel en dat snap ik ook wel', steekt Driessen van wal. 'Peter Bosz werd natuurlijk ook geen kampioen, maar haalde wel de finale van de Europa League. Hij liet natuurlijk ook spel zien wat iedereen graag wil zien.'

'Als Ten Hag daarin slaagt, dan kan het gebeuren dat je geen kampioen wordt omdat je nu al vijf punten achterstaat op PSV', vervolgt de journalist. 'Dan zal Van der Sar gewoon blijven zitten. Mocht er nou geen verbetering in zitten en word je ook geen kampioen? Dan denk ik dat hij de stekker eruit zal trekken.'

'Ik vind het terecht dat hij vertrekt, als ze ook niet beter gaan spelen. Hij is nu een paar jaar directeur bij Ajax. Peter Bosz is gekomen onder zijn leiding, Marcel Keizer en Erik ten Hag ook. Dat zijn drie trainers en als je daar geen gelukkige hand in hebt en het gaat elke keer fout, dan moet je in de spiegel gaan kijken', aldus Driessen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
De echte vraag die je moet stellen is: Doet iemand anders het beter?
Veel wisselingen in de top zijn zelden goed. Liever Sar dan iemand van buiten het voetbal. Mogelijke opvolgers van bínnen het voetbal (Ajax het liefst) liggen niet vboor het oprapen. ik denk niet dat er veel anderen zijn die beter zouden doen als AD.
1 0
Babangida83
Ik stem voor dat Driessen eens de eer aan zichzelf houdt. Altijd van die makkelijke opruiende teksten en zal nooit wat worden. Hij krijgt zeker geen informatie meer? Van een journalist van een belangrijke krant mag je meer verwachten. Kan beter met z'n pi* gaan spelen.
0 0
RedFeather
Wat een onzin.
Bosz en ten Hag prima keuzes.
Keizer was uit armoede.
Je moet de kwaliteit van de beslissing beoordelen.
Niet hoe deze uiteindelijk uitpakt.
Sar zegt overigens niet dat hij opstapt.
2 0
Ajax68
Er speelt natuurlijk veel méér dan alleen maar " een on/gelukkige hand ", bij het aantrekken van een trainer cq nieuwe spelers, het ontbreekt aan totale INZICHT, en de bemoeienis op de achtergrond van mensen en TH etc.
1 0
JanTa
Met een begroting en de selectie dat Ajax heeft MOET er ieder jaar op eredivisieniveau minimaal 1 prijs gehaald worden want anders doe iets niet goed. Daarom is het goed dat v/d Sar de lat wel 3 stappen hoger heeft gelegd en daar ook zijn consequenties aan verbonden heeft. Het was teveel nadruk gelegd op het opleiden en verkopen maar de aanhang wil op een gegeven moment ook succes zien.
2 0
PJK54
Grappig nu wordt Driessen afgerekend op woorden die van de Sar zelf heeft gesproken!!!

Ja natuurlijk heeft van de Sar gelijk hij is de verantwoordelijke man voor het aanstellen van de 3 trainers dus mocht Ten Hag het ook niet redden dan blijft er maar één ding over en dat is opstappen hetgeen we niet moeten hopen natuurlijk want dat zal Ajax heel veel schade toebrengen zowel nationaal als internationaal.
1 0
Web
Totaal niet belangrijk wat de media vind.
Voor Ajax is het belangrijk dat de mensen op de goede posities zitten.

Ik heb van af het begin mijn bedenkingen gehad, dat voetballers sneller kunnen denken volgens Cruijff moeten zij de club leiden.

Bergkamp en Jonk waren goede trainers voor Ajax, maar waarom leidinggevende functies?
Nu ben je ze kwijt met heel veel onrust binnen de club.

Goede bestuurders met leidinggevende kwaliteiten zijn, Eenhoorn AZ, Gerbrands PSV en Leo Beenhakker. Enz

Toch heb ik het idee dat vd Sar goede stappen maakt. Over Overmars heb ik mij nooit zorgen gemaakt, deze man heeft privé de financiën ook heel goed op orde. De club is onder zijn transfers weer gezond geworden. Natuurlijk waren er veel miskopen. Maar hij moest het in het begin met minder middelen doen. Nu Ajax er financieel weer goed voor staat, en wat meer de vrije hand heeft gekregen door het opstappen van Theo van Duivenbode zie je dat hij het heel goed doet. Nu eindelijk anticiperen op de toekomst.
0 0
chrisjuhhh
Ik zie vd Sar dan de figuren die jij opnoem als Algemeen driecteur .
Je vergeet voor het gemak de enorme PR die van de Sar heeft in het buitenland , want enkel hier in NL worden zulke mensen afgemaakt .
Maar ik lees altijd dat Overmars of Sar , maar nooit over bestuur en rvc de bepalende plekken bij Ajax .
0 0
Babangida83
Web, laten we het omdraaien, want een fan ziet vaak enkel de korte termijn. Het gaat niet perfect, maar hiervoor ging het nog 3 maal zo slechter. Dat Bosz na één seizoen weer ging heeft ons dit jaar het kampioenschap gekost. Hopelijk dat Ten Hag het nog recht kan breien.

We hebben nu:
-Geld
-Jeugd (niet de Zeegelaars, Jozefzoons, Ebecilio's en voornamelijk goede verdedigers (niet alleen Belgische), maar ook de Kluiverts, Van de Beeks, Nouri, De Ligt. Allemaal tweebenig, fabelachtige techniek en passing, slim
1 -1
gras
Hoho. Frank de Boer is de reden - en enige reden - geweest dat Ajax vanuit rode cijfers, zwarte cijfers is gaan schrijven en vermogend is geworden.

Niemand anders.

Overmars blonk uit in slechte of uitblijvende aankopen en zeer matige verkopen. Blind misschien als uitzondering, maar die had een erg sterk WK gespeeld, was verkozen tot beste speler van de eredivisie, de Britse pers was zot op hem door die voorzet op van Persie en oranje behaalde de derde plaats door Brazilië in eigen land van het podium af te houden.

Dan werd hij ook nog op een heel laat moment gehaald: alles werd al gedaan voor Overmars om een hoge som te kunnen bedingen, terwijl hij zelf niet verder kwam dan aankopen als Zimling, VdHoorn, Moisander, Hoesen, Sana, Sinkgraven etc.

Pas later kwamen de betere aankopen en altijd pas nadat het kalf was verdronken. Peter Bosz kreeg de beste aankopen, niet de man die Ajax weer prijzen, zelfvertrouwen en GELD had gegeven. En daarna kwamen ook de betere verkopen. En dacht je dat Overmars dat voor elkaar had gekregen als De Boer Klaassen niet tegen de wens in van veel supporters zo belangrijk had gemaakt? Of Bosz?

Sar zat overal naast. Overal. Behalve naast het advies van Bergkamp om Bosz aan te stellen. Was niet Mark zijn idee. Keizer was te vroeg, maar in dezelfde filosofie aangesteld op advies van Bergkamp. Heb dan tenminste de ballen om hem de kans te geven een heel seizoen.

Misschien is het je opgevallen dat het aankoopbeleid geen titels of prijzen oplevert.

Timing, loyaliteit, visie. Zaken die ontbreken.
2 -3
Chewie
Frank de Boer is een topper, maar het is geen toeval dat er onder zijn tijd zoveel miskopen naar Ajax zijn gekomen. Spelers uit Zuid Amerika vond hij maar een te groot risico en ze hadden volgens hem teveel tijd nodig om te wennen aan het systeem. Overmars werd in het verleden ook altijd tegengehouden en nu dit het niet het geval is zijn de aankopen tot nu toe erg goed.
0 0
chrisjuhhh
Wat heb jij tegen Overmars ?
Heb nog nooit zoveel onzin gehoord van iemand die nog nooit met deze mensen gesproken heeft , nog nooit zich op de toekomst laat zien ( getuige wat je allemaal schrijft ) en misschien nog nooit in de Arena is geweest ( is niet te bewijzen ) .

Graag wat genuanceerder over bepaalde mensen ipv onderbuik gevoelens .
0 0
Web
Frank is heel belangrijk. Heb ik zelf al zo vaak gezegd. Weet jij ook

Maar te makkelijk om de slechte transfers te noemen bij Overmars
Ook heel veel goede transfers.

Bosz had kampioen MOETEN worden. ( aankoopbeleid geen titels)

Bosz versus Bergkamp heeft zeker ook met Dortmund te maken.
Ik ben er 100% van overtuigd dat Bosz nu nog trainer was.
Bosz kwamen ze tegemoet om Spijkerman naar Jong Ajax te doen.
Dan had hij Maas er bij genomen en had hij twee eigen assistenten gehad. ( hoeveel heeft Ter Hag er)
2 -1
Eduard
Ik begrijp wel wat vd Sar bedoeld. Maar ik zou deze discussie totaal uit de weg zijn gegaan. We moeten rust en focus nu. Geen ''quasi stoere verhalen'' over wat iemand wel niet doet als t niet mocht lukken. Dat leidt alleen maar af. De focus moet op t zorgen dat t wel lukt!!
0 0
Barra
Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe kun je als club nu beleid voeren als er telkens wisselingen zijn op bestuurlijk vlak. Van der Sar en Overmars hebben de macht naar zich toe getrokken binnen Ajax, laat ze dan ook maar even een tijdje langer zitten en kijken of er weer progressie wordt geboekt. Bij bijna geen enkele andere club wordt zo vaak om het hoofd van de algemeen directeur of andere bestuursleden gevraagd, wanneer de trainer niet presteert.
1 0
EKS
Ajax is wel een beursgenoteerde onderneming, daar worden misschien toch hogere eisen gesteld.
0 0
ajaxmania
Martin beoogde opvolger voor Van de Sar...die man heeft AZ en dat tuig club uit R,dam Zuid. ..met mindere middel kampioen gemaakt. ..Echt een vakman
1 -9
Rolleman
ga weg man. mafkees
1 0
kaashaas
Hou op hoor
2 0
geDaante
Haha houd op joh
2 0
koppendicht
sar doet het prima, onnodige discussie.
2 -2
PetrusKeizer
Driessen. Al voor de start vd competitie kampioen., dooddoeners.
0 0
Pheadrus
Ik ben zo niet geïnteresseerd in wat Driessen wel of niet vind.
1 0
Juichtoon
Beetje raar net nu ik denk dat Edwin een beetje progressie maakt krijgen we dit. Dus voorlopig blijft Edje wmb. Het wegsturen van Bergkamp, Hennie etc getuigt van durf en dat hebben zeker ook nodig.
1 -1
fanforeffer
Ach de trekpop van Derksen zegt wat. Niet interessant.
2 -1
geronimo
Vind helemaal niet belangrijk wat Driessen allemaal wel of niet terecht vindt
6 0