'De Jong speelt later bij Barcelona of Real'

giobelloni, 03-01-2018 om 15:25, 20338 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ryan Thomas, speler van PEC Zwolle, verwacht dat Frenkie de Jong later bij een club als FC Barcelona of Real Madrid speelt. Dat vertelt de Nieuw-Zeelander in gesprek met Voetbal International. Thomas is dan ook erg onder de indruk van de Ajacied.

De 23-jarige middenvelder geeft toe dat, wanneer hij naar Ajax kijkt, hij constant bezig is met Frenkie de Jong. 'Hij is drie jaar jonger dan ik, maar zo ongelooflijk goed. Die speelt op een dag bij FC Barcelona of Real Madrid. Je kunt me nu wel vragen hoe David Neres of Justin Kluivert die wedstrijd speelde, maar ik heb geen idee. Ik heb alleen naar hem gekeken. Hoe hij loopt, hoe hij draait, waar de ruimte ligt.'

Ook heeft Thomas respect voor de rol van De Jong in het huidige Ajax. 'Hij is de jongste van het veld, maar iedereen geeft hem de bal. Dat is het grootst mogelijke compliment voor een voetballer.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PuurGeluk
Frenkie is absoluut heel erg goed maar hij is ook obsoluut niet de jongste...
1 -1
Hziyech14
idd over een paar jaar zie ik Siem de Jong wel bij Barca of Real,
Daar speelt hij dan samen met zijn broertje Luuk.
2 -3
BlueDuke
Als ik sommige mensen moet geloven heeft Barca en Real een selectie van 300 man over een aantal jaar en hebben we niet 1 winnaar van gouden bal maar 30.
0 -3
Ruudje74
Kan me al verheugen op het Oranje van 2022 met Frenkie de Jong, Justin Kluivert, Per Schuurs, Donny van de Beek en Mathijs de Ligt! Cillissen, Karsdorp, Kongolo, Depay zijn ook toppers waar je nog 10 jaar mee voort kunt, alleen nog een creatieve middenvelder en een topspits, die moeten nog doorbreken.
2 -1
Koekepeer
Er is zeker licht aan het einde van de tunnel. In tegenstelling tot wat de praatprogrammameneeren beweren.

*edit wat
1 -1
mistermiyagi
Dit is wel heel overdreven, als hij de beste was had hij wel gespeeld en geen Ziyech, Donny of Schone.

Frenkie heeft kwaliteiten, maar is er nog lang niet en nog 5 stappen weg van Real of Barcelona.
0 -4
godenzonenssuper
Met een fatsoenlijke technische staf had Frenkie vanaf Augustus tot nu alles gespeeld.
4 0
Pluto10
Frenkie is een geweldige speler en heeft gelukkig ook veel gespeeld dit seizoen. Hij bleef maar een paar competitiewedstrijden op de bank zitten (toen we met 4-0 van H'veen en Sparta en met 1-4 van Feyenoord wonnen).
Ik betwijfel juist of een andere technische staf het lef gehad zou hebben om te blijven zoeken naar een formatie en systeem waarin ook Frenkie ingepast kon worden, zonder de balans in het elftal te verliezen.
Wie zou 'een fatsoenlijke technische staf' er vanaf augustus uit gelaten hebben? Ziyech, Donnie of Lasse?
Niet veel trainers zouden de prima tactische zet hebben aangedurfd om Frenkie áchter het middenveld te zetten en door te laten schuiven. Zeker niet in belangrijke wedstrijden zoals tegen PSV en AZ.
1 -2
petwes
Was geen durf: geen Viergever, geen Wober. Ajax heeft vaak de bal en Frenkie kan goed voetballen, pakte dus gelukkig goed uit. Frenkie is een hype nu, gelukkig voor ligtje die nu eindelijk lekker dooe kan groeien zonder media gezeik. Van de Beek is twee klassen beter, en mijn inziens is hij ook de enige middenvelder van Ajax die de absolute top (lees top 8 Europa, nu: Barcelona, Real, Bayern, Juventus, PSG, Man City, Atletico Madrid, en?) gaat halen. In de voorhoede is het wat dat betreft dikker bezaaid met Kluivert, Dolberg en Neres. De Jong versnelt het spel minder dan van de Beek, loopt te veel met de bal, doet minder verdedigend werk, en is minder in de afwerking. Wel ziet de Jong er sierlijker uit, hij heeft Flair, waar men vroeger bij Ajax op scoutte. Hij mag volgend jaar basis CL spelen, Schone dan pinchhitter en tegen Heracles.
1 0
Pluto10
Het blijft een tactisch goede (risicovolle) voetballende keuze van Keizer om in die wedstrijden voor Frenkie te kiezen en niet voor een 4-mans verdediging met Zeefuik of Origuela erbij.
Van de Beek is inderdaad ook een goede, ander type middenvelder die ik niet snel buiten de basis zou laten. Net als Schöne en Ziyech.
Kluivert en Neres zullen inderdaad internationaal doorbreken, gezien de ontwikkelng die zij de eerste helft van dit seizoen gemaakt hebben.
0 0
petwes
Ik vind Zeefuik en Orejuela veel risicovoller, hebben amper Ajax 1 ervaring. Daarnaast is Dolberg nog steeds een potentiele topper, heeft op vroege leeftijd al dingen laten zien die alleen de groten kunnen. Verwacht een wederopstanding van hem onder ten Hag, of hij mentaal de top aan kan gaan we uitvinden.
0 0
Kunstgrasmaaier
Frenkie gaat alleen maar beter worden
6 0
Bram410
Dat mag ik wel hopen voor iemand van 20
3 0
Siemmie
Ik word zo moe van dit opgehemelde gedoe. Laat talenten gewoon wie ze zijn, er zijn genoeg voorbeelden van jongens die ook ooit bij barca zouden gaan spelen en nu op de bank zitten in de tweede divisie.
3 -3
X-RaY
Ben er ook geen voorstander van maar helaas gebeurt dat nou eenmaal en met name de Nederlandse media heeft er een handje van.

Laat die jongen gewoon rustig rijpen en we zien wel waar het schip strandt.
2 0
Ar
Zoals Bazoer.
Dat was ook wereldtop in de dop.
Zou ooit bij Barca in de Busquets rol komen te spelen. En zie nu.
3 -2
godenzonenssuper
Laten we een draver vooral gaan vergelijken met Frenkie.
0 -2
Siemmie
Goed lezen. De kwaliteiten van Bazoer en Frenkie worden niet vergeleken, maar wel wat er over hun gezegd wordt. Beide zijn ze de nieuwe wereldtoppers genoemd, waar Bazoer nu helemaal weg is gezakt. Ik zeg niet dat het bij Frenkie ook gaat gebeuren, maar een beetje minder ophemelen mag wel.
0 0
wt4ajax
Het verschil is dat het bij Frenkie terecht is.
0 0
Amsteraaij
En Bazoer is nog steeds pas 21.. tijd zat om naar die busquets rol bij barca te groeien
0 0
AFCA0492
die jongen mag toch zijn mening wel geven? waarom altijd maar weer dat gezeik over dat ophemelen. er zijn ook genoeg voorbeelden te noemen van spelers die dat eel gehaald hebben.
1 0
Siemmie
Heb het niet specifiek over wat Thomas nu zegt, maar in het algemeen.
0 0
Van Reenen
Frenkie ook naar Barca? Wordt zo langzamerhand een jeugdelftal van Ajax met Frenkie, De Ligt, Kluivert en Onana.
3 -1
3*stars*3
'Hij is de jongste van het veld, maar iedereen geeft hem de bal. Dat is het grootst mogelijke compliment voor een voetballer.'

Jongste niet maar ik snap zijn punt.
Thuisduel tegen Roda, Frenkie kwam erin en was bij 3 goals betrokken.
Maar viel vooral op, hoe de Ajacieden de bal bij hem bleven inleveren en toekeken wat Frenkie weer zou verzinnen.
Blij dat hij bij ons speelt en met Kluivert en Frenkie, staan er weer 2 jonge creatieve Nederlanders klaar.

Thomas is trouwens ook een leuke speler maar komt denk ik tekort voor Ajax.
4 0
Champy
Ja Thomas komt ook tekort voor Ajax. Leuke speler voor dat niveau en dat begrijpen mensen hier niet. Die volgende stap die hij moet maken komt er niet noodzakelijk.
2 0
chloorbestendig
Gewoon 90 miljoen vragen voor die jongen, dat prikkelt de fantasie bij de grote clubs. Met een beetje mazzel zeggen ze snel ja om een eventuele concurrent af te troeven. Ze betalen toch al absurde bedragen in het buitenland, achteraf was zelfs Sanchez misschien nog te goedkoop. En vinden ze het teveel, nou ja, dan speelt ie nog een seizoen langer bij Ajax, win-win situatie lijkt me.
0 0
Restored
De zoveelste speler die de hemel in wordt geschreven, laat die jongens eerst nou eens een seizoen spelen voordat je dit soort opmerkingen gaat maken. Bazoer was ook de nieuwe Rijkaard en Fischer was ook het beste talent in tig jaar, uiteindelijk beide heel ver terug gevallen.
3 -1
Champy
Als je naar de berichten over Bazoer en Fischer van destijds kijkt, zag je ook dat er veel tegenstanders waren. Bazoer loopt te veel met de bal, geen overzicht,.. Fischer, one trick pony,..

Over Frenkie toch meer positieve berichten dan die twee.
0 0
3*stars*3
Dat is waar en vooral Fischer blijft een bizar verhaal.
Bazoer was een echte hype en kwam bij mij altijd over als een luie speler en ik zag nooit het speciale, wat ik wel bij Frenkie vanaf begin zag.
Al moet ik erbij vermelden dat ik dat speciale ook in Andersen zag maar hij heeft het jammergenoeg niet gehaald.

Maar Ryan Thomas geeft nu gewoon zijn mening over Frenkie.
0 0
4xEC1
Ik denk dat de Jong in potentie samen met Ziyech de beste voetballer van de selectie is. Ben benieuwd hoelang hij nog bij Ajax speelt. 85 miljoen voor van Dijk? Dan minimaal 100 miljoen voor de Jong!
3 0
geDaante
De Jong heeft veel meer potentie dan Ziyech, is nu ook al beter, en nog een stuk jonger.
Als je De Jong ziet bewegen en bezig ziet, lijkt het soms alsof je naar Cruijff zit te kijken. Een versnelling in een versnelling, sierlijk, rushes, erg sterk en comfortabel aan de bal, makkelijke draaien en keren, stappen vooruit denken, inzicht en voetbalintelligentie.
6 -1
4xEC1
Deze topic gaat over hoe goed de Jong eigenlijk is en of hij idd Barca of Real of welke absolute topclub dan ook haalt. Ik noem gewoon de, voor mij, 2 beste spelers op uit de selectie...
0 0
Champy
Ik ben benieuwd of we de komende 5 jaar nog een speler kunnen verkopen boven het bedrag voor Sanchez.
3 0
Moozz03
Denk het eigenlijk wel hoor? Markt is alleen maar aan het groeien, topclubs hebben steeds meer te besteden en als wij talenten als matthijs de Ligt blijven kweken dan zie ik hun eenzelfde soort bedrag opbrengen als Sanchez? Daarnaast goed blijven scouten en in de jeugdopleiding blijven investeren en dan zie ik het wel rooskleurig tegemoet allemaal
0 0
Champy
zie mijn antwoord aan Gerard
0 0
GerardAjax26
Dat lijkt mij wel. Sanchez was een verdediger en bovendien worden de prijzen met het jaar bizarder.
0 0
Champy
Naar mijn gevoel, hangen de prijzen meer af van de ervaring van de spelers dan hun specifieke kwaliteiten.

Milik (of beter gezegd Ajax) dankt zijn prijs voornamelijk aan zijn momenten bij Polen, en Sanchez aan de Europa League van vorig seizoen, en de Copa. We zullen zien hoe Ajax, en de spelers gaan presteren in Europa en de nationale elftallen.


Na 2007 dachten we ook dat de prijzen verder zouden stijgen. Het duurde toch 9 jaar voor we met Milik weer een speler hadden die dik boven de 27 miljoen uitkwam.
0 0
wladimir
In 2010 / 2011 werd Suarez voor /- 27 miljoen verkocht aan Liverpool. De opbrengst van Vertonghen, Eriksen en Alderweireld was teleurstellend, omdat ze nog maar een jaar onder contract stonden.
0 0
Champy
De transfersommen van Huntelaar en Suarez zaten op hetzelfde niveau als die van Sneijder, vandaar die specifieke som van 27 m. We zijn die grens niet meer overgegaan tot de transfer van Milik.
0 0
Moozz03
Wereldwijde scouting is heel erg verbeterd in de laatste 10 jaar. Als Ajax een goede speler heeft met veel potentie zal hij bij de topclubs al een aantal jaar op de radar staan en zullen ze al precies weten wat voor potentie hij heeft. En ja als je het dan laat zien in de competitie (Lozano, Neres, Frenkie) of in een andere competitie dan zie ik er dik voor worden betaald,
0 0
Champy
We zullen wel zien. Ik denk dat we wel meer transferbedragen krijgen tussen 20 en 25 miljoen, maar 40m plus zal uitzonderlijk blijven mits de ervaring achterblijft.
0 0