Booy: 'Ten Hag laat FC Utrecht in de steek'

giobelloni, 03-01-2018 om 07:45, 15547 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Foeke Booy vindt dat Erik ten Hag FC Utrecht in de steek laat door midden in het seizoen de overstap te maken naar Ajax. Dat vertelt hij in een interview met Voetbal International. Volgens Booy geldt de transferwindow niet voor trainers.

De oud-trainer van FC Utrecht begrijpt de keuzes van Ten Hag, maar niet het moment van vertrek. 'Ja, ik vind dat Erik ten Hag FC Utrecht nu in de steek laat. Het was chiquer geweest als hij aan het eind van het seizoen was gegaan. Dat hij ambities heeft, oké, dat snap ik, maar hij zit met FC Utrecht midden in een heel proces. Hij heeft de boel ook dit seizoen weer goed aan de gang, dan vind ik dat je het ook moet afmaken. Deze transferwindow is niet voor trainers, vind ik.'

Een andere oud-trainer van FC Utrecht, Ton du Chatinier, is het niet helemaal eens met de woorden van Booy. 'Ten Hag gaat naar Ajax en dat ligt hier heel gevoelig. Hij gaat in de ogen van de fans naar vijand 020. Maar Ten Hag heeft het fantastisch gedaan bij FC Utrecht, hij heeft de club naar zijn hand gezet en geprofessionaliseerd. Daar heeft FC Utrecht van geprofiteerd. Hij laat FC Utrecht niet in de steek, hij laat juist iets heel moois achter.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Booy moet niet huilen....
0 0
Oliveira
De wintertransferperiode moeten ze wat mij betreft afschaffen. Het is dat Ajax nu wel de zaken recht trekt door een back en een ervaren trainer aan te trekken maar eigenlijk had dit al aan het begin van het seizoen moeten gebeuren. Ik vind het competitie vervalsing om tussen door grote veranderingen aan te brengen aan je selectie. Of je bereid je zelf goed voor door de juiste mensen al te hebben of je moet gewoon door een diep dal als je niet voldoet.
0 0
petwes
Het was voor Utrecht destijds beter geweest als Foeke ze eerder "in de steek had gelaten". Helaas voor Utrecht ontbeerde hij daar de kwaliteiten voor.
0 0
AlexIbarra
Foeke is kennelijk iemand die graag onze NLse ouwe-jongens-krentenbrood mentaliteit in stand houdt, terwijl in de rest vd wereld voetbal topsport is en een enorme industrie.

Als je vaker mensen binnen je club had met kwaliteit, zou dit gewoon voor je zijn. Wij verloren in de jaren 90 een heel fucking wereldelftal..

Van Koeman tot Sanchez: iedereen wil vooruit in het leven. Daarnaast heeft hij gewoon een maand de tijd om een nieuwe coach te vinden, het is geen oktober of zo.
0 0
trainerdv
Ik vind meer dat du Chatinier gelijk heeft. De kwaliteit van het werk van een hoofdtrainer is niet per sé seizoensgebonden. Zeker als je ergens jarenlang werkt. (Bij Advocaat destijds bij België was gezien de superkorte termijn een heel ander verhaal.) Als trainer kan je nou eenmaal alleen op bepaalde momenten inspringen.
0 0
Piejotter
Wie zegt als Ten Hag nu nee zou zeggen dat Ajax in de zomer terugkomt bij Ten Hag. Nee dus, dus keuze Ten Hag is zeer begrijpelijk. En ik denk dat als Booy in dezelfde situatie zou zitten hij ook direct ja zou zeggen.
2 0
suitie
O Foeke kent de welbekende “treintjes” niet in de tainerswereld? Apart.
2 0
MankeNelis
Foeke mist weleens een treintje
2 0
Biss
Als Ten Hag nu de stap naar Ajax niet maakt, zal dat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Dan kiest Ajax een andere trainer en zal TenHag waarschijnlijk deze zomer naar het buitenland gaat.
Dit soort trainers zijn heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal en we moeten zorgen dat die zo lang mogelijk in Nederland blijven.
Daarom is de stap van Ten Hag goed voor Ajax, goed voor het NL voetbal en goed voor zichzelf.
3 0
Mokum_32
Die snapt er weinig van
0 0
RedFeather
Foeke 'spoor van vernieling' Booy
1 0
Web
Foeke is jaloers, had graag naar Ajax gegaan.
0 0
BRAMHOUTEN
Foeke wil ff lekker goedkoop scoren bij de supporters. Meest onbetrouwbare hond . Als hij fluit liegt hij al. Zelf de tent uit geslagen door van seumeren. Laat hij zich nu maar druk maken om Cambuur. Is alleen in het zadel geholpen door schoonpapa nol de ruiter. Zonder zijn hulp niks gepresteerd
2 0
Danny.S
'vijand' uit 020......

Ik moet zo lachen om die Utrechters die denken dat ze zich met onze mooie club
kunnen meten.
De hele eredivisie kan ze gestolen worden, als ze maar met het kwijl op de bek tegen Ajax spelen.
Zelfs degradatie zouden ze dan nog accepteren.

Laat ze zich bezig houden met Az , Groningen, Vitesse

De enige rivaal die wij hebben is 010...al komt p$v gruwelijk dicht in de buurt ; )
0 -1
Ajaxvooraltijd
Laat dat nu 1 van de mensen zijn uit het voetbal ala Hans v Breukelen die ik geen moment serieus neem als ze weer wat preekjes uitbraken.
0 0
Simon1
Goed verhaal, lekker kort.
0 0
RusselWestbrook
'Deze transferwindow is niet voor trainers, vind ik'.

Moet je de baas van de FIFA worden. Veel succes.
0 0
Mokum_32
Het Ironische hier, is dat hij in deze periode zelf een trainer aantrekt in de vorm van fred grim
0 0
AFCA0492
transfervrij......
0 0
Ruff Rhythim
Is die Fokke net nieuw in de voetbal?
Trainers hebben helemaal geen transferwindows, die kunnen komen en gaan wanneer ze willen.
3 0
Red Devil
Wat lult die hypocriete eikel nou hij zou zelf precies hetzelfde doen.
3 0
Juichtoon
En Foeke liet Sparta in de steek.
1 0
BokkieBokstra
Booy heeft gelijk maar dit is de voetbalwereld. Dit hele gedoe bij Ajax heeft alleen maar verliezers. Ik snap ook niet, nu alles naar boven komt, het in al heel vroeg stadium een trainer polsen dat er niemand bij Ajax aan de bel trek. Van der Sar en Overmars zouden wat mij betreft op staande voet ontslagen moeten worden.
1 -2
Ajax68
Een PROCES waar een club of team in zit Booy, ...is NOOIT voltooid, dus wat lul jij nou !
Erg naief ook, hij zou de voetbal wereld toch onderhand een beetje moeten kennen, en wát als ze hém hadden gevraagd voor deze functie ?
Kan ik me trouwens nauwelijks voorstellen, daar niet van.
0 0
ajaxajaxajax
Wie is Foeke Booy?
6 -1
RRL
"De transferwindow is niet voor trainers, vind ik". Leuk Foeke, en ik vind dat olifanten paars zijn. Maar "transfers" van trainers zijn nou eenmaal niet gebonden aan windows, ongeacht wat meneer Boot daar dan van vind
2 0
Redrum
Ach ja, voor Utrecht zijn wij de grote vijand, maar als ze hier nog wat afgedankte spelers kunnen oppikken dan staan ze te popelen om zaken te doen. Deze overstap zal bij de supporters van Utrecht erg gevoelig liggen en Ten Hag zal dan ook wel geen warm onthaal krijgen in speelronde 20. Maar goed, daar moeten zij zelf maar mee zien te dealen.
2 0
Viggen
zo grappig " de vijand 020 " hey freggles, het is MIJNHEER vijand voor jullie he!!
6 0
Dwergje48
Spelers mogen ook midden in het seizoen weg. Coaches dan ook. Niks mis mee.
4 0
RaynoFischer
Precies en als je dan van Utrecht naar Ajax kan zouden de meeste dat gewoon doen ;)
1 0
Bjorn
Wit voetje halen bij de supporters. Ambities van de beste meneer om weer trainertje te spelen?
5 0
Blankenburg
Foeke Booy zou maar wat graag trainer van Ajax willen zijn. Daar zou hij elke ploeg voor in de steek laten.
5 0
Duif63
Klopt, een paar jaar geleden liep hij iedere zaterdagmiddag op de Toekomst. Slijmen met iedereen en druk en interessant doen met zijn telefoon. Kwal van een vent.
3 0
Ferd
Maar dezelfde Foeke heeft er geen probleem mee om trainers te ontslaan, hoe bedoel je hypocriet?
7 0
Erik87
Behoorlijk naïef van foeke Booy. Waarom moet een trainer loyaal zijn aan een club? Kijk eens hoe makkelijk de trainers eruit gegooid worden? En dat geldt niet alleen voor Utrecht maar voor zo ongeveer alle clubs. Trainers worden behandeld als wegwerpproducten. Het gevolg is dat trainers ook vooral aan zichzelf moeten en gaan denken.
Een kans als deze komt voor ten hag niet vaak voorbij. Die moet je dan pakken.
3 0
Bijgoochem
Zo zit de voetbalwereld (helaas) in elkaar, clubliefde beataat nauwelijks nog. Aan de andere kant, als ze een tijdje slecht presteren dan wordt de trainer er uit gegooid...
1 0
mvdk
Dat is zo. De trainer is altijd de pispaal.
0 0
ajax4ever01
Haha heerlijk die haters. Wat een jaloezie allemaal dit alleen omdat we zo'n prachtige historie hebben
2 0
mvdk
Makkelijk praten. Als hij pas in de zomer zou willen had Ajax gewoon iemand anders gestrikt en was zijn kans om naar een topclub te gaan dus weg.

Ik snap de teleurstelling wel, maar kom op...

Foeke Booy was zelf overigens een waardeloze trainer.
3 0
ETM
Ja lijkt me ook meer 'nu' of waarschijnlijk 'nooit 'voor Ten Hag. Booy doet het overkomen alsof hij ook had kunnen zeggen: 'Prima jongens maar kom over een half jaartje maar terug'.
0 0
mvdk
Inderdaad. Dit is gewoon een mooie kans. Als hij de 2e seizoenshelft minder zou presteren was hij zijn kans kwijt. Zo geweldig materiaal heeft Utrecht nou ook weer niet. Ze hebben een paar leuke aanvallers en een middenvelder zoals Ayoub, maar hun verdediging is behoorlijk matig. Dat zag je wel tegen PSV. Als ze 2 spelers kwijtraken ben ik bang dat FC Utrecht terug gaat naar de middenmoot. Ik begreep bijvoorbeeld dat Labyad naar 'een topclub' gaat en het lijkt mij dat Ayoub ook weleens een stapje wil maken.
1 0
Ajacied33
Waarom de supporters daar ons de vijand noemen is me nog steeds een raadsel. Die goal van Wamberto in de bekerfinale kan toch niet alleen de reden zijn? Aan de andere kant,wie haat ons niet vraag ik me af...
0 0
Frankkie
Nou, dat kan ik jou wel vertellen.

Ik woon in Maarssen en in mijn straat ben ik omringd met Utrecht supporters.

Het feit waarom ze ons zo “haten” is om onze arrogantie!
Ajax staat bij hun voor arrogantie en grote bekken!
En dat trekken ze heeeeeeeel slecht hier hahaha
0 0
BRAMHOUTEN
Precies dit. Ik woon ook in Utrecht en het gaat ze om arrogantie. Die goal van wamberto heeft er niks mee te maken alleen nog wat meer olie op het vuur gegooid. Ze zijn ook altijd zo blij als Ajax geen kampioen wordt. De meeste supporters van Utrecht daar kan je best nog wel normaal over voetbal praten maar er zijn er een aantal die al schuim op hun bek hebben als ze Ajax moeten uitspreken
0 0
Michelinho
Hoge bomen vangen veel wind, kan je nagaan als we wel weer prijzen gaan pakken.
0 0
Heiko
haha....... Ajax de vijand van FC Utrecht. Van welke club zijn wij eigenlijk niet de vijand.
4 0
Hugoboss92
Ja ach dat is het ook in Den Haag en Rotjeknor. Waar is Ajax wel geliefd? Maar dat maakt toch niet uit? Dan voelt winnen extra lekker.
2 0
mvdk
Ajax is de grote boze wolf. Wij hebben hetzelfde probleem als Real Madrid.
3 0