'Verwacht dat Dolberg en Ziyech opleven'

BVeenstra, 03-01-2018 om 07:15, 13638 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voetbalanalist Pierre van Hooijdonk verwacht dat enkele spelers onder Ajax' nieuwe trainer Erik ten Hag gaan opleven. Volgens de oud-spits speelden Hakim Ziyech en Kasper Dolberg onder trainer Marcel Keizer onder hun niveau, maar dat zal na de winterstop anders zijn, zo verwacht Van Hooijdonk.

'Want als je twee keer achter elkaar geen klik hebt met een trainer, dan ligt de oorzaak bij de spelers in kwestie zelf', schrijft hij in zijn column in Voetbal International. 'En dat zullen ze willen voorkomen door hun stinkende best te gaan doen. Naast de nieuwe impuls voor twee van de beste spelers uit de selectie, heeft Ajax nog veel meer potentieel. Ik geniet heel erg van Justin Kluivert, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Wat mij betreft worden deze talenten in 2018 bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald.'

Van Hooijdonk verwacht dat Ajax met dergelijk spelersmateriaal en daarbij de nodige defensieve versterkingen het kampioenschap naar Amsterdam zal gaan. 'Waar Ajax vooral in de breedte defensieve versterking nodig heeft, vind ik bij concurrent PSV de basisspelers in de achterhoede achterblijven bij het niveau in de andere linies. En ik acht de clubleiding in Eindhoven financieel niet in staat daarvoor op korte termijn versterking te halen. Mede daarom zie ik Ajax de achterstand van vijf punten na de winterstop goedmaken.'

Om het landskampioenschap te veroveren, is Van Hooijdonk van mening dat Ten Hag niet te veel moet veranderen aan de huidige speelstijl van Ajax. Dat de nieuwe trainer niet bij de clubcultuur van Ajax zou passen, vindt de voormalig goalgetter wat voorbarig. 'Een winnende trainer past bij elke club. Bijzaken als een Twents accent of moeizame optredens in de media worden pas erbij gesleept zodra de resultaten gaan tegenvallen. De kans daarop acht ik klein. Ten Hag krijgt bij Ajax een selectie en een speelwijze in zijn schoot geworpen waarmee de kans op succes voor het grijpen ligt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stephen
Ik moet het allemaal nog zien met Dolberg. Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand want niemand had hem op de lijst staan voor een doorbraak. Maar in de tweede seizoenshelft viel hij, op een paar goede wedstrijden na, toch ook ver terug. Hij heeft een verfijnde techniek maar hij mist de verbetenheid van een topspits. Hij is ook niet het type dat met de rug naar de goal toe de (kop)duels wint en daarmee diepgaande spelers vrij voor de goal zet. Een diepgaande buitenspeler als Neres komt veel beter tot zijn recht met Huntelaar in de spits dan met Dolberg, ook al is de laatste technisch gezien de betere speler.
0 0
AlexIbarra
Ben zeker geen fan van Pierre en zn praatjes maar ik hoop dat hij gelijk krijgt wat betreft de titel. :)
0 0
Rentokill
Als je ervanuitgaat dat er geen klik was van hunnie met Keizer...
Als je ervanuitgaat dat die ontbrekende klik de oorzaak was van het mindere presenteren
Dan wel misschien, Pierre. Maar aannames als feiten neerzetten is nooit erg geloofwaardig.
0 0
Ajax412
Volgens mij doet Ziyech het de laatste weken gewoon prima, heeft even een dipje gehad, maar daar heb je dan negen andere veldspelers voor om de wedstrijd te beslissen. Qua Dolberg ben ik wel benieuwd wat Ten Hag met hem gaat doen. Stoïcijns is hij, maar dat slaat soms even door, hij mag er wel een keer iets van zeggen als hij voor de honderdste keer in zijn rug gelopen wordt. Wat meer pit kan hij wel gebruiken en ik denk dat Ten Hag daar een goede voor is.
2 0
SilverHaze
Zou graag zien dat de ploeg meer in dienst gaat spelen van Ziyech. Vooral diep op de helft van de tegenstanders. Hij komt teveel aan de bal op plekken te ver van de goal af. Frenkie moet die taak meer op zich nemen. Ziyech is rond de 16 zo ongelofelijk goed om iemand vrij te krijgen. Heb tot nu toe het idee dat de jongens nog veel beter op elkaar ingespeeld kunnen worden, zodat die combinaties wat strakker worden. Ruimte is er, kwaliteit is er... nu de uitvoering nog.

Ik vind de defensie nog steeds solide. Tegengoals krijg je nou eenmaal wanneer er zó veel balverlies wordt geleden in het aanvalsspel en de goals uitblijven in de eerste helft.
0 -1
chloorbestendig
Nou ja zeg, gekke Pierre, dit gaan ze in 010 niet leuk vinden om te horen hoor.
1 0
Redrum
Ja Pierre maakt zich weer eens heel impopulair bij dat gefrustreerde havenvolk. Hij had beter kunnen zeggen dat Feyenoord zeker nog kans maakt op de titel, maar dat het hun seizoen sowieso al geslaagd is omdat ze niet alles verloren hebben in de CL.
2 0
Redrum
Pierre heeft zich blijkbaar voorgenomen dit jaar wat realistischer en objectiever te worden. Good for you Pierre!
2 0
Ajax68
Al had van Hooydonk maar voor EEN keer gelijk in deze, want verder is hij maar een doemdenker met tunnelvisie.
Duidelijk was zelfs voor een blinde, dat o.a. Ziyech en Dolberg zich niet "lekker " voelde, en wie weet wie nog meer niet ?
Al wilde men ons supporters anders doen geloven, maar nogmaaks ....WIJ zijn NIET BLIND !
0 -4
Ozymandias
Ziyech voelde zich niet lekker? Hoe veel kansen moet Ziyech voor Ajax creëren voordat hij zich volgens jou lekker voelt? De 78 kansen dit Eredivisie seizoen zijn duidelijk niet genoeg. 100 kansen per half seizoen? 150? 200?

Gecreërde kansen Eredivisie 2017/18
Ziyech 78
Neres 36
Vd Beek 22
Kluivert 21

Neres, Vd Beek en Kluivert (de nummers 2, 3 en 4 qua creëren van kansen) hebben dus samen maar één kans meer gecreëerd dan Ziyech alleen. Die jongen speelt een geweldig seizoen maar zal doordat hij veel risico in zijn spel legt altijd een relatief laag percentage pass accuracy hebben.
3 0
Ferd
Jij bent stekeblind en je lult volledig uit je nek.
0 -2
Ajacied33
Goed gesproken Pierre maar ben toch benieuwd hoe Ten Hag ons gaat laten spelen. Hij heeft nu de spelers om er een mooi aanvallend geheel van te maken. Benieuwd naar de eerstvolgende wedstrijd(en)
1 0
chrisjuhhh
1 3 5 2
1 0
Ozymandias
Maar dan is de vraag of dat als 3-1-4-2 of als 3-2-3-2 is. Beide zijn 3-5-2 formaties maar met totaal andere invullingen.
1 -1
PuurGeluk
Mooie woorden
2 0