ArthurV, 02-01-2018 om 12:20, 13463 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Uit een analyse van Voetbal International blijkt dat Ajax al het gehele seizoen succesvol is in de afronding. Ajax heeft van alle Eredivisie-clubs de meeste doelpunten gemaakt, de meeste balcontacten in de zestien gehad en heeft het hoogste ExpG-saldo.

Het Expg-saldo (Expected Goals) zorgt ervoor dat er niet aan elke kans die een ploeg krijgt dezelfde waarde wordt gehecht, maar dat er voor elke kans een aparte waarde tussen nul en één wordt toegekend. 'Hoewel Erik ten Hag een flinke klus wacht bij Ajax, hoeft de nieuwe trainer qua veldspel niet veel te verbeteren. De Amsterdammers slagen er al het hele seizoen goed in om kwalitatief grote kansen te creëren en effectief te zijn in de afronding', zegt Pieter Zwart, analist van Voetbal International, hierover.

'De creativiteit van Frenkie de Jong en Hakim Ziyech in combinatie met de bevliegingen van David Neres en Justin Kluivert en het spitseninstinct van Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar zorgen ervoor dat Ajax iedere wedstrijd grossiert in goede mogelijkheden en doelpunten,' vervolgt Zwart, die denkt dat de verdediging van Ajax zich zal moeten gaan verbeteren wil Ajax favoriet zijn voor het landskampioenschap. 'Zelfs daar zijn geen wonderen nodig: een kleine stap voorwaarts is al voldoende om van Ajax de voornaamste titelkandidaat te maken.'

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer