Zwart: 'Ziyech meer dan een spelmaker'

ArthurV, 01-01-2018 om 16:45, 13619 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Pieter Zwart stelt dat Hakim Ziyech het beste voorbeeld is van één van de veranderingen die gaande zijn in het huidige topvoetbal. De analist van Voetbal International vergelijkt daarbij de manier van spelen van Ziyech bij zijn vorige club FC Twente en zijn huidige manier van spelen bij Ajax.

'Voetballers zijn niet langer specialisten, maar moeten compleet zijn, op meerdere posities kunnen spelen en op die posities ook meer kunnen doen', zegt Zwart, die Ziyech als voorbeeld aanhaalt. 'Ziyech is daar het beste voorbeeld van. Bij FC Twente was hij een traditionele spelmaker die verdedigend niks deed, maar toch beslissend was.'

'Na zijn overstap naar Ajax was dat niet meer voldoende, want toen werd er meer gevraagd,' vervolgt Zwart, die ziet dat Ziyech ook in zijn nieuwe rol goed uit de voeten kan. 'Hij kan het leveren, want in de Eredivisie behoort hij tot de spelers die de meeste ballen veroveren. Dat geeft aan dat hij veel meer is dan een spelmaker.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Ik word een beetje moe van die Pieter Zwart
1 0
jaribombari
Heeft het totaal nog niet laten zien in het Ajax shirt.
2 -6
Flarkow
Pannenkoek je zit op het verkeerde forum
1 -2
jaribombari
Oh... is dit het "ik krijg elke keer een harde plasser als Hakim weer simpel balverlies lijdt"-forum? Sorry. Dan zit ik inderdaad verkeerd.
3 -2
MSwertz92
Kom je laat mee, heeft de laatste 3 wedstrijden gewoon top gespeelt zonder simpel balverlies en zelfs zijn risico passes waren on point.
0 0
Daniii
Soms zo geniaal maar vaak ook oogkleppen op en slordig.

Als hij dat eruit krijgt dan komen de clubs vast voor hem
4 0