'In ieder geval geen lafaard of nagemaakte'

JesseTH, 31-12-2017 om 17:30, 15513 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Taco van den Velde, journalist van Voetbal International, heeft als afsluiting van het jaar 2017 nog maar eens positieve woorden gesproken over Ajacied Hakim Ziyech. Hij ziet in hem in potentie de beste speler die er rondloopt in de Nederlandse competitie en ziet dat hij dat alles op zijn eigen manier bereikt.

'Om je echt te onderscheiden van de rest moet je niet alleen goed kunnen voetballen', zo oordeelt Van den Velde. 'Het is niet alleen een kwestie van techniek, inzicht, fysieke inhoud en doorzettingsvermogen. Er is ook nog die andere ongrijpbare factor: persoonlijkheid. Dat is wat iemand onderscheidt. Wat van iemand een leider maakt of een meeloper. Wat ook net het verschil kan maken of iemand een subtopper blijft of doorgroeit naar de top.'

De verslaggever ziet in de Marokkaan in potentie dan ook de beste speler van de Eredivisie. 'Als de tien beste voetballers van de Eredivisie op een pleintje stonden, dan zou na het 'poten' als eerste Ziyech worden gekozen. Hij is er verantwoordelijk voor dat Ajax vorig seizoen van een saaie ploeg in een opwindend team veranderde dat altijd vooruit voetbalde. Veel van die transformatie werd op het conto van Peter Bosz geschreven, maar ik heb me altijd afgevraagd hoe het Ajax onder Frank de Boer er had uitgezien als Ziyech toen al een Ajacied was geweest.'

'En wanneer hij door het eigen publiek wordt uitgefloten dan trekt hij juist niet het boetekleed aan, maar gaat hij de strijd aan door cynisch vast te stellen dat het Ajax-publiek na het vertrek van Bertrand Traoré blijkbaar op zoek is naar een nieuwe zondebok', zo vervolgt Van den Velde zijn verhaal. 'Wat je ook vindt van Ziyech, hij is in ieder geval geen lafaard of nagemaakte. Of hij de top nu wel of niet haalt, hij doet het in ieder geval op zijn eigen manier.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Frank de Boer wilde Ziyech niet eens hebben.
0 0
masterrr
Ga zo door Ziyech, je hebt alles in je om echt veruit de beste van de Eredivisie te worden!
1 0
johnd
En toch is hij aanzienlijk beter gaan spelen sinds hij werd uitgefloten. Het kan toeval zijn, maar sinds die wedstrijd is hij echt los.
0 0
Ferd
"maar ik heb me altijd afgevraagd hoe het Ajax onder Frank de Boer er uit had gezien als Ziyech".

Nou, dan had Ziyech waarschijnlijk rechtsbuiten gestaan, of op de bank gezeten want Ziyech is te risicovol voor Frank de Boer, en in zijn ogen vast te dun om 'fysiek sterk op het middenveld" te spelen.
6 -1
BRAMHOUTEN
Wat een hoop onzin zeg
0 -2
Ferd
Echt niet. De Boer wilde een risicoloos gespierd middenveld en was een meester in het ‘spelers op de verkeerde plek zetten’. Gezien dat laatste zou je misschien zelfs kunnen verwachten dat Ziyech bij Frank op linksbuiten zou hebben gestaan
0 0
BokkieBokstra
Geweldig voetballer en hij werkt zich het apelazerus. Soms denk ik wel eens, teveel en gaat het ten koste van de zuiverheid. Want dat vond ik wel, er waren wedstrijden dat hij zoveel balverlies leed, dat was teveel. Niet alleen de risicovolle ballen, dat kan, maar ook eenvoudige passes. Maar zijn trap is geweldig.
8 0
3*stars*3
Wat mij trouwens opvalt bij Ziyech, is dat hij sinds zijn komst, nooit eruit heeft gelegen met een blessure.
Hij is echt graatmager en hij heeft aardig wat tikken moeten incasseren maar hij staat er toch weer.
Alleen in Kopenhagen gaf hij aan dat hij vermoeid was.
8 0
Pauw
Frank had Ziyech niet willen hebben of had ‘m in de zone van de linksback gezet om de bal op te halen - a la Theo Janssen.

Maar Frank kan bij vele journalisten niets fout doen.
6 -3
BokkieBokstra
Dat gezeur over de Boer. Ik denk dat de Boer vast de strijd was aangegaan met Ziyech. Wordt hij alleen maar beter van. De Boer de enige trainer van de afgelopen jaren die erin slaagde kampioen te worden. En nog is het niet goed. Wat is dat toch met oude Ajax helden.
0 -6
Ferd
Kampioen met voetbal dat meer bij PSV past dan bij Ajax, dodelijk saai reactievoetbal.
5 -1
Ardoe
Zo kun je zijn achterlijke gedrag natuurlijk ook goedpraten.
4 -5
Ozymandias
Ik hoop persoonlijk enorm dat Ajax komende zomer geen enkele basisspeler verliest. Jongens als Ziyech en Onana zijn kwalitatief goed genoeg voor een stap omhoog maar liggen beide tot medio 2021 vast. Ik vind dat Ajax best streng mag zijn en duidelijk maken dat beide spelers nog één seizoen bij Ajax moeten blijven en dat Ajax daarna mee zal werken aan een mooie transfer.
10 0