'Ajax enorm potentieel aan talentvolle spelers'

JesseTH, 17-12-2017 om 23:35, 10210 views, Ziggo Sport | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Wim Kieft, Ruud Gullit en Youri Mulder spraken zondagavond aan tafel bij Rondo overwegend positieve woorden over de prestatie van Ajax tegen AZ. Eerstgenoemde zag ook een vrij aardig spelend AZ, maar ziet in Ajax vooral in potentie meer.

'Het geeft voor Ajax een drive', spreekt Kieft over de flow van overwinningen. 'Dat kon je vandaag ook zien, ik vond ze echt goed spelen. AZ overigens ook, het was met name de eerste helft een vrij behoorlijke wedstrijd. Ajax heeft natuurlijk een enorm potentieel aan talentvolle spelers. Het is niet reëel om te denken dat AZ potentieel een betere club is dan Ajax. De kansen die Wout Weghorst en Fred Friday missen, zijn uiteindelijk ook gewoon een gebrek aan kwaliteit.'

Frenkie de Jong bleef achterin wederom goed overeind en Gullit ziet een gelijkenis. 'Ik speelde ook zo, precies hetzelfde. Je kunt niet zo blijven spelen, want er zijn ook wedstrijden waarin je het verdedigend wel op moet lossen. Het voordeel is dat je meer mensen op het middenveld creëert, maar hij neemt af en toe wel risico.'

Mulder was op zijn beurt positief gestemd over de keuze van Marcel Keizer om met Klaas-Jan Huntelaar te starten. 'Je mist iets in de verdediging en ook qua opbouw. Je weet dat AZ ook gaat aanvallen en dat je dus wat meer lange ballen gaat geven. Dan heb je met David Neres en Justin Kluivert twee types die daarachter gaan lopen en Huntelaar kopt die bal wel door.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Soms besef je ook niet dat een De Ligt al 18 jaar is, en de gehele Europese top hem op het lijstje heeft staan. Hij is echt een leider geworden achterin. En dan was het ook zo mooi dat Max Wober er naast staat als een soort adjudant. Echt mooi. Ik hoop echt dat die nog minimaal 2 seizoenen blijft.

Van De Beek deed vandaag echt goede dingen. Als het tempo omhoog gaat, gaat zijn niveau ook omhoog. Als die later vertrekt, wil ik hem eigenlijk eerst naar Duitsland zien gaan, en dan pas Engeland. Denk dat die zo een nog completere voetballer wordt.

Frenkie blijft ons natuurlijk verbazen.

We hebben nu echt meer spelers in het elftal staan met veel potentie.

Als je dit vergelijkt met het elftal van de jaren 2010 en 2011, hadden we bijvoorbeeld maar 1 aanvaller die wat betekende: Suarez. Pantelic was hier om af te bouwen.
De Zeeuw zat op z'n top, Anita ging naar N'castle en dat was beetje te hoog tempo voor hem, De Jong denkt nog steeds dat die goed is, en dan Eriksen.
Dus je had ongeveer 5-6 spelers die naar de Europese (sub)top konden, en wat ook zo is gebleken.

Nu hebben we ook een handjevol spelers waar ik mijn hand voor in het vuur durf te steken, en dan nog 5-6 spelers die de potentie hebben om naar dat niveau toe te groeien.
5 0
DavidFerr
Neres is echt ongelofelijk!! Hij heeft maar 69 minuten nodig voor een goal of assist.
8 0
AdK
Als het zo door gaat is die niet te houden! Als topclubs ergens voor gaan halen, dan is het rendement van spelers en hun acties....
1 0
Fieldman
Huntelaar wordt hier door sommige min of meer gehaat. Maar ondanks dat Dolberg in potentie beter is, haalt Huntelaar meer uit zijn mogelijkheden.

Per saldo laat Huntelaar minstens zo veel zien als Dolberg. Dolberg kan beter mee voetballen. Huntelaar kan beter (door)koppen. Maar Huntelaar haalt zijn max. gewoon veel vaker. Dolberg zijn max. is hoger, maar die haalt hij zelden. In deze league zou hij bijvoorbeeld echt veel meer moeten scoren.

Het lijkt erop alsof het echte heilige vuur nog een keer moet ontbranden bij Dolberg.
4 0
gras
Hunter is een prima kerel, die de rest ook meekrijgt. Hij was constant bezig, in de zin van jahanbakhsh uit zijn concentratie proberen te halen, de hele tijd proberen zijn tegenstander te slim af te zijn, gebruik maken van die overtreding in het strafschopgebied etc.

Hij is alleen geen aanspeelpunt en de kritiek op Dolberg gaat te ver.
0 0
3*stars*3
Ik zie ook liever Dolberg maar was mooi om te zien hoe Klaas ff boos keek en wat zei tegen Neres en Kluivert, nadat hij een bal had doorgekopt maar dat ze niet diep gingen.
Dat zit in zijn karakter want deed hij al als jonkie.

Bij Dolberg moet idd heilige vuur nog een keer ontbranden en het moet lukken.
Zijn 2e goal in de Kuip liet weer zijn klasse zien.
Zie geen 1 spits in NL, hem dat nadoen.
1 -1
RaynoFischer
Gehaat is een groot woord, niemand haat Klaas-Jan op zich (als je een Ajacied bent in ieder geval :p)
Men ziet liever Dolberg, omdat je daar meer mee aan het voetballen komt
Door Huntelaar blijft het ook billenknijpen met zijn gemiste kansen, hij maakt er gelukkig wel een en versiert de penalty ;)
2 -1
Djabber
Want Dolberg mist geen kansen?
Dolberg speelt al het hele seizoen verstoppertje...
3 0
3*stars*3
Idd, alhoewel ik soms wel vermoeden heb dat die Veltman wel echte haters heeft onder Ajacieden.
Hoe sommige mensen hem hier aanpakken...
3 -2
Champy
Ik denk dat het voor een groot deel ook door dat gezicht en bouw van Veltman komt. Hij ziet er gewoon uit als een zwak persoon. Denk overigens wel dat ie een sympathieke gozer is hoor. mensen onthouden ook al die gemaakte fouten uit het verleden en negatieve gevoelens.. Vergelijk het met een browser waar al je pornogeschiedenis nog op staat, en eentje zonder. Het is en blijft dezelfde browser, maar op een of andere manier werkt de eerste niet zo lekker.
0 -2
Bensco
Veltman wordt verkeerd gebruikt in mijn ogen. Hij had als CV veel meer potentie dan dat hij als RB heeft. Hij mist gewoon de aanvallende kwaliteiten die een back wel hoort te hebben. Daarom staat die al een flinke tijd stil in zijn ontwikkeling, omdat hij niet op de positie speelt waar hij hoort te staan.
1 0
Champy
In 2015 en 16 maakte ie niet zo'n goede indruk centraal achterin. Nogal wat "De Boertjes", terwijl ie voetballend minder werd tov zijn eerste echte seizoen als basisspeler.
Ik denk dat die toen als 24jarige toch al redelijk uitontwikkeld is. Zijn plafond als centrale verdediger was zichtbaar.
0 -1
godenzonenssuper
Ruudje Gullit begon ook nog even over het fysiek van Frenkie.
Laat die Gullit in godsnaam wegblijven uit Zeist de komende jaren met zijn gezwets over fysiek en realistisch voetbal.
1 -1
RaynoFischer
Idd, een speler als Frenkie hoeft geen lichaam als De Ligt te hebben, moet het juist van zijn techniek en behendigheid hebben
2 0
Champy
En die jongen heeft de longen van een paard. Dat wordt niet belicht. Beetje wat Eriksen en Debruyne ook hebben.

Maar eerlijk is eerlijk.. Frenkie kan nog wel wat extra spieren bijkweken. Het is wel noodzakelijk in het topvoetbal.
Debruyne is ook niet dat mager ventje van toen ie net naar Chelsea ging, en herinneren we ons Eriksen nog toen ie van z'n vakantie terugkwam in 2013? Die jongen zag er toen echt fit uit.
1 0
IDJosh
Huntelaar kop die bal idd wel even door, maar moest vervolgens Neres en Kluivert op hun flikker geven omdat hun er niet achteraan gingen. Hahahahahaha
2 0
3*stars*3
Zie jouw reactie nu pas en viel mij toen ook op en zo hoort het ook.
Geen ja-knikker shit en telkens maar lief zijn, ook ff keihard waarheid vertellen.
1 0
DavidFerr
Het was mooi dat Huntelaar ze even op hun flikker had gegeven. Daarna zag je Kluivert wel doorlopen op die kopballen van Huntelaar.
0 0
Fieldman
Goed gezien ja.
0 0