Perez: 'Dat zijn de spelers met iets extra's'

JesseTH, 17-12-2017 om 19:47, 8575 views, FOX Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Kenneth Perez merkt in de studio bij Dit was het Weekend een duidelijk verschil op tussen de talenten van Ajax en die van AZ. Over het algemeen gezien zijn het de talenten uit Amsterdam die de extra kwaliteiten hebben en dat bracht zondagmiddag de controle in de tweede helft.

'Ze hebben Guus Til op De Jong gezet en Mats Seuntjens probeerde Lasse Schöne af te dekken, waardoor Deyovaisio Zeefuik aan de bal kwam. Een goede oplossing, want Zeefuik is niet heel goed en comfortabel aan de bal', oordeelt Perez over het tactische gedeelte van AZ. 'De eerste helft vond ik het een gelijk opgaande wedstrijd en in de tweede helft vond ik dat Ajax de controle had over de wedstrijd en grote kansen kreeg.'

De analist ziet dat de club uit Alkmaar een ander soort talenten voortbrengt dan Ajax. 'Als je de talenten van Ajax neemt, die hebben lef en zijn overtuigd van zichzelf als het goed gaat en als het slecht gaat, dan heb je het al gauw over misplaatste arrogantie. Bij AZ hebben we het vaak over hard werken, mentaliteit, loopvermogen en als het niet lekker loopt, dan noemen we het simpele voetballers.'

Volgens de Deen is het belangrijk waar je een talent op beoordeelt. 'Beoordeel je hem erop dat hij in de kleine ruimte goed is, of selecteer je op intrinsieke motivatie? De spelers waar je de hoofdprijs voor krijgt, dat zijn spelers als Justin Kluivert en Frenkie de Jong. Dat zijn de spelers met iets extra’s.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Pfff ik ga denk ik echt apps als VI verwijderen van mijn telefoon na deze week. Overal lees ik dat guus til, helmer en koopmeiners grotere talenten zijn dan Van de Beek en Kluivert. Het zijn echt simpele werkers net zoals Sightorsson en Gudelj, maar door 3 goede wedstrijden zijn het opeens wereldtalenten. Onze schuurs was veel beter dan De Ligt, maar toen hij bij Ajax tekende moesten ze het "allemaal nog zien". Vandaag massaal janken om de penalty van Huntelaar en dat de knvb de schaal beter aan Ajax kan geven. Wat een mega trieste calimero's. Die hadden met die verdediging en 1-0 100 procent puntverlies verwacht en dat pakt dan anders uit. Ajax de dik verdiende winnaar vandaag.
1 0
Champy
Jaa, wie zei dat ook alweer van Schuurs, een groter talent dan De Ligt? Was dat Ten Cate ofzo?
0 0
Suarez16_
Jep, maar dan lees je ook onder elk bericht van De Ligt van psv'ers dat schuurs veel beter is dan De Ligt, maar zodra schuurs bij Ajax tekende vonden dezelfde psv'ers schuurs maar een aardig talentje maar voor de rest niks speciaals. Ook dat gejank over die penalty vanmiddag is verschrikkelijk. En vervolgens dood leuk ontkennen dat ze thuis tegen twente geen geluk hebben gehad.
0 0
insectenverdelg
De ligt en neres worden al niet eens meer genoemd.
0 0
Sampaoli
Bizar eigenlijk. Dolberg, Kluivert, Neres, Donny, Frenkie, de Ligt en Wöber zijn allen nog zo verschrikkelijk jong en nu al zo goed. Het is eeuwig zonde dat we die niet voor een langere periode bij ons kunnen houden.
0 0
Onpartijdig
Zo is het ook, daarom is het denk ik ook de fout dat we in de jeugdopleiding nog veel jongens de kans geven die niets extra's hebben maar wel "kwaliteiten" als: degelijkheid, meeverdedigen, tactisch goed zijn, goed druk kunnen zetten, verbaal leiding kunnen geven..

Die kwaliteiten kan je ze ook nog aanleren bij O19 of bij Jong Ajax, maar in Jong Ajax ga je niemand meer extreem goed laten voetballen, die dat daarvoor niet konden.

Jongens als De Wit en Ter Heide zijn jongens die niet dat extra's hebben in mijn mening.

Ook bij Ajax kunnen we daarin een verbeterslag slaan. AZ heeft voor die club prima talenten, maar zit er ook maar 1 talent bij wat je extreem graag bij ajax zou willen zien? Misschien die jongen die nu een zware blessure heeft (Stengs).. maar een Til vind ik persoonlijk niet heel speciaal tot noch toe, wel belangrijk voor AZ.
2 0
AlexIbarra
Kishna, Fischer, Andersen, Boilesen, Bojan zijn technische spelers met iets extra's.
Maar geen mentaal stabiele atleten die het maximale uit hun carriere kunnen halen. Daarnaast hebben die jongens ook weerstand nodig op de training.

Ik snap je punt en geloof ook vooral in kwaliteit maar Frenkie de Jong als CV hoeft ook weer niet de norm te zijn. Aan jongens zoals Tete zie je juist dat spelers die wat minder verfijnd zijn aan de bal, een eind kunnen komen met onze opleiding.

Marc Overmars was ook geen wonderkind maar op zich zie ik graag zo'n felle draver concurreren met een meer technische speler, dat is voor allebei goed.
0 0
insectenverdelg
Dus jij dacht dat we t met 2 a 3 spelers per lichting ook kunnen in de jeugd? Tuurlijk heb je andere spelers. Wel moet je jonge spelers met iets e trad altijd voorrang geven op moddelmaat. Daar gaat Ajax nog wel os de fout in. Nu ook weer bij jong Ajax soms.
0 0
Onpartijdig
Natuurlijk is de ene lichting de andere lichting niet, maar er zijn inderdaad voorbeelden dat middelmaat voorrang kreeg. Dat is ook wat ik bedoel, inderdaad bij Jong Ajax lijkt het wel of Dani de Wit constant als eerste op het papiertje staat.

Maar bij O19 hebben we ook een tijdje Antonucci en Lang gehad.. die speelden nooit samen op het middenveld, steeds als Antonucci in werd gebracht werd Lang gelijk naar de flank geschoven. Dat soort dingen zijn wel opvallend. Ik zou nu bij O19 ook graag eens op middenveld zien met Jensen, Gravenberch en Pasquali.

Al worden ze dan volledig overlopen, ze gaan wel bij zichzelf afvragen waardoor dat komt en dan ontwikkelen ze zichzelf meer... meer dan je gewoon iemand neerzet die al het vuile werk wel even opknapt.
3 0