'Je ziet nergens een centrale als Frenkie'

JesseTH, 16-12-2017 om 14:27, 7820 views, NH | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Rinus Israël is benieuwd hoe Ajax het defensief neer zal zetten wanneer het zondag aantreedt tegen AZ, zo laat hij weten bij NH Sportcafé. De Amsterdammers hebben defensieve zorgen wegens blessures en een schorsing van Joël Veltman en dus zal er gepuzzeld moeten worden. Ook bespreekt Jaap de Groot, chef-sport bij De Telegraaf, Ajax - PSV en de titelrace.

'De euforie tijdens Ajax – PSV, dat iedereen bij Ajax dacht dat het lek boven was', benoemt De Groot als meest opvallende moment. Hij meent verder dat er geen peil op te trekken is wie er kampioen gaat worden. 'PSV symboliseert het, die hadden tien punten voorsprong, maar ik had niet het gevoel dat de kampioen daar aan het spelen was.' Israël sluit zich daarbij aan. 'De spanning is weer een beetje teruggekomen. PSV nu met vijf verliespunten, dus dat is geen gelopen koers.'

Israël is verder benieuwd hoe Ajax de blessuregolf in de defensie op gaat lossen. 'Ze proberen een soort 3-4-3 te spelen met een ruit op het middenveld. Het is een systeem dat nergens in Europa gespeeld wordt. Je ziet nergens een centrale verdediger als Frenkie die met rushes naar de andere kant komt.' De Amsterdammer vraagt zich dan ook af of de defensie wel sterk genoeg is voor deze variant, al deed Danny Blind het in het verleden ook als inschuivende verdediger. 'Toen was de andere kwaliteit ook wel erg goed. Er waren goede verdedigers en ik weet niet of deze verdedigers dat aankunnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Je had Andrea Pirlo in een zelfde rol met steekballen strooien. Frenkie doet dat perfect.
0 0
altijdwelwat
Natuurlijk zie je nergens een centrale als Frenkie , omdat Frenkie ook geen centrale is. Tegen PSV pakte het prima uit , maar ik vrees dat AZ hier veel slimmer mee omgaat.
1 0
Ajax_026
uhh... Jan Verthongen deed dit toch ook.
3 0
Eduard
De speelwijze kan mijns inziens wel gaan lukken. Tegen PSV was het heel overtuigend. Ik heb altijd wel genoten van opkomende verdedigers als Koeman, Blind en ook daarvoor al met Krol. Als vertonghen ging wist je ook dat er iets stond te gebeuren.

Maar om het structureel op hoog niveau te doen moeten we wel juiste backs hebben zou ik denken. En hoewel ik blij ben met de aankopen voor volgend jaar, zie ik nog geen berichten over het aantrekken van backs. Op links is het echt te mager en met het (structureel???) wegvallen van Sinkgraven heb je daar niet genoeg. Op rechts houdt t ook niet over. Er moet toch wat gebeuren daar zou ik denken!!
0 -1
PeterVKV
Voor deze speelwijze heb je juist geen aanvallende backs nodig. Eerder spelers als Wober, Viergever, Veltman en Zeefuik die vooral verdediger zijn. Je zou je dan beter kunnen focussen op een verdedigend sterke centrale middenvelder zoals Daley Blind waardoor Frenkie de Jong gewoon als middenvelder kan spelen.
3 0
reaguurder
Tete was perfect geweest aan de rechterkant :(
3 -1
Wereld
Misschien proberen Nick daar weer neer te zetten, deed ie ook bij zijn debuut toch. Meteen een goaltje meegepikt.

Alleen dan moet je weer een Donny/Lasse eruit halen..
0 -3
PeterVKV
Het is juist mooi dat je het nergens anders ziet. Dat is Ajax.
3 0
Champy
Waar ik me al jaren aan stoor in de media, is dat je al de gedoodverfde kampioen bent als je 1 punt voor staat met nog 20 wedstrijden te gaan.

In dit geval stellen 5 punten met nog de helft vh aantal wedstrijden te gaan weinig voor.
0 0
gras
Net als bij Blind die inschoof, heb je in dat geval backs nodig die verdedigend erg sterk zijn en op snelheid kunnen corrigeren. Bij Van Gaal had je Davids en Bogarde. Veltman is een pure liability, zal hij altijd blijven. Tete was de man die hier prima bij past. Misschien kan Zeefuik dit ook wel.
1 -2
PeterVKV
Reiziger en Bogarde (Frank de Boer)
1 0
gras
Srry, bedoelde ik ook.
1 0
Ferd
Je hebt backs nodig die iets met een bal kunnen dus Tete was ook dan niet geschikt
0 -3
gras
Reiziger was een mandekker. Geen opkomende back. Kan ook niet, omdat Finidi niet naar binnen trok.

Je hebt ook geen backs nodig 'die iets met een bal kunnen', over lege oneliners gesproken, maar juist backs die met ruimte in hun rug kunnen verdedigen, die betrouwbare mandekkers zijn, op snelheid kunnen corrigeren en geen gekke dingen doen met de bal als ze onder druk worden gezet.

Omdat het centrum soms inschuift, hebben de backs een andere taak. Dus praat alsjeblieft geen mensen na die opgegroeid zijn met het Barca systeem van Pep.
2 0
RusselWestbrook
Reiziger debuteerde als rechtsbuiten. Tete doet de domste dingen als ie onder druk gezet wordt.

Dus waar heb je het over?
1 0
Ar
Bogarde speelde bij Sparta linksbuiten. Dat maakte hem nog geen aanvallende back. En dat was Reiziger evenmin.
0 0
insectenverdelg
5ja omdat ze t nergens hebben betekent t niet dat t niets is rinus. T is juist des Ajax om vooruitstrevend en vernieuwend te zijn.
1 0
AjaxPassion
Je bedoelt terug in de tijd, met de hoop om oude tijden te laten herleven?
0 0