Boskamp: 'Hij is een typische spits voor mij'

JesseTH, 16-12-2017 om 10:57, 6773 views, Voetbalnieuws.be | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Johan Boskamp is verbaasd over het feit dat Ajax naar buiten heeft gebracht met Hassane Bandé een linksbuiten binnen te hebben gehaald. Boskamp ziet hem vooral als spits en denkt dat hij voor de Amsterdammers op de linkerflank niet nodig is.

'Het meest bizarre aan heel deze zaak is dat Ajax beweert dat ze een linksbuiten in huis hebben gehaald', opent Boskamp verbaasd tegenover het Belgische Voetbalnieuws.be. 'In België speelt hij nochtans enkel in de spits. Het zou trouwens vreemd zijn, want hij is rechtsbenig en zou dus enkel naar binnen kunnen snijden en laten ze nu daar bij Ajax met Justin Kluivert en Amin Younes er al zo twee hebben rondlopen.'

Buiten het raadsel rondom zijn beste positie, heeft de analist ook zijn twijfels of de Burkinees wel een geschikte Ajax-speler is. 'Hij heeft snelheid. Hij heeft actie in huis, maar ik weet niet of hij het nodige overzicht heeft. Bandé is daarnaast ook nog eens dat tikkeltje egoïstisch en wil vaak zelf meteen naar het doel. Hij is zo een typische spits voor mij, maar het is Ajax dat blijft beweren dat ze een linksbuiten hebben gekocht.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Deze man kan op alle posities uit de voeten in de voor hoeden. daarom hebben ze hem gehaald.
0 0
witchmaster11
boskamp ??? verdomd pleur nu van me stoel af
0 -1
Ozymandias
Vreemde opmerking van Boskamp, in Belgie speelt Bandé namelijk als linksbuiten of als tweede spits. In de wedstrijden die hij als linksbuiten speelde had hij wel een vrije rol maar dat heeft Neres als rechtsbuiten bij Ajax ook. Ik denk dat Ajax met Neres en Bandé in een vrije rol om Dolberg heen aanvallende linie heeft waar een verdediging heel moeilijk vat op kan krijgen. Alleen is het dan wel van enorm belang dat de backs de gehele flank bespelen en dat er dus twee backs bijkomen die dat kunnen.
1 -2
Red Devil
Die Boskamp zit hem nu al te knijpen voor volgend seizoen.
Hij had hem natuurlijk liever in die Badkuip zien spelen.
2 0
JariHeijden
Toen Ajax Dolberg haalde, dacht iedereen dat Ajax een linksbuiten had gehaald. Maar volgens Ajax kwam hij beter tot zijn recht als centrumspits. Dat bleek te kloppen. Ik heb er wel vertrouwen in dat Ajax weet wat ze binnenhalen. En het lijkt mij duidelijk dat hij gehaald is als opvolger van Younes.
0 0
Duif63
Jan weet meestal wel waar hij over praat ook al hij is hij bijna niet te verstaan.
6 -1
JariHeijden
Ik vind helemaal niet dat hij er zoveel kijk op heeft. Ik vind hem vaak simplistisch over voetbal lullen. Ik schaar hem niet onder de groep echte kenners. Meestal lult ie gewoon een eind weg.
1 -2
gras
Sorry, maar dat is echt de grootste flauwekul die ik ooit iemand hier heb zien roepen.
0 0
gras
Klopt en dit zal dus ook gewoon zo zijn.

Maar in Ruiz zag men aanvankelijk een 10 en geen vleugelspelers, zoals die in België speelde. Nou, op rechts maakte hij Twente kampioen.

We zullen zien.
1 0
ST
Ik vind het juist een slimme aankoop. Johnsen moeten we van afwachten of hij Ajax 1 aankan. Younes willen we z.s.m. verpatsen. Kluivert staat in de belangstelling van heel veel clubs. Wie blijft er dan over voor de linksbuiten positie? Dan hebben we nog de rechtsbuiten positie. Cerny is al jaren een twijfelgeval voor Ajax 1 en de vraag is hoe hij terugkomt van zijn blessure. Als Neres zo doorgaat met deze productiviteit is deze ook niet lang meer houdbaar voor Ajax. Hier kan Bandé ook uit de voeten. Ik snap de aankoop daarom juist wel.
1 0
Middenweg401
Dat is niet de discussie. De vraag is of hij geschikt is als buitenspeler.
0 0
PeterVKV
Hij kan ook worden klaargestoomd als opvolger van Dolberg.
0 0
Gerrr
Gewoon afwachten........Suarez was ook geen typische Ajax speler.
0 0
SjaakWolfs
Boskamp... tja.
1 -6
Jelephi
Boskamp heeft enorme kijk op voetbal en een sympathieke gozer. Alleen van de verkeerde club. Voor de rest een prima vent!
1 0
gi0vanni
Zeker, mee eens. Maar wel met de kanttekening dat Kluivert behalve binnendoor ook buitenom kan.
0 0
CruyffFootball
Een van de weinige normale feyenoorders.
5 0
Morrissey
Boskom komt over als een eerlijke man en hij heeft humor !
2 -1
insectenverdelg
Nu zijn younes en Kluivert er idd nog Jan. Maar dat zou volgend jaar zomer zomaar is anders kunnen zijn. Van Kluivert zou eeuwig zonde zijn, maar heb er met Raiola als zaakwaarnemer geen goed gevoel over.

Bij younes twijfel ik hoe erg zijn blessure echt is. Heb ergens t gevoel dat ze m niet als bankspeler willen laten vertrekken deze winter. Is voor beide niet positief pm te doen. Is sowieso een blessure waar Ajax mysterieus over doet.
1 -1
DeWijsneus
Goed verhaal, helemaal eens, ik snap alleen deze transfer niet zo. Had liever echte linksbuiten gezien. Maar laat me graag verrassen.
0 0