'Middenveld, aanval en centrum krijgen vorm'

BvdPloeg, 15-12-2017 om 08:30, 6029 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Freek Jansen is in gesprek bij Voetbal International benieuwd hoe Marcel Keizer het gemis van vier verdedigers gaat opvangen tegen AZ. Joël Veltman is geschorst en naast Nick Viergever en Daley Sinkgraven is nu ook Max Wöber geblesseerd.

'Het wordt een puzzel met wel heel weinig stukjes', stelt Jansen, die Marcel Keizer noodgedwongen ziet wisselen. 'Toen hij alle spelers tot zijn beschikking had, wisselde hij veel, nu is het pure noodzaak. Ik heb wel het idee dat het middenveld en de aanval en het centrum met De Ligt en Frenkie de Jong vorm krijgt. Dat heeft in de wedstrijd tegen PSV natuurlijk een boost gekregen.'

Jansen ziet de Amsterdammers groeien. 'Tegen Excelsior was Ajax in fases heel dominant en het creëerde veel kansen. Ajax moet nog steeds veel beter en efficiënter, maar het perspectief en de sfeer zijn in een week tijd wel flink verbeterd. Tot de winterstop is het overleven, maar voor 2018 heeft Keizer hoge verwachtingen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
Wat een resultaat gerichte uitspraken weer van Jansen. 'Binnen een week tijd zijn de sfeer en het perspectief veranderd'. Gast, omdat Ajax een pot gelijk heeft gespeeld, wilt dat niet zeggen dat het perspectief en de sfeer er al niet was. Daarvoor gingen Roda en NAC al over de knie met duidelijke cijfers. Tegen Twente was dat perspectief niet anders. De concentratie bij standaardsituaties is er gewoon niet. Zo simpel is het. Het is een concentratieprobleem. En dat veranderd alleen als er keihard op word getraind, betere afspraken worden gemaakt en de standaardsituaties van de tegenstanders goed worden geanalyseerd. Ga het nou niet moeilijker maken dan het is. Mja, Freek moet natuurlijk zijn wekelijkse bladzijde vol krijgen om de interesse van de lezer te behouden.
0 0
NouridolbergNeres34
Eiting ,de ligt ,frenkie ,zeefuik zou ook nog kunnen achterin. Dijks zie ik echt niet zitten.
0 0
maikelklaassen
ik zou zondag wat behoudend spelen, dus niet met 50 meter in de rug want dan wordt je weg gecounterd ben ik bang met deze nieuwe achterhoede. laat az maar voetballen en met kluivert neres en dolberg heb je een snelle aanval die weg gestuurd kunnen worden door ziyech en de jong
0 -4
rsvh88
Dat zit niet in ons spel. Dus ik zie dat ook niet als optie. Aanval is de beste verdediging. Laten we maar zoveel mogelijk bal bezit generen zodat we onze verdediging ontlasten.
1 -1
Boer Gijs
Vorig jaar speelden Ajax soms wel beetje zo. Maar is niet echt het spel van Keizer en bovendien was Klaassen daar een belangrijke schakel in.
0 0
Leprechaun
Hoeveel defensief werk wordt Frenkie geacht te doen in deze ‘nieuwe’ rol?
0 0
PeterVKV
gaten stoppen (50%) en opbouwen (50%)
0 0
Flarkow
Daar heb je pur en cement vóór
0 0
mistermiyagi
Dijks, Frenkie, de Ligt, Zeefuik.

Zeefuik en Dijks zijn niet altijd zwak, ik heb heel veel goede dingen gezien van zo wel Dijks als Zeefuik. (beide snel, sterk en een beetje roekeloos)
6 0
jaripettersson
ik denk dat Zeefuik heel wat meer in zijn mars heeft dan Dijks.
0 0
kampioen0809
Dijks moet alleen niet vaak zulke domme overtredingen maken. Gisteren ook weer zo opzichtig met de handen vooruit, in de wetenschap dat er in de eerste helft een doelpunt is gevallen door een vrije trap uit een vergelijkbare situatie.
0 0
Bijgoochem
Met Frenkie in het midden zullen de backs knijpen, dus zal het wel prima staan. Geen voorzetten van Dijks, hij kan zich puur op het verdedigen richten.
1 0
PeterVKV
Ja, moet kunnen tegen AZ met Dijks op Jahanbaksh en Zeefuik op van Overeem. Ze moeten alleen gecoacht worden de tegenstander voor zich te houden en niet zo makkelijk vrije trappen weg te geven. De Ligt 100% op Weghorst en dan met 4 man het middenveld overheersen. Met de klasse daar en voorin moet Ajax kunnen winnen. Het zou zomaar 3-4 kunnen worden.
1 0
Heiko
leon Bergsma zou ook nog kunnen !
1 0
PeterVKV
Ja, zou ook gewoon kunnen maar dan moet hij 1 van de 4 middenvelders eruit halen en dat lijken nu gewoon allemaal vaste basisspelers.
0 0
RaynoFischer
Tegen Excelsior kan het, maar Az is toch wel even andere koek.
Voordeel is wel dat zij ook willen voetballen
2 0