'Niet veel spelers die dat Frenkie nadoen'

JipVR, 12-12-2017 om 18:39, 11722 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax versloeg PSV afgelopen zondag met een enorm overwicht, hetgeen volgens Arnold Bruggink vooral op het middenveld werd gecreëerd. De analist was positief over het werk dat het Amsterdamse middenrif verrichte. 

'De middenvelders van Ajax waren voortdurend aan het rouleren. De middenvelders van PSV probeerden dat in de zone op te vangen, maar dat kan alleen als je goed communiceert en elkaar aanstuurt. Dat was voor Hendrix en Luckassen te hoog gegrepen', zo schrijft Bruggink in zijn column in Voetbal International.

Daarbij licht de analist de prestatie van Frenkie de Jong nog even apart toe. 'Het hoogtepunt vond ik die rush waarmee hij op volle snelheid met de bal aan zijn voeten het veld overstak. Intussen zag hij ook nog de goede oplossing. Er zijn niet veel spelers in de Eredivisie die hem dat nadoen.'

Bruggink denkt dat Ajax in de tweede helft van het seizoen beter voor de dag zal komen, ook na het drama rondom het wegvallen van Abdelhak Nouri. 'Dat gegeven en de ontwikkeling van spelers als Frenkie de Jong en Donny van de Beek maakt dat ik denk dat Ajax in de tweede seizoenshelft zeker in de buurt van PSV kan komen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Echt men maakt die jongen groter dan hij is, De eerste helft kreeg hij veel ruimte op eigen helft want daar was PSV niet . Hij werd weliswaar veel aangespeeld maar meer in de breedte , bovendien had hij een vrije rol voor zn verdedigers . Daar lag een zee van ruimte .
Er zat toen weinig diepte in t spel van Ajax en er was maar 1 toevallige kans voor Dolberg , een voorzet die doorschoot en overgekopt werd .
In de tweede helft was er , ja echt, een zondags schot van Neres,wat tussen alleen en iedereen doorging ,nodig om de wedstrijd open te breken, daarna verliet Psv de stellingen en kwam er meer ruimte . maar nog steeds lag daar die zee van ruimte op eigen helft.
En die rush dat lege veld over zag er mooi uit maar wie moest de verdeding sluiten ? Daar wordt zomaar aan voorbijgegaan .
Begrijp me goed , ik hoop echt dat er met deze speler een groot voetballer (Misschien wel zoals JC)
aankomt . Maar ik begrijp niet dat men niet meer goed kijkt .
Werd Bazoer ook niet zo omhoog geschreven? En nog enkele anderen ?
Gelukkig weet hij zelf wel hoe het gegaan is . Die vrije kopkans van de Jong recht in de handen van Onana ? Dat was zijn man , dat liep gelukkig goed af.
Het lijkt me wel een jongen die met beide benen op de grond staat .
Het is inderdaad geen verdediger .
1 -4
Barra
Hij wordt niet gehypet want heel veel mensen zien echt dat hij wat extras heeft, itt een speler als Bazoer teert hij echt op zijn voetballende kwaliteiten en heeft hij overzicht. Puur technisch is hij zoveel verder dan andere spelers, dat zie je bij een aanname of het wegdraaien ed. Het ziet er zo simpel uit omdat hem het zo makkelijk afgaat.
0 0
gi0vanni
Beter opletten. Hij heeft dit en de vorige jaren al vaak genoeg laten zien een veel groter talent dan menig te zijn. Hij laat nu al dingen zien waar Bazoer alleen van kan dromen.
0 0
Tinus
Wie is jullie?
1 0
AgeM
Jullie = men
0 0
Ajax4life16
Wat Bruggink hier zegt "Dat was voor Hendrix en Luckassen te hoog gegrepen" is echt 100% waarheid. Onze selectie, en dan vooral het middenveld is kwalitatief zo veel beter dan de rest van de Eredivise, zelfs dan die van de koploper, maar toch zijn we helaas zo inconsistent, dat we 7 punten achter staan. Ik hoop echt dat het team het in de 2e seizoenshelft volhoud, zoals tegen psv en vorig jaar. Dan worden we hoe dan ook kampioen.
4 0
Champy
Jaa inderdaad.

Hier praten we nog over het loper - passer systeem. Bij PSV is dat het loper - breker systeem. En Ramselaar gaat precies Maher achterna.
Zonde voor zo'n jongen. Niet dat ik hem zo goed vind, maar die staat nu ook weer stil.
1 0
Tinus
Ramselaar is echt een goeie hoor. Zonde dat hij zo weinig speeltijd krijgt.
0 0
AFCA1510
Vind ik dus ook. Onbegrijpelijk dat ie zo weinig speelt.
0 0
Labrador
3x raden wie dubbele dekking krjjgt de komende weken
4 0
Joseph
Lijkt me niet heel verstandig, als je Schone niet in de dekking zet, is hij wel gevaarlijk.
Frenkie stond ook gewoon in de dekking, maar liet zich gewoon terug zakken om de bal aan te nemen. Die jongen begrijpt het spelletje zo goed..
0 0
gras
Wordt hij enkel beter van en dan komt er weer een ander vrij. VdBeek - die nu terecht lof krijgt in de media - is echt schandalig ondergewaardeerd geweest bij eigen publiek - en Ziyech kunnen daar wellicht van profiteren. Of wie dan ook, die vrij komt te staan.
6 0
MelleAfca
Dan kan Siem in ieder geval geen verstoppertje spelen ;)
3 0
Lazell
We gaan Nouri niet als excuus gebruiken Bruggink. We hebben een matige trainer en een incomplete selectie, wat helemaal niks met Nouri te maken heeft. Het zal zeker meespelen in de koppies. In alle koppies. Maar het is geen excuus voor de behaalde resultaten.
3 -4
gras
Ben ik met je eens. Over het CL verhaal kan ik niet oordelen, maar daarna was het puur tactisch waardoor het nergens op leek. Geen druk, geen aansluitende linies, geen goede veldbezetting. En nu moet ik het ook nog zien hoor. Eerst maar eens drie goede wedstrijden achter elkaar en wat volwassenheid tonen.
3 0
3*stars*3
Incomplete selectie van Ajax is goed genoeg om titel te pakken en dat roep ik nu niet omdat PSV werd verslagen maar al maanden.
Wel mee eens dat onze trainer/Hennie, lang een zooitje van hebben gemaakt.
Ajax was bijv bezig met een prima reeks waarin moeilijke uitduels werden gewonnen in Friesland en Rotterdam.
Spel was zeker niet altijd top maar je zag wat vooruitgang maar toch was dat niet genoeg en moest Siem er hoe dan ook in, tegen Utrecht....

Ze geven het niet toe maar dat was een grote fout en daarna Siem niet meer in de basis gezien en dat zegt wat....
0 -3
Bensco
Dat eerste betwijfel ik echt. We trekken nu al het hele seizoen de keiharde conclusie dat we fatsoenlijke backs missen waardoor we in feite geen 4-3-3 kunnen spelen en eigenlijk missen we centraal in de verdediging 1 mannetje en op het middenveld 1 speler. Dat zag je dit weekend tegen PSV al weer, er valt er eentje weg en gelijk hebben we een probleem met de bemanning.
1 0
3*stars*3
Ik geloof echt dat Ajax met achterhoede met; Viergever-Wöber-De Ligt-Veltman, kampioen kon/kan worden.
Orejuela hebben we ook nog en mogen we zeker nog niet afschrijven,

Probleem was vooral, het lange puzzelen en schuiven van Keizer en Hennie waardoor er geen vastigheid kwam.
0 0
ajaxinho
Het is geen excuus, maar wel een oorzaak.
2 0
wladimir
Laat Ajax eerst maar winnen van Excelsior, AZ en niet in de winterstop helemaal leeggewicht worden. Met Onana, de Ligt, van de Beek, Frenkie de Jong, Neres, Dolberg en Kluivert heeft Ajax een aantal mooie talenten in huis.

Ziyech en Younes bij een goed bod laten gaan deze winterstop.
1 -4
3*stars*3
Ziyech in de winter verkopen!?
Gewoon lekker seizoen laten afmaken en pas na het WK verkopen.
Zou niet alleen sportief maar ook financieel dom zijn, om hem over een paar weken te verkopen...
4 -1
Ferd
Ziyech houden, pas na het WK laten gaan. Scheelt miljoenen
3 0
Rotterdammertje
Zou Ziyech maar lekker houden, prima speler.
7 0
Mözil
En vergeet onze Oostenrijkse Wöber niet!
6 0
echtgras
Hebben we ook nog andere Wöbers dan? ;0)
2 0