SCC-debutant: Weer terug van weggeweest

FinnDekker, 12-12-2017 om 17:00, 12888 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Na jaren van aarzeling heeft redacteur Finn Dekker dan eindelijk een seizoenkaart gekocht. In deze serie neemt Finn je mee in zijn debuutseizoen als vaste bezoeker van de Johan Cruijff ArenA als nieuwbakken lid van Vak 423.

He he, eindelijk! Schor van het schreeuwen, verkouden door de kou, maar zeer voldaan van de winst op koploper PSV is het maandagochtend sinds lange tijd weer makkelijk opstaan. Op kantoor is het bij het koffieapparaat wat drukker dan normaal. Onderwerp van gesprek: Ajax. Want, zo is de strekking, Ajax is terug. Maar dat is niet het enige. De sfeer in de Johan Cruijff ArenA lijkt eveneens terug van weggeweest.

Het is wat voorbarig om beide constateringen te maken, maar het is al fijn om te zien dat we goed op weg zijn. Vaak genoeg heb ik in deze rubriek mijn onvrede laten blijken over Ajax en de sfeer in het stadion. Als er dan na zondag weer een glimp is te zien van het spelletje tussen de selectie en het publiek, dan kan en wil ik niet denken aan het waarschijnlijk grote contrast, aankomende donderdag tegen Excelsior.

De ArenA zat voller dan ik aanvankelijk had gedacht. Meerdere vrienden hadden het verloren van de barre omstandigheden en keerden om. Maar op 423 leek de schade om vijf uur gelukkig beperkt. Zoals bij VAK410 vroeger en op tegenwoordig waarschijnlijk op de F-Side het geval is, waren menig stoeltjes bovenin het vak dubbel bezet. Althans, de gangpaden, gezeten werd er uiteraard niet.

Genieten was het, negentig minuten lang, voornamelijk in het begin. Sjaals, vlaggen en bandieri’s gingen de lucht in. Dit gevolgd door kilo’s aan vuurwerk, waar niet op bespaard werd. ‘Het lijkt hier wel een oorlogsgebied. Volstrekt ridicuul’, zou commentator Jeroen Grueter hebben geroepen bij de NOS. Ja het leek net een oorlogsgebied, maar juist dat wakkerde het spelletje zo goed aan.

Juist bij die warming-up, daar begint het spelletje. Het spelletje van de fans tegen de rivaal, maar vooral tussen de fans en de eigen selectie. Het spelletje wat vorig jaar in de knock-outfase van de Europa League werd bestempeld als een fantastische wisselwerking. Juist deze wisselwerking heeft de eerste topper voor mij als seizoenkaarthouder tot een succes gemaakt.

Zeven thuiswedstrijden waren er nodig om de ArenA weer tot leven te brengen. Eindelijk kon ik negentig minuten genieten van zowel het voetbal als de tribune. Drie keer kon ik het uitschreeuwen van geluk en daarmee alle opgekropte frustratie van de voorgaande ellende eruit gooien. Als dit een voorbode was voor wat er nog komen gaat, zal ik geen moment spijt hebben van deze keuze.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer van de SCC-debutant:
#1 Het gloryhunten is voorbij
#2 Wij willen Ajax zien
#3 Vermakelijk bezoek uit Polen

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Het vuurwerk is nogal kinderachtig net als die half blote mannnen, wat moet dat nou bewijzen?
0 -3
Mart42
Beetje kinderachtige reactie maar goed neem nog een glas azijn
0 0
Gouda
Zo'n reactie is nogal kinderachtig (en zuur), wat moet dat nou bewijzen?
0 0
de-Ajacied
Mooi en herkenbaar verhaal.
1 0
AbdelhakNouri22
Leuk stuk weer.
1 0
UltimateKaos
De sfeer op het vak(423) was zondag weer lekker. Het weer, het vuurwerk en het spel hielp daar ook zeker aan mee. Ik kreeg een beetje het gevoel van een Europese wedstrijd.
2 0
Mart42
Wat een kolere herrie was het vuurwerk zou graag zien dat Ajax dit vaker gaat doen het werkt als dope op de spelers. Heerlijke sfeer was er tegen psv echt van genoten.
7 0
mickey2602
Ik dacht dat ze dat vuurwerk voor een wedstrijd altijd bij Ajax-PSV en Ajax-feyenoord deden? MIsschien niet zoveel als afgelopen zondag.
2 0
AFCA-CBS
Dat vuurwerk werkte niet alleen als dope op de spelers, het hele stadion sloeg aan na die knallen. Inderdaad vaker doen!
1 0