Perez: 'Rust rond dramatisch Ajax opmerkelijk'

BVeenstra, 09-12-2017 om 14:35, 7482 views, Omroep Brabant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Kenneth Perez snapt niet dat het rondom Ajax redelijk rustig is ondanks de mindere prestaties dit seizoen. De Amsterdammers werden al in augustus uitgeschakeld in Europa en ook in de competitie gaat het dramatisch: de achterstand op koploper PSV bedraagt maar liefst tien punten.

'Ik vind het opmerkelijk dat het nog zo rustig is binnen en buiten de club. Het lijkt wel alsof er sprake is van een soort berusting en dat terwijl de ploeg dramatisch presteert', vertelt Perez bij Omroep Brabant, waarna hij vooruitblikt op het duel met PSV. 'Ajax moet sowieso vol gas geven, vanaf het begin. Ajax is de jager. Het is wel zaak voor die ploeg dat ze niet als een kip zonder kop gaat aanvallen. Dat ze dat met beleid doet en de balans bewaart.'

Wanneer Ajax zondag verliest van PSV, dan lijkt de titelstrijd wel beslist te zijn. 'In dat geval heeft PSV een voorsprong van dertien punten en dat is te veel voor Ajax. Niet alleen moet Ajax dan bijna alles winnen, PSV moet dan op zijn beurt zeker een keer of vier verliezen en dat zie ik niet gebeuren. Maar goed, in voetbal kan het alle kanten op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daluniz10
Volgens mij is het vooral rustig intern, omdat ze ook weten dat als je je vriendje Keizer ontslaat en zelf blijf zitten, het ongeloofwaardig is. Ik heb heb het gevoel dat ze daarom al bezig zijn met spelers kopen voor volgend seizoen (de schijn ophouden, zogenaamd kijk ons goed bezig zijn, volgend jaar zal het beter gaan) .

Ik vraag me af als Bosz onze coach was en de wanprestatie van dit jaar geleverd had, of hij dan ook mocht blijven zitten op onze bank.
0 0
rotynl
Seizoen is al lang beslist, Kenneth.
0 0
AgeM
De competitie is toch een vreemd verhaal , die gaat nergens meer over . Welke eer of welk geld valt daar nog te halen .? Ook het enorm geforceerd kampioenschap van F Noord vorige jaar sloeg nergens op: Allemaal solidariteitsgevoelens en gunnen.
Nu zitten we met de gebakken peren , gekelderd op de europese ranglijst , geen directe toegang meer tot CL . Voeg hierbij het transfervoetbal van Ajax (Daar is nog wat geld te halen) En de gifbeker is gemengd
Kortom geen bezieling , inderdaad berusting en dat zal nog lang zo blijven . tribunes zullen hoe langer hoe leger worden , Steeds meer gokken op de uitslagen
Zeg me dat ik een te somber voetbaltoekomstbeeld heb ! Ik sta open voor ieder lichtpuntje!
1 0
CyclOwneD
Ach dit seizoen was voor velen al na 2 weken voorbereiding afgelopen. Je snapt wel wat ik daarmee bedoel denk ik. Dit seizoen kan en kon me gestolen worden. Het heeft in het begin zoveel impact op die gasten gehad dat je het begin al weg kunt strepen. Daar zie je nu het resultaat van...
0 -2
Lagasj
We worden in de maling genomen.
Sar en dat klote TH is als de dood dat ze een schop onder de kont krijgen.
En dat is precies wat er moet gebeuren.
Maar de laffe RVC heeft daar de ballen niet voor.
In 1 jaar tijd van finale EL naar waardeloos elftal, knap gedaan stelletje klootzakken!
6 -5
AjaxPassion
Zag net bij Fox dat Louis morgen te gast is. Jammer dat daar alleen maar (zacht ei) kale klets Kees en clown Hans aan tafel zitten om hem te bevragen, netzoals bij Edwin. Bij dat programma moeten ze juist iemand met Lef en kennis van het spelletje neerzetten, zoals Kenneth bijvoorbeeld.
3 -3
Wesl
Het probleem zit hem in de verdediging.... Wober, Zeefuik en Dijks ipv Sanchez, Tete en Riedewald...
3 -5
JesusZoonVanGod
Pfff wat is je punt? Riedewald is een omhoog geschreven speler die nu in Engeland compleet door de bodem zakt. Gewoon een matige speler die nergens in uitblinkt. Sanchéz was gewoon een speler van de buitencategorie die niet te houden was en simpelweg ook niet is te vervangen. Bij Tete kun je inderdaad je vraagtekens zetten.
2 -2
Wesl
Het gaat me om de vergelijking, dat ik liever Riedewald dan Dijks zie spelen..
Maar Ajax had ook verdedigers kunnen kopen...

Haps, van Drongelen, Hateboer, Emanuelson, Dumfries.. Zouden allen van toegevoegde waarde zijn
1 0
Ferd
Alleen Van Drongelen, de rest is veel te matig
0 0
AjaxPassion
Riedewald en Tete speelden nooit...
1 -2
Ferd
Zeefuik en Dijks ook alleen in noodgevallen net als Tete en Riedewald
0 0
jarenfan
Denk dat iedereen bij Ajax moet constateren,dat alles minder is,
de spelers,de coach.
Het enige wat meer is,is de clubkas.
4 -1
Bjorn
Binnen de club wordt iedereen gedekt door elkaar.

De man die altijd de klok luidde wanneer Ajax dat nodig had is ons ontvallen.

Buiten de club lijkt iedereen het wel prima te vinden. F-side begon vorig jaar met een anti-Bosz (Zeg nee tegen Peter B), dus die kunnen lastig in opstand komen nu. Dat is terug komen op je fouten en dat is te pijnlijk blijkbaar.

Ook het Nouri-drama speelt natuurlijk een rol.
1 -1
wasooittrotsopajax
Er zijn inmiddels een paar nieuwe generaties supporters die Ajax niet anders kennen als een club die bijna nooit wat wint. Er zijn er zat die niet eens weten wie Sjakie Wolfs of Bobby Haarms waren.
4 0
Ruff Rhythim
Die zogenaamde rust is er omdat de leiding de zooi lekker aan het downsizen is en lekker onder de pet blijft houden.
En de reden daarvan is dat ze niet hun verantwoordelijkheid nemen want ze hebben Keizer daar zelf neergezet.
Keizer eruit gooien betekent erkenning van hun eigen kolossale fouten die ze hierin gemaakt hebben. En dan dienen ze feitelijk zelf ook op te stappen.

En dat gaan ze dus never nooit doen zolang die hele kliek daar zit en daarmee ligt de hele situatie compleet vast in een keiharde houdgreep waarvan helaas niemand kan zeggen wanneer we van deze horrorconstructie zijn verlost...

Bij ELKE topclub ter wereld hadden ze de hoofdtrainer in deze situatie er allang uitgeschopt...maar niet bij Ajax meer...
Dit is dus een uiterst laf bestuur, ik kan er geen ander stempel op plakken...
3 0
Duif63
Vroeger was een gelijkspel al reden voor een begrafenisstemming van een week. Nu accepteert men alles onder de noemer "pech " Geeft precies het volledige gebrek aan ambitie bij de directie aan.
9 0
davy14
Enige reden waarom het rustig is is omdat op elke positie iemand zit die wordt gedekt door iemand van een hogere positie. Zodra de ene dominosteen valt zullen de andere dominostenen vallen, het is dus van belang dat elke dominosteen blijft staan en de supporters zijn toch dom genoeg om het te accepteren. Ik bedoel, de AFCA Supportersclub had haar jaarlijks praatje met het bestuur al gehad net als toen ze het geweldig praatje hadden met Bergkamp tijdens het conflict met Jonk en toen opriep dat er niet gedemonstreerd mocht worden tegen het ontslag van Jonk. Ook de AFCA Supportersclub lijdt gezichtsverlies als Dennis en consorten vallen, dus die zullen ook niks organiseren voor de supporters. Ajax is gewoon één grote grap, het doet pijn dat ik gewoon niet zo maar fan van een andere club kan worden. Dat kan mijn hart niet, mijn verstand wil dat wel.
18 -2
BRAMHOUTEN
Lekker Az supporter worden vriend, ik denk dat jij daar prima zou tussen passen
3 -14
Robinjo1988
Tja.. vroeger werd er nog wel eens een busje tegengehouden of kwamen ze het trainingsveld op. Maar nu zijn we blijkbaar bang dat we geen nieuw supportershome krijgen als we gaan protesteren. Of er is een andere reden, dat zou ook kunnen.

En voor mensen die gaan zeggen 'doe zelf dat wat'.. Dat proberen we maar het is lastig met een klein groepje en wordt ook meestal niet gewaardeerd door de grotere supportersgroepen.
1 -1
AfcaYid
Kan me hier persoonlijk wel in vinden. Ik kan het dit seizoen gewoon niet opbrengen om kwaad te worden over Ajax, waar ik normaal gesproken na puntverlies dit wel ben. Ik keek er zo naar uit om eindelijk eens door te gaan pakken met dezelfde trainer en selectie, hooguit met het vertrek van Davy en Traore. Toen Bosz vertrok had ik nauwelijks nog zin in dit seizoen en toen ook Appie nog eens wegviel was ik er helemaal klaar mee. Nog nooit zo emotieloos naar de Europese uitschakeling van Ajax zitten kijken. Alleen de 1-4 tegen de kakkerlakken kon me bekoren. Het voelt al vanaf de voorbereiding als een verloren seizoen, misschien dat er daarom berusting is.
11 -1
Babayaka
Eerlijk gezegd toen duidelijk werd dat Bosz vertrok en ook Sanchez al na 1seizoen vertrok was bij mij de lol eraf. Toen ook nog keizer als vervanger werd aangesteld en Spijkerman en co terug op hun plek werden gezet was het voor mij duidelijk dat het een bagger seizoen zou worden.
7 0
Rujar
Iedereen denkt er denk ik zo over. Seizoen was al naar de klote voordat het begon.
0 0
Legion
Helemaal mee eens. Dit seizoen kan me een worst wezen.
5 0
AjaxPassion
De berusting is erg jammer, maar ook logisch te verklaren. Er zijn simpelweg maar weinig tot geen capabele trainers en bestuurders geschikt/beschikbaar die de enorme potentie van Ajax wél kunnen benutten.

Ajax wil namelijk een NL trainer, maar het complete Nederlandse voetbal is al een tijdje op sterven na dood. Iets wat Johan allang aan zag komen.

De hoop op rust in deze slangenkuil was dan ook gevestigd op de Cruijff revolutie, maar die ging helaas finaal de mist in.
3 -2
Marcao
De structuur van Ajax klopt niet. Bij andere clubs had de trainer (terecht) al op straat gestaan. Maar dat zou gezichtsverlies voor bepaalde mensen betekenen, dus doet het management alsof hun neus bloedt. Haal Jonk maar terug!
6 -3
BRAMHOUTEN
Is dat zo? Dortmund handhaaft ook zijn trainer en die presteren ook ondermaats. Ik vind het juist sterk om niet zomaar je trainer eruit te gooien. Dot lost meestal niks op . Zie je maar bij Twente. Hake had die punt ook gehaald.
1 -5
FT`S
Nee hoor..
1 0
PJK54
En wat moet Jonk gaan doen dan?
0 0
Labrador
Spijker op zijn kop. Dit bestuur is zo heilig overtuigd van zichzelf , die willen geen gezichtsverlies
4 0
Labrador
Spijker op zijn kop. Dit bestuur is zo heilig overtuigd van zichzelf , die willen geen gezichtsverlies
1 0
AjaxPassion
En wie moet Jonk dan precies gaan terughalen?
0 0
Joseph
Er wordt inderdaad niet geroepen om het vertrek van de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, als er tegen PSV niet gewonnen wordt zal dat wel anders zijn, maar ik denk dat men dit seizoen toch al opgegeven heeft en hoopt op een nieuwe trainer komend seizoen.
1 0
AjaxPassion
Dat is dus precies wat Kenneth zegt: berusting. Dat was voor de Cruijff revolutie wel anders namelijk...
1 -1
3*stars*3
Rustig binnen en buiten de club?
Het lijkt erop dat er niet veel sappige verhalen en geruchten uitlekken maar vanuit buiten de club, is het altijd onrustig met allerlei journalisten en media die zoeken en stoken.
Zo is het en zo zal het blijven, als het over Ajax gaat.
1 -5