Swart had nog grotere uitslag willen zien

BVeenstra, 20-11-2017 om 15:51, 4218 views, Voetbal Primeur | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart denkt dat Ajax met nog grotere cijfers had kunnen winnen van NAC Breda. De Amsterdammers boekten een klinkende 0-8 overwinning, maar stonden na een halfuur spelen wel al met 0-5 voor.

'Voor de wedstrijd zou ik met 8-0 tevreden zijn geweest, en dat ben ik nu ook, maar als je na een halfuur op 5-0 staat, moet je nog even doorgaan.', begint Swart in gesprek met Voetbal Primeur. 'We hebben een paar kampioenschappen verloren door doelgemiddelden.'

Swart ziet verder nog altijd geen vastigheden bij Ajax en daarbij noemt hij de Amsterdamse ploeg wisselvallig. 'Vanaf nu moet je een serie neerzetten van acht of negen zeges op rij. Dan zit je volop in de titelrace en PSV houdt dit niet vol. Ik heb toevallig gehoord dat ze met zijn allen na de wedstrijd naar het casino zijn gegaan om prijzen weg te pakken, want zoveel geluk kun je niet houden. Ongelooflijk hoe ze drie keer op rij hebben gewonnen. Ze spelen niet goed, maar hebben wel individuele spelers die wedstrijden beslissen.'

Tenslotte is Swart trots op Donny van de Beek. 'Hij moet voetballen en het laten zien. Dat doet hij inmiddels wat langer', vindt Mister Ajax, die ziet dat Kasper Dolberg het moeilijk heeft. 'Hij zit in een dipje, hij twijfelt. Bij Jong Denemarken speelde hij ook niet goed. Laat hem maar twee duels spelen in de Jupiler League.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Sjaak denk je echt dat Dolberg er beter van word als hij twee wedstrijden gaat spelen in de JL.
Echt niet Sjaak.

Je ziet aan Dolberg dat hij geweldig kan voetballen, de Klasse spat er af.
Bovendien vind ik hem niet slecht spelen, ja het kan beter.
0 0
Boer Gijs
Als je voor 0-10 waa gegaan heb je gebrek aan respect voor tegenstander. Dat doe je niet volgens mij. Zoals dat walgelijke clubje ooit deed. Die 0-8 was prima
0 -2
Ferd
Zoals dat walgelijke clubje ooit deed? Je bent vergeten dat Ajax zowel in de beker, als in de competitie en in de Europacup de 10 wel een heeft gehaald? Dus jij vind Ajax blijkbaar walgelijk.

Als je tegenstander zwak is overklas je ze, kan je 20 goals maken dan moet je dat gewoon doen. Inhouden uit medelijden, dat is pas respectloos en vernederend.
2 0
Boer Gijs
Haha, touché! Dat is denk ik wel voor mn tijd geweest. Kun je zeggen welke wedstrijden dat waren?

Overigens met je eens dat je voor goed spel en doelpunten moet blijven gaan, maar de 0-10 moet geen doel op zich zijn om de tegenstander te vernederen, zoals toen bij dat walgelijke clubje.
0 0
Jongenskamer
Hey tante Sjaak, je bent een icoon, houd dat zo - en houd op met je commentaren. Ga lekker een pyama voor Donny breien achter de geraniums en knaag een onsje paddestoelen weg van de smartshop en dan wat dromen van vervolgen tijden.
0 -3
Pierre Heno
Het Dolberg 'dipje' duurt inmiddels al een jaar. Na Ajax-NEC werd hij door iedereen met manege en al over het paard getild en op een paar ( weliswaar schitterende) doelpunten na is het sedertdien alleen nog maar makke. Dipje. AD Vder Sar zal het wel weer allemaal onder de noemer pech laten vallen. Allemaal domme pech.
1 -3
Duif63
Zo is dat Sjaak. Bij Ajax zijn we nooit tevreden !
3 -1
Suarez16_
Had ook 0-10 moeten worden. Na de 0-8 zag je geen intentie voor de 0-10. Terwijl dat prima mogelijk was met nog meer dan een kwatier te spelen.
2 -2
Ruff Rhythim
Beste Sjaak, je zou toch moeten weten dat ploegen die op zo'n luizige manier de volle winst weten te pakken dat dergelijke ploegen dan ook vaak kampioen worden.

Vervelend maar waar..

En Ajax kan het alleen maar afstoppen door vol focus de rest van de wedstrijden in te gaan waarin uitsluitend winst telt. En dan moet je dus afwachten of je gaat inlopen.
0 0
echtgras
Of ze worden kampioen omdat de andere ploegen niet het maximale eruit halen... dat geluk houdt een keer op.
En als je dan met 20 doelpunten voor staat en maar een paar punten verhoog je de druk.
Laat ploegen maar weer bang worden om tegen Ajax te spelen...
1 -1
Red Devil
Dubbele cijfers was zeker mogelijk geweest.
2 -1
Redrum
Sjaak is niet snel tevreden, maar hij is dan ook een Ajacied. Willy en René hebben waarschijnlijk niets dan lof voor de tomeloze passie en strijdkracht van hun clubje.
2 -1
Aeter
Die twee hebben dan ook het IQ van een aardappel.
2 -1
Remark
Hé hé, niet zo denigrerend over aardappelen hè!
0 0
Mr.P.
vraag kuipers maar waarom psv alsnog heeft gewonnen
1 -1