'Ziyech moet niet altijd beslissend willen zijn'

BVeenstra, 20-11-2017 om 14:40, 2840 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voetbalanalist Arnold Bruggink ziet in Ajax-middenvelder Hakim Ziyech een belangrijke speler, maar is ook van mening dat de Marokkaans international wat vaker voor de simpele oplossing moet gaan. Dit vertelde de oud-PSV'er bij FOX Sports.

'Ziyech had 121 balcontacten, maar ook 37 keer balverlies. Het gaat om het herkennen van de situatie. Hij herkent die vaak, maar je hoeft niet altijd beslissend te zijn. Je hoeft niet altijd het eindstation te zijn', aldus Bruggink, die denkt dat het goed is wanneer Ziyech af en toe ook een simpele breedtepass geeft om van daaruit een kans te creëren.

Bruggink looft verder het spel van Ajax. 'Het was ongelooflijk. Ajax dwong het zelf af. Ze hadden een goed idee en namen duidelijk zelf het initiatief. Wat Kluivert goed deed, was de diepte zoeken. Ziyech ziet meteen de ruimte, iedereen komt in beweging en dan heb je uitstekende aanvallen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElFlaco14
Simpelvoetbal is moeilijk, de perfecte kaats en aanname in de kleine ruimte is voor de Iniestas, Modrics. Wanneer Ziyech dit gaat beheersen dan zal Madrid of Barca aan de deur staan om hem in te lijven. Ziyech bezit creatieve techniek, risicovol de diepte zoekend en hierbij is de kans op mislukking groter dan een breedtepas, qua amussemendswaarde een genot wanneer het lukt zoals de een-twee op Kluivert tegen NAC waardoor van de Beek scoorde na de voorzet van Kluivert. Voetbal is ook een sport van fouten, op het moment dat Ziyech in zichzelf gaat investeren door met name meer tweebenig te worden zodat zijn handelingsnelheid hoger wordt, dan zal Ziyech wellicht een gooi kunnen doen om naar een subtopper te gaan en daar beslissend te worden. Ik zie nog wel rek in Ziyech, mits hij hongerig blijft naar een hoger niveau in zijn persoonlijke ontwikkeling als voetballer.
2 0
Aeter
Ik vond Ziyech qua passing erg matig, maar zijn afstandschoten waren wel stukken beter dan voorheen. Ik denk dat hij er binnenkort weer een paar in gaat schieten.
0 0
debarbaar
Hij is al weken erg matig. Een keertje er naast zetten voor Frenkie de Jong kan geen kwaad hoor, tenzij Keizer bang is natuurlijk.
0 0
JCr14
Tuurlijk wel. Daarvoor ga je naar het stadion.
Geniale passes enz. Waarom denk je anders dat ze al die kansen creeeren.
1 0
Redrum
Dat nota bene Bruggink Ajax gewoon de credits geeft is wel opmerkelijk. Het ligt volgens alle kenners weer aan het dramatische NAC, maar ik heb ook een Ajax gezien dat bij vlagen hele mooie en vlotte combinaties liet zien. Fijn dat er tenminste nog iemand is die het ook gezien heeft. Waarom liep het nu opeens wel bij Ajax? Heel simpel: Kluivert voor Younes brengt diepte in het spel en geeft meer ruimte.
1 0
geDaante
Dat laatste is natuurlijk maar één dingetje, daar gaat het niet ineens van lopen. Er was gewoon enorm veel ruimte om te voetballen, en zo durfde men elkaar sneller in te spelen. Eigenlijk nog te weinig. Ze moeten dit ook meer gaan durven en op elkaar vertrouwen in de kleinere ruimtes, dus tegen compacter spelende teams. Dat vraagt om nog meer concentratie, beter aanbieden, vrijlopen, inspelen, doorbewegen, slim tussen de linies spelen, goede aannames, goed weg- of opendraaien, strakke passing met het juiste tempo, etc. En dus de durf om spelers die korter gedekt worden ook in te spelen en daar de combinatie mee aan te gaan. En dan voor de verandering ook nog eens drukzetten bij balverlies, want dat gebeurt nu niet.

Ik ben benieuwd hoe het de volgende wedstrijd zal gaan.
3 0
Joseph
Dat is dan toch gelijk de vinger op de zere plek, ik zie Schone dat niet doen op het middenveld en ik geloof niet dat hij de kwaliteit heeft om dat te veranderen.
0 0
Lazell
Inderdaad, maar vergeet Sinkgraven niet. De hele linkerkant is nu 10x zo dynamisch met Sinkgraven en Kluivert, t.o.v. Viergever/Wober/Dijks en Younes.
3 0