Jansen: 'Puzzel van Keizer is nog niet af'

BVeenstra, 20-11-2017 om 10:35, 4425 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International is Ajax-trainer Marcel Keizer nog niet compleet klaar met puzzelen wat betreft zijn ideale basisopstelling. Toch vielen er afgelopen zaterdagavond enkele puzzelstukjes op hun plaats, zo schrijft Jansen op de website van het medium.

Een van de puzzelstukjes die opgelost lijkt te zijn, is die van de linksbackpositie. Daley Sinkgraven mocht na lang blessureleed in de basis beginnen en deed dat volgens Jansen erg goed. 'In balbezit was hij continu aanspeelbaar, waarbij dankzij zijn fijnbesnaarde techniek elke aanname direct in de beweging richting de vrije ruimte is. Daardoor verschaft hij zichzelf altijd wat extra tijd om tot een offensieve oplossing te komen. Voor het positiespel van Ajax geeft het de ploeg een extra sterke schakel, en dat is terug te zien in het veldspel van de Amsterdammers', aldus Jansen, die door de inbreng van Sinkgraven ook andere spelers beter ziet spelen. 'Ook voor Lasse Schöne als verbindingsspeler op het middenveld en Hakim Ziyech als regisseur is de rentree van Sinkgraven een positieve ontwikkeling.'

Verder schrijft Jansen over de terugkeer van Donny van de Beek, waarmee het middenveld van de succesvolle maand oktober in ere werd hersteld. 'Het signaal van Van de Beek is duidelijk. Na een seizoen als ideale twaalfde man is hij vastberaden dit jaar zijn plek niet af te staan. Het zorgt voor een felle concurrentiestrijd in een middenlinie waar niet alleen Ziyech, Schone en Van de Beek, maar ook Siem en Frenkie de Jong zichzelf als basisspeler bij Ajax willen etaleren. Vijf puzzelstukjes, waarvan Keizer er elke wedstrijd toch echt maar drie op het bord kan leggen.'

Tenslotte zal ook de concurrentie op de positie van linksbuiten gaan toenemen. Met Justin Kluivert op linksvoor was er namelijk enorm veel diepgang en daar profiteert ook Hakim Ziyech van. 'Met Kluivert heeft Ziyech op links weer een vleugelspeler die hij in de diepte kan bedienen en weg kan steken. Keizer gaf al eens aan van zijn buitenspelers diepte-loopacties te verwachten. Voor Amin Younes geldt een uitzondering, maar dan moet dat wel gepaard gaan met dreiging. Door de blessure van de Duitse aanvaller, kreeg Kluivert eindelijk weer eens de kans op zijn geliefde plek links voorin.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Als je niet zo goed bent in puzzels ben je natuurlijk niet zo vlot klaar..........
0 0
Ajaxsupzuidned
Kluivert Dolberg Neres
Ziyech Frenkie vd Beek
Sinkgraven Ligt Wober Veltman
Onana
1 0
JanTa
Zelf zou ik v/d Beek centraal op het middenveld zetten i.p.v. Frenkie maar verder er is niks mis mee met deze opstelling.
1 0
Web
Ik zou Wober er in zetten voor Viergever, alhoewel Viergever het goed deed zaterdag, het is gewoon geen linksback. Jammer dat Frenkie niet speelt, maar Schone doet het gewoon goed.

Volgend seizoen gaat Ziyech ons verlaten en speel je met een middenveld van Frenkie - Schone - vd Beek. Frenkie gaat zijn minuten nog wel pakken en is volgend seizoen onomstreden.

Blind zal wel niet haalbaar zijn ben ik bang, misschien Anita ? als dat zou lukken komt Schone op de bank.

Ook niet gek om Ziyech hangend linksbuiten te zetten. Dat zal lekker lopen met Frenkie achter zich en Dolberg in de spits.
0 0
Koenniiee
Blind heeft wel een aflopend contract, dacht ik. Je weet nooit. In elk geval proberen.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
blind kan zo fantastisch goed voetballen. hij staat ook altijd op de goede plek, waardoor hij helemaal niet snel hoeft te zijn om een vleugelspeler af te stoppen.

ik denk dat hij ook een goede coach zal zijn, als hij het spel zo in het veld al kan lezen.
1 0
Web
Als dat zou lukken. Zou geweldig zijn
0 0
Toekomst1900
Ik zou Wober ook basis zetten, omdat hij niet (veel) onderdoet voor Viergever, en die volgend seizoen transfervrij vertrekt. Dat Frenkie niet speelt vanwege Schone vind ik eigenlijk niet. Ik vind Frenkie namelijk totaal geen 6! Hij verlaat nog te veel zijn positie, waardoor je in balverlies een gat heb op het middenveld. Ik zou zelf eerder Donny daar neer zetten, al doet Lasse het wel goed!

Als Ajax Daley Blind zou kunnen halen, zou ik het direct doen! Inzetbaar op 4, 5 en 6! Zou de ideale aanvoerder voor dit team zijn. Als ik Ajax was zou ik ook kijken of Thomas van Zwolle ooit haalbaar zou zijn in een Schone constructie. Ik weet niet hoelang zijn contract nog loopt? Maar als die nog 1,5 jaar loopt, zou ik hem in de zomer benaderen! Een hele goede voetballer, en ik weet niet of hij Ajax (nu al) aankan, maar int positiespel bij Zwolle vind ik hem super en tis een mannetje met enorme drive!
1 0
Web
Ik vind Ehizibue ook een revalatie, door van Jonny van Schip van rechtsbuiten omgeturnd tot een moderne back. Gisteren speelde hij ook goed tegen PSV
1 0
Web
Geen gek idee, Thomas een goede speler.
0 0
Leprechaun
Siem is in dit Ajax gewoon geen basisklant. Prima om in te brengen als een wedstrijd opengebroken moet worden (als valse spits bijvoorbeeld), maar in een team dat snel positiespel wilt spelen, kan hij gewoon niet mee. Niks ten nadele van Siem, maar hij is dat type speler gewoon niet.
0 0
Redrum
Precies, dat was bij iedereen hier op AS al lang bekend, behalve bij Keizer en co. Die dachten dat hij wel rijp was voor een basisplek tegen Utrecht. Zucht..
0 0
Labrador
Wat zijn ze lovend over Ziyech. Had toch veel balverlies Zaterdag. Daartegenover staan wel zn assists
1 -1
iammike
Ik hoop liever op Frenkie er in. Geef Ziyech maar een vrije rol hangend op links en laat Sinkgraven het veld op links maar breed houden. Kluivert speelde goed maar kreeg ook erg veel ruimte tegen NAC, die ga je nooit meer zoveel krijgen.
2 0
Rujar
Younes zal toch niet meer in de basis staan?
1 0
NouridolbergNeres34
Reken daar maar wel op met Keizer , is natuurlijk te gek voor woorden als hij younes weer op gaat stellen volgende week.
2 0
Matts
Younes moet uiterlijk aan het einde van dit seizoen verkocht worden denk ik, daarom speelt hij. Zelfde situatie als bij Sigthorsson een paar jaar geleden.

Voor ons supporters is dat vrij pijnlijk; de beste spelers horen gewoon te spelen.
4 0
RusselWestbrook
Lijkt me sterk dat ze dit doen. De speler die je niet opstelt groeit niet in waarde, terwijl de speler die je wel opstelt alleen maar in waarde daalt.

Uit economische overwegingen moet je ook altijd de beste opstellen. Winst levert meer geld op.
0 0
Heiko
ik ben bang dat Younes gewoon weer in de basis terugkeert als hij herstelt is.
2 0
Leprechaun
100% dat dat gebeurt. Bereid je alvast voor.
0 0
Ruff Rhythim
Moet er nu al om janken...
2 0
Sampaoli
Tegen mindere tegenstanders is Sinkgraven geweldig, maar moet echt nog stappen maken wil hij tegen de beste ploegen zich verdedigend staande houden. Wöber moet sowieso gaan spelen en eigenlijk Frenkie ook; al vind ik dat Lasse het echt heel erg goed doet op dit moment. Kluivert lekker het vertrouwen geven op links en Dolberg in de spits.
3 0
rodnet
Als je Viergever centraal de voorkeur geeft boven Wober los je nooit een puzzel op.
3 -1
Koenniiee
Dat de beste man geen uitstraling heeft, kan hij weinig aan doen. Maar hij geeft tenminste wel leiding aan de defensie. Eentje met De Ligt en Sinkgraven heeft dat gewoon nog nodig. Hoe vaak Viergever tevens goed doordekte was bijna niet op twee handen te tellen.

Wober had het tegen dit NAC vast niet slecht gedaan, maar Viergever deed het gewoon prima op dat ene inschattingsmoment na. Overigens was dat wel een perfecte bal.
3 -2