Ziyech getipt als toekomstig Afrikaans Voetballer vh Jaar

giobelloni, 20-11-2017 om 08:50, 3961 views, BBC | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Hakim Ziyech wordt door de BBC gezien als een van de toekomstige genomineerden voor Afrikaans voetballer van het Jaar. Dat meldt het Britse medium maandagochtend. Daarnaast wordt ook Bertrand Traoré genoemd als een van de potentiele kanshebbers.

Ziyech wordt door de Britten genoemd als een van de lichtpunten in een tot nu toe teleurstellend seizoen voor Ajax. De 24-jarige middenvelder wordt vooral geroemd om zijn techniek, variatie en zijn intelligentie. Tenslotte noemt de BBC het optreden van de Marokkaan in het met 6-0 gewonnen duel met Mali een van de beste die ze gezien hebben in de WK-kwalificatie.

Maar ook Traoré wordt genoemd als een speler waarop men moet gaan letten. 'Hij heeft zich vorig seizoen laten zien als sleutelspeler in het succesvolle elftal dat de Europa League-finale haalde. De ontwikkeling in zijn eerste aanname, zijn kracht en zijn souplesse waren vorig jaar duidelijk te zien.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
dat ben je al heel snel daar in Afrika.
Laat hij eerst maar eens gaan werken aan zijn traptechniek en zijn balverlies beperken.
Vrije trappen in de 2e ring schieten dat kan ik ook heel erg goed.
Er zijn toch wel mensen bij Ajax die met hem aan de slag kunnen gaan om zijn traptechniek te verbeteren!!!
2 0
wendoo9
En in Nederland getipt als koning balverlies !!
3 -1
Appie34Nouri
Ik heb speciaal een account aangemaakt omdat ik een beetje moe word van dat gelul over Ziyech. Haal de feiten er eens bij. Hij heeft een pass accuracy van 75%, ja dat kan hoger, ja hij lijdt misschien iets meer balverlies dan een speler als Schone of Van Ginkel, maar 92% van zijn passen zijn vooruit! Vergeleken met bijvoorbeeld 72% bij een Van Ginkel en 81% bij Schone. Wees blij dat we een speler hebben die zoveel vooruit speelt! En idd, hoe meer je vooruit speelt, hoe groter de kans op balverlies.

Daarnaast heeft hij 49 kansen gecreëerd dit seizoen al. Dat is by far het meest van alle andere spelers in de Eredivisie. En ondanks dat hij volgens iedereen een 'waardeloze' wedstrijd heeft gespeeld tegen Nac, heeft hij 2 assists gegeven en 1 voorassist. Als dat Ziyech is wanneer hij waardeloos is, dan mogen we ontzettend blij zijn met deze speler.

Zo dit moest er even uit. Bron:

http://www.squawka.com/players/hakim-ziyech/stats#performance-score#ajax-(current)#dutch-eredivisie#9#season-2017/2018#816#all-matches#1-12#by-match
1 -3
wendoo9
Wat heb je er aan 49 kansen creëren en je maakt er geen af ?? Wat heb je om alle ballen op te eisen bij vrijtrappen en je schiet er geen in ?? Wat heb eraan om zoveel risico's in het spel te leggen te leggen waar regelmatig tegendoelpunten uit komen ? Je kan ook naar voren spelen zonder zoveel balverlies ! Hoop op een kentering bij deze voetballer anders een ander de kans geven !
0 -2
Appie34Nouri
Een ander de kans geven, lol. Beste speler van Ajax dit seizoen maar oke. Ik ontken trouwens niet hij kan werken aan minder balverlies lijden, maar elke speler van Ajax kan werken aan verbeterpunten. Daarnaast is het gewoon inherent dat een speler die meer vooruit speelt meer balverlies lijdt dan andere spelers, hij speelt het meest vooruit en het is dan ook niet gek dat hij meer balverlies lijdt dan een tikkie breed speler.

Ik vind het gewoon belachelijk dat hij de laatste 2 weken het pispaaltje is en dat er de laatste 2 weken comments komen waarin het lijkt alsof die man er niks meer van kan. Doet ontzettend veel goed.

En het is natuurlijk zijn schuld dat anderen die kansen niet afmaken, my bad, je hebt gelijk.
0 -1
Mentir
Valt er ook te zien hoeveel kansen / begin van een tegengoal tot stand komen vanwege zijn balverlies?
veel ballen raakt ie kwijt rond de middenstip die bijna worden omgezet tot een tegen doelpunt
2 -1