'Geloofwaardigheid Keizer per week minder'

BVeenstra, 18-11-2017 om 12:00, 6793 views, De Telegraaf | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf denkt niet dat Marcel Keizer nog heel lang de trainer van Ajax zal zijn als hij blijft schuiven met zijn opstelling. De resultaten van de Amsterdammers zijn wisselend en de druk op de trainer neemt toe.

'Vorige week tijdens de aandeelhoudersvergadering hebben de commissarissen zich uitgelaten over het functioneren van Keizer', begint Driessen. 'Dat was niet naar behoren, het gaat niet hoe ze het gedacht hadden. Normaal hoor je nooit van dat soort mensen, dus dan komt de trainer automatisch onder druk te staan. Op dat niveau bepalen mensen of hij kan blijven zitten of niet.'

Ajax speelt zaterdagavond tegen NAC Breda en ook in dat duel zal men aantreden met een andere opstelling. 'Hij is zoekende, maar hij moet nu wel zijn formatie gevonden hebben. Dit gegoochel werkt negatief naar de spelers toe. Zijn geloofwaardigheid wordt met de week minder. Niemand weet waar het exact aan toe is. Het is nu iedere week een andere opstelling en een iets andere tactiek. Als je dan geen punten pakt, ben je bezig aan de laatste fase als trainer. Als hij niet snel wint, is het einde verhaal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
M.Olsen
Ff serieus, we winnen met 8-0!!
0 0
M.Olsen
Ff serieus, we winnen met 8-0!!
0 0
DannTheDon020
Valentijn Driessen: “Geloofwaardigheid Keizer per week minder”.

Feyenoord - VVV-Venlo 1-1, Feyenoord na 12 wedstrijden op plek 6 (wat vandaag plek 7 zal worden) met 19 punten.

NAC - Ajax 0-8, Ajax na 12 wedstrijden op plek 2 met 25 punten.

Geloofwaardigheid Driessen met de week minder.
0 0
Juichtoon
en de NPO presteerde het om vanavond geen enkele maal het (juichende) uit-vak in beeld te brengen. Shame.
0 -1
31xAjax
Daar moeten amervragen over worden gesteld....
0 0
Mr.P.
die mening is inmiddels wel bijgesteld
0 0
ajaxinho
De 0-5 in de eerste helft tegen NAC zegt iets heel anders.

Kan me niet herinneren dat de vorige trainers dat voor elkaar kregen.
0 -2
echtgras
Geweldige wedstrijd... en toch snap ik niet waarom Kluivert, Dolberg en Sinky werden gewisseld. Enige die je had kunnen wisselen was Ziyech. De rest had je moeten laten staan tenzij ze geblesseerd waren.
Geef jongens toch eens vertrouwen.
1 -1
BRAMHOUTEN
Dolberg was geblesseerd is ook door keizer al aangegeven. Sinkgraven heeft bijna een half jaar niet gespeeld en het experiment met Ziyech in een vrije rol op links en frenkie op het middenveld erbij vond ik ook wel mooi en interessant om te zien
1 0
3sterren
Ik las elders in de media dat een bepaalde trainer, een oude bekende van ons, na vijf nederlagen op rij nog steeds niet hoeft te vrezen voor zijn baan en nog steeds op steun kan rekenen van zijn directie.
Waarom zou dat niet ook bij Ajax kunnen?
Keizer heeft nog niet eens twee wedstrijden op rij verloren ...
1 -2
fanforeffer
Valentijn Driessen wil wel heel erg graag de geloofwaardigheid van Keizer bespreken. Maar hoe zit het met de geloofwaardigheid van Driessen ,de trekpop van Derksen, Hij praat Derksen en Gijp naar de mond en lacht om hun grapjes maar tegen gas ? Hij zal de poen wel nodig hebben.
0 0
ST
Ik gun Keizer het beste, maar iemand moet hem uit zijn lijden verlossen. Hij is gewoon op alle gebieden niet goed genoeg. Maak hem lekker de assistent van Ten Hag, Reiziger, Koeman of desnoods De Boer. Alles beter dan dit.
1 -2
fanforeffer
nee De Boer niet weer ,alles beter dan De Boer.
2 0
Toekomst1900
Fout. Alles beter dan een bank met Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp, Aron Winter en Carlo Lami!
2 0
AlexIbarra
Ik zeg niet dat Keizer het geweldig doet maar iedereen die Ajax volgt ziet toch wel de logica van bepaalde wisselingen?
Wöber kwam pas na 8 wedstrijden binnen en moest nog ingepast worden. Frenkie en Donny samen op het middenveld vielen een paar keer tegen. Neres blijkt beter op RB dan Kluivert. Dolberg had (/heeft?)zijn droogte.
1 -3
ajaxinho
Mensen WILLEN het niet zien.
1 -1
Toekomst1900
En Wober zit vandaag wissel? Dat Neres nu pas speelt is raar. Hij was de gehele voorbereiding beter dan Kluivert. Kluivert is beter op links. Dolberg is in een mindere periode beland. Dus? Structureel banken? Nee, vertrouwen geven.. en niet in de media roepen dat het team meer heeft aan Huntelaar..

Siem de Jong had niet hoeven komen. Onze beste middenvelder zit wekelijks op de bank na Vitesse, de match waarin iedereen slecht speelde. En als hij speelt, staat hij op 6. Zet Donny op 6. De man waar we allemaal om vroegen het laatste half jaar onder Bosz. En wat doet Keizer? Donny een linie naar voren, Frenkie op 6. Toen werden Donny en Frenkie concurrenten, en nu komt ook Siem daar nog tussenin! Omdat ie ‘ervaring’ heeft.

Keizer moet al vanaf augustus de beste voetballers opstellen. En dat doet hij niet. Of zijn assistenten?
2 0
AlexIbarra
-Wober is nog niet onbetwist beter dan Viergever en Sinkgraven kan nu wel een ervaren jongen achter hem gebruiken die hem een beetje bijstuurt.
-Neres staat al een tijdje basis, niet 'nu pas'.
-Keizer kan niet tegelijk de beste voetballers opstellen maar ook Dolberg 'vertrouwen geven' wanneer die geen knikker raakt. Het een of het ander.

Nogmaals, ik ben het zeker niet met alles eens wat Keizer doet maar hij moest beginnen met Viergever-Dijks. Vervolgens kwam Wöber maar je kunt die jongen moeilijk laten 'wennen' met de zwakste schakel in het team naast hem. Dus doe je Wöber-Viergever. Dan komt ein-de-lijk- onze enige LB terug maar die heeft nog zijwieltjes nodig, dus Viergever-Sinkie. Als Sinkie lekker draait en Wöber echt laat zien beter te zijn dan Viergever wordt het Wöber-Sinkgraven.

Hopelijk nog voor de winterstop. Als die verdediging eenmaal staat kunnen we het middenveld goed in gaan richten (dus zonder Schöne of Siem).
1 -2
echtgras
Wöber heeft al laten zien dat hij beter is dan Viergever...
Wat moet hij nog meer doen dan?
Speelt nagenoeg foutloos en hoort elke keer bij de uitblinkers waar Viergever juist zn slechtste wedstrijden speelde.
Maar zelfs als het nog niet goed was zoals jij zegt, hoe moet Wöber het laten zien als hij de kans niet meer krijgt?
0 -1
Ar
Drie keer basis gespeelt. Waar heb je het over?
1 0
ajaxinho
Jij snapt het!
1 -1
gras
Maar:

Neres was vanaf het trainingskamp in de voorbereiding al de beste rechtsbuiten.

VdBeek was vorig jaar al een betere 6 dan Schone.

VdBeek speelde een prima seizoenstart als een van de weinigen.

Frenkie speelde een prima eerste helft tegen ADO en was gewoon sterker dan Schone in al zijn optredens.

Als je blijft wisselen, ontstaat er ook geen vastigheid. Dat Younes zo slecht is, kan Keizer niet helpen. Dat Kluivertje de vorm ook niet meebracht, evenmin. Dolberg: mwah. Hij was wellicht niet in vorm, maar de zeer gebrekkige aanvoer kwam ook door Keizer's concept. De opbouw was weer trager, er werd veel minder druk gezet, zodat Dolberg pas laat in balbezit komt en gelijk onder druk staat.

Keizer heeft best aardig materiaal hoor. Zij het dat de backs niet best zijn.
1 0
fanforeffer
Keizer afkraken heeft geen nut. Kijk eens even met wat voor materiaal hij moet werken :
Onana en vd Leer zijn oke .een 8,5.
Veltman en Viergever zijn gemaakte backs. Beide vind ik niet het juiste niveau hebben, Viergever geeft zich altijd 120 % maar komt te kort. 6 Veltman komt ook tekort 6.
De Ligt en Wober zijn groot ,sterk en worden steengoed ,maar zijn maar 19 jaar. als ik op ons werk kijk wat een 19 jarige kan en doet,vind ze top presteren, maar te jong voor een stabiele verdediging. Zwakke oudere backs,jonge cv . de totale verdediging een 6.
middenveld Schone is te langzaam en kan niet verdedigen 6,5. de Jong en van de Beek zijn super talent vol maar te jong om het middenveld te dragen. Zyech is zeer soms geniaal met gevolg veel bal verlies,dus onberekenbaar. totaal middenveld een 6.
Voorhoede; Yuones is moe en beperkt een 7 Dolberg is totaal uit vorm ,Neres jong en wisselvallig,
KJH is 34 moet eigenlijk de aanval dragen maar lukt niet. Dus voorhoede een 6. Keizer zelf moet het doen met aangewezen assistenten,kan dus nooit zijn eigen stempel drukken,hij moet veel te veel overleggen en rekening houden met anderen. Gevolg een onzekere indruk en onbegrijpelijk handelingen en tactieken/opstellingen. Komt nog bij het wegvallen van Nouri,wat onbegrijpelijke invloed heeft op zo'n jonge ploeg . en het weggaan van Sanches. Steun van vd Sar is er niet en Bergkamp is een soort sluipwesp. Niemand weet precies wat hij doet en wanneer en bij wie.
Totaal krijgt Ajax een onvoldoende van mij . We hadden een voorsprong moeten hebben maar lopen nu achter de feiten aan.
0 -2
Mr.P.
ziyech balverlies komt ook door gaan voor eigen geluk en daarbij een velen mislukte afstandsschoten en vrije trappen, te koppig om dit te begrijpen
1 0
Johan1
Het is gewoon wachten op meer puntverlies (en dat gaat geheid komen) zodat Keizer wel ontslagen moet worden. Helaas is het dan weer een verloren jaar zonder prijzen, met dank aan Sar, Spijkerman en Bergkamp.
3 0
zaalberg
Hij kan daar weinig aan doen, maar Keizers gezicht straalt al onzekerheid en twijfel uit. Heeft altijd een blik van "ik vrees het ergste". Niet iemand met een blik en uitstraling waar je je als speler aan op trekt.
2 0
HarryHarHar
Ach, heel Rotterdam en Eindhoven is gek met Marcel Keizer, en begrijpelijk!.. dus wie zijn wij als Ajax supporter om er dan nog wat van te vinden!.. die vinden het ook wel prima blijkbaar want de supportersverenigingen van Ajax doen er toch niets aan!..
12 -2
Babayaka
Wat moeten ze doen dan? de boel aan gort trappen? het stadion in de fik steken?
Stadion is leger dan ooit, dat zegt lijkt mij voldoende.
1 0
Michelinho
En toch zo goed als altijd helemaal uitverkocht, met dank aan o.a. de doorverkoopsites. Daar ligt het probleem; het zal ze boeien zolang de kassa blijft rinkelen. En dat zal zo blijven, want iedere zomer weer maken ze schijnbewegingen op de transfermarkt om uiteindelijk het toneelstukje "zo makkelijk is het niet om kwaliteit te halen" op te voeren wanneer de seizoenskaarten de deur uit zijn.
1 0
Lagasj
Witte zakdoekjes helpen altijd!
3 0
HarryHarHar
Dat bedoel ik ook, iets als allemaal de eerste helft wegblijven bij de eerst volgende thuiswedstrijd als statement.. ik zeg maar wat hoor,
Maar niets doen zoals het nu al weken gaat, dan veranderd er ook niks want het TH geeft het toch niet toe dat ze er helemaal naast zaten met keizer en Co aan te stellen!. dat Ajax zo sportief ten gronde gaat is blijkbaar minder belangrijk dan hun eigen ego!,,
5 0