Spaan hekelt eerdere tirade Bergkamp

BVeenstra, 18-11-2017 om 08:50, 6501 views, Het Parool | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Journalist Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool uitgehaald naar assistent-trainer Dennis Bergkamp, die eveneens lid is van het Technisch Hart van de Amsterdamse club. Volgens de columnist zou Bergkamp niet de waarheid hebben gesproken over het vertrek van trainer Peter Bosz bij Ajax.

Bergkamp vertelde in juli in Voetbal International dat er 'spelletjes waren gespeeld' en dat de oorzaak van het vertrek van Bosz 'een enorm lulverhaal' is geworden. Volgens Bergkamp was er geen sprake van een conflict en was het te toevallig dat het 'lulverhaal' naar buiten kwam toen Borussia Dortmund aanklopte voor Bosz. 'En wat staat er nu in dezelfde VI, althans in het blad met dezelfde titel, nog geen vijf maanden later? Dat Leo van Wijk, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zich erover beklaagt dat de directie hem pas in april over de interne conflicten had ingelicht. Conflicten die al speelden sinds februari.'

'Zo hé, dat is heel iets anders dan de tirade van de voormalige spelmaker', ziet Spaan in. 'Er waren dus wel degelijk problemen, kennelijk zo pijnlijk dat Van der Sar ze niet bij de rvc durfde te benoemen. Waarom niet? Ik denk dat ze hem boven zijn hoofd groeiden en hij geen zin had om hulp zoekend naar de toezichthouders te strompelen. Als ex-topsporters ergens een hekel aan hebben, is het het tonen van zwakte.'

Spaan sluit af door te zeggen dat het Technisch Hart alleen nog raadgevend is - en daarmee even machteloos als een Nederlands referendum - maar dat het geen reden is voor Bergkamp om zich terug te trekken. 'Nu Overmars over de transfers gaat, maakt Dennis zich druk over de ongewenste aanwezigheid op de elftalfoto van een teammanager. Lekker belangrijk.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eduit020
Wie weet haalt Arsenal Bergkamp wel op in de winterstop want dat is en blijft zijn grote liefde, als je als ass trainer al zegt ik heb geen zin om mee te gaan naar uitwedstrijden hoor je volgens mij niet bij het geheel als “team” .
0 0
zaalberg
Ik denk dat we nog gaan meemaken dat de Raad van Commissarissen zich gedwongen voelt in te grijpen. Leuk al die voetballers op vitale posten, maar zitten ook hoop risico's aan. Ze hebben dan wel hun voetbalervaring, maar dat is nog geen bestuurservaring.
0 0
EVH
Precies. Die laatste zin is evident.
0 0
EVH
Hahahahahaa hoppa Spaan haalt uit. Spaan heeft voldoende bronnen en slaat de spijker op de kop.

Bergkamp begint weg te zakken in een moeras van jokkebrokkerij
3 0
geronimo
Ik ben geneigd om Bergkamp eerder te geloven dan mensen als Derksen en Spaan
3 -6
Rentokill
Dat is prima maar volgens mij komt Spaan hier wel met bewijzen. Dat van Leo van Wijk klopt. Of zou Leo liegen? Die is veel slimmer dan dat. En waarom is Theo van Duijvenbode eigenlijk opgestapt?
1 0
geDaante
? Hij benoemt hier een feit. Bergkamp en Van Wijk hebben dit in interviews gezegd, en Bergkamp liegt hier dus, zoals verwacht. Ik had ook graag Bergkamp, mijn favoriete voetballer ooit, willen geloven, maar het blijkt een niet zo'n betrouwbaar mens.
3 -3
Ellende
Wat is een conflict? Wat is een werkbare situatie? Wat is er precies voorgekomen? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Lekker om naar iemand te kunnen wijzen.
Ik ga in ieder geval niemand een onbetrouwbaar mens noemen.
1 0
Web
Jij wil allleen maar lezen/ horen wat jou uitkomt, die Bosz is nog nooit te vetrouwen geweest, en wat doet hij het geweldig in Duitsland. Zonde van die mooie club, met de trein terug sturen naar het Oosten, O nee hij heeft in mei een huis gekocht in Vinkeveen.
1 -5
Koenniiee
Januari, Web. Januari.
1 0
geDaante
Nog nooit te vertrouwen geweest... Waarop is dat in godsnaam gebaseerd? Je kent de beste man helemaal niet.

En wat ik wil lezen? Wat Bergkamp en Van Wijk in betreffende interviews gezegd hebben, kan je gewoon letterlijk teruglezen.

Waarom wil je Bergkamp per se verdedigen? Omdat het een oud-Ajacied is? Omdat je fan van hem was? Dat was ik ook, en nog steeds als voetballer, niet als werknemer met nogal een grote invloed bij Ajax.
4 0
godenzonenssuper
Hoe kan jij eigenlijk nog opkomen voor mensen die roepen de visie van Cruijff te bewaken maar de man niks hebben laten toen hij zo ziek was?

Je bent zo geobsedeerd door Bosz dat je de werkelijke problemen niet ziet.
1 0
Dusbaba
Niet dat ik nou vind dat Dennis lekker bezig is, maar die Spaan is al een tijdje flink aan het stoken op zijn geniepige manier. Zelfde toontje als hij had ttv de revolutie. Alsof hij betaald wordt vanuit een bepaalde hoek. Altijd maar die zelfde strekking blijven stoken en met een plaat voor zijn kop dit doen in meerdere columns.
"En wat staat er nu in dezelfde VI, althans in het blad met dezelfde titel, nog geen vijf maanden later? Dat Leo van Wijk, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zich erover beklaagt dat de directie hem pas in april over de interne conflicten had ingelicht. Conflicten die al speelden sinds februari." Zit toch zeker een maand tussen. Nou nou.
3 -3
Hobbemastraat
Waar haalt Spaan altijd die wijsheid vandaan? Een typische spaan column met "ik denk dat ze hem boven zijn hoofd groeide en hij geen zin had op hulp zoekend naar de toezichthouders te strompelen". Hij gebruikt altijd die "volgens mij"/ "ik denk" techniek, waarmee je makkelijk valse beschuldigingen en insinuaties de wereld in helpt. Ik vind hem maar een laffe blaaskaak!
2 -1
Bocarra
Het wordt tijd dat columnisten als spaan een cursus bedrijfskunde gaan volgen. Interne korte termijn problemen horen niet thuis op het bordje van de RvC. Daar heb je een directie voor. Volgens mij valt deze vennootschap niet onder een structuurregiem.
4 -4
gras
Moet Van Wijk als RvC lid dan ook een cursus volgen volgens jou?

Die zegt hiermee toch geïnformeerd te willen zijn geweest? De RvC was bij de affaire Jonk toch ook betrokken? Dan moet dat nu ook. Zeker als een directeur nog in de baby luiers zit.

En het gaat helemaal niet om een formele bevoegdheidsdiscussie, dus ik snap je punt niet. Het gaat erom dat de directie het niet aankan en dat iemand dan in kan grijpen, omdat die tijdig geïnformeerd wordt.
4 -1
Bocarra
Van Wijk dicht zich bevoegdheden toe die hij niet heeft. Toen JC nog leefde moesten de RvC zich vooral niet met het dagelijkse technisch beleid bemoeien. Nu vinden sommigen juist dat het wel moet... rare jongens die columnisten.
0 0
BaddahBing
Omdat een van Assistenten van de Hoofdtrainer tevens Lid van het TH is en als zodanig diezelfde HOOFDtrainer ook op zijn kwaliteiten heeft aangenomen, een van de mede probleemveroorzakers is.
En als de directie v/d Sar dat probleem niet kan oplossen,
is het logisch dat je als directie voor advies of escalatie met je controleorgaan, de RvC, in contact treedt.

Echter de gebrekkige escalatie is het probleem NIET.
Dat is gelukkig het bewijs dat wederom FEITELIJK wordt aan getoond, hoe jammer ooit voor een van de mooiste NL voetballers ooit, dat Dennis Bergkamp (als TH Lid bij AJAX) een LEUGENAAR Is.
1 0
Lagasj
Het niet kunnen tonen van zwakte is een zwakte.
Dan blijft slechts een zielig hoopje ego over.
Tijd om die hele achterbakse leugenaars bende een flinke schop te geven.
RVC doe je werk, GVD.
4 -2
hetzijnmaar
Wim Jonk was de eerste die ze er op een achterbakse manier uitflikkerde
Hoe lang gaat dit nog door! dit zootje maakt de hele club kapot
15 -1
DonAdam
Jonk gedroeg zich als een kleuter die zijn zin niet kreeg en kwam niet opdagen tijdens vergaderingen van het TH.

Jonk vertrek doet mij nog steeds zeer, maar dat is alleen Jonk zelf aan te rekenen. Een kerel blijft zitten en komt met argumenten om meningsverschillen te overbruggen.

Jonk was overigens boos omdat er middelmaat werd aangetrokken op de transfermarkt die de ontwikkeling van eigen jeugd in de weg stonden. Dan heb ik het over Sana, Duarte, v/d Hoorn, dat soort aankopen. Daar had hij gelijk in, maar dat kan je nooit Bergkamp toerekenen.

Dit is weer een deel van de lastercampagne jegens Bergkamp waar ik me tegen verzet.

Er zitten echte Ajacieden in de top bij Ajax, die daar door Cruyff zijn neergezet, die het beste met de club voorhebben en alle nepfans vragen om hun hoofd. Onwaarschijnlijk. Het is Ajaxonderbuiktime aan het worden hier.
2 -12
BaddahBing
"Jonk was overigens boos omdat er middelmaat werd aangetrokken op de transfermarkt die de ontwikkeling van eigen jeugd in de weg stonden. Dan heb ik het over Sana, Duarte, v/d Hoorn, dat soort aankopen. Daar had hij gelijk in, maar dat kan je nooit Bergkamp toerekenen."

Omdat nu nog te beweren is gewoon puur liegen.

Maar for Argument's Sake
Waarom is het Dennis niet aan te rekenen ?

Dennis Bergkamp is lid van het TH, maar FdeB en zijn assistenten (he daar zit Dennis ook bij) bepaalden de aankopen, als Dennis Plan Cruijff had uitgevoerd als de verbingsman in het TH, en slecht voor directe versterkingen had gekozen, waren de aankopen er samen met Jonks stem nooit geweest.

Bewijs zie rapport Ling.
0 0
Godenzoon24
Tuurlijk kop in het zand en pretenderen de waarheid in pacht te hebben. En wat anderen dan aandragen als argumenten afdoen als onderbuikgevoelens. OH en dat zijn nog nep Ajacieden ook. Welkom in de wereld van DonAdam.
0 0
godenzonenssuper
Die mensen zijn daar 6 jaar geleden door Cruijff neergezet. Deze mensen namen op het laatst niet eens meer de moeite om hem nog iets te laten weten toen hij op zijn sterfbed lag.

Nuff said.
2 0
Joseph
Jonk had ook de media kunnen zoeken, maar het was duidelijk dat hij intern weggepest is door hem niet te betrekken bij zaken over het eerste en hem met stemmingen tegen te werken van zijn eigen plannen, of de plannen van Cruijff waarvoor iedereen daar oorspronkelijk zat.

Die "echte Ajacieden" trokken Cruijff van de muur en jaagde iedereen die het eens was met hem weg. Voor mij ben je dan geen echte. Dit waren in hun voetbaltijd echte Ajacieden, die kwaliteit hebben ze buiten het veld niet.
1 0
Koenniiee
DonAdam, doe eens even niet zo hypocriet. Jij weet ook dat de hoofdreden dat Jonk er niet meer zat, zijn Johan Cruijff achtergrond is. Alles en iedereen - met name op politiek gebied - is bang voor Johan Cruijff. Ofja, bang voor het eigen stekkie'.

Dat Jonk niet kwam opdagen. Inderdaad, da's een reden voor ontslag. Maar jij weet heus - en daar ga je totaal aan voorbij - dat Jonk oplossingen heeft aangedragen per e-mail en in woord. Nog voordat Jonk besloot om niet meer aan te schuiven omdat hij toch niet gehoord werd. Maar niemand greep in. Niemand deed aan conflictmanagement. En dat niet ingrijpen door de RvC is een bewussie' geweest van hogere hand om alles te laten escaleren. Van Kinsbergen werd gevraagd Jonk te ontslaan (die wilde dat niet doen) en toen schoof men vriendje Collee naar voren. Die wilde dat maar al te graag: weer een Cruijff-discipel minder.

Maar dat krijg je jou niet in je kop. Terwijl dat overal terug te lezen is. En inderdaad maakte Jonk het zichzelf makkelijk om zich te laten ontslaan door niet meer te komen bij vergaderingen. Maar daar ligt een hele anti-JC campagne tegenover. Schandelijk. Daar zou eigenlijk geen enkel persoon mee weg mogen komen met die hetze tegen JC. En ook jij kiest eigenlijk goddomme de kant van die huichelaars in de politieke kamers van de ArenA.

Heeft Cruijff dan geen fouten gemaakt. Zeker wel. Doordat de inhoud binnen de kaders onvoldoende duidelijk was, Bergkamp een 'mooi' kliekje vormde, is het meer het Plan Bergkamp geworden. Stond Jonk alleen en had aanschuiven bij vergadering dus geen enkele zin. En dan kun je het zielig vinden hoe Bergkamp aangevallen wordt, maar hij stelt zich ultra conservatief op en is géén Cruijff-discipel. Pest weg wat goed is, of het nou Jonk of Bosz is. Dat doet hij, niet de publieke opinie.
3 0
KingVince
@DonAdam:
Er zitten echte Ajacieden in de top bij Ajax die daar door Cruyff zijn neergezet.... en die vervolgens een mes in zijn rug steken en schijt aan hem hebben. Cruyff trok zelf zijn handen ervan af en zei expliciet dat zij zijn naam niet meer mochten misbruiken en toch tot op de dag van vandaag doen ze dat nog......
I don't forget....
1 -1
ajakkes1
Wanneer bekend Dennis Bergkamp kleur en toont hij zijn tekortkomingen ?
6 -2
Horrontelli
Ik vrees dat niet alleen de problemen met Bosz maar de hele functie van directeur Van der Sar boven het hoofd groeit.
7 -3
Koekepeer
Kappen met die shit, zou ik zeggen
0 0