Spaan hekelt eerdere tirade Bergkamp

BVeenstra, 18-11-2017 om 08:50, 6675 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Journalist Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool uitgehaald naar assistent-trainer Dennis Bergkamp, die eveneens lid is van het Technisch Hart van de Amsterdamse club. Volgens de columnist zou Bergkamp niet de waarheid hebben gesproken over het vertrek van trainer Peter Bosz bij Ajax.

Bergkamp vertelde in juli in Voetbal International dat er 'spelletjes waren gespeeld' en dat de oorzaak van het vertrek van Bosz 'een enorm lulverhaal' is geworden. Volgens Bergkamp was er geen sprake van een conflict en was het te toevallig dat het 'lulverhaal' naar buiten kwam toen Borussia Dortmund aanklopte voor Bosz. 'En wat staat er nu in dezelfde VI, althans in het blad met dezelfde titel, nog geen vijf maanden later? Dat Leo van Wijk, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zich erover beklaagt dat de directie hem pas in april over de interne conflicten had ingelicht. Conflicten die al speelden sinds februari.'

'Zo hé, dat is heel iets anders dan de tirade van de voormalige spelmaker', ziet Spaan in. 'Er waren dus wel degelijk problemen, kennelijk zo pijnlijk dat Van der Sar ze niet bij de rvc durfde te benoemen. Waarom niet? Ik denk dat ze hem boven zijn hoofd groeiden en hij geen zin had om hulp zoekend naar de toezichthouders te strompelen. Als ex-topsporters ergens een hekel aan hebben, is het het tonen van zwakte.'

Spaan sluit af door te zeggen dat het Technisch Hart alleen nog raadgevend is - en daarmee even machteloos als een Nederlands referendum - maar dat het geen reden is voor Bergkamp om zich terug te trekken. 'Nu Overmars over de transfers gaat, maakt Dennis zich druk over de ongewenste aanwezigheid op de elftalfoto van een teammanager. Lekker belangrijk.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eduit020
Wie weet haalt Arsenal Bergkamp wel op in de winterstop want dat is en blijft zijn grote liefde, als je als ass trainer al zegt ik heb geen zin om mee te gaan naar uitwedstrijden hoor je volgens mij niet bij het geheel als “team” .
0 0
zaalberg
Ik denk dat we nog gaan meemaken dat de Raad van Commissarissen zich gedwongen voelt in te grijpen. Leuk al die voetballers op vitale posten, maar zitten ook hoop risico's aan. Ze hebben dan wel hun voetbalervaring, maar dat is nog geen bestuurservaring.
0 0
EVH
Precies. Die laatste zin is evident.
0 0
EVH
Hahahahahaa hoppa Spaan haalt uit. Spaan heeft voldoende bronnen en slaat de spijker op de kop.

Bergkamp begint weg te zakken in een moeras van jokkebrokkerij
3 0
geronimo
Ik ben geneigd om Bergkamp eerder te geloven dan mensen als Derksen en Spaan
3 -6
Rentokill
Dat is prima maar volgens mij komt Spaan hier wel met bewijzen. Dat van Leo van Wijk klopt. Of zou Leo liegen? Die is veel slimmer dan dat. En waarom is Theo van Duijvenbode eigenlijk opgestapt?
1 0
geDaante
? Hij benoemt hier een feit. Bergkamp en Van Wijk hebben dit in interviews gezegd, en Bergkamp liegt hier dus, zoals verwacht. Ik had ook graag Bergkamp, mijn favoriete voetballer ooit, willen geloven, maar het blijkt een niet zo'n betrouwbaar mens.
3 -3
Ellende
Wat is een conflict? Wat is een werkbare situatie? Wat is er precies voorgekomen? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Lekker om naar iemand te kunnen wijzen.
Ik ga in ieder geval niemand een onbetrouwbaar mens noemen.
1 0
Web
Jij wil allleen maar lezen/ horen wat jou uitkomt, die Bosz is nog nooit te vetrouwen geweest, en wat doet hij het geweldig in Duitsland. Zonde van die mooie club, met de trein terug sturen naar het Oosten, O nee hij heeft in mei een huis gekocht in Vinkeveen.
1 -5
Koenniiee
Januari, Web. Januari.
1 0
geDaante
Nog nooit te vertrouwen geweest... Waarop is dat in godsnaam gebaseerd? Je kent de beste man helemaal niet.

En wat ik wil lezen? Wat Bergkamp en Van Wijk in betreffende interviews gezegd hebben, kan je gewoon letterlijk teruglezen.

Waarom wil je Bergkamp per se verdedigen? Omdat het een oud-Ajacied is? Omdat je fan van hem was? Dat was ik ook, en nog steeds als voetballer, niet als werknemer met nogal een grote invloed bij Ajax.
4 0
godenzonenssuper
Hoe kan jij eigenlijk nog opkomen voor mensen die roepen de visie van Cruijff te bewaken maar de man niks hebben laten toen hij zo ziek was?

Je bent zo geobsedeerd door Bosz dat je de werkelijke problemen niet ziet.
1 0
Hobbemastraat
Waar haalt Spaan altijd die wijsheid vandaan? Een typische spaan column met "ik denk dat ze hem boven zijn hoofd groeide en hij geen zin had op hulp zoekend naar de toezichthouders te strompelen". Hij gebruikt altijd die "volgens mij"/ "ik denk" techniek, waarmee je makkelijk valse beschuldigingen en insinuaties de wereld in helpt. Ik vind hem maar een laffe blaaskaak!
2 -1
Bocarra
Het wordt tijd dat columnisten als spaan een cursus bedrijfskunde gaan volgen. Interne korte termijn problemen horen niet thuis op het bordje van de RvC. Daar heb je een directie voor. Volgens mij valt deze vennootschap niet onder een structuurregiem.
4 -4
gras
Moet Van Wijk als RvC lid dan ook een cursus volgen volgens jou?

Die zegt hiermee toch geïnformeerd te willen zijn geweest? De RvC was bij de affaire Jonk toch ook betrokken? Dan moet dat nu ook. Zeker als een directeur nog in de baby luiers zit.

En het gaat helemaal niet om een formele bevoegdheidsdiscussie, dus ik snap je punt niet. Het gaat erom dat de directie het niet aankan en dat iemand dan in kan grijpen, omdat die tijdig geïnformeerd wordt.
4 -1
Bocarra
Van Wijk dicht zich bevoegdheden toe die hij niet heeft. Toen JC nog leefde moesten de RvC zich vooral niet met het dagelijkse technisch beleid bemoeien. Nu vinden sommigen juist dat het wel moet... rare jongens die columnisten.
0 0
BaddahBing
Omdat een van Assistenten van de Hoofdtrainer tevens Lid van het TH is en als zodanig diezelfde HOOFDtrainer ook op zijn kwaliteiten heeft aangenomen, een van de mede probleemveroorzakers is.
En als de directie v/d Sar dat probleem niet kan oplossen,
is het logisch dat je als directie voor advies of escalatie met je controleorgaan, de RvC, in contact treedt.

Echter de gebrekkige escalatie is het probleem NIET.
Dat is gelukkig het bewijs dat wederom FEITELIJK wordt aan getoond, hoe jammer ooit voor een van de mooiste NL voetballers ooit, dat Dennis Bergkamp (als TH Lid bij AJAX) een LEUGENAAR Is.
1 0
Lagasj
Het niet kunnen tonen van zwakte is een zwakte.
Dan blijft slechts een zielig hoopje ego over.
Tijd om die hele achterbakse leugenaars bende een flinke schop te geven.
RVC doe je werk, GVD.
4 -2
ajakkes1
Wanneer bekend Dennis Bergkamp kleur en toont hij zijn tekortkomingen ?
6 -2
Horrontelli
Ik vrees dat niet alleen de problemen met Bosz maar de hele functie van directeur Van der Sar boven het hoofd groeit.
7 -3
Koekepeer
Kappen met die shit, zou ik zeggen
0 0