Van der Sar baalt van missen WK Buffon

BVeenstra, 18-11-2017 om 08:20, 3077 views, De Telegraaf | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax had de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon een mooier afscheid van zijn interlandloopbaan gegund. De keeper overleefde met Italie de play-offs niet en mist zodoende het aankomende WK in Rusland.

'Het beeld van de verliezende Gianluigi Buffon in de play-offs van de WK-kwalificatie staat al een paar dagen op mijn netvlies', begint Van der Sar in zijn column in De Telegraaf. 'Het interlandafscheid van deze grootse doelman doet me meer dan andere topvoetballers die van het hoogste podium verdwijnen. Dat Italië als groot voetballand na 60 jaar voor het eerst niet op een WK verschijnt is al een drama voor de Italianen, maar dat ook Buffon daardoor niet het podium krijgt om op een prachtige manier een punt te zetten achter een indrukwekkende interlandloopbaan is teleurstellend.'

Van der Sar noemt Buffon een grootheid en een persoon die enorm loyaal is. Zo bleef hij Juventus ondanks de degradatie naar de Serie B trouw. 'Buffon is tijdens zijn lange interlandcarrière een inspiratie voor velen geweest. Zijn eergevoel, werklust en uitstraling heb ik altijd prachtig gevonden. Zo’n legende gunde ik het WK-podium om af te zwaaien', besluit de algemeen directeur van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Buffoon was degene die Van der Sar verbaal afmaakte nadat hij hem opvolgde bij Juve, sindsdien altijd een hekel aan die arrogante teringlijer gehad
0 -1
Pierre Heno
Van der Sar baalt van missen WK2018 door Buffon / Azzuri. Als oud collega topdoelman kan ik me dat bijzonder goed voorstellen. Maar als AD afc Ajax zou hij ook wel wat meer mogen balen van het missen van zijn club bij de EL poulefase , laat staan poulefase CL. Maar goed....dat was natuurlijk allemaal pech....vooral héél véél pech.
3 0
Toskey
Wat een azijnpissers hieronder zeg. Walgelijk. Buffon heeft een grotere per persoonlijkheid dan jullie bij elkaar. Jammer dat een legende als Buffon geen afscheid krijgt die hij verdient. Maar goed, zo zijn meer dingen wel jammer.
1 -2
Suarez16_
Hij krijgt wel de afscheid die zijn carriere samenvat: Falen op het moment dat hij er moet staan.
1 -1
Duif63
Baal jij ook wel eens van Ajax dit seizoen ? Dat is namelijk veel belangrijker 'vriend'
6 0
Suarez16_
Wat boeit die hele Buffon. Meest overschatte keeper ooit. Iedereen doet alsof hij de beste ooit is, maar vervolgens laat hij in een finale weer 3 makkelijke ballen door en dan vind iedereen "het zo jammer" dat hij de CL weer niet wint.
1 -3
KlasseLasse
lekker belangrijk! dat hij zich daar druk om maakt! wij missen de schaal en de beker al 4 jaar maar daar hoor je hem niet over!! wij missen top aankopen! wij missen een fatsoenlijk bespeelbaar veld! wij missen een supportershome! maar van der sar ligt wakker dat buffon niet naar het wk gaat!!
2 0
Denees
Lekker belangrijk, volgens mij kan hij zich beter druk maken over andere zaken die Ajax aangaan.
4 0