'Contrast met Younes kan haast niet groter zijn'

JesseTH, 17-11-2017 om 18:37, 7791 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Sam Planting, journalist van Voetbal International, ziet het missen van Richarlison als een behoorlijke dreun voor Ajax. De Braziliaan blinkt, ook in doelpunten en assists, uit bij de Premier League, waar de verslaggever Amin Younes bij Ajax voor met zichzelf ziet worstelen.

'De directie van Ajax moet met even lede ogen naar de wekelijkse verrichtingen van Richarlison bij Watford kijken als iemand die in de jaren negentig nee zei tegen een investeringskans in Apple', begint Planting de twee te vergelijken. 'Op de linksbuitenpositie lijkt Amin Younes in Amsterdam momenteel geen concurrentie te hoeven dulden – een tamelijk problematische ontwikkeling. De Duitse dribbelaar beschikt over specifieke kwaliteiten, maar zijn voortdurende gebrek aan rendement zal de monden van zijn vele criticasters niet snoeren.'

De journalist ziet dat Richarlison, in tegenstelling tot Younes, wel garant staat voor productiviteit. 'Het contrast met Younes kan haast niet groter zijn: het enige competitiedoelpunt van de Duitser dit seizoen was een afstandsschot van Hakim Ziyech dat via zijn rug in het Sparta-doel belandde. Younes is de vrijblijvende dribbelkoning die uit stilstand tegenstanders kan passeren, maar moeite heeft in de eindfase. Richarlison is eerder een effectief werkpaard. Als hij opponenten passeert, is dat vaak op pure fysieke capaciteiten in plaats van techniek.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Zoveel passeert Younes niet meer hoor. Zichzelf vastlopen en het 16-meter gebied vol laten lopen als de A2 op vrijdagmiddag lukt hem steeds beter.
2 0
ajaxinho
Ik heb een hekel aan zulke buitenspelers.

Kun je net zo goed Dolberg daar opstellen.
0 -5
zuidzuid
Ja die heeft tenminste rendement op die plek. Toch?
2 0
ajaxinho
Als hij dezelfde reeks als Younes en Richarlison heeft gespeeld,
mag je me die vraag stellen.
0 -1
Duif63
Dat hebben we aan van Duivenbode te danken. Gelukkig is hij opgestapt en waarschijnlijk is het mislopen van Richarlison daar de oorzaak van. Het is nu aan Overmars om in januari voor een nieuwe Richarlison te gaan en te tonen dat hij zonder bemoeienis van de RvC wel snel zaken te doen. Lukt het weer niet dan moet Overmars ook zo snel mogelijk vertrekken.
2 0
Ferd
Onzin, alles was al rond, Ajax was helemaal klaar en op het laatst kwam Watford langs.
0 -2
Duif63
Onzin. Als alles rond was had Watford er juist niet meer tussen kunnen komen.
3 -1
Mr.P.
lol watford had qua geld veel meer te bieden ook zonder van duivenbode, engelse clubs hebben meer te besteden, door (tv-)sponsors of eigenaar en het ging hem om het geld anders had de rest het wel afgeslagen in de race naar wie het meeste biedt
0 -1
grannig mokum1
Precies D, maar de grootste aasgieren dat zijn de makelaars er zijn niet 1 maar stuk of 4 makelaars voor 1speler
0 0
Suarez16_
Overmars zei ook dat met de transfer van Sanchez 7 mensen hun pensioen veilig hebben gesteld. Barcelona, Real en Atletico hebben meerdere transferwindows niks mogen kopen, omdat ze via geheime constructies met zaakwaarnemers spelers illegaal hebben binnen gehaald. Neymars vader kreeg volgens mij iets van 25 miljoen als Neymar voor Barcelona koos. Zo zal dat ook bij Richarlison en Sanchez zijn gegaan.
0 0
Chesterson93
Richarlison? Hij is gewoon vatbaarder geweest voor een Portugese man, net zoals Klaassen het gevoel had bij Koeman. Doe even normaal, niet alles is een dekmantel bij voetballers uit andere landen.
0 0
johnd
Tja, het is rot, maar dat soort talenten zijn ook geen garantie
0 0
Chesterson93
Hahaha vooral nu zeggen. Koop dan nooit een speler aan. Zulke onzin altijd.
0 0
afcas
toch goed dat hij weet dat ajax op de flanken spelers moet hebben die het vn hun fysiek moeten hebben...
0 -2
RaynoFischer
Er zijn weinig spelers die in vergelijking met Younes niet garant staan voor productiviteit.
4 -1
Mr.P.
weet er genoeg te noemen
1 -1