'Bergkamp had in '94 probleem met Derksen'

BVeenstra, 11-11-2017 om 12:15, 19606 views, RTV Noord-Holland | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Dat Dennis Bergkamp niet is ingegaan op de uitnodiging van Voetbal Inside om een uitzending van het programma bij te wonen, zou weleens het gevolg kunnen zijn van een akkefietje van meer dan twintig jaar geleden. Dat beweert sportverslaggever John Volkers van De Volkskrant tijdens NH Sportcafé, het radioprogramma van RTV Noord-Holland.

'Op het WK van 1994 heeft Johan Derksen een groot probleem gehad met Bergkamp. Het ging over grijze muizen en daar was Bergkamp er een van', vertelt Volkers. 'Er ontstond een geweldige heisa over. VI kreeg geen interviews meer met spelers van Oranje. De Nederlandse pers ging toen in staking om solidair te zijn met VI. Van VI hoefde dat niet, zij gingen hun eigen zaken oplossen. Maar dat toernooi heeft VI geen interviews met spelers van Oranje gehad.' 

Ook de toekomst van Ajax-verdediger Matthijs de Ligt kwam ter sprake. De mandekker zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van FC Barcelona. 'Ik zou als ik De Ligt was nog een seizoen bij Ajax blijven om in ieder geval elke week te kunnen spelen. Ik denk niet dat hij bij Barca in aanmerking komt om wedstrijden te spelen', aldus voetbaltrainer Rinus Israël, waarna commentator Pascal Kamperman aanvult. 'Kan hij het niveau hier al aan dan?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Tsja wie heeft er geen probleem met Derksen gehad

Bergkamp hoeft niets, maar zou het wel leuk vinden als hij daar aanschuift. Wat je er ook van vindt, toch het grootste podium om je verhaal te doen, op een manier die toegankelijk is voor alle fans
0 0
Youri08
Nee joh, achterhaald programma. Ieder zichzelf respecterend persoon gaat daar echt niet zitten. Van Basten heeft dat een aantal jaar geleden wel gedaan en dat was een gênante woordenwisseling met Derksen maar van Basten heeft 10 x meer persoonlijkheid dan Bergkamp. Die kan daar alleen maar afgaan.
2 -1
masterrr
Van Basten wilde Derksen toen goed aanpakken en werd daarin ook best wel persoonlijk, dat moet je niet doen

Waarom zou Bergkamp daar niet gewoon kunnen gaan praten over Ajax
1 0
footietsar
Alsof Derksen nooit persoonlijk wordt.

Van Basten deed het toen geweldig, hij was geniaal! Derksen kwam over als een lulletje lampenkap(wat hij ook is). Hij voelt zich normaal wel comfortabel in zijn vertrouwde omgeving, maar hier kreeg hij de wind van voren en wist er niet zo goed mee om te gaan.

Het staat nog steeds op Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=eIFRXdF1OcI
0 0
Juichtoon
Ik heb al va 2015 een probleem met Dennis. De dolk in de rug van Johan zal ik echt nooit vergeten Dennis. Vroeger kreeg ik een lach op mn gezicht als ik Dennis zag, tegenwoordig een grimas.
6 0
Freddy Al
Ik vraag me af wat nu het onderwerp is van bovenstaand artikel, lijkt een beetje op het opmaken van de restjes in 1 pan
0 0
EVH
"Toch zijn er weinig gevallen van vliegangst onder topsporters bekend. Dennis Bergkamp natuurlijk, die tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten met Oranje in een vliegtuig zat met SBS-baas Lex Muller. Klassiek verhaal: Muller – de leukste thuis – mompelde iets over een bom, een stewardess raakte van de kook en het vliegtuig maakte een angstaanjagende noodlanding.
In plaats van een angst voor SBS hield Bergkamp aan het incident een zich steeds verder uitbreidende vliegangst over."

Tijdens het WK 1994 had Bergkamp nog wel meer problemen.
2 -2
Ferd
Steeds verder uitbreidende vliegangst is tegenwoordig zelfs een complete uitwedstrijd angst
3 -2
fanforeffer
Begkamp en de th moeten wel meer duidelijker zijn .Maar ze hebben groot gelijk om niet bij dat afzeik programm a te gaan zitten. Tenzij je een boek uit wil geven want dan ben je de beste.
3 -4
MosesD
Wel opvallend dat de snor sinds het overlijden van JC zo op o.a. Bergkamp en Sar aan het hakken is. De twee zijn benoemd met goedkeuring van JC en Derksen vond het destijds geweldig dat ex-spelers het voor het zeggen kregen..... Wat een opportunist is het toch.
6 -20
godenzonenssuper
Dus als je in 2011 het idee van Cruijff goed vond mag je 6 jaar later geen kritiek hebben op de uitvoerders?

Logica.
9 -5
MosesD
Nee, als je eerst toejuicht dat ex-voetballers als Bergkamp en Sar het voor het zeggen gaan krijgen bij Ajax en erna continue beweert dat dat een goede keuze was (immers Ajax werd 4x op rij kampioen, maar dat had er overigens niks mee te maken, maar dat noemde de snor de vrucht van de revolutie...), maar nu JC is overleden deugt er er plots niets van en zijn het lichtgewichten, prutsers en wat dies meer zij. Jij vindt dat niet opvallend? Grappig dat ik dat dan weer niet opvallend vind.......
4 -7
godenzonenssuper
Jij blijft hangen in je bekende denkpatroon.

Hoeveel moet er nog gebeuren totdat jij snapt dat alles wat er nu gebeurt niks of nauwelijks nog iets met plan Cruijff te maken heeft?
Derksen snapt het blijkbaar wel.
9 -3
MosesD
Je haalt weer van alles door elkaar godenzonensuper. Ik ben vanaf dag 1 sceptisch geweest over het TH en vooral over de mensen die erin zaten. Geen leiders, geen managers en geen communicatieve vaardigheden. Of vind jij dat Bergkamp en Overmars daar in uitblinken? Dat mag natuurlijk, het is alleen ver bezijden de waarheid.
Alles wat JC zei of deed wat magisch voor de snor. De aanstelling van oud-voetballers, hij vond het fantastisch, en keer op keer verkondigde hij dat. Maar zijn enthousiasme was tanende. Nadat JC overleden was, toen begon hij plots enorm in te hakken op mensen als Sar, Bergkamp en Overmars. Hij had het regelmatig over hun onkunde en gebrek aan ervaring. Diezelfde onkunde en het gebrek aan ervaring, daar had hij het eerder nooit over......Dat vind jij natuurlijk allelmaal heel gewoon, dat alle kanten mee opwaaien. Ik vind dat bijzonder vreemd en opvallend. Hoewel ik bij de snor nergens meer van opkijk eigenlijk.
Derksen was ook degene die met droge ogen beweerde dat de 4 titels aan Plan Cruyff te danken waren. Ook lariekoek natuurlijk.
Het is en blijft een verschrikkelijke opportunist.
4 -2
grannig mokum1
Precies D, Bergkamp goeie voetballer ooit maar buiten dat is gewoon een eng mannetje een achterbakse......
1 -3
Robinjo1988
Niet lullen. Dat doet hij pas sinds een paar maanden.
1 -5
Barra
Ik snap wel dat hij niet bij VI aanschuift, want daar kan hij het toch niet goed doen. Volgens Derksen moet je altijd over alles en iedereen een mening hebben en anders ben je direct een grijze muis of een dooie.
9 -15
AjaxPassion
Ik snap het ook wel om het trieste programma op zichzelf, maar als je een beetje een persoonlijkheid hebt en bent (wat ik toch mag hopen als je dé man denkt te zijn bij (en voor) Ajax), dan blaas je die hele trieste bedoeling daar toch omver?
3 -9
Lazell
Ongefundeerd alles en iedereen afzeiken, en dan verontwaardigd gaan doen als iemand niet met jou wil spreken. Hmm.
8 -5
gras
En bij directe tegenspraak zo klein worden als een 6 jarige die geconfronteerd wordt met een leugen.

Abjecte kerel, die af en toe relaxt televisie kan maken. Maar overall genomen een totale autist, die niet inziet hoe hij mensen beschadigt.

Neemt niet weg dat ik vind dat Bergkamp door zijn status wel verplicht is af en toe naar buiten te treden en wind op te vangen, die anders Sar en Overmars te verduren krijgen. You're in it together.
5 -3
Freddy Al
Nee hoor, Dennis hoeft helemaal niet te reageren naar de pers .
Hij moet slechts intern verantwoording afleggen over de invulling van zijn taak.

Als hij reageert dan moet hij zeker kijken waarop en bij wie, meneer Derksen zou ik ook niet te woord staan .
0 -1
Lazell
Inderdaad, maar dat zou ik niet bij VI doen. Zou misschien een hoop van die "99% onzin" zoals Bergkamp zegt de wereld uit helpen.

Gisteren werd Valentijn Driessen geconfronteerd met zijn riooljournalistiek. Wilfred had hem in de hoek liggen, hoefde alleen nog de KO te geven, maar hij liet hem wegkomen met zijn tenenkrommende argumenten. Zo jammer...
2 -2
AjaxPassion
Is het het terugkijken waard?
0 0
Lazell
Op vrijdag vind ik het nooit het terugkijken waard eigenlijk. Doe ik ook nooit. Zeker niet als Valentijn aan tafel zit. Mja, ik zat tot half 12 in de boeken. Toen had ik wel zin in een jointje en wat onnozels.
1 -1
AjaxPassion
Nee, gaat me ook niet om het programma op zich, maar meer over het moment. Vind die Valentijn namelijk een enorm ei, die ongehinderd onzin kan verkopen.
0 0
gras
Dat ze Driessen moeten vragen om aan te schuiven zegt genoeg. Nietszeggend, incompetente nep journalist.
0 0
Suarez16_
Eens. Leek wel of derksen gister moest huilen nadat hij het interview van Bergkamp zag en toen winde hij zich inderdaad op als een 6-jarige kleuter. Ik heb geen zin om er voor de 500ste keer wat over te zeggen, maar derksen doet net of hij 52 weken lang, 7 dagen per week, 24 uur per dag op De Toekomst loopt en alle ins en outs weet. Maar dat is niet zo. derksen was ook 1 van de eerste die pleitte dat Bosz weg moest na de rampstart en nu likt hij Bosz helemaal af. Hij lult naar mijn idee altijd populistisch, maar inderdaad hij maakt er veel mensen kapot mee, maar 1 klein kritiekje op hem en de wereld is te klein.
3 -2
Lazell
Haha echt he!!! Bosz bakte er niks van tot hij naar Dortmund ging. Nu was hij gister de beste trainer in de afgelopen 10 jaar van Ajax.

Valentijn en De Telegraaf exact hetzelfde.
3 -3
ram
Huh, dus Bosz is niet de beste trainer van de afgelopen 10 jaar? Volgens mij by far de beste sinds van Gaal en misschien wel beter dan dat! Bosz had maar één seizoen nodig namelijk.

Het is werkelijk ongelooflijk hoe Ajax hem heeft laten lopen. Bosz was wereldwijd de beste man voor Ajax. En dus doe je er alles aan om hem te behouden: dát is logica. Dus dan laat je hem zijn staf samenstellen, dan verdubbeld je zijn salaris na een geweldig seizoen en dan zorg je ervoor dat de selectie nog sterker kan worden.
In plaats daarvan vallen we in alle opzichten keihard. Top...
4 -3
Freddy Al
Ik vind hem helemaal niet de beste trainer van de laatste 10 jaar ,ik vond zijn voetbal wel heel leuk om te zien.
Hij heeft zelf ontegenzeggelijk ook een rol gespeeld in zijn afscheid van Ajax,hij koos er zelf voor om naar Dortmund te gaan.
Ajax moet nooit alles offeren om het een trainer naar de zin te maken, dat is pas wanbeleid.
Waar het hier om gaat is dat de heer Derksen vorig seizoen Bosz zag als een voetbalprofessor met een pedante houding en een belerend trekje en nu plots een heel andere mening uit.
0 0
BRAMHOUTEN
Precies ik ben het helemaal met je eens
0 0
AjaxPassion
Lees het nog eens, let daarbij op het woordje gisteren : )
1 0
Bjorn
Kamperman zegt hier niets raars hoor.

De Ligt maakt wekelijks nog beginnersfouten. En dat mag op zijn leeftijd. Maar blijf dan nog lekker een paar jaar bij Ajax.
3 -4
Aeter
Hij heeft eigenlijk een ervaren man naast hem nodig aan wie hij zich op kan trekken, maar die hebben we helaas niet. Viergever is daar de man niet voor. Goede mentaliteit, maar geen noemenswaardige carrière om tegenop te kijken.
0 0
AjaxPassion
Evaring is zo'n enorm opgeblazen fenomeen, hoevaak moet er nog gezegd worden dat het puur om kwaliteit draait?

Sánchez is in alles een perfecte aanvulling op Matthijs, we hadden met die 2 echt een droomduo tot onze beschikking. Met zijn snelheid, felheid en bewegelijkheid vulde hij alle evt. tekortkomingen van Matthijs perfect aan.
1 0
Aeter
Ik bedoel gewoon een goede speler waar hij zich aan op kan trekken, Sanchez inderdaad ook.
0 0
AjaxPassion
Matthijs blijft bij Ajax omdat hij Ajacied is, maar niet omdat het allemaal zo geweldig is bij Ajax. Als we volgend jaar weer zo'n dramatisch Ajax te zien krijgen is hij hopelijk weg, want als je op 17 jarige leeftijd al de beste bent van bent in een Europese finale, dan kun je wel wat hoor...
0 0
Ferd
Alleen was De Ligt niet de beste in de finale, zelfs niet de beste aan Ajax zijde.
0 0
Turbo
Noem effe de wekelijkse "beginnersfouten" van De Ligt tegen Utrecht, Willem II, Sparta en Heerenveen.
8 0
RS01
Ha Turbo; ik vraag het me al een tijdje af he, maar ging jij voorheen door het leven als TurboUrby?
1 0
AjaxPassion
No shit sherlock x)
0 0
geronimo
Heb nog nooit van Pascal Kampermans gehoord
4 -2
ram
Okay
1 0
Redrum
Haha Pascal Kamperman komt ook ff interessant doen
4 -1
Aeter
Hij heeft wel gelijk hier hoor, maar ik kan die man ook nooit serieus nemen net als El Sierd.
0 -1
Ankaroth
Ik vraag me af of Dennis zich dit nog herinnert. Twintig jaar geleden, waar gaat het over.
1 -1