Silooy verdrietig: 'Ajax is Ajax niet meer'

BVeenstra, 08-11-2017 om 16:45, 9476 views, Exprofs | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Sonny Silooy vraagt zich in zijn column op de website Ex-profs af of trainer Marcel Keizer moet plaatsmaken bij Ajax. De oud-verdediger ziet in dat trainers dankzij slechte resultaten vaak de klos zijn, maar vindt ook dat anderen schuldig zijn aan de malaise bij de Amsterdamse club.

'Ik vind echter dat Keizers assistenten ook verantwoordelijk zijn voor zijn keuzes. Dennis Bergkamp zit dan niet meer op de bank, maar die mag best van de tribune afkomen om zijn grieven met Keizer te bespreken', schrijft Silooy, die vindt dat als er een discussie op de bank plaatsvindt je dat niet doet met het idee dat heel Nederland kan mee smullen. 'Assistenten zijn ervoor om de hoofdcoach te helpen en te adviseren en die maakt uiteindelijk de beslissing en Carlo l’Ami zet de huidige staf een klein beetje voor schut met zijn gecoach.'

Silooy ziet een groot verschil met het heden en het behalen van de Europa League-finale van vorig jaar. 'Het technisch hart mag echter ook op zijn verantwoordelijkheden gewezen worden. Die hebben Bosz te gemakkelijk laten gaan. Ik weet niet wat er allemaal bij de club gebeurt. Wellicht zijn de trainingen van Keizer ook anders dan die van Van Gaal of Cruijff. Maar ik moet ook zeggen dat je dat niet kan vergelijken met die periode. Er liepen toen betere spelers met meer kwaliteit rond. Ik weet wel dat Johan zich een paar keer heeft omgedraaid in zijn graf hoe er op dit moment wordt gespeeld en hoe zijn visie wordt uitgedragen.'

Mocht Keizer ontslagen worden - 'en dat zou zomaar mogelijk kunnen worden' - weet Silooy wel wie de Badhoevedorper moet opvolgen. 'Dan zou ik Koeman eerst polsen of die wil. Hij is vrij, is kritisch en maakt spelers beter. Ja wie ben ik, ik ben een Ajax-supporter en een voormalig Ajax-speler die van zijn club houdt en verdrietig is dat Ajax niet meer Ajax is. Ajax is altijd willen winnen met aantrekkelijk voetbal. Ajax is altijd de beste willen zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Finidi en Nwanko
Sorry hoor maar als hij in de tweede alinea al zevt dat Dennis van de tribune moet komen dan stop ik. 1. Heeft hij niet meegekregen wat Nederland er van vond toen Ron Jans bij Groningen van de tribune naar het veld kwam? 2. Ze hebben gewoon overleg met elkaar dus hoezo van de tribune komen? 3. Komt niet snugger over. Dat het niet is wat het waz ok, maar wel reeel blijven.
0 0
HenryVakH1972
Koeman komt niet meer naar ons. Hij is nu van die havenarbeiders
1 0
AjaxAddicted
Ja maar Koeman komt niet want dat is geen Ja-knikker en Edwin en Dennis willen alleen Ja-knikkers. Heel simpel. Zolang we op de beurs zitten, zolang de technische triangle nog op hun plek zit en wij in die klote arena spelen, zal Ajax alleen maar bergafwaarts gaan...we vallen heel hard op dit moment. En als we straks 2 generaties verder zijn, dan weet niemand meer wat voor grote club Ajax was.
0 0
trainerdv
Pffff wat een kulargumenten Silooy: "Ajax is altijd willen winnen met aantrekkelijk voetbal. Ajax is altijd de beste willen zijn." Als of dat iets te maken heeft met de mindere resultaten?... L'ami heeft tijdens onze 4 kampioenschappen op rij ook gecoached. Hij weet niet wat er bij de club gebeurt, maar vind wel dat ze Bosz te snel hebben laten gaan...
Sorry, maar dat snijdt echt geen hout. Vorig jaar was de uitzondering en niet de regel. We hebben met Sanchez, Klaassen en Traoré in elke linie een topper minder en een teamgenoot is dood neergevallen in de voorbereiding. De trainer kan je na het seizoen evalueren: Niet na 11 wedstrijden en een tweede plek die gewoon nog kans biedt op de titel. Dan zijn we pas een bananenclub....
1 -5
Leviathan
Ze kunnen beter Spijkerman en Mr instructie ontslaan en naast Keizer een ervaren trainer zetten die geen zin meer heeft in hoofdtrainer maar wel een jaartje of 2 assistent wilt zijn. Iemand als Ten cate.. Maarja die is niet beschikbaar denk ik
3 -1
Ajacied33
Als opvolger zou ik lekker voor John van t Schip gaan. Het is een Ajacied,speelt leuk en aanvallend voetbal met Pec, komt goed uit zn woorden en heeft nu wel de nodige ervaring. Maar ja,dit is een verloren seizoen die we moeten uitzitten met deze huidige technische staf... Er gaat dus niks gebeuren
1 -2
aietos
Met alleen Keizer vervangen los je niets op en met Koeman haal je niet iemand in huis die aanvallend innovatief voetbal speelt. De problemen liggen veel dieper en het hele Technisch Hart dient vervangen te worden. Ik denk dat Ajax veel beter af is met Wim Jonk, Jordi Cruijff en John van het Schip.
3 0
MSwertz92
Helemaal mee eens, ik ben ook aardig gecharmeerd van John van 't Schip.
0 0
Lagasj
Schip met Jonk als assistent.
4 -1
JubbegaAFCA
Zou top zijn!! Als Jonk maar terug komt
2 0
DiAngelo
Ik ken geen team dat attactiever is gaan voetballen onder Koeman. Zeker Ajax niet. Wellicht wat extra punten op de korte termijn maar voor de langere termijn zeker geen oplossing. Een pure verdediger als trainer daar zie ik het sowieso niet in zitten voor Ajax. Doe dan maar van t Schip, die heeft en de ervaring, heeft met goede trainers samen gewerkt en heeft de juiste uitstraling.
2 0
Freddy Al
Geen Koeman!!!
Dat is een man met een dramatisch laag vermogen tot zelfreflectie en het pakken van eigen verantwoording als het fout gaat en daarnaast geen liefhebber van aanvallend voetbal.
4 0
Leviathan
Eerste wat ik ook dacht die houd helemaal niet van aanvallend voetbal.
0 0
Turbo
Koeman zou een verschrikkelijk slechte keuze zijn. 1 van de luidste stemmen in het "realistische" voetbal gelul. Zou puur korte termijn denken zijn en killing voor de lange termijn.
8 -1
geDaante
Leuk verhaal, en dan komt ie weer met Koeman aan...

Je wordt echt helemaal hopeloos van al die nederlandse voetbalmensen, werkelijk geen één, misschien een enkeling snapt er iets van. Ten Hag, waar ik nog wel iets in zag, die ook weer met Van Gaal aankomt voor de KNVB, de man die eigenhandig met zijn Masterplan het nederlandse voetbal naar de klote heeft geholpen. Dus de oorzaak van het verval, nu weer de oorzaak laten zijn van het doorzetten van het verval? Zoiets?

Ongelooflijk.
4 0
MosesD
Wat was er zo slecht aan dat Masterplan? Ik ken de inhoud namelijk niet.
Overigens Koeman zou een hele slechte zijn. Laat die maar op een andere trein springen.
0 0
EVH
Vorig seizoen, toen was AJAX AJAX weer.
Maar na 1 jaar goed jaar met volop mogelijkheden om dat uit te bouwen, liet de directie, die er zit voor de lange termijn, de trainer vallen. Als een baksteen.

We hebben jarenlang een trainer gehad die AJAX liet voetballen als een draak, de meest bizarre beslissingen nam, en toch door dik en dun werd gesteund door de directie.

Dat heet vriendjespolitiek. Dat heet slecht beleid.

Maar zij beloven ons nog steeds aansluiting met de Europese top.
16 0
Piejotter
Waarom zit die Carlo L Ami op de reservebank. Hij is toch een keeperstrainer. En dan gaat ie zich bemoeien met Keizer tijdens de wedstrijd zoals afgelopen zondag. Rare situatie. Die Carlo dient zich afzijdig te houden en zeker niet op de bank aanwezig te zijn.
4 0
Babangida83
Volgens rapport Ling mengde hij zich ook altijd al in de discussies over nieuw aan te trekken spelers. Dat geeft maar aan dat het een bende is wat betreft de verantwoordelijkheden. Als iemand zoiets bij mij op kantoor één keer doet, krijgt hij een waarschuwing. Tweede keer heeft ie echt een probleem.
3 0
NouridolbergNeres34
Met alles eens totdat je over koeman begon, die is totaal ongeschikt voor Ajax. Doe dan maar een buitenlander Tuchel bijv die is ook vrij op dit moment.
8 0
afca95
Dan zit je met het probleem TH dat zich er mee bemoeit, bergkamp en co moeten opzouten!
0 0
10Sneijder10
Hahaha koeman, ga weg man.
Heeft zich de afgelopen jaren een aantal keer negatief uitgelaten richting Ajax en was daarbij ook elke keer lovend over feyenoord.
Gaf daarbij ook nog aan dat feyenoord zijn club is.
12 -1
Leviathan
En lang geleden gaf hij ook aan dat Ajax zijn club was en vroeger al graag naar Ajax keek blablabla. Die waait gewoon met elke wind mee
2 0
3*stars*3
Mee eens!
0 0
Piejotter
Daarom speelde hij in het verleden bij Ajax en was ook trainer bij Ajax. Als Ajax komt dan hapt Koeman direct toe.
0 0
10Sneijder10
Ja en nadat hij trainer bij feyenoord is geweest heeft hij duidelijk een kant gekozen.
1 -3
Leprechaun
Ach klets toch niet zo.
0 0
HenryVakH1972
Hij heeft gelijk, dat weet iedereen in 010
0 0
afcamuc
ik zou juist graag weer eens een buitenlandse trainer willen, iemand die echt vernieuwend werkt
3 0
Piejotter
Wat is vernieuwend? Met 3 spitsen aanvallen is een must bij Ajax.
0 0
waayop
Waarom? Twee of vier kan ook. Aanvallen is een kernwaarde bij Ajax maar hoe maakt mij geen donder uit.
0 0
Bjorn
Zijn verhaal is wat wij denk ik allemaal voelen.

Alleen Koeman? Nee.
6 -1
Aeter
Koeman is qua ervaring wel de beste optie die vrij is. Je kunt Ten Hag opperen of van 't Schip, maar die hebben de ervaring niet bij een topclub te presteren en daar komt toch meer druk bij kijken en het is altijd maar afwachten hoe dat gaat uitwerken. Verder zou ik niet weten wie het anders moet worden. Frank de Boer? Liever niet nog een keer, maar voor doorstroming van de jeugd wel weer goed, dan krijgen spelers als van de Beek en Frenkie de Jong meer kans. Ik zou nu ook ff de verdediging aanpassen met Veltman weer centraal en Viergever ernaast, Wöber en de Ligt wordt nu te veel druk opgelegd en dat is nooit goed bij jongen spelers, die moeten rustig gebracht worden in een goed geoliede machine, dan kunnen ze vrijuit voetballen en komen hun talenten veel beter tot uiting en leren ze meer dan gewoon voor de leeuwen gegooid te worden en het zelf maar uit te zoeken.
1 -4
Ferd
Ben je vergeten hoe verrotte saai en slecht Ajax speelde onder Koeman, ondanks de super talentvolle selectie. Koeman, de man die het conflict tussen Van der Vaart en Zlatan liet ontsporen, Koeman, de trainer onder wiens leiding spelers met scharen naar elkaar gooide in kleedkamers, Koeman, de trainer die zei dat Van der Vaart en Sneijder niet samen konden spelen!

Koeman is in niets een Ajacied of Cruijffiaan!
5 -1
Aeter
Er klopt weinig van je verhaal, bijna niets zelfs, en ik heb de koeman tijd zelf meegemaakt. Ik zeg niet dat het de beste optie is, alleen dat er weinig beters beschikbaar is en noem daarom ook alternatieven. Laudrup is ook een optie misschien, maar goed waarom zou die nog willen na dat gezeik met geld? Tuurlijk zijn er goede trainers als Guardiola, Bosz en Klopp, maar die komen nooit (meer). Wie de neuk is dan jouw redder in nood? Want je zit wel te bitchen, maar komt zelfs ook niet met een goed alternatief. Dan ben je gewoon aan het zeiken dus, zoals de meesten hier weinig constructiefs te vertellen hebben op een handje vol na.
0 0
Piejotter
Beste vrienden waren ze bij Barca. Je kent de geschiedenis niet.
1 -1
Ferd
Beste vrienden maakt je nog geen cruijffiaan, je haalt echt dingen door elkaar. Koeman heeft een hele andere visie op voetbal dan Cruijff.
3 -1
3sterren
Ooit beste vrienden met Van Gaal.
I rest my case ...
1 -2
Babangida83
Koeman heeft echt een scheithekel aan Van Gaal. Zijn bij Ajax woedend uit elkaar gegaan toen Van Gaal als technisch directeur op de trainerstoel ging zitten.
Of bedoel je dat t ook?
1 0
3sterren
Koeman, de enige speler én trainer die bij elke concurrent van Ajax heeft gespeeld en voor de groep heeft gestaan, een persoon zonder clubliefde, die meer oog heeft voor langs denderende treinen, dan menig trainspotter. Nee dan liever nog een buitenlandse coach. Al verwacht ik daar ook niet veel van. Krijg je weer te lezen dat de communicatie stroef loopt vanwege een onoverbrugbare taalbarrière.
Het moet geen rol spelen of een trainer per direct beschikbaar is. Maar als dat wel het geval is dan opteer ik voor een tweede periode met Frank de Boer. Maar liever zie ik nog dat Keizer aan het einde van de rit al zijn criticasters de mond zal snoeren, middels een blinkende schaal ...
0 -6
Pierre Heno
dream on
2 0
Tscheu
Klinsman.
0 -1
Aeter
Ik zie de combinatie Duitsers en joden niet zo zitten.
0 -1
Labrador
Ajax is doodziek. 6 foking maanden terug speelden we lyon van de mat. Nu zijn we teruggezakt naar een clubje met het niveau AZ. Bah
10 -1
gras
Ajax heeft het Munchhausen syndroom.
3 0
Pierre Heno
by proxy
0 -1
BRAMHOUTEN
Ha Ha Ik heb het idee dat een aantal supporters er ook last van hebben. Op dit moment is er alleen geen psychiater “ al a Cruijff” die een medicijn voor kan schrijven hiervoor
0 -5
Pierre Heno
Het huidige gemankeerde AZ is zelfs beter dan dit Ajax 1. Ajax zit inmiddels op niveau Groningen. Het wordt billenknijpen tegen Twente voor de bekert. De enige prijs die nog rest.
3 -5
eenamsterdammer
Koeman is al eens trainer van Ajax geweest, in belangrijke wedstrijden (als ajax voor stond) wisselde hij een aanvaller voor een verdediger waardoor de verdedigers van de tegenpartij ook meegingen doen in de aanval wat vaak resulteerde in gelijkspel of verlies.
Dit heeft heel wat punten gekost zowel internationaal als nationaal, dus nee dank je.
John van het Schip is een aanhanger van de Cruyff filosofie en lijkt mij dus een betere optie.
7 0
AFCAMM
Koeman is nu wel anderhalf decennium verder dan de vorige keer.
0 -4
Ferd
En speelt nog verdedigender...
5 0
Bensco
Klopt, ik volg van het Schip al sinds een tijdje. Mijn buurman werkt bij PEC en die wees mij erop dat wij hier te maken hadden met een rasechte Cruijffiaan. En verrek, dat zie je in het spel wel terug. PEC speelt vaak met hoge druk en streeft aanvallend voetbal na. Het is dat ze het aan kwalitatief goede spelers ontbreekt anders waren ze gewoon competitief geweest voor het kampioenschap.
5 0
Koekepeer
Van het schip heeft ook nog op het allerhoogste niveau gecoacht. Misschien is hij inderdaad wel de beste man.
0 0
Bensco
dat allerhoogste niveau trek ik dan wel weer in twijfel maar hij heeft goede resultaten geboekt met Melbourne city FC. pakte de eerste cup in de historie van de club en wist ze binnen enkele jaren richting de top 5 te boksen. Heeft een groot Ajax verleden als o.a. jeugdtrainer, trainer van Jong Ajax, Assistent en zelfs interim trainer van Ajax hetzij van korte duur. Lange tijd bij Oranje gewerkt als assistent en niet geheel onbelangrijk een cruijffiaan. Cruijff himself droeg hem voor bij C.D. Guadalajara waar hij overigens werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Bij PEC doet hij het ook niet onverdienstelijk, ben zeer benieuwd of hij dit jaar een top 5 plek kan realiseren en of het spel van PEC verbetert kan worden. Ik denk serieus dat we hier een goede kandidaat hebben om keizer op te volgen.
1 0
Heiko
Maar die zit nu al bij een andere club en hij moet met een aantal mensen binnen Ajax overweg kunnen
1 0
Heiko
ik zou echt niet weten wie Keizer zou moeten vervangen
1 0
Suarez16_
Hou op met je "Ajax is geen Ajax" om vervolgens met een trainer te komen die tactisch alleen wat kan als zijn spits in bloedvorm. Knikker die hele staf er uit en haal een goede coach met eigen staf. Geef die 2 topaankopen en het is gewoon prima. Onana, Veltman, De Ligt, Wöber, Sinkgraven, F. De Jong, Van de Beek, Ziyech, Neres, Dolberg, Kluivert is een prima onbevangen typisch Ajax team. Onze genieën kiezen helaas voor Viergever, Schone, Younes en Siem.
4 -1
Pierre Heno
Sinkgraven? Dolberg? Kluivert? ja leuk voor het KNVB bekertoernooi maar internationaal ga je daar echt niet mee aanhaken bij de subtop. Maar jij denkt van wel?
2 -5
Suarez16_
Waar zeg ik "aanhaken bij de Europese subtop"? Maar jij denkt dat aanhaken bij de Europese subtop wel gaat lukken met Schone, Younes en Siem? En Dolberg leuk voor de KNVB beker? Heeft ons eigenhandig naar een EL finale geschoten en is in potentie onze beste speler.

Ajax staat volgens velen voor:"Een jong talentvol team die met onbevangen voetbal en Amsterdamse branie hun tegenstander weg blaast." Nou Kluivert, Sinkgraven en Frenkie passen daar beter bij dan Schone, Younes en Viergever. Neres, De Ligt, Ziyech, Van de Beek, Dolberg, Onana en Wöber passen daar ook wel bij. Maar de tactiek en keuzes houden dat tegen. Ik zie het liefst ook 2 topaankopen komen (linksback en linksbuiten) met een aanvallende trainer.
3 0
Pierre Heno
Volgens mij haken ze overal af. En Sjinkie en Justin blazen helemaal nergens hun tegenstander weg. Het is blaasvoetbal voor astmapatiënten en zelfs de bal vraag al regelmatig om een wissel, zo hemeltergend slecht wordt er gevoetbald. Neres en Ziyech zijn met de zomer n.a.w. toedeledoki en Viergever zie ik in de winterstop al weggaan. Younes heeft het inmiddels ook al gezien na alle kritiek. Traoré vond iedereen op deze site ook al zo'n slechte voetballer, nou dan weet je wel hoeveel voetbalkennis ze allemaal in huis hebben.Traoré moest banken en oprotten en Kluivert zou tig keer beter zijn. Lachwekkend. En die topaankopen kun je wel vergeten want er is geen topspeler of toptalent dat hier in NL op 45% kunstgrasvelden de knieën kapot wil spelen in wedstrijdjes tegen Excelsior, VVV, PEC en ADO en noem ze maar op. En Ajax gaat zich niet plaatsen voor een kansrijke voorronde CL ( want alleen de kampioen speelt in een kampioenenspoor voorronde = niet de sterkste clubs). En je opmerking over Dolberg: is volledig uit vorm sedert november 2016 tegen NEC thuis en heeft daarna nog sporadisch enkele mooie doelpunten gemaakt. Zo te lezen ben je in de war met eene Bertrand Traoré: kijk aub even de wedstrijden EL er op na en zie wie ons werkelijk tot in de EL finale heeft gevoetbald. Samen met ene Sanchez en ene Klaassen. Ze spelen geen van allen meer bij Ajax 1. En dat is prima te zien. Nu zijn alleen nog Onana, Neres en KJH klassespelers die het internationale niveau aankunnen. En in mindere mate De Ligt, Viergever en Ziyech en mogelijk Wöber en Younes. De rest is Jupiler niveau / maximaal middenmoot kleredivisie. De jonge talenten gingen afgelopen weekend in eigen huis op de Toekomst met 0-5 op hun bek tegen de boerkes uit Doetinchem. Lachwekkend slecht. En dàt zijn de talenten waar Ajax het de komende jarenb van zal moeten hebben? Kan misschien nog best maar zeker niet met dit techniosch hartinfarct en met de huidige grafzerken die de club leiding en sturing zouden moeten geven. Het is allemaal slappe hap appelmoes. En dat zie je terug in vrijwel alles. Keizer voorop met nietszeggende zinnen. Hij wil 8 punten inlopen op PSV, hij wil kampioen worden met deze selectie, hij wil meer vastigheid in de selectie, hij wil zich plaatsen voor de CL voorronde etc etc. Nou eh succès ermee maar op deze manier gaat dat allemaal beslist niet lukken.
0 -2
Koenniiee
En dan met Koeman aankomen. Haha. Die zal wel willen, om aan 'de Nederlanders' te laten zien hoe realistisch hij is met zijn 532. Lachte Pep vierkant uit toen die begon over dat Nederlanders gewoon weer van eigen kracht uit moeten gaan met een goede manier van druk zetten, in een docu.
9 0
Barra
En toch heeft Koeman in zijn periode als trainer van Ajax wel laten zien ook anders te kunnen voetballen, maar volgens mij heeft hij zich ergens in die jaren erna vooral wijsgemaakt dat realistisch voetbal idd de norm moet zijn. Jammer dat hij steeds verder van Cruijff af is komen te staan, want hij heeft tenslotte veel met hem samen gewerkt.
0 0
Web
Wij zijn het weer een keer eens.
0 0
Web
Sonny. Ajax is Ajax niet meer klopt.
Maar dan kom je met Koeman, denk je nu echt dat dan Ajax weer Ajax is. Echt niet.
Koeman speelt niet volgens de Ajax filosofie.

Als Silooy het maar niet word.
7 0
Pierre Heno
Silooy bedoelt natuurlijk ook dat buiten misschien Koeman er geen hond nog naar dit Ajax wil. Daarom komt hij uit bij Koeman. Dat zou het maximum haalbare zijn. Nou dan weet je wel op welk niveau er bij Ajax gevoetbald wordt. De talentjes gaan op eigen veld kansloos met 0-5 zwaar op hun bek tegen de nietszeggende boerkes uit Doetinchem. PSV wint uit bij Utrecht met 1-7 (!!) , Utrecht speelt thuis met heel veel moeite gelijk tegen NAC ( 2-2) en Ajax 1 had afgelopen zondag feitelijk met 1-4 thuis hebben moeten verliezen van datzelfde Utrecht. Dat het maar 1-2 werd was gewoon nog een mazzeltje. Welke toptrainers heb jij dan op het oog die nog naar Ajax willen komen? Ik denk dat Keizer het maximaal haalbare niveau nog is. En met die grafzerken Spijkerman, Bergklamp en Van der Sar wordt het er allemaal niet bepaald vrolijker op. Sonny heeft volledig gelijk en ik ben blij dat hij als èchte Ajacied nu ook eens publiekelijk zijn gal hierover spuit want er gebeurt daar geen ene klote in die Arena. Ze kijken elkaar allemaal glazig aan en helpen deze voormalige topclub met werdelfaam volledig naar de gallemiezen met hun incompetente bestuurs- en trainers kwaliteiten.
En ook ik had veel liever Van 't Schip gezien als trainer maar dan wel Bergklamp, Spijkerman en L'Ami wegwezen. EN OVERmars lekker naar Arsenal bij vriendje Wenger aan de slag.
0 -2
Web
En Ajax wint met 1-4 bij Heerenveen en PSV verliest met 2-0 bij Heerenveen.

Dat het niet goed gaat zien wij allemaal, ik ben ook voor een buitenlandse trainer, en moet zeggen dan Jonnie van t’ Schipt ook een optie is
2 0
AFCA2211
wordt.
1 0
Web
Inderdaad
0 0
Minsc
Inderdaadt (zo goed, AFCA2211?)
0 0