De Vries: 'Clubs moeten daarin niet doorslaan'

BVeenstra, 28-10-2017 om 10:45, 7834 views, Voetbal Inside |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Journalist en zaakwaarnemer Peter R. De Vries heeft niet meer de ambitie om een functie bij Ajax te bekleden. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside. Tien jaar geleden was dat nog een ander verhaal. 'Het is niet iets wat ik nu nog nastreef', vertelt hij.

Wel volgt De Vries Ajax nog altijd met buitengewone interesse en is hij als zaakwaarnemer van onder meer Leon Bergsma actief in de voetbalwereld. 'Ik ben geen ex-voetballer en er heerst nu een tendens dat je een rijk voetballeven moet hebben gehad, dat schakelt mij bij voorbaat uit', vertelt de verslaggever, die grapt dat als Ajax in nood is, ze hem altijd mogen benaderen. 'Dat zeg ik met een knipoog, voordat mensen weer roepen dat hij zo nodig weer moet.'

De Vries vindt in zijn algemeenheid wel dat hij het gevaarlijk vindt dat veel clubs hun toekomst laten afhangen van ex-spelers. 'Clubs moeten daarin niet doorslaan. Het is goed wanneer je DNA van je club in de directie zit, maar ik ben het ook wel met Co Adriaanse eens dat een goed paard nog geen goede ruiter is. Dat zie ik ook wel om mij heen. Dan denk ik: wat zijn je kwaliteiten als manager? Daar moeten clubs ook wel opletten, het zijn bedrijven waar je het over hebt.'

Over het huidige Ajax is De Vries erg tevreden. Zo spreekt hij zijn steun uit in trainer Marcel Keizer, looft hij Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar, Frenkie de Jong en Lasse Schöne en is hij blij dat Ajax het weer op de rails lijkt te hebben. Dat Ajax een mindere start had, heeft zo zijn redenen. 'De impact van Nouri. Het grote publiek gaat snel verder, maar deze jongens zitten er nog dagelijks mee. Zo zijn er meer factoren. Goede spelers die op de valreep vertrekken, daarna moet je nieuwe spelers inpassen. Als je ziet hoe spelers nu ontwikkelen is dat zo slecht niet. Een van de spelers die opvalt is Neres. Het is logisch dat een jonge jongen uit Brazilië er niet meteen staat, ook al kost hij twaalf miljoen. Dat de tijd hem niet gegund wordt door deskundigen vind ik onbegrijpelijk.'

''Als Ajax in nood zit mogen ze mij bellen'' - VOETBAL INSIDE

Clubinsider Daniel Schoonenboom sprak met Peter R. de Vries over het beleid van clubs. Ga voor nog véél meer Voetbal Inside naar: http://www.voetbalinside.nl Abonneer je op ons YouTube channel via: http://bit.ly/1lAMh23 Bekijk hele afleveringen op RTL XL: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/voetbal-inside-343224 Facebook : https://www.facebook.com/voetbalinsidetv Twitter : https://twitter.com/voetbalinside Instagram: https://www.instagram.com/voetbalinside

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Het is trouwens te hopen voor al die wijven dat hij niet zo'n gezicht trekt als op de foto als ie klaarkomt hahaha
1 0
MosesD
Haha, daar denk jij over na?
0 0
Hziyech14
Over wat peter wel trekt.
0 0
Web
Ik vind de Vries een verschrikkelijke man, vooral met de Cruijff revolutie.

Maar wat hij hier zegt ben ik het mee eens.
7 -3
Ajaxvooraltijd
Een plusje voor jou Peter ;-)
1 -1
Marcao
Ga maar lekker 010 in de vernieling helpen. Peter Rrrrr is eigenlijk een kakkerlak.
4 -1
Hup
Toch, je kan vinden wat je wil van hem, maar het is wel een echte Ajax-supporter. Ik zie hem, naast de wedstrijden in de arena, ook echt vaak op de Toekomst rondlopen. En dat deed ie ook al voordat hij zakelijk betrokken was bij spelers. Net als Spaan trouwens, is er ook altijd. Beiden nou niet echt mensen die ik op een feestje zou uitnodigen, maar hart voor Ajax.
1 -1
chloorbestendig
Reinout Oerlemans, Jan Peter Balkenende en Katja Schuurman koesteren ook geen ambitie voor een functie bij Ajax, Peter Jan Rens vind de hoogte van transferbedragen waarschijnlijk ook te gek voor woorden.
2 -2
shachalnur
Peterrrrr is paard noch ruiter.

Hij is meer iets wat eronder hangt.

Maar dan kleiner.
13 0
Ajaxvooraltijd
Hahaha geniaal.
1 0
Ajaxvooraltijd
Vandaar Raiola. Nee peter je ben gewoon een grote prutser als zaakwaarnemer. Feiten verdraaien in je one man show ging je beter af onder de noemer "misdaadverslaggever". Ondertussen zat meneer doodleuk met de onderwereld wedstrijdjes in de Arena te kijken.
3 -1
godenzonenssuper
Vreselijke man.
5 0
trodat4030
Ik vind het een vervelende man, vaak betweterig enzo en z'n nasale, zeikerige stem maakt het er niet beter op, maar vind hem hier wel de spijker op z'n kop slaan betreffende bestuurders en (vooral) trainers die per se ex-prof moeten zijn geweest. Ik heb het al vaker aangegeven, maar ik begrijp niet waarom een ex-prof als Heitinga per se na 6 maanden na z'n actieve carriere direct hoofdcoach moet worden van u19 en iemand als Peereboom, die al 15 jaar (jeugd)trainer is, zijn assistent moet zijn. En dat alleen maar voor de bühne.. Voor de uitstraling.

Vorig jaar ook, Kluivert zou u19 gaan doen met Peereboom als assistent. Kluivert vertrekt opeens, maar ipv Peereboom die klus te geven, wordt Winter opeens boven hem geplaatst. Waarom? Heeft Peereboom zich niet lang en breed bewezen? En als dat niet het geval is, waarom werkt ie dan nog bij de club?

Nu ook weer met u17. Dave Vos is al 8 jaar jeugdtrainer bij Ajax, vd Gun loopt pas net een paar maanden mee (zat eerst 2 jaar bij ADO), maar Vos krijgt niet de kans om die ploeg te trainen, daar moet per se een ex-speler naast (of boven? Ik weet de verhouding nog niet) staan.. Het kan best zijn dat Heitinga en vd Gun de kwaliteiten hebben hoor, maar zijn ze dáárom het gezicht van de staf of is het puur voor de 'uitstraling'? Ik vind het allemaal een beetje kort door de bocht. O je hebt tegen een bal getrapt voor 20.000 man of meer, dan kan je wel trainer worden... Wat is dan je prioriteit vraag ik me af? Je vriendjes uit het wereldje tevreden houden of worden je spelers er écht beter van dan van een trainer die zich daadwerkelijk langs het veld bewezen heeft?

Kwaliteit boven in het verleden behaalde resultaten op een heel ander gebied. Ajax lijkt er echter in door te slaan.
12 -2
Pheadrus
Ik begrijp het wel. Ik heb zelf in die positie gezeten als jeugd-sporter (niet voetbal). Als een wereld topper zich rechtstreeks met jou bemoeid ga je echt veel sneller vooruit. Het is mentaal.

Voorbeeld; Davy Klaassen had (vele jaren geleden) een ingewikkelde liesblessure. Cruijff belde naar een specialist in Barcelona en regelde dat Davy daar behandeld kon worden. Op een middag kwam Cruijff hem opzoeken en het ziekenhuis. Davy vertelde later dat hij zeer vereerd was dat Cruijff, Nederland's beste voetballer, hem zo persoonlijk hielp. En zei hij "na het bezoek had ik echt het gevoel dat het beter ging met mijn lies, ik voelde me sterker worden".

Top voetballers naast (of boven) vaktrainers; gewoon doen.

Top voetballers in het bestuur; ook gewoon doen. Als Ajax een sponsor contract tekent met Ziggo bijvoorbeeld, dan helpt het echt als een Van de Sar daar bij zit. En bij de presentatie wil Ziggo graag een Van de Sar op de foto dan worden ze geassocieerd met internationaal succes. Iets dat een of andere "Rik van de Boog" persoon niet heeft. Verder als Bergkamp en Overmars bellen met Neres of Sanchez voor een contract, dan nemen ze de telefoon zeker aan. Hoe zou dat zijn als (hoe the fuck is) Marcel Brands van PSV belt?
1 0
Ferd
Cruijff, Van der Sar, Bergkamp, grote spelers die een enorme reputatie hebben opgebouwd als speler wel, dat is wel een andere koek dan Heitinga he, om nog maar te zwijgen over Van der Gun en Wooter.
0 0
ajaxinho
Verdient Ajax aan de transfers van trainers (FdBoer, Bosz)?
Anders verklaring kan ik zo 1-2-3 niet bedenken.

Groot hart heeft Peereboom voor Ajax... Chapeau!
0 0
Pheadrus
Bosz transfer hebben ze 5 mil gekregen om zijn contract af te kopen. Is een record. Er is nog nooit zoveel voor een trainer betaald.
0 0
Raoul14
Dan is Ajax aan een ramp ontsnapt!
3 -1
insectenverdelg
exact. wilde zo graag bij de kliek horen dat hij overal Cruijff aan t afkraken was.
1 0
Robinjo1988
Beste nieuws van de dag. Peter R. die niet meer bij Ajax wil werken.
6 0
nahfahlaar
Wat voegt dit toe?
1 -1
RH1900
Het grote publiek gaat snel verder, wellicht dat hij voetbalvolgers bedoelt, maar toch niet de Ajaxsupporters, en vooral niet de groep die ik ken uit mijn naaste omgeving.
2 0