Derksen verwacht meer: 'Hij is al twintig'

JesseTH, 27-10-2017 om 22:15, 10955 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalisten Johan Derksen en René van der Gijp zijn het eens met de beslissing van Ajax-trainer Marcel Keizer om in een periode waar Ajax doorheen is gegaan, even voor Lasse Schöne te kiezen op het middenveld. Tevens vindt Derksen ook dat Frenkie de Jong niet te veel moet eisen en het gewoon moet gaan laten zien.

'Jongens van die leeftijd vind ik zo’n gelul. Dat moet je gewoon afdwingen', opent Derksen over De Jong. 'Als hij wekelijks de sterren van de hemel speelt, dan zet de trainer hem erin. Hij moet het nu waar gaan maken, want hij is al twintig. Normaal gesproken staat een klasse speler er al op zijn twintigste. In balbezit kan die jongen alleraardigst voetballen, maar er komen tegenwoordig andere dingen bij kijken.'

'Hij moet eerst nog een beetje een vent worden bij balverlies en het ballen veroveren', vervolgt de analist zijn verhaal aan tafel bij Voetbal Inside. 'Het is een sierlijk ventje aan de bal. Het is leuk en in de Nederlandse competitie gaat dat wel, maar als het ergens om gaat, dan moet je ook wat kunnen als je de bal niet hebt.'

Van der Gijp begrijpt de keuze voor Schöne in de afgelopen periode. 'In een periode dat het even wat minder gaat bij Ajax, is het volkomen logisch dat je voor Schöne kiest. Dan kies je even voor zekerheid en routine waar je op terug kunt vallen. Dat is ook voor dat ventje beter, want waarom zou je het hem uit laten zoeken?'

Heb je de autobiografie van Stefan Petterson al besteld? Komt 2 november uit!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BRAMHOUTEN
Het is Johan Derksen dit zit zegt, maak je niet zo druk om. Er kijkt bijna geen hond meer naar. Volgend seizoen komen ze niet meer op de buis. Zelf hebben de heren nooit wat gepresteerd. René van de gijp doet leuk op tv maar de rest van de tijd zit hij met anti depressiva op de bank met de gordijnen dicht. Johan Derksen had vroeger veel nieuwtjes maar niemand vertelt die man wat dus de toegevoegde waarde is ook 0,00.
4 -3
AFCSANCHEZ
Nee, er kijkt bijna geen hond meer naar. Daarom wint Genee die televizier ring door de grote hoeveelheid stemmen van VI-kijkers.
2 0
BRAMHOUTEN
Joh doorgestoken kaart. En als jij denkt dat elke kijker op Genee gaat stemmen kan ik je niet serieus nemen. Ze gaan van de buis en dat is niet omdat er zoveel naar kijken. Er kijken nog geen 350.000 per aflevering
3 -1
X-RaY
Pulp tv
4 0
Babayaka
Ja hij is al 20, een echt goeie speler van 20 gaat al naar het buitenland toch Derksen. Onzin programma en dan steeds die tering reclame. Je moet wel helemaal nergens zin in hebben wil je naar dat programma kijken.
1 0
OKP-AFCA
20? Nog geen 200 wedstrijden? Bij voorbaat mislukte carrière. Logica.
0 -1
Bocarra
Hier valt geen spelt tussen te krijgen...
0 0
Robeerke
Speltbrood?
0 0
johnd
Echt die rare Nederlandse mentaliteit, dat wat goed is komt snel. Onzin natuurlijk, ontwikkeling gaat soms gewoon anders.

Huntelaar was 21 toen hij bij Heerenveen begon te scoren en Japie Stam ging pas op z'n 24ste naar PSV. Harry Kane was 21 toen het langzaam begon te lopen en Jan Vertonghen speelde op z'n 20ste verjaardag in Waalwijk.

Ontwikkeling is gewoon anders voor iedereen.
7 -1
trodat4030
Zit ik dat interview terug te kijken met Frenkie en dan quote ik: Frenkie: 'Ja tuurlijk is dat moeilijk, afgelopen 3 wedstrijden heb ik helemaal niet gespeeld, dus daar ben je dan wel teleurgesteld over en ontevreden. Het is gewoon klote, je kan wel zeggen dat het lekker is, maar ik vind dat ik de kwaliteiten heb om te spelen dus ik moet gewoon zorgen dat ik hard train en als ik kansen krijg zoals nu of mag invallen, dan moet ik zorgen dat ik het goed doe. En veel extra trainen met Carel Eiting en dan moet ik ervoor zorgen dat ik er weer in kom.' Interviewer: 'Ja want is het dan misschien te snel gegaan in het begin (vh seizoen, wordt er bedoeld)?’ Frenkie: 'Nee helemaal niet, helemaal niet te snel, ik ben al 20 zelfs en voor mij gaat het zelfs te langzaam.' Interviewer: 'Je bent te oud al.' F: 'Ja niet te oud, maar ik vind het wel tijd om basisspeler te worden.' I: heb je dat de trainer ook verteld of denk je van, m'n voeten laten spreken?' F: 'Nou, het is niet zo dat ik elke keer naar het kamertje van de trainer loop en zeg van zet mij erin, zo denk ik natuurlijk wel, maar ik moet gewoon zorgen dat ik het afdwing met voetballen en dan zien we het wel.' I: ' Maar heb je wel een gesprek met hem gehad, want het lijkt me echt lastig als je basis speelt en dat je zegt dat je niet in mag vallen zelfs?' F: 'Ja ik heb wel een gesprek gehad.' I: 'Begreep je toen de keuze?' F: Mja begrijpen ja, mja' I: 'Het moet maar?' F: 'Ik kan wel spelen denk ik, maar anderen ook en nu gaat t goed, dus dan is het logisch dat ie t laat staan en dan is het aan mij om me terug te knokken, of ik het er mee eens ben of niet.'

En Derksen maar verwijten dat ie t af moet dwingen..... Juist...
5 0
chrisjuhhh
Ik blijf zeggen dat Spijkerman hier nog steeds een grote vinger te brokkelen heeft .
Zag je Schone gisteren ook weer sjokken ?
Nee hoe maak je talent kapot en zorg je ervoor dat ze weggaan , bijna lukte het ze met Neres bijna .
2 0
RusselWestbrook
Twee keer per week mag dit zooitje clowns laten zien dat ze er helemaal geen reet van begrijpen.

Waarom heeft dit nog zoveel kijkers?
4 -4
AFCSANCHEZ
Omdat het grappig is. En omdat er ook mensen zijn die niet van ieder ding een probleem maken. Wat maakt mij het nou uit dat hij dit soort dingen over De Jong zegt. Ik ken De Jong toch niet. Het is gewoon een leuk programma.
1 -1
johnd
Ik ben er ook mee gestopt, het is elke week gewoon dezelfde show, niks aan.
3 -2
Remark
Graziano Pellè, Daley Blind, Vincent Janssen, Virgil van Dijk, David Neres, Stefan de Vrij, Jeffrey Bruma, en zo kan ik nog een halve meter doorgaan: allemaal voetballers die door Derksen en z'n mede-nitwit v.d.Gijp wekelijks werden geridiculiseerd en te licht werden bevonden voor de absolute top, en kijk eens hoe die spelers het er vanaf brachten. Frenkie de Jong is het beste wat Nederland sinds tijden heeft voortgebracht, minimaal van het niveau Sneijder en van der Vaart, maar als er nog langer geluisterd wordt naar die beroepsidioten van VI en men zelfs bij Ajax Frenkie's kwaliteiten niet beloont met een basisplaats, dan is ie binnenkort vertrokken naar het buitenland. Daar weten ze een exceptionele voetballer wél op waarde te schatten.
4 0
Sam Badi
Ik verbaas me erover dat er mensen zijn die nog naar Johan Derksen luisteren alsof hij een serieuze mening geeft. Die kerel zit alleen maar de nar uit te hangen door de ene week zwaar neerbuigende dingen te zeggen en vier dagen later 180 graden te draaien en die persoon de hemel in te prijzen, om er vervolgens nog wel aan toe te voegen dat diegene alsnog een enorme paardenlul is. Vroeger werd ik er wel eens pissig van maar op een gegeven moment wist ik zeker dat het allemaal één grote gimmick is.
3 -2
14Abdelhak14
Ben klaar met nietzeggende argumenten als 'schone brengt ervaring' of 'hij moet het laten staan want we winnen nu'.
Frenkie, Dolberg en Sinkgraven horen gewoon basis en dan pas kunnen we echt Ajaxvoetbal gaan spelen. Die gasten hebben een geweldige techniek en hoge handelingssnheid itt nick, lasse en the hunter.

Als Onana weg is met de Afrikacup en we winnen 3 x met Lamprou op de goal gaan we dat toch ook nirt laten staan omdat hij ervaring heeft en we winnen?
6 -1
GeleenAjax
Heb jij het stuk niet gelezen? Gaat niet alleen om ervaring....
Derksen geeft duidelijk aan dat de Jong in balbezit leuk meedoet, maar bij balverlies te weinig brengt. En op zich zegt ie daar niks vreemds.
0 -3
14Abdelhak14
'Argumenten als' zeg ik toch, dan zijn er idd meer argumenten. Daarbij is al statistisch aangetoond dat Frenkie beter is verdedigend dan Schone. En al zou die iets minder zijn dan nog moet ie spelen omdat het qua positiespel en passing de beste middenvelder van Nederland is. Persoonlijk zou ik Donny op 6 zetten en Frenkie op rechtshalf.
4 -1
Labrador
Schone brengt zeker rust en ervaring. Een voorbeeldprof die gewoon zijn ding doet , zich elke keer terug knokt in de basis en gewoon belangrijk kan zijn. Hij wordt hier nu neergezet alsof hij er niets van kan. Frenkie is een geweldig talent en ik zie hem graag spelen en zie hem ook als basisspeler maar in de fase waarin wij de laatste weken zaten kan ik volkomen begrijpen dat Schone speelde.
5 -4
AlexIbarra
Ik heb het idee dat Frenkie en Donny elkaar soms wat in de weg lopen als ze samen spelen.
Heeft vooral met ervaring te maken en op zich vind ik Frenkie minder wisselvallig dan Donny.

Eind van dit seizoen moeten Frenkie en Donny basis staan, dat is natuurlijk onze toekomst.
(Ziyech gaat misschien weg maar hun zie ik beiden gewoon blijven).
Tot die tijd kunnen we af en toe wel wat dingetjes repareren met een Schöne of Siem als het niet loopt zoals gewenst.

20 jaar betekent natuurlijk niks. Younes vindt zichzelf nog jong met 24 omdat hij tot vorig jaar nooit een heel seizoen 2x p.w. had gespeeld plus nog een eindtoernooi. Daar moet hij nog in groeien. Frenkie heeft nog weinig ervaring in Ajax 1, hoewel hij met andere dingen wel heel ver is. Die ervaring gaat hij dit jaar opdoen, hopelijk veel.
4 0
Joseph
Frenkie was de beste man op het middenveld toen hij speelde, Ziyech had duidelijk geen zin om te voetballen en Donny liep alleen maar in de weg.
Dat de "ervaring" van Schone iets brengt is ook onzin, we zijn het begin van het seizoen ook met hem begonnen.
Er is op dit moment 1 reden dat we winnen, en dat is Neres. Ook Dijks die niet meer speelt, scheelt een hoop.
Het middenveld steunt nu alleen op Ziyech, daar moet Frenkie gewoon bij!
11 0
FUBAR
Waarom kijken jullie nog naar die VI bagger. Die lui zitten er 9 van de 10 keer volledig naast.
7 -3
Juichtoon
Ik kijk er nooit meer naar. Het is F'noord tv.
2 -1
Bjorn
Juist Schone wil nog wel eens verzaken bij balverlies, dus ik weet niet of dit helemaal opgaat.
5 0
insectenverdelg
hij heeft soms moeite om t te belopen. Maar ziet wel vaak goed hoe hij de angel eruit moet halen door goed in te stappen. Ik vind Frenkie ook een genot om naar te lijken, maar snap de keus voor schone momenteel ook heel goed.
1 -2
AbdelhakNouri22
Ik heb even gekeken en hoor dan dat ze HTMKK van Nick veroordelen. Allemaal maar schijnheilig doen en iets veroordelen dat gewoon onder gezonde rivaliteit hoort.
8 -2
Keffie L
Ze voelen zich aangesproken omdat het ook kakkies zijn daarom.
0 0
3*stars*3
Ik ga het niet goedpraten wat Nick deed maar ik hoor ze nooit over de schandalige spreekkoren van die kakkies of hoe ze de Ajax bus jaarlijks opwachten.
Dieptepunt was toch #anti020week (hoe verzinnen ze het) en de ziekelijke ''grappen'' die werden gemaakt.
4 0
boris
Logisch dat keijzer het nu even laat staan. Maar de afgelopen overwinningen kwamen echt niet dankzij schone tot stand. Speelde redelijk, maar het is niet zo dat dat de ontbrekende schakel was. Ga er trouwens vanuit dat Frenkie tegen Willem 2 minimaal een half uur krijgt
2 -1
godenzoon92
So what dat hij al 20 is. Niet elk talent hoeft op zijn 18e zich in het eerste te spelen. Zeker op een middenveld dat al jaren aardig druk bezet is. Frenkie zijn tijd komt, en dan gaat ie op zijn 23ste of 24ste misschien eens naar een volgende club. Prima toch?
1 0
FWAjacied
Was het niet zo dat AjaxLife had uitgerekend dat Frenkie de Jong meer duels won dan Schöne? En om Schöne nou als een speler te gaan zien die het verdedigend wel voor elkaar heeft, gaat ook wat te ver.
11 0
NouriVandeBeek
Heelde tijd dat gezwam dat die al 20 is bij VI. Niet iedereen is gelijk super op zijn 18e zoals Asensio. Frenkie heeft zich gewoon heel doorontwikkeld in de jl. Hij is nu ready om grootse dingen te laten zien.
4 0