Musampa: 'Meer de fout van De Ligt'

JesseTH, 22-10-2017 om 23:20, 4605 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kiki Musampa is van mening dat het doelpunt dat Feyenoord vandaag wist te scoren André Onana niet te erg aangerekend mag worden. Aan tafel bij Studio Voetbal bespreekt hij ook de opbouw, waar een groot contrast in te ontdekken was gedurende de wedstrijd.

'In het begin gingen ze telkens breed staan. Dan ging Ajax opbouwen, stapte Toornstra uit, kwam Schöne vaak vrij en van daaruit konden ze verder voetballen en kwamen ze echt in de laatste fase terecht', begint Musampa te analyseren. 'In de periode in de tweede helft dat Feyenoord een beetje grip kreeg, had dat met name te maken met het feit dat Ajax niet meer ging opbouwen van achteruit. De centrales gaven die opties niet meer aan de keeper en de consequentie was dat hij een lange bal moest geven. Jerry St. Juste won heel veel duels, daardoor had Feyenoord veel de bal en kon het weer komen.'

Over het tegendoelpunt is Musampa duidelijk. Hij vond het geen fijne bal, maar vindt ook dat De Ligt de bal naar voren toe aan moest nemen. 'De Ligt neemt hem mee terug, de verkeerde kant op. De bal is niet fijn, maar ik vind het meer de fout van De Ligt dan van Onana. Ik denk dat de reden de spanning is. Ik geloof niet dat je tot dit niveau komt en dan moeite hebt met aannemen. Dat betekent dat er andere factoren zijn die jou heel erg beïnvloeden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frederiksperwer
Fout ligt bij Onana (held)! Onmogelijke bal. Je ziet het wekelijks , op alle velden. Keepers die het aan rust en overzicht ontbreekt om voor de goede oplossing te kiezen, maar het spel hyper hyper willen voortzetten.
0 0
trainerdv
Waardeloos van allebei. Communicatie en coaching tussen CV en keeper is extreem belangrijk en was hier gewoon niet. Ze wisten van elkaar niet wat ze gingen doen. Een blunder die op naam van allebei komt en hopelijk niet meer voorkomt.
0 0
Van Reenen
Een beetje onzin deze conclusie. Als Onana de bal gewoon uittrapt naar voren is er niets aan de hand. Dat zal Carlo L'ami hem ook wel vertellen van de week.
0 0
AlexIbarra
Omdat Onana goed kan meevoetballen, spelen we de situatie achterin vaak uit.
Als de bedoeling was dat hij elke bal lang zou peren had hij dat al lang gehoord.

Tuurlijk is Onana geen Ziyech en kan de bal soms iets te hard of met een stuit aankomen.
Maar in dit geval had Matthijs de bal goed in moeten schatten en hem evt. lekker over de zijlijn laten gaan als het echt te moeilijk was om naar voren te draaien bij de aanname.

De pass van Onana was idd niet ideaal maar het was ook niet zo dat Matthijs precies tussen twee verdedigers in een voorzet in het kruis moest koppen. Wegrossen, bal laten lopen, naar voren aannemen maar dán van je voet af laten springen: Alles was beter dan dit.

Neemt niet weg dat Matthijs op 5 minuutjes na een heerlijke pot speelde.
Een paar wedstrijdjes inkomen samen met Wöber en ik zie het zonnig in met ons centrum.
1 0
gras
Prima commentaren van Musampa trouwens. Maakt een veel betere indruk dan Silooy. Rustig, to the point. En De Ligt kan lastig worden aangespeeld, maar de kritiek was dat zijn aanname slecht was. Dat heeft verder weinig te maken met zijn lastige positie. Die aanname moet gewoon goed zijn.

De Ligt heeft gewoon een enorm moeilijke positie. Elke fout is potentieel een tegengoal of grote kans. Met die erfenis worstelden Denswil en Veltman centraal ook. Voorin maken ze constant fouten, maar die kunnen dat met een geslaagde actie herstellen.
2 -1
fanforeffer
Onana had de Ligt niet mogen aanspelen !!! Hij bracht de Ligt in moeilijkheden en er waren veel andere makkelijker oplossingen.
1 -4
Daneman
Dat vind jij. Ik vond het helemaal niet de fout van de keeper.
3 -3
ajaxinho
Fout van beide natuurlijk.

Als de één een fout maakt, is de ander verantwoordelijk om het te herstellen.

Ze zullen beide waarschijnlijk zeggen: "Sorry, had ik beter moeten doen."
0 0
Voetbal1900
Als je zo'n vuurpijl krijgt dan wordt het je natuurlijk niet makkelijk gemaakt.
1 -1
ajaxinho
In de Arena zie je in de rust talenten keihard ballen naar elkaar toe passen.
Soms zelfs (na aanname) volleyend.
1 0
Suarez16_
Penalty was oliedom van De Ligt. Tuurlijk loop die haps express tegen hem aan, maar dat moet je voor komen. De goal was m.i. de fout van Onana. Het was gewoon een ongelofelijke kutbal op heuphoogte terwijl De Ligt bij een goede aanname ook bijna geen keus zou hebben voor een voetballende oplossing (foto van veldbezetting gezien op dat moment). Gewoon wegperen, maar achja 1-4 dus mij hoor je niet klagen.
4 -3
Indoorajaxzoon
Als Onana hem te slap/zacht inspeelt is t ook weer niet goed! Maar goed we klagen niet 1-4 en op naar Willempie 2!
0 0
Joseph
Want het is of een keiharde bal op heuphoogte, of een slap inspeelballetje?? Jij hebt dan wel erg weinig vertrouwen in Onana..
0 -1
Indoorajaxzoon
Nou kijk jij de beelden maar na die bal stuitert nog voor dat ie bij de Ligt aankomt, maar tja als je dat niet gezien hebt is de discussie al zinloos!
1 0
Figo
Hij heeft gelijk. Gewoon 2 enorme blunders van De Ligt. Gelukkig werd er maar 1 afgestraft en werd ie gered door de goals van Dolberg.
6 -9
Ozymandias
Het zag er ongelukkig uit van De Ligt maar de primaire fout is van Onana. Die had die bal nooit zo op De Ligt in moeten spelen. De pass was te hard en op een moeilijke hoogte.
6 -6
Maxwell_5
De fout is van de Ligt. Wat de Ligt imo wilde doen is de bal met zijn aanname tegendraads (richting Onana) wegdraaien, ipv wat hij achteraf gezien had moeten doen: opendraaien naar voren. Waar de Ligt niks aan kan doen is dat bal niet op een lekkere hoogte wordt aangespeeld. Hij had de bal ook voor zijn lichaam langs kunnen laten gaan, dan was de bal in de richting van Veltman gegaan, maar dat deed hij niet want hij had zijn blik niet vooruit gericht en daardoor geen zicht op wat er achter hem afspeelde en kon dat risico dus niet nemen.

Ik heb het een paar keer terug gekeken en analyseer het zo. Maar de Ligt speelde verder gewoon een uitstekende pot.
0 -1
AFCA1510
Dat het een kutbal was is duidelijk, maar was toch ook wel ontiegelijk slecht gedaan door De Ligt. Die wil die bal aannemen met rechts, maar laat 'm gewoon tegen z'n linkerbil aanbotsen. Mag nooit gebeuren, hoe slecht zo'n bal ook is ingespeeld.
2 -1
31xAjax
Schei toch uit, het was geen lekkere bal van Onana maar de Ligt moet die bal gewoon fatsoenlijk aannemen of opendraaien naar voren. Er lag daar een zee van ruimte.....

Gewoon 100% fout van de Ligt.......
6 -8
Indoorajaxzoon
Ja slechte aanname en dan nog de keeper de schuld geven hij laat hem veel te ver van zich af stuiteren en neemt hem precies zoals je t zegt niet naar voor aan want dan was ie weg geweest aan de zijlijn! Maar als je hem terug laat stuiteren naar de keeper tja dan wordt je kansloos en daarna glijdt hij ook nog uit maar dat was meer dan pech! Laten we wel eerlijk zijn en aanname is iets wat bij Ajax juist getraind wordt. Maar goed het was effe een dipje en daar is de Ligt nog jong in! En gelukkig al met al liep t goed af ook door een Pingel die Onana stopt damn wat kan die man keepen zeg! WZAWZDB
1 -1
RaynoFischer
Het lijkt in de mode om De Ligt af te kraken, maar probeer zelf maar eens zo'n kut bal van Onana perfect aan te nemen
7 -5
Godenzoon24
De Ligt speelde geweldig 1e helft. 2e maakt hij twee fouten. Open staan bj aanname en dit gebeurt nooit.
7 0
31xAjax
Nee het lijkt mode om de Ligt alleen maar de hemel in de prijzen. Als hij een fout of blunder maak en ik meld dat hier dan kraak ik hem toch niet af, of wel dan.?

Als je als speler van Ajax 1 zo'n lastige bal niet kunt verwerken terwijl er geen tegenstander in de buurt is, dan is het slecht gesteld met je funktionele techniek.....

En ja, ik was technisch goed onderlegd en zou er niet veel moeite mee hebben gehad!
6 -5
Ajax27
Als je functioneel niet kunt spellen, is er iets mis gegaan op de middelbare school. Maar ja gelukkig was je een technisch wonder welke tijdens de gym uurtjes uitblonk.
0 -4
prsyt
Je maakte furore in het G team?
2 -1
31xAjax
Nee, toevallig bij een BVO
0 0
RaynoFischer
Die bal wordt te hard op heuphoogte aangespeeld, hoe wil je zo'n bal goed aannemen?, die stuitert dus gelijk een stuk van hem af

Het is een fout, maar om te stellen dat Onana er niks aan kan doen is onzin, knalt hij hem richting Huntelaar is er niks aan de hand
4 -2
31xAjax
Laat maar....
1 -2