De Ridder: 'Daardoor springt hij in het oog'

JesseTH, 20-10-2017 om 23:12, 4299 views, NOS | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Jeroen Elshoff en Daniël de Ridder zijn beiden kritisch op het presteren van Amin Younes. Er werd vrijdag al door velen gesproken over de vermoeidheid van de aanvaller, maar Elshoff en De Ridder bekritiseren vooral zijn presteren.

'Het is niet nieuw dat hij bekritiseerd wordt, omdat hij te weinig rendement heeft', opent Elshoff aan tafel bij NOS Studio Sport Eredivisie. 'Met de keuzes die Keizer heeft, kijkt iedereen naar Younes. Het blijft een merkwaardig verhaal, want de trainers die hij heeft, houden altijd aan hem vast. Hij is ook gekozen voor het Duitse elftal. En zelf heeft hij nu aangeven dat hij wat vermoeid is. Er speelt veel rond Younes, het is al een tijd een van de meest besproken Ajax-spelers en nu nog steeds.'

De Ridder ontdekte zelf nog geen vermoeidheid bij de Duitser. 'Wat ik wel zie is dat zijn rendement erg laag is. Younes heeft iets wat de meeste spelers in Nederland en over de hele wereld eigenlijk niet meer hebben; een goede dribbel in de kleine ruimte. Dat is heel opvallend en daardoor springt hij in het oog. Op den duur ga je ook opletten wat er gebeurt als zijn dribbel succesvol is. Als je daarop let, ook vorige week tegen Sparta een aantal keer, dat is gewoon niet goed.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Als Younes het gewoon eenvoudig houdt van bezighouden, passeren en een voorzet afleveren op Dolberg of Huntelaar en NIET scoort of voor eigen gewin gaat, neemt niemand hem dat kwalijk. Ergo, men zal schrijven dat Younes een speler is waar een elftal iets aan heeft.
Echter, dribbelen, mannetje(s) passeren en vervolgens de bal de kuip uitschieten, daar heeft niemand iets aan.
Dus is mijn devies, simpel blijven spelen, mannetje passeren en de bal op de goede hoogte buiten het bereik van de keeper voorzetten. Meer hoeft echt niet. Maar wel graag geplaatst voorzetten, en niet voor eigen gewin gaan. Doe dat maar bij Die Mannschaft.
0 0
Babangida83
Het is grappig hoe het massapubliek zeg maar 6 maanden achterloopt op de volgers van dichtbij. Gevaarlijk was hij al. Maar 6 maanden geleden werd het echt tijd dat Younes wat aan z´n rendement ging doen. Onder De Boer was hij gegroeid. Onder Bosz werd het tijd voor wat meer overzicht. Het uitspelen van een van de vele aanvallen onder Bosz werd steeds belangrijker. Younes maakte hier wel degelijk stappen in.
Nu is het tijd dat Younes Ajax bij de hand gaat nemen. Maar dat kan hij niet. Hij lijkt me inderdaad mentaal moe. Je ziet dat hij eerder opgeeft, minder overtuiging heeft. Natuurlijk kan hij fysiek deze wedstrijden opbrengen, maar als je al tijden geen decente vakantie hebt gehad en zowel je lichaam en hersenen geen afleiding hebt gegeven, dan merk je dat. Dan kan je gewoon niet optimaal presteren. Dan is het batterijtje niet helemaal opgeladen. Tijd voor een weekje canarische eilanden zoals Gijp zegt. Speel je thuis tegen sparta, stuur Younes gewoon even een weekje daar naartoe. Dan had hij voor de klassieker helemaal klaar geweest.
1 0
Tscheu
I love Younes.
3 0
ETM
Ik vind wel dat men helemaal door slaat in negativiteit wb Younes. Ik vind niet dat je een voetbal Einstein moet zijn om te kunnen begrijpen wat een trainer eventueel in Younes kan zien.
Een buitenspeler die aan de bal zoveel voorwaardse spanning kan creeeren in de kleine ruimte is vrij uniek, en levert een bepaalde dynamiek op, die bovendien zeker past in het spel wat Ajax wilt spelen. Een andere dynamiek dan de snelle en slimme loper, dat wel, maar ik zeg je het is zeer de vraag wat er over blijft van een Kluivert als de weerstand groot is en de tegenstander echt goed compact speelt.
Younes heeft wel degelijk ook laten zien dat hij veel kan toevoegen. Hij was een verademing toen hij kwam en we moeten nu niet ineens gaan doen alsof dat niet zo was. Younes werd er met pijn en moeite doorheen gedrukt door Bosz en eenmaal op stoom bewees hij zn waarde in juist belangrijke moeilijkewedstrijden. Vergeet ook niet dat hij eind vorig seizoen weldegelijk ook goede passes begon te geven, kan me een aantak steek ballen nog goed herinneren. Younes heeft in betere periodes weldegelijk mede spelers goede kansen geschonken en er was echt een periode dat het niet te geloven was hoevaak anderen er niets mee deden, of dat Younes zelf paal of lat raakte.

Dat er ook veel op hem aan te merken is dat is ook altijd zo geweest. Younes is te weinig een killer om aanvaller te zijn. In de beslissende fase doet hij te veel fout. Daarvoor doet hij juist echt een hoop goed. Het is gewoon een complexe speler, en in mijn optiek toch echt een van de betere buitenspelers sinds jaaaaren. Geen eindeloze balletjes terug, geen eindeloze vroege kansloze voorzetten etc.

Maar het lijkt nu toch echt gewoon fout te gaan met Younes. Dit seizoen zet hij weer een stap terug tov eind vorig sezoen. En als we de telegraaf geloven zit dat dus heel erg tussen de oren. Ik heb moeite gehad met Bosz die hem geforceerd leek op te stellen, maar nu heb ik er echt veel meer moeite mee. Vooral omdat er letterlijk geen concurrent naast wordt gezet.
De samenwerking Younes en technische staf is duidelijk niet goed. Teleurstellend ook dat Younes dat dan zo naar buiten brengt. Maar goed, weinig hoop dus op een Younes die schittert.
Bovendien lijkt hij mij zeker bijzonder gevoelig voor het publiek. Hij deed niet voor niets zo zn best om gezien te worden als een echte Ajacied. De stortbak aan kritiek op deze 'kutkabouter' zal hem zeker niet koud laten. Ik denk dat hij dan ook mentaal misschien niet sterk genoeg is. Dat kun je eigenlijk al afleiden aan dat zijn 'vorm' altijd al zo wisselvallig is geweest....
8 0
Barra
Goed verwoord. Van de afgelopen pak em beet 10 jaar, kan ik me eigenlijk geen enkele buitenspeler herinneren die wekelijks heel constant presteerde. Iedereen ziet natuurlijk zijn tekortkomingen, maar ik heb niet het gevoel dat bv een Kluivert het veel beter gaat doen op links. Zodra Sinkgraven terug is zal de samenwerking op de linkerflank ook weer beter verlopen, want met een speler als Younes heb je er achter iemand nodig die aanvallend ook van meerwaarde is
2 0
Babangida83
Daar zeg je wat. Met Dijks achter je krijg je natuurlijk ook niet hele lekkere balletjes.
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Ik liep hem lange tijd te verdedigen maar zoals jij zegt, hij zet dit seizoen een (grote) stap terug.
Zijn teamgenoten lijken zich ook aan hem te ergeren.
Vooral Ziyech en Huntelaar worden moedeloos.
0 0
SundayOliseh
Wat Daniel de Ridder zegt boeit me echt geen reet, die lult echt altijd maar wat en trapt alleen maar open deuren in
2 0
YaKuZa
Ik lees altijd Younes te weinig rendement dit dat, dat is inderdaad een probleem, maar ik stoor me ongelofelijk aan het feit dat hij 5 seconden doet over de bal klaarleggen (1 á 2 tegenstanders bijgesloten), vervolgens een man langs gaan (top), terugkappen (weer 2 tegenstanders terug) weer zijn man langs gaan en zich dan doodlopen omdat er te veel man in het strafschopgebied komen en het simpelweg onmogelijk word om iedereen voorbij te lopen, waardoor je aan zijn kwaliteiten (die heeft hij wel degelijk) eigenlijk helemaal niks meer hebt. Hij haalt dus al het tempo uit het spel, iets wat essentieel is als je de betere ploeg ben zoals Ajax in de eredivisie ongeveer altijd is. Zo dat ben ik even kwijt.
2 0
AFCARSCA
Je zou bijna denken dat iedere trainer zoiets heeft van: Nog nooit zo genoten, als van je snor tegen mijn kloten. Ik kan me echt niks anders bedenken, dan dit, zelfs na dat interview in de telegraaf mag Younes nog in de basis starten, wie snapt dat nog?
3 0