'Hij geeft de bal bijna nooit voor'

giobelloni, 16-10-2017 om 08:45, 7922 views, Studio Voetbal | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ondanks dat David Neres zaterdagavond weer een doelpuntje wist mee te pikken was analist Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal niet positief over de buitenspeler. Volgens Van Hooijdonk is het rendement er wel, maar dribbelt Neres nog te vaak. 

De oud-voetballer kan maar niet begrijpen waarom de Braziliaanse buitenspeler zo veel dribbels inzet. 'Dat is echt vreselijk voor de spits die daar dan staat, of dat nou Huntelaar of Dolberg is. Hij geeft de bal bijna nooit voor, maar gaat bijna altijd voor de dribbel. En als hij er dan niet uitkomt speelt hij de bal naar iemand die toevallig vrij staat of geeft hij een lullig boogballetje in de zestien die dan al helemaal vol staat.'

Collega analist Zeljko Petrovic was een stuk positiever over de Braziliaan. 'We moeten zien hoe hij het in zijn tweede jaar doet, maar op dit moment doet hij het uitstekend. Ik snap de mensen wel die liever Kluivert zien spelen. De ene keer speelt Younes niet goed, de ander keer Neres niet, maar Younes is wel de enige die in de kleine ruimtes kan dribbelen. Hij speelt daarom ook bij de nationale ploeg van Duitsland.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
Klopt niks van hahaha! Pierre had het over Younes en nooit over Neres.
Sowieso zie ik wel voorzetjes van Neres ook dus toen ging ik al denken dat er iets niet klopte aan dit stukje :P
1 0
martin1234
Hmmm, toen ik de titel van het bericht las, dacht ik in ieder geval gelijk: Dit moet over Younes gaan. Zijn er meer die dat dachten?
0 0
chrisjuhhh
AS in samenwerking met Raiola tv ??
0 0
Bijgoochem
Zolang de linkspoot op rechts en de rechtspoot op links staat, en je geen backs hebt die een balletje goed kunnen voorgeven, hoef je als spits geen mooie voorzetten te verwachten
3 0
Nabil
HAHAHA wat een blunder van AS.
Dit ging over Younes.
8 0
ziz0u.
inderdaad
0 0
Jan Doedel
Kijk ff naar Studio Voetbal en oordeel dan pas. AS maakt hier een dikke blunder want alles wat hier staat gaat over Younes! Kijk maar ff op gemist en overtuig uzelf. Hij brandt Younes helemaal af inclusief deze teksten. Grappig om te zien dat werkelijk iedereen hier dit gewoon zomaar aanneemt.
6 -2
Robinjo1988
Je mag toch wel aannemen dat dit klopt of moet je alles gaan checken ofzo?
0 0
Jan Doedel
Dat zou ik ook denken maar toevallig zelf gezien en dacht hier klopt iets niet.
0 0
Stefanaladin
Volgens mij moet Neres 5 doelpunten maken en 10 assists per wedstrijd voordat hij iets goed doet bij deze mensen. Man man wat een bullshit zeg.
3 0
AFCA.
Haha dat is toch wel een mooie! "Of hij geeft de bal aan iemand die toevallig vrijstaat."
Is dat niet de bedoeling van voetbal? Het balletje naar de vrije man spelen?
Als heel Nederland lekker blijft zeiken genieten wij nog maar even van zijn acties en goals. Een buitenspeler met scoren vermogen is goud waard.
0 0
Ajaxfan-87
Wat heeft Neres gedaan dat hij zoveel kritiek krijgt.
Het is geen speler die veel voorzetten geeft. Het is een speler die veel dribbelt en op snelheid zijn man voorbij gaat. en het liefst gaat hij altijd binnendoor.
Dat is zijn spel altijd al geweest.
Als hij al een voorzet geeft dan is het laag over de grond vanaf de achterlijn.
2 0
chrisjuhhh
Hij scoor teveel en is teveel aanwezig en daar kunnen ze niet mee omgaan de technische staf , want die zien liever kluivert die nu nog te jong is
0 0
RaynoFischer
Nouja de media lijkt te denken dat hij zichzelf dat prijskaartje heeft gegeven, als hij 5 miljoen had gekost was het een toptalent waarschijnlijk.
Vanaf het begin kan hij het al nooit goed doen.
1 0
trodat4030
Die moeten gewoon nog wennen aan de inflatie van de laatste jaren. 8 jr geleden betaalde je idd 5 milj voor een dergelijk spelertje, nu is 12 milj de nieuwe 5 milj. #langlevehetgrotegeld
1 0
Labrador
Ze lieten gisteren beelden zien van younes waar hij de bal makkelijk op Huntelaar had kunnen afspelen of op zn minst voor had kunnen geven. Best pijnlijk voor Huntelaar. Van de 10 ballen die je voorrslingerd kopt hij er zeker weten 6 of 7 in.
2 0
Joseph
Ik heb 100x liever Neres die dribbelt en scoort,dan Younes die dribbelt en de bal naast schiet.
5 0
NouridolbergNeres34
Man met met het beste rendement, oog voor zijn medespelers bij de 2-0 wilde hij niet zelf schieten maar op huntelaar afgeven.

Hij heeft altijd dreiging door zijn diepgang. Wat moet die jongen doen voor erkend word dat hij gewoon uitstekend staat te ballen. En younes word maar door iedereen bewierookt hoe geweldig hij dribbelt en vervolgens alles om zeep helpt.
3 0
AjaxCitizen
Dat deed een Depay bij PSV ook nooit. Hoorde je toen kritiek? Nee! Meneer werd opgehemeld van Eindhoven tot aan Oude Pekela. Maar Neres is een aankoop van Ajax en heeft €12 miljoen gekost, dus dan moet je hem alleen maar bekritiseren.

Laat de critici maar lekker doorgaan. Neres doet het top en begint zich steeds beter in zijn vel te voelen. Hopelijk snoert hij steeds meer mondjes zoals Pantelic dat toentertijd deed. Gun het hem om te slagen.
7 0
wladimir
Laat Pierre maar lullen. Volgende week maakt Neres de winnende tegen Feyenoord.
1 0
AjaxCitizen
Zou wel heerlijk zijn als hij de winnende maakt in die bouwval vol doorgesnoven tokkies.
0 0
DannTheDon020
Vorig seizoen Ajax - Feyenoord 2-0 1-0 Lasse Schone en de 2-0 DAVID NERES
1 0
Minsc
Verkeerd opgeschreven wellicht. Ik denk dat het moet zijn: De ene keer speelt Younes niet goed, de andere keer nog slechter, maar Younes is wel de enige die in kleine ruimtes kan dribbelen waarna hij geen idee meer heeft wat hij aan het doen is.
4 0
afca95
Zoef de haas moet zn mond is houden met zn lompe analyses. Loopt op iedereen te zeiken terwijl hij zelf ook maar middelmaat was.
4 0
Ruff Rhythim
Er mogen inderdaad wel wat meer bruikbare voorzetten komen waar spitsen wat aan hebben (blijkt ook uit zijn stats trouwens), maar voor de rest moet Neres lekker blijven doen wat hij nu doet.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
wat moet neres doen om goed te spelen? hij was weer betrokken bij 2 doelpunten.
Younes doet het zeker fantastisch, hij kan alleen scoren als iemand de bal tegen hem aanschiet.

geef mij maar neres, en kluivert of Johnson op links.
6 0
Lekiam
Neres is tijdens een hele wedstrijd altijd betrokken bij een doelpunt. Tegen Sparta zelf bij twee, hij maakt er zelf een zeer goed af en hij gaf een voorzet op (DE SPITS) Huntelaar maar die werd door een spartaan binnengelopen. Voor een buitenspeler dus een prima rendement. Ik wou dat al onze buitenspelers dit rendement hadden.
En hij snapt dat mensen liever Kluivert zien? Welke mensen? Iedere Ajax fan die ik spreek ziet liever Neres. En die geweldige dribbel van Younes zou ik zo inruilen voor elke wedstrijd een doelpunt of een assist.
2 0
RusselWestbrook
Altijd maar dat gelul over voorzetten. Om gek van te worden.
3 -1
trodat4030
Hoezo? Met 2 specialisten, 1 kopspecialist in de spits (en daar hebben we er 2 van) en 1 specialist met een gouden voorzet (Gino Dekker bijvoorbeeld), kun je echt wel een heel gevaarlijk duo vormen hoor. Mits alles een beetje in het juiste tempo gaat, dus niet ala Younes wachten tot er 2 of 3 man voor je neus staan en je dán eens aan een dribbel/solo beginnen, maar direct op snelheid langs (de nog enige) directe tegenstander en floep, op t koppie.. Dan staat je spits ook nog 1 op 1 of hoogstens tegen 2 cv's, dán maak je een kans. Nu komt de voorzet pas een keer als het hele middenveld al in de eigen 16 staat te verdedigen.
0 -1
RusselWestbrook
Omdat voorzetten hopeloos inefficiënt zijn. 1 op de 89 ofzoiets levert een doelpunt op.

Moet je elke minuut een voorzet geven.
0 0
Koenniiee
Gedrocht van een voetbalanalisten in Nederland. Gister die Meijer ook al: ''ik zou gewoon een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts zetten''.

Wat ga je dan met je backs doen, lekker achterin laten staan zodat een aanvaller al zijn energie in aanvallen kan stoppen? De vleugelspeler van weleer zou de huidige moderne back moeten zijn. Dan heb je dus afwisseling en komen er gewoon voorzetten. Al blijft het een overschat wapen.
7 -1
kleinedraaicirkel
We hebben geen fatsoenlijke voetbalanalisten omdat 95% van de Nederlandse kijkers er toch geen hout van snapt. Voor inhoudelijke analyses, dan ga je maar naar Pieter Zwart of struin je twitter af. Een Pi-air, Perez of Ron Jans. Hartstikke leuk allemaal maar hebben nooit op supertop niveau gespeeld.

Hoe Henry zijn analyses doet op de Britse TV is pas genieten. Of bij MOTD zie je ook zo vaak veel meer kennis omdat ze op dat niveau hebben gespeeld.
2 0
Babayaka
Want Perez, de boer van hooijdonck vdvaart Heitinga en weet ik veel wie nog meer zijn niet verder gekomen dan amateur voetbal?

In Engeland zijn ze overdreven positief en in Nederland overdreven negatief.

Zie nog de keeper van den haag een bal missen. En iedereen hier lachen. De gea of een willekeurige keeper in Engeland duikt en mist zon zelfde bal en gaan haan kraait erna.
1 0
Koenniiee
Het gaat er natuurlijk wel om wat je ervan oppikt. Frank de Boer heeft jarenlang bij LvG rondgelopen als speler, ervaring opgedaan als trainer, maar lukt het kennelijk ook (nog) niet om dat over te brengen naar de speler of het publiek. Dennis Bergkamp heeft ook jarenlang in de top gespeeld, maar is tactisch onvoldoende (aldus, hijzelf).

Kenneth vind ik wel een hele goede. Mulder ook wel.
0 0
kleinedraaicirkel
Nee, het zijn wel profs maar ik word niet warm van ze. Lopen ook altijd hetzelfde riedeltje af.

In Engeland kunnen ze ook snoeihard zijn, maar dan moet je buiten de DM, Mirror en Telegraph kijken.
0 0
AlexIbarra
Wij willen toch naar binnen draaiende vleugelspelers, die veel door het midden combineren?
En dat eventuele voorzetten van de backs komen?

Dus mooi...
2 -1
Babayaka
Ja wat een verschrikking.
1 0
ambtenaar
Heeft een speler eindelijk een goed rendement, moet hij meer gaan afspelen.
10 0
Siemmie
Neres is wel het pispaaltje van de Nederlandse media zeg.
17 0
Redrum
Dat komt omdat hij door Ajax gekocht is. Er gelden andere regels voor Ajax in Nederland.
4 0
RaynoFischer
Echt he, en raakt bijvoorbeeld Lozano een bal goed komen ze zowat klaar.
3 0
Rsv
Ongelooflijk he, al scoort ie er 20 dit seizoen dit seizoen de media zal blijven zeiken omdat ze anders hun mening bij moeten stellen.
1 0
RaynoFischer
Die 2de goal was een voorzet, dat daar nou een Spartaan ipv Klaas ertegen aan loopt kan hij ook weinig aan doen.
Het gaat om het rendement, hij scoort en heeft ook wel assists op zijn naam, liever dat dan de voorzetten van een Dijks
5 0
pablofranka
Man man man man, de enige buitenspeler met een enorm rendement, zijn combinaties met KJH zijn juist geweldig, dat is beter dan die nutteloze voorzetten waar 9 van de 10 niets uitkomt. Veruit de beste buitenspeler. Het verschil tussen hem en de andere buitensplers is als hij een slechte dag heeft hij alsnog scoort of een assist geeft.
6 0