Gullit sprak met Dolberg: 'Erg voor hem'

NielsE, 15-10-2017 om 22:43, 6526 views, Rondo | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Ruud Gullit heeft het te doen met Kasper Dolberg, het talent in de spits bij Ajax. De analist annex assistent-bondscoach ontmoette de jongeling een aantal weken geleden en spreekt louter positief over de jonge Deen. 

'Ik heb hem een paar weken geleden ontmoet. Het is een leuke jongen. Hij staat goed in het leven. Het is even slikken voor hem', doelt Gullit op de reserverol die Dolberg op dit moment moet vertolken. 'Hij komt niet om op de bank te zitten. Die wil gewoon spelen. Ik vind het heel erg voor hem', sluit de analyticus zijn verhaal af aan de tafel bij Rondo.

Dolberg speelde dit seizoen tot dusver slechts 345 minuten in de Nederlandse Eredivisie, dit in tegenstelling tot 2156 minuten in het vorige seizoen dat de toen nog A-junior de definitieve overstap maakte naar het eerste van Ajax. Dolberg kwam in 2014 over van het Deense Silkeborg. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Als Ruud Gullit medelijden met je krijgt kun je het beter opgeven lijkt me.
Wat heb je nu aan dat gelul van het is een leuke jongen, en hij staat goed in het leven?
Zou Ruudje gedacht hebben dat het een vervelend figuur zou zijn die levensmoe is of zo?
Heeft Ruud er een filmpje van gemaakt?
1 0
kaashaas
Normaal.gesproken is er niets vreemds aan de hand met de situatie. Jongen is 19 , heeft een goede concurent en zit gewoon bij AJax 1. De transfergekte doet het lijken alsof ..
0 0
Bjarkos
Zowel voor Dolberg als voor Ajax slecht om hem niet te laten spelen. Is in bijna alles beter dan Huntelaar.
1 -2
chloorbestendig
Behalve scoren dan... en mee voetballen....en mee verdedigen....
1 0
Rukboor
Hij kan wel beter uitglijden op elk veld dan Huntelaar !
0 0
ajaxinho
Wat smoke jij?
1 0
BokkieBokstra
Drama? Ach, het is een jonge getalenteerde speler, dat komt wel goed.
2 0
AlexIbarra
Waarschijnlijk begon de vormcrisis van Dolberg nadat hij tips van Gullit had aangehoord..
2 0
Ajax412
Ach zo'n drama is het nou ook weer niet als je even niet speelt. Elke speler wil spelen, maar als er op dit moment iemand beter is, is het niet gek dat je er even naast staat. Pamperen van de talenten, daar hadden ze het pas toch over? Mee ophouden dus, hij komt echt nog wel aan zijn minuten en zijn basisplek komt ook wel weer terug.
0 0
Willem410
Als Huntelaar zen 100 procent kansen blijft missen dan staat hij er zo weer ik.
2 -1
JCr14
Dolberg linksbuiten waar hij in de jeugd ook al stond.
Heeft een actie, snelheid enz.
2 -2
AjaxCitizen
Dolberg heeft geen actie voor een buitenspeler. Hoe vaak heb je hem aan de bal daadwerkelijk 1-op-1 gezien met zijn gezicht naar de tegenstander, waarbij hij de actie maakt en de tegenstander voorbij gaat? Meeste van zijn acties komen voort wanneer hij met de rug naar de tegenstander toe staat. Dan is hij gevaarlijk. Qua snelheid valt het ook wel mee.

Zijn kwaliteiten zijn duidelijk meer voor een spits dan voor een buitenspeler.
4 -1
Bennyben
Ik vind het vooral heel erg voor Gullit al die miljoenen naar z'n exen, en dan ook nog op je vingers getikt worden door advocaatje omdat je in de kleedkamer staat te filmen.

Sterkte Ruud
4 -5
JPM
In alle eerlijkheid; Gullit is een aardige, leuke man. Hij heeft alleen het IQ van een doperwt, maar dat hebben de meesten wel door. Niet te serieus nemen en lekker mee lachen dus.
2 -1
3sterren
It takes one to know one...
0 0
aietos
Je beloeld hopelijk voetbal IQ. Zo gek is dat niet. Er zijn veel meer voetballers met weinig verstand van voetbal. Bergkamp en Vander Sar zijn hier een goed voorbeeld van. Co Adriaanse zei het al: "Een goed paard is nog geen goede ruiter".
2 -5
Pierre Heno
De kwaliteit van de voetbal analisten in Nederland past naadloos aan bij het spelniveau van de NL clubs. Dan krijg je dus dit soort kul verhalen. Wanneer er op het veld weinig tot geen vermaak meer is gaan ze zich op de TV met elkaar vermaken door volledig los te gaan op elk detail dat er nauwelijks toe doet. Kijkers zat. Kassa voor de betreffende omroep/ zender.
3 -2
fanforeffer
Inderdaad de analisten en de trainers zijn niet met de tijd mee gegaan.Beleid bepalers open uw ogen .
0 0
Aeter
Is RTL Boulevard niet wat voor Ruud?
5 -3
NouridolbergNeres34
Kasper hoort gewoon te spelen een echte Ajax spits eindelijk hebben we er weer 1 en wat doet de trainer die zet hem ernaast. huntelaar maakt het ook niet waar ,had er gisteren 2 moeten maken en voetballend voegt hij te weinig toe.
3 -7
AjaxCitizen
Dolberg liet het niet zien in de minuten die hij maakte. Huntelaar wel. Dan kan je als trainer niet om hem heen. Het is een beetje net als de situatie met Neres. Keizer bleef voor Kluivert kiezen die weinig liet zien, terwijl Neres bijna elke invalbeurt en basisplaats wel gevaarlijk was. Je kan hem dan moeilijk op de bank laten. Het betaalt zich nu uiteindelijk uit in dat Neres in bloedvorm verkeert.

Verder voegt Huntelaar voldoende toe. Hij is voetballend misschien minder dan Dolberg, maar werkt wel hard en is belangrijk geweest. Heeft een aantal keer gescoord en tegen Heerenveen 2x een assist op Neres en tegen Sparta prima combinatie met Neres waar uiteindelijk de 2-0 uit valt. Doet het dus prima. Het is sneu voor Dolberg dat hij weinig speelt, maar het is logisch dat Huntelaar op dit moment erin staat.
2 -1
SuperJood2016
Ik vind het btw totaal niet erg dat Ruud compleet ongeschikt is voor ook maar 1 rol bij een voetbalclub.
0 0