V. Hooijdonk over Younes: 'Geen reet aan'

NielsE, 15-10-2017 om 22:42, 18903 views, Studio Voetbal | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Pierre van Hooijdonk is niet echt een fan van buitenspeler Amin Younes. De analist stelde aan tafel bij NOS Studio Voetbal dat de aanvaller van Ajax voor iedere spits waar hij mee speelt een nachtmerrie is. Daarnaast gaf John Dahl Tomasson aan dat hij nog alle vertrouwen heeft in Kasper Dolberg.

'Ik snap niet waarom een trainer Younes opstelt', begint Van Hooijdonk. 'Als je puur naar statistieken gaat kijken dan zou je hem nooit nemen. Ik zie wel dat hij dreigend is, maar daar blijft het dan ook bij. Als nummer negen is het echt een drama om Younes naast je te hebben. Je hebt er geen reet aan.' Zeljko Petrovic, oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, is wat genuanceerder. 'Younes is ondanks zijn vele beperkingen wel de enige die een speler kan uitspelen in de kleine ruimte. Ik begrijp de kritiek op zijn spel wel.'

Tomasson gaat vervolgens verder over het spel van Ajax en Dolberg. 'Ik heb de wedstrijd gezien en ik vind dat Ajax steeds beter gaat spelen. Ajax had dan wel meer doelpunten moeten maken, maar het spel was prima. Ik zou alleen wel altijd beginnen met Lasse Schöne', doelt Tomasson op de onzekere periode die de routinier op dit moment doormaakt bij Ajax. 'Hij heeft heel erg veel ervaring en hij is goed in de restverdediging. Verder kan hij ook nog een doelpunt maken. Hij is ook een hele belangrijke speler voor Denemarken.'

De assistent bij datzelfde Denemarken gaat verder over het gemis van Bertrand Traoré. 'Traoré vond ik heel erg onderschat vorig jaar. Hij creëerde heel veel ruimte voor de rest. Traoré was ook heel erg belangrijk voor Dolberg. Dat scheelt enorm voor die jongen, maar hij laat zich niet gek maken. Dolberg blijft rustig en hij moet gewoon in de spits blijven spelen. Ik had hem trouwens ook opgesteld tegen Sparta.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Kennelijk heeft Keizer niet het gevoel dat Kluivertje of Cerny er al aan toe zijn.
Zijn opmerking over het fysiek van de andere vleugelspelers v.s. Younes zal ,neem ik aan, nu nog zwaarder wegen dan het voetballende gedeelte.
Daar kunnen we iets van vinden maar er bijna niet over oordelen, ik hoop zelf dat Kluivert en Cerny meer minuten gaan maken maar laten we niet vergeten dat de spelers zelf aan moeten tonen er aan toe te zijn.(Geen Dolberg effect graag)
0 0
godofajax1900
Nee pi air jij was z'n genot tjonge jonge

En nu nog steeds niet
0 0
je
Vogelverschrikker.
2 0
Minsc
Younes kan een speler in de kleine ruimte uitspelen waarna hij een schitterend doelpunt maakt. En toen werd ik wakker.
2 0
Pierre Heno
tijdens Ajax- Lyon....
0 0
AlexIbarra
Younes heeft zowel rust als een versnelling / actie aan de bal. Of er nou 1, 2 of 3 tegenstanders staan. Een goed wapen tegen de handbalverdedigingen die wij vaak treffen. (Sparta is een uitzondering)
De rest vd tijd is hij volgens mij ook het meest betrouwbaar in de korte passing, dwz speelt de bal meestal in een fatsoenlijk tempo op het juiste been van een ploeggenoot.

Niks bijzonders, heel normale kwaliteiten voor een aanvaller in de twintig. Maar voor ons heel belangrijk. Zonder balvaste spelers voorin moet het middenveld de hele tijd omschakelen balbezit / balverlies en ga je vanzelf middenvelders opstellen die daar goed in zijn, ipv combinatiespel in balbezit. Dan zijn we terug in tijdperk FdB, die met Kolbeinns, Kishna's en Lukoki's moest werken.

Ondanks zijn wisselende vorm en lage rendement zie ik dus echt wel Amins kwaliteiten. Links achterin is ook onze zwakste plek dus je wilt geen 14 counters over links elke wedstrijd.
2 -7
Woodenshoe
Schei eens uit joh, heb je hem 1 goede wedstrijd zien spelen dit seizoen?
2 0
Pierre Heno
Dat zei je vorig seizoen ook allemaal over Traoré: die vond jij ook al helemaal niks. Nou ik hoop dat je inmiddels wakker bent geworden. Hadden we die nog maar in de spits rondlopen.
1 0
Rsv
Je bent nog te mild voor deze parodie op voetbalschoenen Pierre.
9 -2
jaripettersson
Sideshow Bob.
5 0
Bennyben
Kluivert z'n rendement is ook veel te laag, jammer dat we van die speeltuinvoetballers voorin hebben. Ik ben blij met neres die heeft misschien maar 4 goede acties per wedstrijd waarvan er 2 rendement opleveren. Kluivert en younes hebben beiden 10 goede acties per wedstrijd waarvan er 0 rendement opleveren
2 -2
echtgras
Blijf het zeggen maar dat is geen eerlijke vergelijking...

Wil je Younes en Kluivert vergelijken dan moet je Younes op rechts zetten maar dan wordt zn rendement nog minder dan 0 of Kluivert op links. Wedden dat hij dan net zo goed is als Neres op rechts?
2 0
jaripettersson
Goed omschreven. Ajax balanceert momenteel op opleiden vs presteren. Het slaat nu wat meer uit naar dat laatste. Daarom houdt schöne voorlopig f de jong uit de basis en zie ik zelfs s de jong van de beek uit de basis verdringen. Mocht het goed gaan lopen is het weer tijd een of meer groeibriljantjes in te passen.
0 0
echtgras
Grootste onzin die er is...
Schone speelde gisteren ook te traag en teveel tikkies breed maar was voor de verandering wel uitstekend in de restverdediging en scherp in het drukzetten.
Frenkie is je beste speler, het is een schande dat die niet speelt en nog erger dat Siem erin komt ipv Frenkie. Niks mis met Siem en mag er van mij in maar niet ipv Frenkie.
Ik denk dat met afstand het sterkste middenveld Frenkie op 6 met daarvoor Ziyech en Siem is. En dan is Siem inwisselbaar voor Donny of Lasse. De andere 2 zijn onomstreden.
Tegen ADO was Frenkie je beste speler en creëerde we tig kansen, en wie werd er gewisseld naast de bekende Neres/Kluivert wissel, Frenkie moest eruit voor Lasse. Onbegrijpelijk.
Ik zie nog liever Younes spelen dan dat Frenkie op de bank zit en dat zegt heel veel....
3 0
jaripettersson
Nou, er is echt wel grotere onzin in het leven hoor, ouwe borderliner:). Bijvoorbeeld zoals jij schetst Schone niet op 6 , maar als aanvallende middenvelder.

Ik ben groot fan van F de Jong en zie hem graag spelen. Toch heb ik de indruk dat Keizer voorlopig gaat kiezen voor oudere jongens om een beetje structuur te krijgen. En de middenvelders die er nu tegenaan hikken vormen later juist een beter middenveld. Hij gaat een tijdje voor de 2-1 ipv de 5-3. Komt wel weer.
0 0
Jan Doedel
Je kunt het leuk vinden of niet maar wat Younes betreft heeft Pi-air volkomen gelijk. Younes is het shirt van Ajax onwaardig. Je kunt nog beter de Younes van Zwolle hebben. De enige reden dat ze deze Younes blijven opstellen lijkt mij z'n transferwaarde. Hopelijk dat ze deze "international" snel slijten. En dan Johnson of Kluivert maar op links proberen.
12 -2
RusselWestbrook
Ik kan me niet voorstellen dat ze iemand opstellen om de transferwaarde. Als ie ruk speelt daalt ie namelijk net zo hard in waarde als ie omhoog zou gaan wanneer ie goed speelt.
0 -3
Woodenshoe
Dan krijgen we er dus niks meer voor...
2 -1
Pierre Heno
'Leuk' om Van Hooijdonk zich zo te horen uitlaten over een collegaspeler. Wat je er ook van vindt is prima maar dan iets meer inhoudelijk graag. En tot slot: ik meen mij te herinneren dat Van Hooijdonk zelf nu niet bepaald een topspeler was , zelfs niet in de kleredivisie. Hij maakte een paar mooie doelpunten uit vrije trappen maar daarmee ben je nog niet een topspeler. Dus enige terughoudendheid t.o.v. Younes is hier wel op zijn plaats. De meeste mensen zullen toch denken: who the fuck is Pierre van Hooijdonk?
2 -10
WesleySonck
Ten eerste heeft van hooijdonk de uefa cup eigenhandig naar rotterdam gebracht. Ten tweede, wees blij dat er een keer een analist is die niet telkens open deuren intrapt. Ten derde vond ik hem best inhoudelijk. Ten vierde, de meeste mensen zullen toch denken: who the fuck is zeljko petrovic?
3 0
The
En wat heb jij gepresteerd binnen de voetballerij, zodat jij je ongenuanceerde mening mag verkondigen?
1 -2
Babayaka
UEFA cup gewonnen met fnurd.
En overal waar hij speelde toch best veel gescoord.
0 0
JPM
Eens dat Van Hooijdonk ook niets meer dan middelmaat was die het puur moest hebben van zijn lengte (koppen) en vrije trappen.

Dat gezegd hebbende vind ik het verder geen onderbouwing wat betreft het verkondigen van een mening. Er zijn genoeg mensen die geen groot voetbal verleden hebben, maar wel zinnige dingen over voetbal kunnen zeggen en zelfs grote trainers kunnen worden. (Waar ik overigens ook niet mee wil zeggen dat PvH zinnige dingen zegt, integendeel.)
5 -2
Pierre Heno
Hij mag zeggen wat hij wil wanneer het inhoudelijk is maar niet over een collega voetballer in het openbaar op TV roepen dat je er (quote) ' geen reet aan hebt' .
0 0
NouridolbergNeres34
Klopt wel wat hij zegt traore was een belangrijke speler creeerde ruimte voor kasper en daarom speelde kasper ook nog beter.

Ideale aanval is neres, dolberg en dan kluivert met diepgang aan de linkerkant heb je een heerlijke aanval. Ziyech kan dan heerlijke steekpasses geven aan die 3 voorin.
8 -1
Pierre Heno
Kluivert hoort nog lang niet in de basis. Veel te weinig rendement. De tegenstanders kennen zijn trucjes inmiddels al en stellen zich er op in. Dat zie je in toenemende mate. Hij zal er nog flink aan moeten trekken om op termijn in de basis te geraken want Neres ligt al ver op 'm voor. Voor Kluivert te hopen dat Neres het aan het eind van dit seizoen voor gezien houdt bij Ajax. Wanneer die zich zo door blijft ontwikkelen is de kans daarop zelfs bijzonder groot, maar of Ajax daar blij mee moet zijn is weer iets geheel anders. OVERmars zal het wel prachtig vinden om weer extra miljoenen bij te kunnen schrijven op de diverse bankrekeningen.
2 -5
echtgras
Neres ligt inderdaad voor op Kluivert maar Kluivert ligt mijlenver voor op Younes alleen mag die blijven aanklooien omdat hij het langer volhoudt... ook logisch als je niet beweegt zonder bal maar dat terzijde.
En de tegenstanders kennen Kluivert zn trucjes? Los van het feit dat hij op links hoort te spelen wat dacht je dat de tegenstander van Younes weten? Hahaha
Wist je dat Kluivert al een paar jaar lang extra traint zodat hij nu een redelijke voorzet met links kan geven? En daarnaast kan hij binnendoor en wel scoren in tegenstelling tot Younes. Die kan niet scoren en kan geen voorzet geven...
Maar Kluivert wordt kapot gemaakt als rechtsbuiten, Younes speelt toch ook niet rechtsbuiten?
1 0
Pierre Heno
Je kunt hem moeilijk als centrumspits gaan inzetten toch? En Keizer c.s. vinden Kluivert ook niet goed genoeg voor op links. Dus eh....zo goed is Kluivert dus (nog?) niet. Maar ik ben het met je eens wanneer je de NL competitie bedoelt: daar is inmiddels iedere speler goed genoeg voor. Maakt feitelijk niet uit wie je dan opstelt.
0 0
demeer84
Onzin
0 -6
OKP-AFCA
Sterk onderbouwd, niets meer aan toevoegen, we nemen je allemaal serieus nu.
2 0
A-west
Petrovic kraamde werkelijk alleen maar onzin uit. Vriendje van Advocaat. Advocaat heeft gewoon gefaald, punt.
Trouwens , dat gaf Advocaat zelf ook aan.
4 0
Pierre Heno
Dankzij die 2- 0 winst op Zweden zit NL wèl bij de beste 12 van Europa en Zweden niet. Dat is dan weer wel een klein voordeeltje.
0 0
Dexy
Heb me kapot zitten ergeren aan die man. Op een gegeven moment raakte Petrovic met Arno in discussie over het feit of Advocaat goed gepresteerd heeft met het Nederlands Elftal. En ik zeg het niet gauw, maar op dit punt had Arno helemaal gelijk: Advocaat heeft hopeloos gefaald en niet het maximale uit het elftal gehaald.

Maar dat kon meneertje Petrovic niet verdragen, die ging er als een malle doorheen kakelen. Met hem aan tafel kun je sowieso een normaal gesprek/discussie vergeten.
3 0
insectenverdelg
valt nog mee dat Tomasson niet wil dat Jensen al basis staat. Wel heel erg vanuit de Deense bril geredeneerd.
1 -2
jaripettersson
Leuk hoe Petrovic tegen die rare Arno in gaat.
4 0