'Kan me niet voorstellen dat Bergkamp tegenwerkt'

BVeenstra, 12-10-2017 om 21:30, 10449 views, Voetbalzone | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Mister Ajax Sjaak Swart heeft het opgenomen voor de laatste tijd veel bekritiseerde Dennis Bergkamp. De individueel trainer, die ook lid is van het Technisch Hart, wordt nog weleens verweten de boel tegen te houden bij Ajax, maar daar gelooft Swart niet in.

'Dat horen we allemaal, maar ik weet niet of het zo is. Ik ben er niet bij als ze over het elftal praten, dan zit ik er helaas niet bij', vertelt Swart. 'Bergkamp is voor mij de fantastische voetballer en ik kan mij niet voorstellen dat hij tegenwerkt. Ik ken hem zoals ik met hem omga, een prachtvent', aldus de oud-rechtsbuiten, die het een goede zaak vindt dat Edwin van der Sar is teruggetreden als voorzitter van het Technisch Hart. 'Ik vind al die commissies ook wat veel, je moet er maar een paar mensen hebben die er boven staan. Van der Sar heeft het erg druk, maar je kunt niet alles tegelijk.

Een ander persoon die de laatste tijd kritiek te verwerken krijgt, is trainer Marcel Keizer. Ook hij krijgt de steun van Swart. 'De trainer moet een kans krijgen. Het ligt aan de spelers, maar ook wat er gehaald is. Er zijn ook vijf belangrijke spelers vertrokken. Dit jaar moet je kampioen worden, dan moet je elke wedstrijd honderdtwintig procent geven. Als dat gebeurt, winnen ze elke wedstrijd', aldus de Amsterdammer in gesprek met Voetbalzone.

Toch is er ook iemand die wel kritiek krijgt van Swart en dat is de Braziliaan David Neres. De buitenspeler kwam eerder dit jaar voor ongeveer twaalf miljoen euro over. 'Ik vind dat als je een speler haalt voor die prijs je er meteen moet staan. Hij is er nu langer dan een halfjaar en nog steeds laat hij de ene wedstrijd leuke dingen zien, maar in een andere wedstrijd zie je hem niet. Voor die prijs vind ik dat niet goed genoeg.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ik zou zeggen bel 'm eens op Sjaak. Jij kan dat.
0 0
marcelvanhooijdonk
Steun de actie voor de Linda Foundation, voor kinderen die het niet zo breed hebben.

https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/marcel-van-hooijdonk
0 0
PetrusKeizer
sjakie de gelouterde rechtsbuiten die niets kostte,kritisch op de rechtsbuiten a raison de 12 mio. hallo sjaak, je weet dat ik n zwak voor je heb want jij was de 1e ajacied die ik als jochie zag scoren. in de kuip, nota bene. maar we zijn nu 50 jaar of zo verder, en 12 mio voor een aanvaller is geen bedrag om van in de war te raken, in de 21e eeuw....
0 0
Babangida83
Mooie nuance van Sjaak. Kan ik het alleen maar mee eens zijn. Overigens: Als Bergkamp transfers kan tegenhouden, dan klopt de organisatie niet. Dat is niet de schuld van Bergkamp.
Wel is het zo dat hij in mijn ogen zeer onterechte kritiek had op Bosz. Eén van de redenen dat Bosz zich niet gewaardeerd voelde. Daar zal Bergkamp toch wat mee moeten doen. Ook hij zal zich verder moeten ontwikkelen.
0 0
Freddy Al
Nu gaan we toch niet beleven dat Sjaak de nuance aanbrengt in het doemdenken?
Gelukkig geeft hij dan Neres even onder uit de zak( onterecht) anders zou je toch gaan denken dat hij in de war is.
Feit is dat hij Bergkamp kent en een totaal ander beeld van hem wegzet dan we uit de monden van de analisten van VI ,Tafels van Kees, Studio voetbal,Rondo en noem maar op gewend zijn.
Mijn voorzichtige vermoeden is dat Bergkamp en v.d.Sar het niet goed kunnen doen in de media .
Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat ze geen van beiden graag in het nieuws staan en ronduit moeite hebben om mooie verhalen uit de mouw te schudden als er een microfoon voor hun neus gehouden wordt.
Dat is niet fijn voor journalisten en deze media onhandigheid wordt dan doorgetrokken naar hun functioneren binnen Ajax.
0 0
hetzijnmaar
Ohhw vandaar Younes en Veltman hebben weinig gekost,dus kunnen elke week starten
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Bergkamp mag zichzelf wel een keer verantwoorden. je hoort helemaal niks van hem, terwijl hij iedereen er uit werkt. Ik hoor graag van hem welke cultuur hij bewaakt.
0 0
Freddy Al
Waarom zou Bergkamp zich moeten verantwoorden voor zaken waar hij nauwelijks of niet bij betrokken is?
Al zou hij dat doen dan nog geloven we de schreeuwende media en onruststokers .
Voor mij staat vast dat er geen feitelijke vermelding van zaken is waar hij zich voor zou moeten verantwoorden.
ik zou als ik in zijn schoenen stond ook niet staan te springen om alle roddel en achterklap tegen te spreken.
Je vraagt welke cultuur hij dan bewaakt? Welnu hij werkt in elk geval niet mee aan de ,binnen de Ajax cultuur gangbare, gewoonte om uit de school te klappen over interne zaken en daar voordeel uit te halen,dat is dan weer wel een feit.
0 0
Redrum
Ik denk er hetzelfde over als Sjaak: ik kan het me ook niet voorstellen. Of het zo is weet ik niet, maar het lijkt me gewoon heel vreemd als het allemaal waar is wat ze zeggen. Ik ga niet blind alles aannemen wat de media ons wil doen geloven en dat zouden meer mensen hier moeten doen. Mensen willen graag een zondebok en de media is nooit te beroerd om die aan te wijzen. Ik denk dat het probleem van Ajax meer zit in de complexe structuur die ze hebben aangebracht binnen de club. Het moet allemaal weer wat simpeler gemaakt worden, waarbij de focus vooral op het voetbal komt te liggen en beslissingen sneller en makkelijk genomen kunnen worden. Vooralsnog twijfel ik er niet aan dat de huidige stafleden en de directie niet de intentie hebben om het beste voor Ajax te doen.
1 0
Web
Sjaak dat mag je niet zeggen op AS
Want daar weten ze alles, wist je dat nog niet?
0 -2
BRAMHOUTEN
Inderdaad, sjaak neemt het op voor bergkamp dat mag niet! Bosz schijnt zelfs beter dat Cruijff te zijn. Heeft meer betekend dat van basten bergkamp de boer overmars en vd sar bij elkaar voor Ajax! Het is een echte Ajacied vergeleken met de rest!
0 0
BRAMHOUTEN
Inderdaad, sjaak neemt het op voor bergkamp dat mag niet! Bosz schijnt zelfs beter dat Cruijff te zijn. Heeft meer betekend dat van basten bergkamp de boer overmars en vd sar bij elkaar voor Ajax! Het is een echte Ajacied vergeleken met de rest!
0 0
RusselWestbrook
Sjaak kletst hier maar wat. Hij zegt eigenlijk gewoon dit:

"Was een geweldige voetballer. Kan het me (daarom) niet voorstellen".

Wat natuurlijk een argument van niks is.
8 -1
Ajax68
Als het al zolang duidelijk is, dat die Bergkamp DE boosdoener is, en er al verschillende mensen aangeven, en aangegeven hebben dat HIJ het struikelblok is binnen Ajax, samen met van de Sar, snapt NIEMAND wat die Sjaak loopt uit te kramen !
De maatregelen die reeds zijn genomen, zijn daarom zéker nog niet voldoende, die vent verziekt alle VOORUITGANG van onze club, die moet ERUIT !
Maar zoals gewoonlijk beschermen die gasten elkaar alleen maar, en daar moet maar eens een EIND aan komen, want als duidelijk is dat de vooruitgang wordt belemmerd, dan moeten die rotte appels eruit gegooid worden, want WIJ willen PRESTATIES !
0 0
Robinjo1988
Sjaak is te goed voor deze wereld!
1 0
Raoul14
Sjaak is een held, maar slaat de plank hier wel dubbel mis. Bergkamp was inderdaad een fantastische voetballer, maar voor de rest heeft hij alle schijn tegen en doet ook geen enkele poging alle geruchten tegen te spreken. En wat Neres betreft, geef hem wat tijd.
3 0
zuidzuid
Neres alleen thuis? Scoort er 3 in uitwedstrijden dit jaar. Zijn net begonnen Sjaak.
3 0
Ruff Rhythim
Ja sorry Sjaak ik heb jou hoog zitten maar dit verandert voor mij niets aan hoe de persoon Dennis Bergkamp zich door de club beweegt waar ik niet blij van wordt...
2 0
Pheadrus
Niet zeuren!
We hebben zo vaak kritiek dat ze te zuinig zijn en niets met het geld doen. Nu hebben ze doorgepakt, dan moet je nu niet gaan zeuren over geld.
1 0
Jan Doedel
En wat Neres betreft: veruit de beste buitenspeler die we hebben maar dan moet je m wel elke week opstellen ipv op de bank of zelfs op de tribune zetten. Deze jongen wordt kapot gemaakt door de technische staf, mss niet met opzet maar t is wel zo.
8 0
Jan Doedel
Kan me niet voorstellen is iets anders als ik weet zeker......
0 0
Noxin
Beetje vreemd om een speler de schuld te geven van zijn hoge transfersom. Als hij voor 2 miljoen was overgekomen, was hij dan wel goed geweest? Wat een onzin. En het dan na alles nog opnemen voor Bergkamp... Sjaak is een icoon, maar er komt de laatste tijd maar zelden iets wat hout snijdt uit z'n mond.
10 0
NouridolbergNeres34
Bergkamp is bij ieder incident of vertrek van een trainer, assistent, HJO betrokken, dus dat hij zo een prachtvent is geloof ik niet in. En wat betreft neres hij heeft het beste rendement van alle buitenspelers sjaak, wordt een beetje moe van dat gezeik over zijn transferprijs kan die jongen toch geen reet aan doen , geef liever commentaar op younes.
4 0
AFC Ajax
voor die prijs is het misschien niet goed genoeg, maar we hebben hem nou eenmaal en als je de selectie bekijkt hoort hij gewoon wekelijks in de basis te staan.
4 0
LezDeBoer
Niks te zeggen over Younes en Kluivert Sjaakie..?
8 0
Leprechaun
Hoe moet dat voor Neres zijn?

Piepjong weggerukt uit je thuisland, omdat je club besluit poen te willen vangen. In een totaal andere cultuur belanden. Je zelf maar moeten redden.

En dan zit er zo'n clubicoon vanaf z'n stoeltje in de nok van het stadion je af te branden. Wat kan Neres er aan doen dat Overmars besloot 12 miljoen voor hem te betalen?

Het is geen robot Sjaakie...
16 0
blessure
Van mij mag Neres elke wedstrijd spelen.
Hij is tenminste een vleugelspeler, die scoort.
Vooral altijd opstellen, daar wordt hij zeker beter van.
Geef zo”n jongen vertrouwen.
8 0
Joseph
Het is ook iets dat je je helemaal niet wilt voorstellen. Bergkamp is een idool, een speler die symbool stond voor mooi en aanvallend voetbal.
Maar er zit een gigantisch verschil tussen Bergkamp op het veld en Bergkamp naast het veld. Dat hij inzet op harder trainen, fysiotherpeuten voor de jeugd onzin vind, niet begreep waarom performance trainers belangrijk waren, dat hij überhaupt niks op heeft met wetenschap, dat past gewoon niet bij Ajax.
10 0
Leprechaun
Bergkamp is een eigenwijs fossiel.
5 0
Dusbaba
En nog steeds is niet duidelijk wat Dennis dan wel doet. Cultuurbewaker dus, maar zo noem je jezelf toch niet? Dat doen anderen wel. Net zoiets als jezelf televisiepersoonlijkheid noemen. Dat doen anderen wel. Ik wil weten na al die jaren wat Dennis wel doet. En niet "misschien" "mogelijk" "zou kunnen". Wat doet hij waarom hij een half miljoen per jaar verdiend? En is ook bekend inmiddels wat hij Ajax heeft gekost alleen al met zijn aanwezigheid? Jonk weg, Bosz weg, paar jeugdtrainers weg, Echt.......Dennis "weet wel hoe de hazen lopen hoor in dit wereldje" om zijn eigen woorden maar te gebruiken.
7 0
marco1972mb
En dan ook nog zeuren dat Neres er niet meteen staat,die jongen kan er ook niks aan doen dat er zo een prijskaartje om zijn nek hing.
13 0
Joseph
Vind het sowieso gezeur, die jongen heeft het hoogste rendement van alle vleugelspelers, maar krijgt geen enkel vertrouwen. Een speler heeft vertrouwen nodig, zeker iemand die nieuw bij een club komt.
Geef Neres het vetrouwen dat een Younes al maanden te lang krijgt en je zal zien dat naast zijn rendement, ook zijn spel beter wordt!
4 0
Koenniiee
Toch typisch dat het dan altijd Dennis is die lijnrecht tegenover Bosz, Jonk, Trustfull, Jongkind, afdeling methodiek en noem het maar op, stond..

Ook jammer dat men op politiek gebied ook al lijnrecht tegenover Cruijff en Ling stonden. Word je toch ziek van, al die stromingen. Af en toe is Ajax zo’n k-tclub.
12 -1
EVH
Maar echt meewerken doet ie ook niet, onze gladde Dennis.
13 -1
SvenGeurtsen
HAHA gladde Dennis!
2 0
Rujar
Scholletje de 2de
0 0